Şimdi Ara

cs go'da pro olmanın günlüğü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
3.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cs go da pro olmak için gün içi neler yapılır nasıl geliştirir kişi kendini? cs go da pro oyunculara bakıyorum aim ve kafaya ani getirme spray yapma .oyuncunun donanimi iyi ama oyunda halen ne yaptıgını bilmeyen bir durum çoğu herkesde oldugunu düşünüyorum bende o kategoriye dahilim ne yapmak lazım usta oyuncular bilgi verirse
    iyi olacaıgnı düşünüyorum. yani amacım herkesin iyi şekilde oyundan zevk aldıgını artık bende iyi aim ve spray yaptıgını hissedecek bekliyorum yararlı bilgi ve linklerinizi.



  • Ben net söyliyeyim sana herkesin önerdiği günlük rutin, yok efendim awp ile 500, ak ile 300, usp ile 1000 bot öldürüceksin bunlar boş şeyler belli bir yere gelirsin eğer oyuna dün başladıysan tabi ama zaten 0 bir aimin yoksa bunlar beyhude boş laftan öte değil. Sürekli bot vurarak hiç bir şekilde gelişemezsin. Yapacağın şey bellidir;

    https://www.youtube.com/watch?v=mOrhUlsUz3g friberg'in friberg olduğu zamanlardan ki gerçekten yakar bileği.

    Bu oyun 5v5 oyunudur, gelişeceksen de 5v5'de gelişecekesin ama dikkat etmen gereken 2 olay var:

    Oyunda hatalarını gör
    Bir daha yapma

    Bunun dışında bilmen gereken bişey yok...

    Seviyeni bilmiyorum ama belli bir aim seviyesine üstte dediğim yolla ulaş, kendine ilk başta bir hedef koy(mm'de global, faceit'de master lig, esea'da 11-12rws gibi), sonra ne olursa olsun takım bul ve sürekli 5v5 oyna. Üstte söylediğim iki basamağı unutma, eğer bu dediklerimi yaparsan zaten iyi oyuncu olursun. Kendini adarsan da yürür gidersin ama cs'de profesyonel olmak ne kadar mantıklıdır ?

    Profesyonel:Sözlük anlamı ile yaptığı isten para kazanmak anlamına gelir benim için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_North_Face -- 20 Nisan 2016; 20:03:27 >




  • +!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The_North_Face

    Ben net söyliyeyim sana herkesin önerdiği günlük rutin, yok efendim awp ile 500, ak ile 300, usp ile 1000 bot öldürüceksin bunlar boş şeyler belli bir yere gelirsin eğer oyuna dün başladıysan tabi ama zaten 0 bir aimin yoksa bunlar beyhude boş laftan öte değil. Sürekli bot vurarak hiç bir şekilde gelişemezsin. Yapacağın şey bellidir;

    https://www.youtube.com/watch?v=mOrhUlsUz3g friberg'in friberg olduğu zamanlardan ki gerçekten yakar bileği.

    Bu oyun 5v5 oyunudur, gelişeceksen de 5v5'de gelişecekesin ama dikkat etmen 2 olay var:

    Oyunda hatalarını gör
    Bir daha yapma

    Bunun dışında bilmen gereken bişey yok...

    Seviyeni bilmiyorum ama belli bir aim seviyesine üstte dediğim yolla ulaş, kendine ilk başta bir hedef koy(mm'de global, faceit'de master lig, esea'da 11-12rws gibi), sonra ne olursa olsun takım bul ve sürekli 5v5 oyna. Üstte söylediğim iki basamağı unutma, eğer bu dediklerimi yaparsan zaten iyi oyuncu olursun. Kendini adarsan da yürür gidersin ama cs'de profesyonel olmak ne kadar mantıklıdır ?

    Profesyonel:Sözlük anlamı ile yaptığı isten para kazanmak anlamına gelir benim için.

    Oyunda hatalarını gör
    Bir daha yapma


    Kesinlikle doğru! Bazen yaptığın yanlış tercihler oyunun gidişatını etkiliyor moralini bozuyor fakat bundan ders alırsan kendini geliştirirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 5 6 aydır oynuyorum abi 5 jetonluyu alabilecek seviyeye geldim sayılır abi oturtamiyorum şu fare olayını yani paso dm ve normal match fazla Rank atmadım yalan yok ama aynı şey gibi bi oyun ii bir oyun kötü şu sıralar çok crosshair ve sensivity ile oynuyorum takılı kaldım açıkçası bende mi bir sorun var yani oyunda çok çabuk gelişmek mümkün mü ? 2. Si 5 kişi bulamadım arkadaş çevrem oynamıyor yabancılar la oynuyorum 3 win 1 draw fakat iyi olmadıklarımi söylüyor almıyorlar maça geri bildirimleri kötü çok çabuk Rush tutarsız bir oyun tarz hatam var gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşların dediklerini yerine getirebilirisin ama en başta bu oyunu mantığın ile oynaman gerekiyor hemde tamamen.

    Sen oyundayken acaba vurabilir miyim veya adam nerden çıkar dersen aimin zaten kayar gider.Fakat biraz spray geliştirip kalanınada map bilgisi eklersen kendiliğinden aimin,adam vurman oturucaktır.
    Sprayi biraz çözdün,ana maplerdede bol bol maç attın yani adamların tam nerelerden geleceğini,timingleri,nereye bomba atıp nereyi bloklayacağını bildin çok yol kat ettin demektir.Yani oyunu okuyabilmen gerekiyor.Bir side'a,biryere girerken adamın sana nerden bakacağını,sen olsan nerden yer alırdın diyerek girmen gerekiyor.
    Geriye kalan ise takım ile olacak şeydir.Bunları yapabildiğin zaman başarılı olduğunu göreceksindir.

    Fakat profesyonel oyuncuların profillerine baktın mı bilmiyorum ama en az oyun saati olan oyuncun 4k saati vardır.Buda demek oluyorki takım ile neler neler çalıştıklarıdır.Sen,ben maç kazanalım vs. için oynuyoruz ama onların amacı para kazanıp bir yerlere gelebilmek olduğu için işler çok değişiyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barancumhur -- 20 Nisan 2016; 23:56:13 >




  • Dostum öncelikle Cs Go'da temel söyleyeceğim şey aimini düşmanın çıkacağı yerlere ve kafa hizasında tutmalısın , bu bilgiyi vermek istedim çünkü insanlar genelede aimi aşağıya doğru tutuyorlar.Basit ama çok hata yapılan bir nokta.
    Başka bir konu ise sensitivity ile sürekli oynama internetten de yardım alıp araştırıp belirli bir sensitivity ile oyna , sürekli değiştirme.
    Traning maplerde de çalışmanı yap.Zaten gerisi gelicektir.Daha fazla yazmadım diğer fikirleri arkadaşlar yazmış zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n7d7pep -- 6 Haziran 2016; 19:44:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pro olmaktan kasıt anladığım kadarıyla oyunu iyi oynayabilmek. Yoksa Türkiye şartlarında cs go'da pro olabilmek, avrupa ve dünya çapında bir oyuncu olabilmek kolay değil. Örneğin Xanteres gibi her şeyinizi adarsanız, günde 8 saat ölüm maçı oynarsanız vesaire belki olabilir. Tabi ekipmanlar ve düzgün bir internet bağlantısı vesaire de gerekeceğinden maddi olarak da kafanız rahat olmalı. E-spor'da pro olabilmek maddi olarak da Türkiye'deki pek çok insanı zorlar.

    Oyunda iyi olmak için yapılması gerekenler aslında çok bellidir.


    1-Her şeyden önce oyunu oynarken 'uyanık' olmalısın. Reflekslerin, el göz koordinasyonun iyi olmalı. Değilse bunları geliştirmeye çalışmalısın.

    2-İstersen ''olofmaister'' ol yine de yediğin bir headshot çoğu zaman ölmen demek. Bu yüzden game sense ve harita bilgin üst düzey olmalı. Üst seviyelerde herkesin aimi iyi zaten. Farkı harita bilgisi ve game sense ortaya çıkarır.

    3-Crosshair yerleşimi önemlidir. Ne olursa olsun aimini sürekli kafa hizasında tutmaya alışmalısın.

    3-Sensivity yani fare hassasiyeti çok önemli. Kendine uygun ayarları tutturmalı sürekli öyle oynamalısın.

    3-Recoil yani silah tepmesi ayarlamayı öğrenmelisin. Atölyeden ''recoil master'' haritasını indir. Silahların nasıl sektiğini ve nasıl spray yapabileceğini öğren. Spray kontrolünü maçlarda da uygulamaya çalış. En başlarda zor gelecektir ama zamanla daha iyi spray yapabildiğini görebilirsin.

    4-Atölyeden ''crazh crosshair'' mapini indir. Orada pro oyunculara ait onlarca crosshair göreceksin. Beğendiğini seç ve sürekli onu kullan. Bir crosshair'e alış.

    5-Bol bol ölüm maçı oyna. Her seferinde daha hızlı olmaya, daha iyi recoil ayarlarmaya çalış. Ölüm maçı oynamak çok önemli ihmal etmemeli.

    6- Arada profesyonel maçları izle. Nerede nasıl duruyorlar, rakibi nasıl karşılıyorlar, nasıl saldırıyorlar falan gör.

    7-Her şeyden önce sabır. Mucize bekleme. Aimin bir anda mükemmel o-la-maz. Eğer oyuna yeterli zamanı ayırırsan zamanla gelişecektir. O gördüğün mükemmel oyuncuların büyük çoğunluğu oyuna binlerce saatini veriyor.

    8- En önemlisi ise YETENEK'tir. Kendini bir yere kadar geliştirebilirsin ama herkesin bir üst sınırı var bu oyunda bence. O sınıra gelince üstüne çıkmak insanı gerçekten çok zorluyor.




  • şunu da göz ardı etmeyin arkadaşlar, yetenek önemli. yani bazı insandaki beyin yapısı, fonksiyonları, o oyuna vereceği tepkiler vs. doğuştan ve beyin yapısı ile alakalı da oluyor. kimi insan gerçekten ne kadar oynarsa oynarsın bi seviyeden öteye geçemiyor. 1 tane arkadaşım var bizle oynayan ondan biliyorum. 1.5 senedir oynuyoruz çocukta gram gelişme yok arkadaş.

    2v1 falan kalınca eli ayağına dolanıyor. sakin kalamıyor. mindgames denilen şey sıfır.

    ben kendime baktığım zaman çok şükür başladığım yer ile şu andaki halim arasında dünya fark var. çok şükür izlediğim maçlar da oynadığım maçlar da çok etki etti.

    ama şu bi gerçek, ne kadar çok oynarsan o kadar çok gelişiyorsun. 4000 5000 saat oynama süresi olan adamların aimiyle 500 saat 1000 saat olan adamın aimi asla aynı olmuyor. faceitte bunu rahatça anlayabiliyosunuz.

    topluluk sunucularında sadece hs atarak adam vurabildiğiniz dm serverlar var. buralarda ak/m4 çalışmanızı öneririm. sadece hs atabiliyorsunuz yoksa damage atmıyor mermiler.

    onun dışında awpci iseniz yine çok dm atmak lazım reflekslerin vs gelişmesi açısından.

    geriye kalanı takım oyunu. 5 kişi değilseniz sen ne kadar iyi olursan ol bi yere kadar. takım mal olunca, hatta takımdan 1 kişi bile mal olunca oyunun seyri değişiyor. takım olabilmek de harbi çok zor. o izlediğimiz maçlar gibi site retake yapmak ya da girebilmek, o flash molotof zamanlamaları vs çok kolay gözüküyor fakat bunun koordinasyonu gerçekten çok fazla çalışma istiyor.

    çok fazla kafaya takmamak lazım hocam bazen biz de çok iyi olalım harbi bi takım olalım diyoruz falan ama sonradan geçiyor yani




  • Profesyonel oyuncu olmak istiyorsan yaşın önemi büyük.Oynadığın seviyeyi bilmiyorum ama 17 yaşındaysan ve oyuna yeni başlıyorsan biraz zor diyebilirim.Glaxy cs yazıp youtuba rehberlerini izleyebilirsin.Oyunun yaklaşık %30 u kadarı aimdir bence,geri kalanın hepsi takım oyunu ve oyun bilgisi.Her gün en az aim çalıştığın kadar da POV demo izle.Her gün pro maç izle 3er 3er seri seri keleş kullananlardan olma.Crosshair placementın güzel olsun.



    Glaxy CS:https://www.youtube.com/channel/UCuOA2ohKFRIjFBO1_POkWXA

    POV demo:https://www.youtube.com/channel/UCAksRVdXuTjjF-zi2xHrwQQ




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hysteria_

    topluluk sunucularında sadece hs atarak adam vurabildiğiniz dm serverlar var. buralarda ak/m4 çalışmanızı öneririm. sadece hs atabiliyorsunuz yoksa damage atmıyor mermiler.

    Ne olarak aratmak gerekiyor bu serverlar için?


    Bu arada konuyu açan arkadaşa tavsiyemhttp://csgo-stats.com/ adresinden steam kullanıcı adını girerek istatistiklerini sürekli kontrol et. Gelişimini birazda oradaki rakamlardan görebilirsin. Orda silah istatistikleri var. Hangi silahla % kaç isabetli atış yapmışsın onu görebilirsin. Öncelikle en iyi olduğun silahla oynarsan aim/mouse olayına daha hızlı hakim olup yavaş yavaş diğer silahlarlada kendini geliştirirsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HuRGeNeR@L

    quote:

    Orijinalden alıntı: hysteria_

    topluluk sunucularında sadece hs atarak adam vurabildiğiniz dm serverlar var. buralarda ak/m4 çalışmanızı öneririm. sadece hs atabiliyorsunuz yoksa damage atmıyor mermiler.

    Ne olarak aratmak gerekiyor bu serverlar için?


    Bu arada konuyu açan arkadaşa tavsiyemhttp://csgo-stats.com/ adresinden steam kullanıcı adını girerek istatistiklerini sürekli kontrol et. Gelişimini birazda oradaki rakamlardan görebilirsin. Orda silah istatistikleri var. Hangi silahla % kaç isabetli atış yapmışsın onu görebilirsin. Öncelikle en iyi olduğun silahla oynarsan aim/mouse olayına daha hızlı hakim olup yavaş yavaş diğer silahlarlada kendini geliştirirsin.

    https://www.gametracker.com/server_info/play.fpskill.com:28015/

    bu tip sitelerde çıkıyor.

    google da cs go hsdm servers yazıp ipleri bulabilirsiniz




  • cahit reyizi izlemeni bende öneririm,çok iyi spray yapıyor ve oyunda bilgiside veriyor. atıyorum 3 el eco kaldilar bu el bi balkon yoklayim awp vardır muhtemelen vurmayı deneyim falan diyor. muhabbetide güzel ben seviyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi aksama cevap yazarım detay li oldu lakin adam lar crosshair placementi nasıl nerede sadece nerelerde kullanacağım bilmiyorum en çok öldüğüm analizleri cikarttihimda dust 2 de t iken orta kapı à şort tan yukarı çıktıktan sonra bölümde yani genellikle kapı önlerinde çok ölüyorum pre fire Cart cut amannn aksam yazarım 3 gündür kafamı dinliyorum oyuna girmiyorum zaten bişey yaptığımı da hissetmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu faceit ne oluyor arkadaşlar tavsiye edermisiniz üye olmayı
  • Ras0 R kullanıcısına yanıt
    bedava zaten reis üye olup normal valve'ın serverlarında oynarmış gibi 5e5 maç atabiliyorsun. paralı üyelik de alabiliyorsun da gereksiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightwish34

    bedava zaten reis üye olup normal valve'ın serverlarında oynarmış gibi 5e5 maç atabiliyorsun. paralı üyelik de alabiliyorsun da gereksiz.

    avantajı ne peki?
  • Ras0 R kullanıcısına yanıt
    128 tick serverda oynaman , normal serverlara göre ping olarak biraz daha iyi(almanya yada hollanda seçilirse tabi) ve şanslıysan iyi oyuncularla oynayabilmen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightwish34

    128 tick serverda oynaman , normal serverlara göre ping olarak biraz daha iyi(almanya yada hollanda seçilirse tabi) ve şanslıysan iyi oyuncularla oynayabilmen.

    Teşekkürler.4 maç attım bugün ping ve oyuncu kalitesi cidden iyi ama sanırım free accountlarda rank belli olmuyor şuan rankim gözükmüyor.
  • Ras0 R kullanıcısına yanıt
    rank atlıyorsun yine ama sadece göremiyorsun o yüzden pek gereği yok. ek olarak faceitte baya troll olduğu için para vermeni tavsiye etmem tecrübeyle sabit. ama böyle bedavadan kendini geliştirmen için fırsat sağlıyor o açıdan iyi. mmde eagle master üstü ranke çıktığında para vermek istersen esea'de oynayabilirsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.