Şimdi Ara

cs go skinlerini fiyatları neden düştü ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • nisan ayının,10'uncu günden itibaren bir cok skin büyük miktarda düşüş saglandı nedenini bilen varmı ? eger tekrar cıkma ihtimali varsa alınır mı ?
    misal ;SG 553 | Kaplan Güve (görevde kullanılmış)



  • SG 553 | Tiger Moth Şuanda siteden satış fiyatı 10-15 arası .. Bir önceki dönem 50 civarı idi . Ben çokda çıkacağını zannetmiyorum ..

    Skinler borsa gibidir. Bir çok şeyden etkilenir. Dalgalanma olmayan ürünlere bakacaksınız. Arz-Talep ilişkisi ve Satıcıların hemen satılsın isteği ile dibe giden düşüşler yaşar. Örnek verecek olursak 100 liralık bir urunu siz hemen satılsın diye 90 yazarsanız alıcıda fırsat gorup alım yapar.Sonraki 100 liralık içinde bekleme süreci başlar veya talep azalır. Sonra oda 90-95 düşer vs derken zamanla değer kaybı yaşar vs vs veya bir skinin satışında çoğalma düşürür . Çok talep edilen ürünler sürekli talep olduğu için alımda yapar hali ile satıcıda düşmez bunun gibi bir çok sebebi var .Ama söylediğiniz ürünün ben yeniden çıkacağını hiç zannetmem.
  • sadece item bazında bakıp da genel bir yargı yapmak doğru olmaz. aslında bu işin de kendine göre bir yazılı olmayan kuralı vardır. takas ya da satış işlemi yapılırken bu iş için referans site olan steamanalyst sitesinden fiyata bakılır, eğer casual bir skinse ortalama %70 ya da %60 gibi rakamlara nakit olarak satılırdı. bu tabiki rare skinler ve patternler için geçerli değildi.

    ama son zamanlarda gerek burada gerekse de aracı sitelerde satışa koyulan ürünler akıl almaz. hem referans olarak steam marketteki fiyatı baz alıyorlar hem de %10 kimi zaman %5 e nakit fiyat istiyorlar. hatta bu aracı sitelerim kiminde steam marketten bile fazla fiyatta ilan açıp satılmasını bekleyenler var. diyorsun steam pazarda 100 lira sen burada 90 lira istiyorsun, sana diyorki pazardan ucuz işte. bir defa referans alınan steamanalyst sitesi bu itemin ortalama fiyatını yani hakeden fiyatını verir. steam pazarda dakikalar içerisinde değişen fiyata göre fiyat seçmek ve bunun üzerinden indirim yapmadan satmak bu işin yeni modası oldu. eskiler ya da bu işi ticaret olarak yapanlar bilirler, trade yasakları gelmeden önce bu bahsettiğim yazılı olmayan kurallar evrensel olarak uygulanmaktaydı. yani sadece ülkemizde değil tüm dünyada bu işin bir standartı vardı. csgolounge u bilenler ne demek istediğimi anlayacaktır. bu forumda mesela sayısız satış ilanı olurdu. fiyat kıyaslayayım diye konuları incelerken itemleri başkaları alırdı kaçırdığımıza üzülürdük.

    şimdi girin csgo da pazar alt forumuna. satılık item konusu yok denecek kadar az. bu işte de stokculuk dolar fırlasıncılık da daha fazla para kazanayımcılık oldu. bu trade işi başlı başına meslekti ve gerçek bir ticaret insanı gibi ticaret yapılırdı. ama malesef -uslub için kusura bakmayın 17 yaşındaki velet- buraya gelip bu işi öğretmeye çalışıyor. neymiş steam pazarda 100 liraymış o da 90 a satıyormuş. yani kısacası fiyatların ucuzladığı falan yok tam tersi fiyatlar inanılmaz derece uçtu ve nakit olarak satanlar da bu fiyatlar üzerinden çok komik oranlarda indirim yapmaya ya da steam marketle aynı fiyata nakite çevirme hevesine girdiler.




  • Skin piyasasını takip etmiyorumda sg fiyatının düşmesi normal güncellemeden sonra.
  • SG 553 | Colony IV 10 nisanda 30 liradan fazlaydı su an yarı fiyatta , sizce almalımıyım ? ilerde yükselirmi 100-200 e ? neticede parcalanmıs ag kasasının skini, kasada hiç düşmüyor ilerde artar diye düşünülüyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soner6752

    SG 553 | Colony IV 10 nisanda 30 liradan fazlaydı su an yarı fiyatta , sizce almalımıyım ? ilerde yükselirmi 100-200 e ? neticede parcalanmıs ag kasasının skini, kasada hiç düşmüyor ilerde artar diye düşünülüyor
    Bunun cevabını kimse bilemez. Üstteki arkadaşın dediği gibi borsa gibi düşün. Hisse alıyorsun satıyorsun. Risk içeren işler.
  • Son gelen güncellemede sg 553 silahı nerf yedi ciddi anlamda ve oyun içerisinde tercih edilmemeye başlandı , m4a1s'in oyun içerisinde fiyatını düşürdüler bu yüzden bazı skinlerinin fiyatları arttı . Oyuna gelen güncellemelerden ötürüde skinlerin fiyatları dalgalanabiliyor özellikle son gelen güncellemede sg 553 silahına gelen güncelleme silahı komple öldürdü bu yüzden kimse tercih etmiyor skin fiyatlarıda o yüzden düşmüş olabilir .
  • ZaaD Z kullanıcısına yanıt
    tam olarak sebep bu siz yazmasaydınız ben yazacaktım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.