Şimdi Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taksicilere Volkswagen sözü (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
1
Favori
19.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 207m

    Ben 1987 diyorum, sen Cumhur Ersümer’ den bahsediyorsun. Ayrıca gerçekleri çarptırana kayıtsız şartsız inanıyorsun diyorsun, sende Cumhur Ersümer’ e kayıtsız şartsız inanıyorsun. Değişen birşey yok. Cumhurbaşkanı açıklama yaptı zaten, ortada bir sorun varsa gereğini yaparız dedi. Bu kadar basit.
    Bir önceki arkadaşa yazdığın cevapla birlikte iyice belli ettin rengini, Hele “gereğini yaparız” tam bir efsane.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratsx -- 18 Ağustos 2019; 11:19:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • passat yerine polo sedan üretmesinler. tranline 2 hava yastıklı emisyonu kötü taksiler. oOHH
  • mg3 M kullanıcısına yanıt
    Türkiye'den daha yağlı ucuz ve nitelikli iş gücümü var dünyada asgari ücrette Çin ile yarışıyoruz dolar kurundan dolayı haberin yok galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ratsx

    Bir önceki arkadaşa yazdığın cevapla birlikte iyice belli ettin rengini, Hele “gereğini yaparız” tam bir efsane.

    Alıntıları Göster
    Ben kime oy attığımı değil ama kime oy atmadığımı önceki mesajımda söyledim. Ayrıca bu forumda AKP sempatizanı olmak suçmuş gibi görülüyor ya acayip gülüyorum. Sanane benim rengimden, AKP' ye oy bile atsam bu seni ilgilendiren bir konu değil, saygı göstermekten başka seçeneğin yok. Senin renginde belli, ben sana bir şey diyor muyum, neden AKP' ye oy atmıyorsun diye eleştiriyor muyum ?




  • Siyasi görüşü önemli olmaksızın körü körüne aklayan da karalayan da çomaroğlu çomardır. Ayrıca hiç çekilmiyorsunuz.

    Şimdi gelelim asıl konuya; Volkswagen ülkemizde bir fabrika açacak. Cumhurbaşkanı da taksileri Volkswagen yaparız diyor.

    1-) Volkswagen'in fabrika kurması demek gerek kendi bünyesinde gerekse parça üretimi yapan diğer firmaların bünyesinde binlerce kişinin istihdam edilmesi dolaylı olarak ise onbinlerce insanın ekmek yemesi demek. Bu da işsizliğin tavan yaptığı ve yabancı yatırımcının kaçtığı şu günlerde ülkemiz için adeta ilaç etkisi olacaktır. Buraya kadar tamamen olumlu düşünüyorum. Umarım fabrika kurulur ve kapasite artırımına ve hatta farklı modellerin üretimine geçer. Belki de başka sektörlerden devler de ülkemize yatırım yapsın ki hem ülkemizdeki yerli üretimde kalite artsın, yerli üretimi olmayan sektörlerde yerli fabrikalar kurulsun ve işsizlik mininimuma insin, refah düzeyimiz artsın.

    Fakat Volkswagen diğer ülkelerde satamadığı ve sorunlu modelleri ucuzlatıp bize itelemeye kalkışırsa ve başka ülkelerde teknolojik olarak seviyeyi artırırken bize eskileri satmaya çalışırsa ben de karşı çıkarım. Devlet buna izin verirse en büyük suçludur.

    2-) Taksilerin Volkswagen olması şuanki servis ve parça maliyetleriyle çok zor. Bu konuda iyileştirme şart. Renault (Dacia) ve Fiat şuan bunun ekmeğini yiyor. Bakım maliyetleri arasında gerçekten fark var. (ÖTV indiriminin tüm markalara eşit yapılacağı varsayılmıştır. Aksi bir durum diğer firmalar için haksızlık olur. Hatta fabrika kapatma tehdidine bile gidebilir.)

    Bu fark azalmadıkça bu iş çok zor. Tabi servislerin ve arızaların şöhreti de gayet kötü seviyelerde. Bu sorunlar çözülürse bu geçiş sağlanabilir.

    Bu da başta Renault (Dacia) ve Fiat'ın kendine çeki düzen vermesi manasına gelir. Logan MCV denen Toros'un yeni versiyonu araç halen arka camları manuel. Bu da rakipsizlikten. Egea deseniz Doğan SLX. VW pazara girerse rekabet artar ve diğerlerinde de hem kalite hem de kampanyalar artar.

    Paramızın değersiz oluşu ve firmaların tavırları yüzünden yollar eski araçlar dolu. Bu rekabet özel araç satışına da yansır. Kredi faiz oranları, taksitle satışlar, hurda teşvikleri vb. de iyileşir. O zaman tekerlekli bacalardan kurtuluruz.




  • çok iyi anlaşıyorlar birbirleriyle.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: taktaktakirdama

    haberde "Sizin için özel bir model üretmelerini isteriz" yazıyor haberi yazan editör hala " ilerleyen yıllarda tüm taksilerin Volkswagen Passat olmasını bekleyebiliriz." yazmış. nasıl bir kafa anlamadım ki.
    özel bir modelden kasıt yeni bir isim anlamında değil çok akıllı arkadaşım. passat olur ama iç donanım ve dizayn ile dış renk ve özellikler açısından özel bir model.
  • Sonuçta bu arabaların birilerine itelenmesi lazım.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taksicilere Volkswagen sözü

    kaynak:https://www.google.com/search?q=volkswagen+usa+diesel+cars&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwi_i6HbrYzkAhWMblAKHSO3BZwQ_AUICygC&biw=1920&bih=1013&dpr=2#imgrc=_



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akasha_Ether -- 18 Ağustos 2019; 14:57:30 >




  • Istanbul'da taksicilik tamamen kaldirilsin. Uber ve benzeri sirketler butik tasimacilik yapsin. Cetelesmis, kudurmus bu manyaklar sehri cok bozuyor, huzur kaciriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok Güzel Olurda Açılış Parası Pahalı Olur Inşallah Olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ışıklılımühendis20 I kullanıcısına yanıt
    Üstad zaten caddelerde gördüğümüz fiat ve dacialar senesi geldiğinde D segmentine zorunlu! (inşallah yumuşama olmaz) olarak dönecek. Hali hazırda gördüğün passat, superb, talismanlar bunun göstergesi. C segmenti tenekeler yavaş yavaş yollardan çekilecek.

  • venomboy_85 kullanıcısına yanıt
    Umarım dediğiniz gibi olur. Yoksa 2020'de Toros ve Doğan SLX fiyatları C Class ile 3 serisi ile kapışacak İyi forumlar.
  • taksicilere bi araba verilecekse o yerli araba olmalı. yapacağınız yerli arabayı kime satacaksınız

  • öyle bir şey olursa insanların gözünde volkswagen = tofaş olur. taksici arabasına ben şahsen binmek istemem.
  • Çok beklersiniz, VW dediğiniz marka avrapada satılamayan %2 lik araçları TR ye gönderiyor. Bu araçlar normalde ön arka disk olmasına rağmen Tr ye arkalar kampanalı olarak baz model diye gelir, abs sistemleri ucuz, esp ve ebd sistemleri yoktur. Şimdiden cevap vereyim diyeceksiniz ki bu sistemler kampana ile de çalışır, kampana olunca bunlar olmaz diye bir kaide yok. Evet yok ama bir disk fren kadar başarı değil ve konu kampana değil "abs ve esp" sistemleri. Tr de hala Esp bir "opsiyon" Avrupada tutulmadığı için Tr ye postalanıyor Esp siz araçlar. Avrupada üretilince bu sistemlerin %98 oranında kullanılması zorunlu. Tr ye gelince bakalım % kaç arabaya esp koyacaklar. Piyasada kampanalı Golf ler var şaka gibi ama adı "Golf" ya alıyor bizim insanımız.

  • TIME kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bir mesaj olmuş hocam ,tebrikler
  • Uber kalktıktan sonra, taksilere denetim getirilmedikten sonra ne yapsan boş.
  • fiat yıllardır kazık atıyor zaten bi kerede biz atalım

  • VW yi zengin etmek için dandik vosvos ları doldurucaklar tr ye.Bi bu eksikti.

  • Wolkswagen gelecek Türkiye de fabrika kuracak 5 bin kişi çalışacak ve istemezük diyen 3-5 çapulcu burada liboşluk yapacak elbette ayrıcalık tanınacak iş istiyordunuz alın size iş.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.