Şimdi Ara

Cupra Formentor ANA KONU (83. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: bjk-thr
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 10 Misafir (4 Mobil) - 6 Masaüstü5 Mobil1 iOS
5 sn
1.756
Cevap
126
Favori
208.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ş.Aydın Ş kullanıcısına yanıt
    Formentor un kullanım kılavuzda yazanlar. HHC dediğinin hill holder control olduğunu düşünüyorum. Auto hold dan bağımsız çalışan bir sistem. Son yıllarda arabaların çoğunda olan bildiğimiz yokuş kalkış desteği. Araba geri kaçmasın diye birkaç sn tutuyor. Siz de o esnada gitmiş oluyorsunuz zaten. Sizde çalışmaması ilginç. Bunun bir ayarı da yok aslında menüden falan kapatılsın.

    Cupra Formentor ANA KONU

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Ş.Aydın Ş kullanıcısına yanıt
    Merhaba, 1.5 ay önce ben de 2024 model cupra formentor satın aldım. Üstelik ben ikinci indirime denk gelemeden hatta zam gelecek diye bilerek 1.985.000 TL’den premium paket graphene gri olarak almış bulundum. Açıkçası döviz kurundan dolayı ciddi zam beklendiği söyleniyor. Önceden de 2022 modelini de kullandım. Dediğiniz sorunla karşılaşmadım. Ayrıca metal metale sürtme, bagajda ayarsızlık veya kapıların sert kapanma gibi durumlarını da yaşamadım. 2022 model aracımda bir takım yazılımsal sorunlar vardı 1899 sürümüydü ama ben sorunlar çözülmüştür ve fiyat performans aracı olduğu için tekrar tercih ettim. Zaten dünya genelinde mib3 sisteminin, sos beyninin ve sunroof panelinin bir takım elektronik sıkıntılar yaşattığı biliniyor ama artık güncellemelerle veya yeni parçalarla çözülüyor. 2024 model aracımda sol arka kabin içi lambanın dokunmatiği çalışmıyordu ve seyir halinde kendi kendine yanıyordu. Aracı Antalya Başaran Oto’dan almıştım ve Alanya’ya getirdiğimde sorunu keşfettim. Video kayıtlarımı km ve plaka açık bir şekilde aldım. Servise gittim fabrikasyon üretim hatası dendi kablo onarımıyla garantiden sorun çözüldü ama ne yazık ki tavan döşemesini ve iç aksamda sigortaya giden tabandaki plastikleri aparatlarla değil de tornavidayla söküp her yeri çizmişler. Sağ öndeki Beats logolu direk dahil toplam 4 plastik aksamın değişilmesi gerektiğini talep ettim. Aracım yaklaşık 2 hafta kaldı. Aracı servis dışında bırakmışlar iç dış her yeri kirli haldeydi. SOS ışığı da kırmızı yanıp sönüyor. Teslim alırken “arabayı ben üretmiyorum” diye espri yapmaya çalıştı servis danışmanı olduğundan şüphelendiğim çalışan. Ayrıca bagajı ayakla açamıyorum çalışmıyor sistem. Multimedya da servisten sonra kendi kendine sıfırlamaya çalıştı. Ben yarına tekrar randevu aldım. Araç içinden tornavida ve 2 tane de klips çıktı. Sağ arka tavandan trim sesi geliyor. Öncesi sonrası fotoğraf ve video kayıtlarınızı km ve plaka açık bir şekilde hatta açıklayarak almanızı tavsiye ederim. Sorunlarım çözülmezse savcılığa suç duyurusunda bulunup ayriyetten dava açacağım ama çözüleceğini düşünüyorum. Bir takım fotoğrafları da tekrar paylaşayım rezilliği görün.

    Son olarak sürümüm 1940, donanımım h61. Geçen bir arkadaşım da aldı aynı araçtan sürüm 1969, donanım h67. 2 araçta 2024 model ben serviste gitmişken güncelleme de yaptırtacağım. 1.5 ay önceye gidebilseydim aynı aracı almazdım. Bu aracı takip edenler bekleyebilirlerse makyajlısına yönelmelerini tavsiye ederim.

    Cupra Formentor ANA KONU

    Cupra Formentor ANA KONU

    Cupra Formentor ANA KONU

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Ybyb007 Y kullanıcısına yanıt
    beni tereddüte düşüren test aracınında yokuşta geri kaçırması oldu açıkçası onda da aynı durum olunca herhalde HHL yok diye düşündüm ama araştırınca kafam karıştı o yüzden en iyi kullanıcılar bilir diyerek bu platformda sorma ihtiyacı duydum 2022 modelde var 2024 modelde hhl yok değildir sanmıyorum bende graphane gri ve ekstra donanımlı olarak aldım aracı premium paketle deri koltuk kör nokta ses sistemi bakır jantlar vs bakalım farklı şehirdeyim şuan ama servisle tekrar iletişime geçeceğim inş bilgisayara bağlanıp çözülecek bşydir şansımanla alakalı ise çok uğraştırırlar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Car Lover C kullanıcısına yanıt
    haklısınız bi sorun var sanırım tekrar iletişime geçeceğim servisle teşekkür ederim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ş.Aydın Ş kullanıcısına yanıt
    Ben büyük bir problem olduğunu düşünmüyorum ama baktırmanızda fayda var sanki aracın 2 yıllık garantisi mevcut müsaitliğinizde randevu alıp şikayetinizle başvurun dediğim gibi videosunu da çekerseniz daha sağlıklı olur. Ben yokuşlu yerlerde de kullandım 2024 model araçlarda özelliğin olmama gibi bir durumu olamaz. Benim gördüğüm 2 fark var. İlki ön kapılardaki deliklerde tıpa yok boş geliyor 2022 modelde vardı. İkincisi de sol ön kapı döşemesinde ben de krom detaylar mevcuttu 2022 modelde. 2024te ise onu kaldırmışlar. Donanım olarak sadece 360 çevre görüş ve dcc adaptif süspansiyon artık gelmiyor gibi. Bayideki diğer araçlar da aynı şekildeydi. Araç güzel araç ancak malesef dünya çapında da bir takım üretim hataları mevcut kiminde hiç olmuyor kiminde de ya elektronik ya parça da ya da kaporta da fabrikasyon sıkıntılar olabiliyor. Her marka da olabilecek şeyler sadece bunda biraz daha fazla tabii servis ağı da önemli ben açıkçası aracın iç aksamlarını tornavidayla söküp zarar veren bir servis oldukça bu markayı bir daha tercih etmem.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Ybyb007 Y kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ş.Aydın Ş kullanıcısına yanıt
    Rica ederim kafanıza takmayın çözülür inşallah
    Saygılarımla

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ş.Aydın Ş kullanıcısına yanıt

    Frene sonuna kadar basın, yarım basarsanız sistem çalışmaz.

    Yokuşta kaydırmıyor araç hiç bi şekilde

  • canerbasol kullanıcısına yanıt

    İlk 500km ye kadar frenlerin çalışmasının oturması lazım

    yada dsg sesi duyuyorsunuz


    ikisi de normal sesler.

    Auto holdu kapatıp deneyin birde

  • Autoholdu kapayıp denediğimde bir değişiklik gözlemlemedim. Umarım 500km olduğunda kendiliğinden geçer.


    Normal çalışan bir DSG nin sebep olduğunu sanmıyorum yoksa sorun ondaysa daha da üzücü tabi :( . Seat Arona sahibi arkadaşım da araca oturduğunda titreşim ve sesi aldı. Kendisinde böyle bir şeyin olmadığını belirtmişti.


    Cevabınız için teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canerbasol kullanıcısına yanıt
    Caner bey, şikayet var da bu tarz bir şikayet vardı hatırladığım kadarıyla isterseniz bir bakın ama ben de düzeleceğine inanıyorum belirli bir süre parçalar oturuyor anca aracın keyfini çıkarın derim. Kazasız belasız inşallah tekrar hayırlı olsun

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ecylnc kullanıcısına yanıt

    Bu güncellemeler serviste ücretsiz yapılıyor mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kdmavili K kullanıcısına yanıt

    Evet


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canerbasol kullanıcısına yanıt
    Benim aracim da eger auto hold kapaliysa kesinlikle yokusta direkt kaydiriyor. Hatta 3 kere denedim tum gucumle frene yuklenerek yine kaydirdi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • https://www.youtube.com/shorts/p50EFwXSomY?si=P1V2g7kL0AjKaDTx


    Direksiyonu sag sola cevirince lastiklerden boyle ses geliyor neden olabilir acaba ?

    Arac 100 km de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam Hocam ben de 2.0 VZ var aynı şekilde Auro hold açık değilse kaydırma mevcut dq381 şanzıman var tabi ki farklı ama ne yazık ki epey kaydırıyor normalde VAG grubunda auto hold olmadan kullanırım araçlarımı ama bu gerçekten formentorda can sıkıcı s3 8v dq250 şanzımanda çok çok nadir durumlarda açmışımdır bunda neredeyse rampalarda açmadığım zaman yok gibi.


    VZ için benim kendime göre diğer olumsuz özellikleri ise;


    Park freni arızası, tahrik sistemi arızası vs. çok fazla hata veriyor ilk bakımı geldi ama bunlar epey can sıkıcı


    Trim sesleri git gide çoğalıyor


    2023 CLA dan geçtim bu arada Matrix farlar Mercedes mutibeam'in çok gerisinde


    Standart CLA ses sistemi radyo da ve ses kalitesinde daha başarılı


    Yol sesi Yeni kasa A3 sedan, CLA, Formentor aralarında çok fark yok diyebilirim


    310 BG araç yapıyorsun Turanza lastik takıyorsun S3 ve Golf R da Potenza ya da Ventus S1 evo 3 var. Bu tarz araçlarda frenleme ve viraj kabiliyeti çok önemli Ventus S1 evo 3 ile turanza farkı 100-0 da 2mt fark oluyor. uzun soluklu binecek olanlar Michelin 4S lerini tavsiye ederim eski aracımda kullanıyordum arada çok ciddi farklar var.


    Virajlarda biraz yüklendiğinizde ne yazık ki tedirgin ediyor bunu arkadaşım yay takarak çözdü ama araç epey alçaldı bu seferde araç leon gibi görünmeye başlıyor.


    Yakıt anlamında bu araçta ne yazık ki diğer 2.0 TSI gen4 lere göre yakıt tüketimi yüzde 20 daha fazla


    Brembo fren sistemi sorunlu ve hem ses hem de erken bozulma söz konusu ortalama 20-25 bin km'de disk balata değiştirmek zorunda kalabilirsiniz şuanda 50-60 bin civarında maliyeti.



    Kısacası sattıktan sonra tekrar almak ister miyim sanırım tercih etmem biraz hayal kırıklığı yarattı





  • Arkadaşlar Beats premium ses sistemi ve standart ses sistemi hakkında tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz ? Beatste son sesin düşüklüğünden bahsediliyor, aynı durum standart ses siteminde de var mı ? Standart formentor ses sistemi A3, Golf.. VAG grubu ile karşılaştırma yapabilecek var mı ?

  • parabol83 P kullanıcısına yanıt
    Merhaba, beats ses sistemi olmazsa olmaz bir opsiyon değil bana göre. 2018 golf r-line aracım vardı standart sistemi beats’e yakın. Tabii beats ayarları düzgün yapıldığı sürece bana göre şarkıdan şarkıya güzel his bırakıyor. Tatmin eder ama diğer premium markalardaki gibi üst seviye bir fark yaşatmıyor. Şuan sıfır araçlarda premium paketle geliyor. Türkiyedeki birçok cuprada da bulunuyor. 1940 ve 1969 yazılım sürümüyle daha düzgün çalışıyor. Önceki sürümlerde ayarladığınız ayarlar devamlı sıfırlanıyordu. 1940 ve 1969 sürümlerinde daha etkili çalışıyor. Detaylı ayarları kullanıcıdan kullanıcıya değişebileceği için benim genel yorumum bu yönde olur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • selamlar, aracin toplam yapmis oldugu km bilgisini nasil gorebilirim? gormus oldugum tum km bilgilerini sifirlayabiliyorum. benim gormek istedigim aracin uretiminden beri yapmis oldugu toplam km. Bilgisi olan varsa yardimci olabilirseniz sevinirim

  • Arkadaşlar spotify açılıyor şarkılar görünüyor ama çalması için basınca gri ekranda kalıyor. Aracı unut dedim Kablo veya kablosuz bağlandım yok olmuyor. Var mı bunun bir çözümü?
    Cupra Formentor ANA KONU

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.