Şimdi Ara

Cupra Formentor ANA KONU (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir (3 Mobil) - 8 Masaüstü3 Mobil
5 sn
1.756
Cevap
126
Favori
208.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tyrell T kullanıcısına yanıt
    Paylaşım için teşekkürler, bende paspas bakıyordum iyi oldu 👍🏻
  • Arkadaşlar kaldırıma paralel park ederken aynaları ne şekilde ayarlarsam ayarlayayım lastiğin kaldırıma ne kadar yanaştığını göremiyorum. Ön kapı kolları görüşü kapatıyor. Sizde durum nasıl? Ben mi ayarlayamadım acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atakan -- 26 Ekim 2022; 16:50:36 >
  • Atakan A kullanıcısına yanıt

    Aynalar dışa doğru değil içe doğru dönük olsun.aynalar içe dönük olsa da dışı daha açılı gösterir ve birçok şöförün aynası aslında yanlış ayardadır..

  • Benimde farklı bir sorunum var.ilk kez şerit takip sistemli araç kullanıyorum.istanbul trafiğinde malum bazen ani manevra yapmanız gerekiyor.direksiyonu zaten hafif tutuyorum öyle 2 el sıkı sıkı tutmam , ki çoğu şöför aynıdır muhtemelen.fakat şerit takip sistemi bu ani manevralarda aracı direk kendisi topluyor ve şerit değiştirtmiyor..inşallah kazaya sebebiyet vermez..
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    Sadece bu araca özel değil diğer araçlardada hemen hemen aynı. şerit takip ve fren asistanlarını ben kullandığım tüm araçlarımda kapatıyorum.
  • burak reis kullanıcısına yanıt

    serit takip icin baya bir menuye girmek lazim sanirim hic yapmadim.bende yapacagim.

  • Shafter kullanıcısına yanıt

    Siz kaldırıma paralel park yaparken böyle bir sıkıntı yaşamıyor musunuz? Ben her türlü ayarı denediğimi düşünüyorum, ama yine de görüş sıkıntılı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atakan

    Siz kaldırıma paralel park yaparken böyle bir sıkıntı yaşamıyor musunuz? Ben her türlü ayarı denediğimi düşünüyorum, ama yine de görüş sıkıntılı.

    sanirim sizin sikinti aynanin ufak olmasindan da kaynakli bilemiyorum.ben aynalari panelvan araclarimdan dolayi da sanirim cok kullaniyorum ve oyle bir sikinti yasamadim.birde yeni aldiniz araci sanirim.arac gercekten uzun,tiguan ile birebir ayni boyutta hatta yukseklik haric.

    zamanla alisacaginizi dusunuyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 27 Ekim 2022; 11:49:15 >
  • Shafter kullanıcısına yanıt

    2019 model dizel 3008 gt line'dan geçiş yaptım, alışamadım araca.

  • Shafter kullanıcısına yanıt
    Konu hayırlı olsun, çok iyi yapmışsınız, emeklerinize sağlık. Aracınız da hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Sıfır aldığım G20 3.20 aracımda da şerit takip ve şeritte tutma vardı. Sistemi açık olarak kullanacaksanız; sinyal vermeden şerit değiştirmelerde müdahale eder. En kısık modda sistemi açık olarak kullanırdım. Direksiyon müdahalesini kapatıp sadece titreşimi açtım ki dalarsam yanlışlıkla şerit değiştirince uyarı versin diye. Sanıyorum Cuprada da mevcuttur. Bmw yi mecburiyetten satıp Tiguan aldım malum 2 çocuk var. İlk fırsatta değiştirip Cupra ya geçme hedefim mevcut, inşallah bana da nasip olur.
  • Atakan A kullanıcısına yanıt
    Hocam 3008 ile kıyas yapar mısınız? Biz de bir niyetlendik ama bazı endişelerimiz var. Her iki aracı da kullanan birinin yorumu bizim için çok kıymetli olur.
  • Antabi78 A kullanıcısına yanıt

    Ben 2019 model dizel gt line 3008'imi sırf dizelden kaçış amacıyla satıp bucket spor koltuk hariç full donanım kırmızı renk sıfır Formentor aldım. Kırmızı renk için 10.000 TL fark ödedim. 3008'im aynı donanım benzinli olsaydı kesinlikle satmazdım, çok güzel bir araç. Formentor 10 cm daha alçak 3008'e göre. Cupraofficial'de Formentor coupe SUV olarak tanımlanıyor, bu yüzden alçak olması normal. Alçak olmasından kaynaklı bagaj hacmi de düşük 3008'e göre, 450 lt. Plastik malzeme kalitesi kapı altlarına gelene kadar düşük değil, ama kapı altlarındaki plastik biraz ucuz görünüyor. Torpido da çok basit görünüyor. 3008 gt line da siyah iç döşeme ve tavana sahip olduğu için benzer bir ambiyansa sahip. Arka koltuk sırasında bulunan yüksek şaft tüneli çok kullanışsız. 3008'de tamamen düz idi zemin. Kadranlar konusunda 3008'e göre bariz üstün. Kullandığım 3008'de jantlar 18" idi, bunda 19" olmasına rağmen, sanırım arka süspansiyonların bağımsız olmasından kaynaklı darbe sönümlemesi 3008'e göre daha başarılı. Her gün işe gidiş gelişlerde 3008'le geçtiğim yollardaki bozuk satıhlardan geçerken süspansiyonlar daha sessiz ve sarsıntısız geliyor. Yol tutuş ve viraj performansı da 3008'den daha başarılı. Ses yalıtımı konusunda birbirine karşı bariz fark yok ama Formentor'da rüzgar sesi (aynaları daha küçük olmasına rağmen) daha fazla duyuluyor. Tekrar araç alacak olsam ve 2 araç arasında kalırsam tercihim benzinli 3008 gt'den yana olur.





  • Formentor kullanan arkadaşlara yol bilgisayarı anlık yakıt tüketim verileri ile ilgili bir şey sormak istiyorum. Dur-kalklarda ilk kalkış esnasında illaki bir 40,9 litreyi gösteriyor. Dizel araçtan sonra bu değer çok travmatik. Fakat dikkat ettim, kalkışlarda düzde de 40,9, rampada da 40,9, hadi bunlara eyvallah diyelim, rampa inerken de hiç gaza basmadığım halde yine 40,9. Sıkışık trafikte iniş aşağı giderken, ayağımı sadece frenden çekince, gaza basmadan harekete geçerken de anlık tüketim 40,9 gösteriyor. Bu pratikte mümkün mü, gaza basmadığın halde araç iniş aşağı harekete geçerken yakıt tüketimi olur mu? Hadi oldu diyelim, rampada kalkış ile aynı tüketim olur mu?

  • Atakan A kullanıcısına yanıt
    Detaylı kıyaslama için çok teşekkürler dostum, aracınızı iyi günlerde kullanmanızı diliyorum.
  • Arkadaşlar 2020 leon fr dan formentora geçtim. Yol uğultu sesini çok alıyor gibi geldi bana, özellikleri soğuk asfalt yollarda. Lastik olarak pirelli p zero var. Leona kötü derlerdi izolasyon konusunda, continental premiumcontact 6 vardı o daha sessiz bir araçtı. Sizlerde durum nasıl?
    Bir de sol emniyet kemeri bağlantı yerinden trim sesi geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drgrki13 -- 30 Ekim 2022; 20:6:21 >
  • drgrki13 D kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Aracınız hayırlı olsun.

    1)FR üzerinde kaç inç jant vardı?
    2)Lastik havalarını son dönemde kontrol ettiniz mi?

    Bende Bridgestone T005 var, önceden T001 de kullandığım için fena değil.Pirelli P Zero genel anlamda daha iyi bir lastiktir.
  • Tyrell T kullanıcısına yanıt

    Fr da 17 inch jant vardı hocam. Lastik havalarını kontrol etmedim, ona bir bakayım, bayi çıkış çok fazla basılmış olabilir. Ne olursa olsun leon fr dan daha kötü yalıtımı olacağını sanmıyorum, canımı sıktı bu durum. Bir de ön park sensörü ile gelmemiş aracım var, şansıma.. Ender elektronikte ekletmeyi düşünüyorum. Garantide sorun olur mu? Aracın önü uzun. Çok gerekli gerçekten..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drgrki13 -- 30 Ekim 2022; 21:33:28 >
  • drgrki13 D kullanıcısına yanıt
    17’’ olduğunu tahmin etmiştim, 4-5 kişi seyahat edilmiyorsa 36 psi basınçla deneyebilirsiniz.

    Çip krizi sebebiyle (açıklama bu şekilde), bazı araçlarda ön park sensörü eksikliği, bazılarında geri görüş kamerası iptali oldu.
    Ben farklı bir yerde önceki aracıma ACC, kamera uygulaması yaptırdım ve sorunsuz kullandım.
    Haklısınız, ön park sensörüne bu araçta Leon’dakinden daha fazla ihtiyaç duyacaksınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyrell -- 30 Ekim 2022; 21:52:15 >
  • Demin fiyat listesine bakayım dedim ve 50.000 tl zam yemiş..1.080 den başlıyordu 1130 olmuş.

    ek olarak çıkarılan geri kamera ve ön park sensörünü,yapilan % 3 indirimi de eklersek benim aldığım 15-20 gün evveline göre 80-100 bin tl fiyat farkı söz konusu..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 31 Ekim 2022; 22:0:27 >
  • Shafter kullanıcısına yanıt

    Bende farkettim zammı. Keşke ön park sensörlü bende bulabilseydim ama yine de elektrik bagajlı opsiyon olarak 1055 e iyi aldığımı düşünüyorum zamdan sonra. Bu arada yazmamışım aracım Asfalt mavi, 1.5tsi, Denizli. Beni de eklersiniz hocam




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drgrki13 -- 31 Ekim 2022; 21:0:30 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.