Şimdi Ara

CryENGINE 3 inceleme (ss'li) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
1
Favori
4.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çoğu fotoğrafta neden hep " Horoz" var
    Horoz da değil;dinozor mübarek.
    İnsan bir iki tane de tavuk koyar; canları sıkılmasın Horozcukların :D
  • Cry Engine 3 için yayınlanan son video şuydu. Buna göre konuşsak daha doğru olur sanki.

    [DHTUBE=http://www.youtube.com/watch?v=-TtgW20IEm0&feature=player_embedded#!]
  • Cevat Yerli Twitter'da sorulan sorular üzerine CrySis 3 hakkında birkaç açıklamada bulunmuş.

    @dazinul: Konsollar umarım kalitenizi (teknoloji anlamında) düşürmez.
    @Cevat Yerli: Crysis 3 Xbox 360 ve PS3'ü limitlerine kadar zorlayacak, Crysis 2'den daha iyi olacak, ancak PC'deki Crysis 3 açıkça çok daha ileride olacak

    @dannyforze: Crysis 3, ilk oyundaki gibi açık bir dünyada mı olacak?
    @Cevat Yerli: Crysis 3'ün ikinci oyundan daha çok ilk Crysis'e bir devam niteliğinde olacak.
  • Bunlar çok iyi bilgiler. Teşekkürler Fatz
  • @böcek hocam
    Teşekkürler. Öncelikle video biraz sorunluydu. Eğer eski hali izlediyseniz birkaç saat içinde tekrar izleminizi tavsiye ederim (ne zaman düzelir bilmiyorum). Sabah derse gittiğim için ancak düzeltebildim. Youtube yakında eski haline getirir.
    Dediğiniz gibi oyun kısmına bakarsak CryEngine gibi OpenWorld tabanlı bir motor ile düz çizgi üzerinde ilerleyen bir oyun yapılması Crysis 2 ilk çıktığında benim de en büyük hayal kırıklığımdı. Crysis'i hikaye ve oyun bazında değerlendirirsek bize çok bir şey sunmadığında hem fikirizdir ama verdiği serbestlik hissi (tabiki o güzel grafikleri ile) daha önce hiçbir oyunun sağlamadığı çok özel bir histi. Bu sebeple ben Crysis 1'de hiç abartmıyorum en az 100 saat gezmiştir sadece haritalarda, yüzerek, koşarak, tank-jip kullanarak. Onslaught gibi (çok geniş bir haritası vardı, tank jip tarzı araçları rahatça kullanabiliyorduk) maplerde sadece "acaba haritanın burasında ne var" diyerek daha önce gitmediğim yerlere, daha önce girmediğim deliklere zaman geçirdim. Yeri geldi grafik modlarını denedim yeri geldi SandBox ile kendim bir şeyler yapmaya çalıştım (beceremedim tabi, ancak başkalarının yaptıklarını deneyebildim (DeLorean ile zaman yolculuğu modu vs.)). Ancak bir Crysis 2'ye dönüp baktığımda MP kısmına rağmen 20 saat bile oynamadığım bir oyundur. Uzun sürmesi için zorda oynamamı, bazı bölümlerde nereye gideceğimi anlamadan çokca kez ölmemi de eklersek çok çok kısa bir oynanış bir oyun için. Dx11, Ultra Detail patchi gelince tekrar başladım ilerledim ama yok yani olmadı. Bana özgürlük ve gerçekçilik hissini bir türlü veremedi oyun. Umarım Crysis 3 eski bu tarz yorumlardan ders çıkartılıp eski haliyle döner. Şayet ben Crysis'in şu an sahip olduğu kalitesiz oyun imajından rahatlıkla çıkartılabilecek olduğunu inanıyorum. Yapmaları gerekenler
    - Tamamen open world oyun,
    - En azından orta kalite bir senaryo,
    - Crysis 1 oyun modları ve haritaları,
    - Diğer oyuncaklar için kırpılmamış (optimize edilmemiş demiyorum, optimizasyon ile kırpma arasında çok ince bir çizgi vardır) grafikler
    - Kesinlikle ve kesinlikle MP'de hileye tahammül edilmeme (en büyük sorunundur herhalde Crysis'in). Bunun sebebi aslında oyun motorunun bu şekilde açık olarak sunulması. İnsanlar kurcalayabildikleri için hile de bulabiliyorlar. Burada ne yazıkki bir sorun çıkıyor. Oyun motorunun açık sunulması yukarıdaki videolarda görüldüğü gibi insanlara oyunun geliştirme, bir şeyler ekleme imkanı da sunuyor. Haliyle oyun motorunu sunmazlarsa böyle atılımlar da göremeyiz. Benim bu konudaki fikrim hileye ve hile yapanlara direkt account üzerinden ban verilip oyundan uzaklaştırmak. Belki biraz ağır olabilir ama en azından 1 ay filan uzaklaştırılabilir.
    Eğer bu düzeltmelere gidilip bir Crysis yapılırsa "CoD mu BF mi C3 mü?" konularını sıkça göreceğimizden eminim. Crysis bu potansiyele sahip bir yapım.

    @MoNZaReS
    Ne yazıkki Dx11 konusunda katılmıyorum. Dx11 de Dx10 kadar olmasa da şişirildiği kadar olmayan bir API. Tesselation ve DoF dışında elle tutulur bir getirisi olmamasına rağmen bu iki özellik öyle bir veriliyor ki sanki Dx9 ve 11 tamamen ayrı dünyalar gibi geliyor herkese (bana bile).

    DoF yepyeni bir şeymiş gibi sunulmasına rağmen farklı varyasyonlarıyla hali hazırda Crysis dahil bir çok oyunda olan bir efekt. Ne kadar güzel gözükürse gözüksün DoF gerçekçiliği çok yükselten bir efekt de değil zira gerçek hayatta göze gözükmeyen bir şey. Çünkü insan gözü odaklandığı yerin dışında kalan kısımlar bu şekilde görür. Fakat zaten oraya odaklanmadığı için siz bunu çok çok zor fark edersiniz. Ancak bu efekti oyunda kullanınca siz o an ekranın istediğiniz her yerine bakabildiğiniz için sizin için sadece basit bir bulanıklılık efekti sayılır bu DoF.

    Tesselation'a gelince o konu daha da karışık. Her ne kadar kağıt üzerinde milyarlarca poligon sağladığı için çok iyi bir efektmiş gibi görünse de gerçekte gerçekçiliğe etki nötr hatta yer yer negatif olabilen bir özellik. Onu da açıklayayım. Şimdi Tesselationın çalışma mantığı gereği bir obje, olduğu hali dışında, yazılımcının kontrolüne bağlı olarak veya olmayarak, program ile poligonlarına göre poligon sayısı arttırılarak detaylandırılır. Bu haliyle her şey güzel fakat önemli bir şey atlanıyor. Bir cismin güzel gözükmesi sadece detaylı çizilmesine değil aynı zamanda detaylı dokularla işlenmesine de bağlıdır. Tesselation çizim kısmını arttırırken ne yazıkki çalışma mantığı gereği doku kalitesini düşüren bir efekt. Bunun sebebi şu; eğer siz düz ve ona göre işlenmiş dokusu olan bir zemindeki üçgen sayısını arttırırsanız yüzeyin alanı artar. Ancak yüzeyin sahip olduğu doku değişmediği için bu eski doku yeni alana sığacak şekilde çekiştirilir. Bu durum da yüzey alanı başına düşen doku çözünürlüğünü düşürüp dokuda bulanıklığıa sebep olur. Hemen hemen her tesselation uygulanmış yüzyde bunu rahatçabilirsiniz. Crysis 2'deki tuğlalara bakarsanız etraflarının bulanıklaştığı rahatça görebilirsiniz. Oyunun geneline oranla daha bulanık kalırlar ve göze batarlar. Ancak Tesselation bu oyunda çok da etkili değil tabi. Heaven'dan örnek vermemi istersenizin demonun tamamını gösterebilirim. Demo genel olarak düşük kaliteli dokulara sahip olduğu için pek belli olmuyor ancak Tesselation açtıktan sonra cisimlerin daha az ayrıntılı geldiği hissine eğer demodaki Tesselation göstergesiyle oynadıysanız görmüşsünüzdür. Ejderha sahnesini belki karşıt örnek oalrak gösterebilirsiniz. Ancak o sahnedeki boynuz tarzı şeyler Tessellation yerine el ile yapılsaydı (olması gerektği gibi) Tessellationlı halinden daha güzel görünürdü doku çözünürlüğü olayından dolayı, hatta belki performansı da daha iyi olurdu poligon sayısı abartılı olmayacağı için. Yani tessellation nihayetinde elimizde olandan daha iyi bir grafik sunmuyor.
    Sonuç olarak Dx11 benim gözümde Physx kadar bile gerçekçilik katabilen bir efekt değil. Abartıldığı kadar ise hiç değil.




  • CryEngine 2' nin üstüne grafik motoru tanımam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatz

    @dannyforze: Crysis 3, ilk oyundaki gibi açık bir dünyada mı olacak?
    @Cevat Yerli: Crysis 3'ün ikinci oyundan daha çok ilk Crysis'e bir devam niteliğinde olacak.

    Harika bir haber bu.
    />
    Artık sniper tüfeklerine çok daha fazla ihtiyacımız olacak anlaşılan.
    />
    İlk oyundaki mutlak ikinci silahımdı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogkasa

    oha bu yukarıdaki oyunmu gerçekmi cidden ayırt edemedim. demek şu anda bile bu kadar gerçekçi grafikler yapılabiliyo ama videoyu hazırlayan adamın pc si bile kasıyor videodan anlaşıldığı üzere bu directx in acilen ya yenilenmesi yada kaldırılması gerekiyor

    Bir arkadaş diyordu, eğer DirectX olmasaydı hem daha kaliteli hem daha hızlı grafiklere sahip olacaktık. Yani konsoldaki gibi. Bu doğru mu? Eğer doğruysa tam olarak nedir biri açıklayabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adilazimdegilx




    Videoyu yeni uplayabildim.
    Optimizasyon konusunda yaklaşamayacak olsa da iş gerçekçi grafik sunmaya gelince Cry Engine 3'ün o kadar da başarılı bir motor olduğunu söyleyemiyorum. Optimizasyon adı altında yapılan kesintiler ve değişikler CryEngine 2 ile yaratılan dünyayı fazlasıyla bozmuş. Crysis'in özelliği olan nereye giderseniz gidin, ne yaparsanız yapın hep en güzel grafikleri görme, ayrıntısız bir obje ile karşılamama özelliği yok. O yüzden Crysis maplerinde saatlerce dolaşmışımdır rahatlıkla. Nereye bakarsam kaliteli bir şeyler göreceğimi bilerek. Ama yukarıdaki SSlerde de bariz ki CryEngine 3 objelerin dokularına kalitesine o kadar da dikkat edilmiş bir motor değil. Elbette siz isterseniz kendi objelerinizi yapıp istediğiniz kadar kaliteli oluşturabilirsiniz. Yukarıdaki gemi videosunda olduğu gibi. Ama o zaman motorun yaptığı tek iş bunları göstermek ve ışıklandırma gibi işlerle uğraşmak oluyor. Hatta ışıklandırmaları da kendiniz yapabilirsiniz. E biz nasıl gerçekçiliğinden konuşabiliriz böyle bir grafiğe bakarak? Çizilmiş bir resme bakıp boyaların ve fırçaları kaliteli olduğunu söylemek ile aynı şey bu. Asıl ressamdır önemli olan. Ha fırçalar ergonomik boyalar kaliteli olmasa bu kadar güzel resim çizilmezdi ya da bu kadar rahat çizilemezdi diyebilirsiniz ama bu resmin altına ressamın adının yazılacağını değiştirmez. Yukarıdaki videoda benim kullandığım silah skinleri hariç motora sonradan eklenmiş bir şey yok. Sadece su shaderları modlu ki o da çok başarılı yapılmamış zaten. Şelalelerden suyun nasıl akacağı, etraftaki sesler, hayvanlar, ağaçlar, dağlar, taşlar hep motorun kendi sahip oldukları şeyler. Tabi bu başta söylediğim gerçeği de değiştirmiyor. Ben bu videoyu çekerken bu kadar küçük bir haritada bile 20FPS altında ortalama değer aldım. SSlerdeki FPSlere oranlarsanız ekran kartı ne olursa olsun çok ciddi fark olduğunu görmemek mümkün değil. Ama bana deseniz ki "ya SSlerdeki grafiklerle 60FPSde rahat rahat oynayacaksın ya da bu videodaki gibi grafiklerle slayt gösterisi gibi oynacaksın" diye ben videoyu tercih ederim. Çünkü ne zaman istersem grafikleri düşüğe alıp AA'yı kapatıp, akıcı oyun deneyimi alırım ama 100FPSde de oynasam SSlerdeki grafiklerle oyunun içindeymişsin gibi zevk alamam.

    Edit: Yanlışlıkla Youtube'da açtığm Stabilize efekti yüzünden biraz bozulmuştu video. Onu düzelttim. Eski haline dönmesi biraz sürebilir tabi.
    Edit 2: Video düzeldi sonunda

    Valla dokuların kalitesiymiş, grafiklerin gerçekçiliğiymiş benim için o kadar da önemli değil. Yukarıdaki SSleri çok beğendim. Videodaki grafikler eski ve yetersiz kalıyor. Ben her zaman grafiklerin güzelliğine önem vermişimdir. Çünkü isteseniz de kendinizi tam olarak oyunun içinde hissedemezsiniz zaten. En azından benim için durum böyle. Benim en sevdiğim grafik motoru Unreal Engine'dir. Tabi çok fazla bilgim yok bu konuda ama, Unreal Engine grafik motoru ile yapılan oyunların grafiklerini çok beğenirim her zaman. Bu grafiklerde hiçbir gerçeklik yoktur, ama objeler ve çevre pürüzsüzdür. Bu da oyuna fantastik bir güzellik katar. Ben bu fantastik güzelliği istiyorum işte. Yoksa adamın yüzündeki çizgiler belli olmuş, objenin üzerindeki desenler belli olmuş, ekran kartını kastıracak olduktan sonra bunların önemi yok. Kastırmasa bile o kadar önemli şeyler değil. Çünkü sonuçta bu bir oyun. Baktığınız şeyin ne kadar detaylı olduğunun değil, ne kadar güzel olduğunun önemi vardır. Çünkü oyunu eğlence için oynarsınız ve güzel görsel görmek istersiniz. Bana deseler ki Crysis grafiği mi Arkham Asylum grafiği mi, gözüm kapalı Arkham Asylum grafiğini seçerim. Ayarları düşürdüğünde, gerçekçilik de o oranda azalacak emin ol.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

    quote:

    Orijinalden alıntı: ogkasa

    oha bu yukarıdaki oyunmu gerçekmi cidden ayırt edemedim. demek şu anda bile bu kadar gerçekçi grafikler yapılabiliyo ama videoyu hazırlayan adamın pc si bile kasıyor videodan anlaşıldığı üzere bu directx in acilen ya yenilenmesi yada kaldırılması gerekiyor

    Bir arkadaş diyordu, eğer DirectX olmasaydı hem daha kaliteli hem daha hızlı grafiklere sahip olacaktık. Yani konsoldaki gibi. Bu doğru mu? Eğer doğruysa tam olarak nedir biri açıklayabilir mi?

    Ben demiştim ama benden başta diyen var mıydı bilmiyorum! Bırakın bizim gibi kullanıcıları, AMD söylüyor bunu: AMD: DirectX, PC Oyunlarının gerçek potansiyeline engel oluyor

    Sorunun kökeni aslında Windows'un kendisidir. Çünkü Microsoft, hangi akla hizmetse artık, hâlâ UNIX ya da muadili bir temel üzerine inşa etmiyor sistemini. Böyle olunca bırakın DX 11'i, sistemin kendisi bile donanımın kapasitesinden sadece yüzeysel olarak faydalanıyor. Eğer sisteminiz uyumlu ise bilgisayarınıza Mac OS X (hackintosh) veya linux yükleyin ve ne demek istediğimi anlayın; yani aradaki hız farkını görün. Yazılımsal olarak donanımlar kısıtlanıyor ve bu sayede sürekli olarak daha fazla parça satışı yapmanın önü açılıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

    @böcek hocam
    Teşekkürler. Öncelikle video biraz sorunluydu. Eğer eski hali izlediyseniz birkaç saat içinde tekrar izleminizi tavsiye ederim (ne zaman düzelir bilmiyorum). Sabah derse gittiğim için ancak düzeltebildim. Youtube yakında eski haline getirir.
    Dediğiniz gibi oyun kısmına bakarsak CryEngine gibi OpenWorld tabanlı bir motor ile düz çizgi üzerinde ilerleyen bir oyun yapılması Crysis 2 ilk çıktığında benim de en büyük hayal kırıklığımdı. Crysis'i hikaye ve oyun bazında değerlendirirsek bize çok bir şey sunmadığında hem fikirizdir ama verdiği serbestlik hissi (tabiki o güzel grafikleri ile) daha önce hiçbir oyunun sağlamadığı çok özel bir histi. Bu sebeple ben Crysis 1'de hiç abartmıyorum en az 100 saat gezmiştir sadece haritalarda, yüzerek, koşarak, tank-jip kullanarak. Onslaught gibi (çok geniş bir haritası vardı, tank jip tarzı araçları rahatça kullanabiliyorduk) maplerde sadece "acaba haritanın burasında ne var" diyerek daha önce gitmediğim yerlere, daha önce girmediğim deliklere zaman geçirdim. Yeri geldi grafik modlarını denedim yeri geldi SandBox ile kendim bir şeyler yapmaya çalıştım (beceremedim tabi, ancak başkalarının yaptıklarını deneyebildim (DeLorean ile zaman yolculuğu modu vs.)). Ancak bir Crysis 2'ye dönüp baktığımda MP kısmına rağmen 20 saat bile oynamadığım bir oyundur. Uzun sürmesi için zorda oynamamı, bazı bölümlerde nereye gideceğimi anlamadan çokca kez ölmemi de eklersek çok çok kısa bir oynanış bir oyun için. Dx11, Ultra Detail patchi gelince tekrar başladım ilerledim ama yok yani olmadı. Bana özgürlük ve gerçekçilik hissini bir türlü veremedi oyun. Umarım Crysis 3 eski bu tarz yorumlardan ders çıkartılıp eski haliyle döner. Şayet ben Crysis'in şu an sahip olduğu kalitesiz oyun imajından rahatlıkla çıkartılabilecek olduğunu inanıyorum. Yapmaları gerekenler
    - Tamamen open world oyun,
    - En azından orta kalite bir senaryo,
    - Crysis 1 oyun modları ve haritaları,
    - Diğer oyuncaklar için kırpılmamış (optimize edilmemiş demiyorum, optimizasyon ile kırpma arasında çok ince bir çizgi vardır) grafikler
    - Kesinlikle ve kesinlikle MP'de hileye tahammül edilmeme (en büyük sorunundur herhalde Crysis'in). Bunun sebebi aslında oyun motorunun bu şekilde açık olarak sunulması. İnsanlar kurcalayabildikleri için hile de bulabiliyorlar. Burada ne yazıkki bir sorun çıkıyor. Oyun motorunun açık sunulması yukarıdaki videolarda görüldüğü gibi insanlara oyunun geliştirme, bir şeyler ekleme imkanı da sunuyor. Haliyle oyun motorunu sunmazlarsa böyle atılımlar da göremeyiz. Benim bu konudaki fikrim hileye ve hile yapanlara direkt account üzerinden ban verilip oyundan uzaklaştırmak. Belki biraz ağır olabilir ama en azından 1 ay filan uzaklaştırılabilir.
    Eğer bu düzeltmelere gidilip bir Crysis yapılırsa "CoD mu BF mi C3 mü?" konularını sıkça göreceğimizden eminim. Crysis bu potansiyele sahip bir yapım.

    @MoNZaReS
    Ne yazıkki Dx11 konusunda katılmıyorum. Dx11 de Dx10 kadar olmasa da şişirildiği kadar olmayan bir API. Tesselation ve DoF dışında elle tutulur bir getirisi olmamasına rağmen bu iki özellik öyle bir veriliyor ki sanki Dx9 ve 11 tamamen ayrı dünyalar gibi geliyor herkese (bana bile).

    DoF yepyeni bir şeymiş gibi sunulmasına rağmen farklı varyasyonlarıyla hali hazırda Crysis dahil bir çok oyunda olan bir efekt. Ne kadar güzel gözükürse gözüksün DoF gerçekçiliği çok yükselten bir efekt de değil zira gerçek hayatta göze gözükmeyen bir şey. Çünkü insan gözü odaklandığı yerin dışında kalan kısımlar bu şekilde görür. Fakat zaten oraya odaklanmadığı için siz bunu çok çok zor fark edersiniz. Ancak bu efekti oyunda kullanınca siz o an ekranın istediğiniz her yerine bakabildiğiniz için sizin için sadece basit bir bulanıklılık efekti sayılır bu DoF.

    Tesselation'a gelince o konu daha da karışık. Her ne kadar kağıt üzerinde milyarlarca poligon sağladığı için çok iyi bir efektmiş gibi görünse de gerçekte gerçekçiliğe etki nötr hatta yer yer negatif olabilen bir özellik. Onu da açıklayayım. Şimdi Tesselationın çalışma mantığı gereği bir obje, olduğu hali dışında, yazılımcının kontrolüne bağlı olarak veya olmayarak, program ile poligonlarına göre poligon sayısı arttırılarak detaylandırılır. Bu haliyle her şey güzel fakat önemli bir şey atlanıyor. Bir cismin güzel gözükmesi sadece detaylı çizilmesine değil aynı zamanda detaylı dokularla işlenmesine de bağlıdır. Tesselation çizim kısmını arttırırken ne yazıkki çalışma mantığı gereği doku kalitesini düşüren bir efekt. Bunun sebebi şu; eğer siz düz ve ona göre işlenmiş dokusu olan bir zemindeki üçgen sayısını arttırırsanız yüzeyin alanı artar. Ancak yüzeyin sahip olduğu doku değişmediği için bu eski doku yeni alana sığacak şekilde çekiştirilir. Bu durum da yüzey alanı başına düşen doku çözünürlüğünü düşürüp dokuda bulanıklığıa sebep olur. Hemen hemen her tesselation uygulanmış yüzyde bunu rahatçabilirsiniz. Crysis 2'deki tuğlalara bakarsanız etraflarının bulanıklaştığı rahatça görebilirsiniz. Oyunun geneline oranla daha bulanık kalırlar ve göze batarlar. Ancak Tesselation bu oyunda çok da etkili değil tabi. Heaven'dan örnek vermemi istersenizin demonun tamamını gösterebilirim. Demo genel olarak düşük kaliteli dokulara sahip olduğu için pek belli olmuyor ancak Tesselation açtıktan sonra cisimlerin daha az ayrıntılı geldiği hissine eğer demodaki Tesselation göstergesiyle oynadıysanız görmüşsünüzdür. Ejderha sahnesini belki karşıt örnek oalrak gösterebilirsiniz. Ancak o sahnedeki boynuz tarzı şeyler Tessellation yerine el ile yapılsaydı (olması gerektği gibi) Tessellationlı halinden daha güzel görünürdü doku çözünürlüğü olayından dolayı, hatta belki performansı da daha iyi olurdu poligon sayısı abartılı olmayacağı için. Yani tessellation nihayetinde elimizde olandan daha iyi bir grafik sunmuyor.
    Sonuç olarak Dx11 benim gözümde Physx kadar bile gerçekçilik katabilen bir efekt değil. Abartıldığı kadar ise hiç değil.

    OpenWorld? En sevmediğim oyunlar SandBox tarzı oyunlardır. Bir oyunu belli bir amaç üzerine oynarsınız. O amaca ilerlerken bundan zevk alırsınız. Rahatça istediğimiz yere gidebiliyor olmamız hiçbir anlam taşımıyor benim için. Orada ne varmış, şurada ne varmış bu umurumda bile değil açıkçası. Çünkü zaten harita yeterince büyük oluyor, ben orada ne var burada ne var diye oyalanırsam oyunu oynayamam ve bu saatlerimi alır. Bu çok sıkıcı bir şey. Yani canı sıkılır insanın oraya git buraya git yapmakla. Pardon, suda yüzmekten ne zevk aldın acaba sorabilir miyim? Valla ben ümit ederim ki Crysis 2 OpenWorld değildir ve Crysis 3 de öyle olmaz. Crysis 2'yi daha oynamadım. Oyunun multiplayer geliştirmesini kullanıcılara kapatmaları gerekiyor bunun için.

    Valla ben, hiçbir kabarıklığı olmayan, sanki farklı bir boya ile farklı bir objeymiş gibi duran grafikten nefret ederim. Adamın üzerinde zırh var, ama aslında zırh dediğimiz şey çıkıntısı olmayan, karakterin üzerine yapışık bir zırhtır. Adamın üzerindeki tişörtün sadece rengi farklı. Tişörtün kabartısı yok adamın üzerinde durduğuna dair. Normal oyunlarda nasıldır hatırlamıyorum ama Warhammer Online'da bu böyle. Ben senin gibi her şeyi tek tek incelemeyeceğimden, yakından bakmayacağımdan dolayı, objelerin bulanıklaşmasının pek bir önemi yok. Bariz sırıtmıyorsa sorun değil. DoF ne bunu da anlamadım bu arada.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    quote:

    Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

    quote:

    Orijinalden alıntı: ogkasa

    oha bu yukarıdaki oyunmu gerçekmi cidden ayırt edemedim. demek şu anda bile bu kadar gerçekçi grafikler yapılabiliyo ama videoyu hazırlayan adamın pc si bile kasıyor videodan anlaşıldığı üzere bu directx in acilen ya yenilenmesi yada kaldırılması gerekiyor

    Bir arkadaş diyordu, eğer DirectX olmasaydı hem daha kaliteli hem daha hızlı grafiklere sahip olacaktık. Yani konsoldaki gibi. Bu doğru mu? Eğer doğruysa tam olarak nedir biri açıklayabilir mi?

    Ben demiştim ama benden başta diyen var mıydı bilmiyorum! Bırakın bizim gibi kullanıcıları, AMD söylüyor bunu: AMD: DirectX, PC Oyunlarının gerçek potansiyeline engel oluyor

    Sorunun kökeni aslında Windows'un kendisidir. Çünkü Microsoft, hangi akla hizmetse artık, hâlâ UNIX ya da muadili bir temel üzerine inşa etmiyor sistemini. Böyle olunca bırakın DX 11'i, sistemin kendisi bile donanımın kapasitesinden sadece yüzeysel olarak faydalanıyor. Eğer sisteminiz uyumlu ise bilgisayarınıza Mac OS X (hackintosh) veya linux yükleyin ve ne demek istediğimi anlayın; yani aradaki hız farkını görün. Yazılımsal olarak donanımlar kısıtlanıyor ve bu sayede sürekli olarak daha fazla parça satışı yapmanın önü açılıyor.

    Msn'de Dark Devil nickli biri demişti. Tanımıyorum kendisini.

    Vay anasını. Yeni öğrendim bunu. Ama Windows'ta Macintosh'a oranla çok daha fazla uygulama falan yok mu? Uygulama dediğim arka planda çalışan programlar falan. DX'in PC performansına etkisi nedir? Microsoft sanırım bunu bilerek yapıyor. Pff, niye hiçbir şirket adam gibi müşterilerinin avantajına olacak şekilde çalışmaz. :S




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

    OpenWorld? En sevmediğim oyunlar SandBox tarzı oyunlardır. Bir oyunu belli bir amaç üzerine oynarsınız. O amaca ilerlerken bundan zevk alırsınız. Rahatça istediğimiz yere gidebiliyor olmamız hiçbir anlam taşımıyor benim için. Orada ne varmış, şurada ne varmış bu umurumda bile değil açıkçası. Çünkü zaten harita yeterince büyük oluyor, ben orada ne var burada ne var diye oyalanırsam oyunu oynayamam ve bu saatlerimi alır. Bu çok sıkıcı bir şey. Yani canı sıkılır insanın oraya git buraya git yapmakla. Pardon, suda yüzmekten ne zevk aldın acaba sorabilir miyim? Valla ben ümit ederim ki Crysis 2 OpenWorld değildir ve Crysis 3 de öyle olmaz. Crysis 2'yi daha oynamadım. Oyunun multiplayer geliştirmesini kullanıcılara kapatmaları gerekiyor bunun için.

    Valla ben, hiçbir kabarıklığı olmayan, sanki farklı bir boya ile farklı bir objeymiş gibi duran grafikten nefret ederim. Adamın üzerinde zırh var, ama aslında zırh dediğimiz şey çıkıntısı olmayan, karakterin üzerine yapışık bir zırhtır. Adamın üzerindeki tişörtün sadece rengi farklı. Tişörtün kabartısı yok adamın üzerinde durduğuna dair. Normal oyunlarda nasıldır hatırlamıyorum ama Warhammer Online'da bu böyle. Ben senin gibi her şeyi tek tek incelemeyeceğimden, yakından bakmayacağımdan dolayı, objelerin bulanıklaşmasının pek bir önemi yok. Bariz sırıtmıyorsa sorun değil. DoF ne bunu da anlamadım bu arada.

    sende oyunda gezmezsin direkt amaca doğru gidersin. oyunu bitirmek için haritanın yeryerini gezip inceliklerini görmen gerekiyor diye bir şey yok. crysiste istediğin gibi oynama imkanı var, atlarsın arabaya basarsın direkt görev yerine gidersin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rodri

    quote:

    Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

    OpenWorld? En sevmediğim oyunlar SandBox tarzı oyunlardır. Bir oyunu belli bir amaç üzerine oynarsınız. O amaca ilerlerken bundan zevk alırsınız. Rahatça istediğimiz yere gidebiliyor olmamız hiçbir anlam taşımıyor benim için. Orada ne varmış, şurada ne varmış bu umurumda bile değil açıkçası. Çünkü zaten harita yeterince büyük oluyor, ben orada ne var burada ne var diye oyalanırsam oyunu oynayamam ve bu saatlerimi alır. Bu çok sıkıcı bir şey. Yani canı sıkılır insanın oraya git buraya git yapmakla. Pardon, suda yüzmekten ne zevk aldın acaba sorabilir miyim? Valla ben ümit ederim ki Crysis 2 OpenWorld değildir ve Crysis 3 de öyle olmaz. Crysis 2'yi daha oynamadım. Oyunun multiplayer geliştirmesini kullanıcılara kapatmaları gerekiyor bunun için.

    Valla ben, hiçbir kabarıklığı olmayan, sanki farklı bir boya ile farklı bir objeymiş gibi duran grafikten nefret ederim. Adamın üzerinde zırh var, ama aslında zırh dediğimiz şey çıkıntısı olmayan, karakterin üzerine yapışık bir zırhtır. Adamın üzerindeki tişörtün sadece rengi farklı. Tişörtün kabartısı yok adamın üzerinde durduğuna dair. Normal oyunlarda nasıldır hatırlamıyorum ama Warhammer Online'da bu böyle. Ben senin gibi her şeyi tek tek incelemeyeceğimden, yakından bakmayacağımdan dolayı, objelerin bulanıklaşmasının pek bir önemi yok. Bariz sırıtmıyorsa sorun değil. DoF ne bunu da anlamadım bu arada.

    sende oyunda gezmezsin direkt amaca doğru gidersin. oyunu bitirmek için haritanın yeryerini gezip inceliklerini görmen gerekiyor diye bir şey yok. crysiste istediğin gibi oynama imkanı var, atlarsın arabaya basarsın direkt görev yerine gidersin.

    Yok öyle bir şey. Bu tarz oyunlarda tamamen serbest oluyorsunuz, oyunun bağlayıcılığı kalmıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

    quote:

    Orijinalden alıntı: rodri


    sende oyunda gezmezsin direkt amaca doğru gidersin. oyunu bitirmek için haritanın yeryerini gezip inceliklerini görmen gerekiyor diye bir şey yok. crysiste istediğin gibi oynama imkanı var, atlarsın arabaya basarsın direkt görev yerine gidersin.

    Yok öyle bir şey. Bu tarz oyunlarda tamamen serbest oluyorsunuz, oyunun bağlayıcılığı kalmıyor.

    crysis 2 için vaktinde o kadar newyork newyork dediler, bizde herhalde gta oyunları gibi birşey olcak diye bekledik ama daracık alanlara sıkışıp kaldık, özellikle ilk oyunları oynayan kişilerin beklediği oyun olmadı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rodri

    quote:

    Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

    quote:

    Orijinalden alıntı: rodri


    sende oyunda gezmezsin direkt amaca doğru gidersin. oyunu bitirmek için haritanın yeryerini gezip inceliklerini görmen gerekiyor diye bir şey yok. crysiste istediğin gibi oynama imkanı var, atlarsın arabaya basarsın direkt görev yerine gidersin.

    Yok öyle bir şey. Bu tarz oyunlarda tamamen serbest oluyorsunuz, oyunun bağlayıcılığı kalmıyor.

    crysis 2 için vaktinde o kadar newyork newyork dediler, bizde herhalde gta oyunları gibi birşey olcak diye bekledik ama daracık alanlara sıkışıp kaldık, özellikle ilk oyunları oynayan kişilerin beklediği oyun olmadı.

    Crysis 2'yi oynamadım daha bir şey diyemeyeceğim.




  • Benim için Crysis 2 , sadece dx9 motoruyla harika işler çıkarmıştı...Dx9 ile öyle detaylı grafiklerin çıkması bile müthişti..
  • Sen o oyunu bir de DX11 ve yüksek detay yamasını yükledikten sonra oyna, asıl grafikleri öyle gör. İlla ultra'da oynamana bile gerek yok. 27"ten küçük monitörün varsa ekstrem ayarlarda bile harika görünüyor. İlk çıktığı halinde aynen COD oyunlarında olduğu gibi çok önemli olmayan yerlerde çok düşük çözünürlüklü dokular kullanılmıştı ama yamalardan sonra bütün heryer yüksek detaylıydı ve hiçbir yerde de kırık grafik görme imkanınız yoktu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

    Msn'de Dark Devil nickli biri demişti. Tanımıyorum kendisini.

    O dediğin arkadaşı bilmiyorum. Benim kendi gözlemim bu yöndeydi. AMD'deki sorumlunun dediği, beni doğrulayıcı bir etken oldu sadece.



    quote:

    Vay anasını. Yeni öğrendim bunu. Ama Windows'ta Macintosh'a oranla çok daha fazla uygulama falan yok mu? Uygulama dediğim arka planda çalışan programlar falan.

    Mac OS X'te de arka planda çalışan uygulamalar var tabii ki ama sorun o değil. Şöyle anlatayım da ağzın açık kalsın: Bütün özellikleri aynı olan iki tane bilgisayar düşün. Birinde Windows, diğerinde UNIX tabanlı sistem yüklü olsun. UNIX sistemli bilgisayar, windows yüklü olandan en az % 50, ortalama ise iki kat hız çalışmaktadır.



    quote:

    DX'in PC performansına etkisi nedir? Microsoft sanırım bunu bilerek yapıyor. Pff, niye hiçbir şirket adam gibi müşterilerinin avantajına olacak şekilde çalışmaz. :S

    Yukarıda açıklamıştım bunu. Detayına inecek olursak, aynı şeyi şu an program ve oyun üreticileri de yapmaya başladılar. BF3'ün grafikleri güzel ancak, GTX680-HD7970 gibi bir kartlarla bile sürekli olarak 60+ FPS'de oynayamamanızın tek adı bugdır arkadaşlar. Benzer durum Metro 2033'te de geçerlidir. Bunun ne olduğunu tam olarak bilmeyenler, optimizasyon sorunu demektedir. Tabii ki optimizasyon da önemlidir ancak olayın ondan öncesi var daha ki yukarıda bahsettiğim windows ve DX11'le ilgili paylaştığım bilgilerdir.
    quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Yazılımsal olarak donanımlar kısıtlanıyor ve bu sayede sürekli olarak daha fazla parça satışı yapmanın önü açılıyor.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.