Şimdi Ara

CrueLProjectoR ile soru cevap & istek guideler Günün konuğu Shushei

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
3
Favori
7.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar şöyle birşey yapmak istedim , hergün belirlenen bir champ için guide , genel olarak oyun ince bilgileri ( soru cevap olarak ) ranked rehberi vs. Bugün her rolden 5 champ aklıma yattı aralarından birini istek olursa guide olarak yazmak istiyorum bu konuya hem zamanla birikir guideler konumda toplu ve düzenli olur herkes yararlanabilir. Herneyse heroları söyleyim hemen

    Günün herosu kassadin !

    KASSADİN THE VOİD WALKER

    HERO İLE İLGİLİ GENEL BİLGİ : Kassadin ap bruiser & assasin bir herodur , ap carry rolünde olup mid lane de oynanır. Teamfightlarda görevi karşı takımda ki squishy karakterleri combosuyla indirmek ve kalabildiği kadar hayatta kalmaktır ki bunu ultimiz ve oyunda ki en iyi kaçma kovalama mekanizmamız ile cok iyi yaparız. Melee bir herodur bu yüzden oynamakta sorun cekenler olabilir fakat heroyu tam potansiyeliyle oynayan birisi kassadinle counterine karşı bile lane kaybedemez cünkü hemen hemen her heroyla vs atabilitesi olan bi hero Kassadin doğru build ve doğru oyuncunun ellerinde. Bunun ardından hemen laning phase ve taktiklere geçmek istiyorum

    LANİNG PHASE : Yapabildiğimiz kadar farm yapıp karşımızdakini q skillimiz ile harraslamaya odaklanıyoruz. Kilit noktamız karşı taraf olmalı sürekli yenemiyorsak bile yenilmemeli farm yapmalıyız. Unutmayacağınız tek şey 6 lvldan once ganklara açık olmanız olmalı bu süre zarfında wardlayabildiğimiz kadar lanemizi wardlamaya çalışıyoruz. 6 lvldan once küçük tradelere girebilir hatta rakibinizi öldürebilme imkanınız olabilir. w skillimiz bize laning phasede yeterince mana sağlıyor oyun başı 1 kere açmak bize damage output ve last hitlerde özellikle kulelerin vurduğu creepleri kesmemizde aşırı kolaylık sağlayacaktır. Yeri geldiğinde rakibinizle melee rangeye gelip hatta bilerek skillerinden birini yiyip pasifiniz ve w skilliniz ile birlikte iyi damageler vurabilirsiniz. W skilli buffundan sonra her ne kadar herkes gereksiz bi skill olarak görsede Kassadini earlyde ve mid gamede cok güçlü kılıyor. Bunun üzerine ekleyebileceğimiz şeylere gelirsek rakip mid oyuncusunu asla gözden kaybetmeyin. Lanenizin her 2 tarafını wardlayarak nereye gittiğini görebilir rahatca counter gank yapabilirsiniz. Oyun başı ve mid gamede kassadın cok iyi bir pusher olmadığı için her zaman rakibimizi takip etmeyi unutmuyoruz. Counter ganklerde aşırı etkilidir. Hatta yaptığınız bir gank bot lanede 4 kişinin ölmesini sağlayıp alınan bir dragon yada tower ile oyunu çevirebilir yada karşı taraf için aşırı zor bir hale getirebilir.

    LANİNG PHASE ( COUNTER HEROLARA KARŞI ) : Bu kısma gelirsek Kassadin iyi oynandığını farzedersek herhangi bir counteri yok diyebilirim. Talon Pantheon arkadaş sormuştu ahri vs , özellikle talon pantheon gibi herolar düzgün build ve iyi bir Kassadin oyuncusu için bir hiç diyebilirim. Bu adamların karşısında ne yapmalıyız ? dersek normal bir rakip karşısında ne yapıyorsak aynısını yaparsak yetiyor aslında sadece karşımıza Talon Pantheon gibi ad caster tarzı herolar geliyorsa cloth armor ve potlarla başlamakta fayda var bu sizi epey rahatlatır. Bu arkadaşlar çok aşırı zoning yapmaya calısarak oynuyorsa zaten ortalama bir jungler onu outplay yapmaya yetecektir.

    MİD GAME : Oyunun bu kısmında mana sıkıntımız azalıyor çıktığımız itemler ( itemler kısmında yazacağım biraz sabır :P ) ve aldığımız blue bufflardan dolayı. Bu nedenle daha rahat push yapabiliyor ultimizi daha rahat kullanabiliyoruz. Yapmamız gerekenler hemen hemen aynı karşımızdaki rakibi gözümüzden ayırmamak şahsen diamond eloda kimse kimsenin roam yapmasına izin vermiyor diyebilirim yanı boş boş kule kaybetmek istemiyorsak cok roam gezemiyoruz diyebilirim. Gerekmedikçe lanemizi terketmeyip farm yapmaya devam ediyoruz. Oyunun bu kısmında Kassadin gerçekten çok güçlü diyebilirim. Karşımızda ki rakibe blue buff ile üstünlük kurabilir snowball yapabilirsiniz. Kill alamasanız bile karşı adamın lanede uzun sürede dayanması imkansız diyebilirim elbet geri dönmek zorunda kalacak bu sayede push üstünlüğü bize geçecek ve kuleye baskı kurabileceğiz. Tabi ki jungler o sırada laneyi tutmaya çalışacak ama genelde aşırı feedlenmemiş junglerler oyunun bu kısmında tanky olamıyorlar malesef. Yeri geldiğinde bu adamlardan rahat killde alabilirsiniz çünkü biraz şapşal oluyor laneyı korumaya calısan junglerler. Unutmayın tfden sonra en hızlı gank atabilitesi olan mid herosu Kassadindir. Mapı iyi izlemeliyiz oyunun bu kısmında olası bi fightta hemen bot lanede yada top lanede bitivermeliyiz. Fightlarda squishy olan karakterler hedefimiz oyunun bu kısmında ama sakın support squishy diye olası bi fightta supportla uğraşmayın hedefimiz ad ve apc'ler ve bunların arasında squishy olan yada feedlenmiş olanlardır.

    LATE GAME : Ve geldik Kassadinin beast olduğu bölüme. Yapacağımız build ile neredeyse ölümsüz oluyor 2 3 ulti stack'ı yaptığımızda ise ortalama feedlenmiş bile olsak tek comboda adc apc tarzı heroları rahatlıkla alabiliyoruz. Late gamede görevimiz basit ultiyi biraz stackleyip fighta giriyor skillerimizi adc apc üzerine boşaltıyor Zhonya itemimizi basıyoruz. Bu sayede ultimizin cd'si tekrar doluyor duruma göre kaçıp kovalayabiliyoruz. Late game cok daha basit yani bu yüzden hemen item buildine ve masteries runeslere geçmek istiyorum.

    İTEM BUİLD :

    Starting item : flask ward ve +1 hp pot'u öneriyorum. İstisna olarak karşımıza ad bir heronun geldiğini varsayarsak bu starting item cloth armor +5 hp pot olarak değişiyor.

    Bundan sonra en hızlı şekilde rod of ages çıkmaya çalışıyoruz. Bu item hem bizi bruiser yapacak hemde mana sorunumuzu tamamiyle çözecek bir item verdiği ap'de yabana atılmayacak kadar yüksek.

    Hemen ardından oyunda ki duruma göre Zhonya yada Rabadon alıyoruz. Neden zhonya yada rabadon ?

    Öncelikle zor geçen aşırı focus yediğimiz oyunlarda 2. item olarak zhonya almalıyız. Ultimiz ile güzel bir sinerjisi var bu itemin. Bize ultimiz ile fighta rahat girip korkusuzca istediğiniz kişiye focuslanıp ölmememizi active özelliği ile birnevi bizi fight başlatıcı yapabiliyor. Nasıl yapıyor dersek ultimiz ile girip rakibin adc apc'sine combomuzu yapıp skillerimiz boşalttığımızda flashımızda yoksa kaçma şansımız olmuyor ve focusa açık hale geliyoruz , bu item bunu kapatıyor işte active özelliği ile 2.5 saniye hedef alınamaz oluyoruz ve bu süre sonunda ultimiz tekrar açıldığı için kaçabiliyor yada kovalamaya devam edebiliyoruz.

    Baktık ki focus yemiyoruz rahat bir oyun Rabadon rushlayıp çok iyi bir burst'e sahip olabiliriz.

    Bu 2 item Kassadin için şart. Sadece yerlerinde oynama yapabiliyoruz işte 2. yada 3. item tarzında.

    Bunların ardından void staff her apc'ye olduğu gibi şart. Çünkü verdiği magic penetration tanky karakterlerle başedebilmemiz için çok önemli.

    Bot olarak tabi aralara biryerlere sorcerer's botunu sıkıştırmaya bakacağız.

    Core itemlerimiz bunlar gerisi değişebilir olan itemler.

    Örneğin ; Karşı takım magic damage ağırlıktaysa Abysial scepter
    Burst damagesi olan takıma karşı warmogsalabiliriz fakat zhonya ve roa yetiyor ve artıyor bize bu konuda.

    Alternatif olarak deathfire grasp alınabilir burstumuzu güçlendirip bruiser & tank heroları almamızı kolaylaştırabilir.

    SKİLL SIRALAMASI : Q , W , Q , E , Q , R , Q , E , Q , E , R , E , W , E , R , W , W falan filan diye gidiyor...

    RUNES:
     CrueLProjectoR ile soru cevap & istek guideler Günün konuğu Shushei


    RUNES 2 ( AD RAKİBE KARŞI ) :
     CrueLProjectoR ile soru cevap & istek guideler Günün konuğu Shushei


    MASTERİES :
     CrueLProjectoR ile soru cevap & istek guideler Günün konuğu Shushei


    Son olarak :
     CrueLProjectoR ile soru cevap & istek guideler Günün konuğu Shushei


    Daha sormak istedikleriniz unuttuklarım varsa kusura bakmayın söylerseniz yada sorarsanız açıklamaya çalışacağım vaktim yettiğince... Beğenmeniz dileğiyle !




    Bu arada kimdir bu diyen varsa euw de oynuyorum
     CrueLProjectoR ile soru cevap & istek guideler Günün konuğu Shushei



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrueLProjectoR -- 3 Mart 2013; 18:33:30 >







  • 300 sene önce diamond oldum hayatımda böyle guide muide açmadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Em Mathers

    300 sene önce diamond oldum hayatımda böyle guide muide açmadım

    eee ? görende yaptığım kötü birşeymiş sanar. Hani yanı mantık yok sende niye yorum atıyorsun. Adam kesmiyorum burda hatta tüm egomu bırakmış yardımcı olmaya çalışıyorum ama yok sen illa hayvanlıktan anlarım diyorsan gayet küfür etmedende yerin dibine sokacak kelime haznem mevcut.
  • e o zaman senden de birseyler bekleriz Em Mathers. Bilgi paylastikca degerlenir.

    Edit:
    Pamuk parmaklar klavyeye :) Bildiklerinizi paylasin herkez faydalansin.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Hocam vayne rehberi hazırlar mısın ? Ama detaylı şekilde, örneğin earlyde 1-2 kill aldığımızda direk ne çıkmalıyız, eğer lanede eziliyorsan ne çıkmalıyız hangi skill fullemeliyiz ne gibi bir taktik uygulamayız, skill vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ey mahsallah.Atalarımız ne demiş" ey oğul ! kendin için değil şan söhret için çalışacaksın".
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FeradOsman

    Hocam vayne rehberi hazırlar mısın ? Ama detaylı şekilde, örneğin earlyde 1-2 kill aldığımızda direk ne çıkmalıyız, eğer lanede eziliyorsan ne çıkmalıyız hangi skill fullemeliyiz ne gibi bir taktik uygulamayız, skill vs.

    Akşama istek üzerine hazırlayacağım hocam vayneye istek olursa örneğin hazırlarım tabi ki. Bunun dışında bugün için yazmadığım herolarda olabilir istek olursa ben sadece öneri niteliğinde yazdım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FexeLL

    Ey mahsallah.Atalarımız ne demiş" ey oğul ! kendin için değil şan söhret için çalışacaksın".

    Ya da şöyle diyelim. Oyun sektörü türkiyede gelişiyor artık birilerinin bunu yapıp öncülük etmesi insanlara oyunu öğretmesi bilgilendirmesi gerekiyor ben uzun süredir izledim bunu yapabilen yok yapsada devamını getirebilen yok bende başlamaya karar verdim. Belki ihtiyacın yoktur ama geri kalan %90'un var bırakta onlar faydalansın
  • Hocam Malzahar önermiştin bir konuda, laneing için tam bir canavar ama teamfightlardaki rolünü pek kestiremedim, karşıya oyunu biraz bilen adamlar gelirse işim zorlaşıyor. Yüksek bir burst e sahip fakat bruiserları indirmeye yetmiyor. Ulti atmak için de uzak kalıyoruz squishy targetlere. Q dışında instant damage veren skill olmadığından diğer magelerden biraz farklı. Bilgi verirsen sevinirim bu konuda
  • Rankedda en başarılı olduğun hero hangisi ise onun için guide yaparsan daha faydalı olur bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CrueLProjectoR

    quote:

    Orijinalden alıntı: FeradOsman

    Hocam vayne rehberi hazırlar mısın ? Ama detaylı şekilde, örneğin earlyde 1-2 kill aldığımızda direk ne çıkmalıyız, eğer lanede eziliyorsan ne çıkmalıyız hangi skill fullemeliyiz ne gibi bir taktik uygulamayız, skill vs.

    Akşama istek üzerine hazırlayacağım hocam vayneye istek olursa örneğin hazırlarım tabi ki. Bunun dışında bugün için yazmadığım herolarda olabilir istek olursa ben sadece öneri niteliğinde yazdım.

    Ben, Ezreal en ince ayrıntısına kadar detaylı rehber istiyorum, özellikle senden.

    Sadece itemlar değil runes, masteries ve daha fazlası skin olarak ise pulsefire mı yoksa frosted mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Em Mathers

    300 sene önce diamond oldum hayatımda böyle guide muide açmadım

    sen daha oyuna başlamamışken adam plattı peheyyy.
  • kassadin rune, mastery falan bekleriz,

    ayrıca mesela talon'a karşı nasıl rune page alıp mastery dizmeli? nasıl oynamalı? talon dışında diğer kassadin counterlarına karşı (ahri, panth, vs) nasıl oynamalı?

    0/2 gidiyorsak ne yapmak gerekir? veya feedlendiysek? vs vs. ap/ad düşmana karşı ilk hangi item?

    şöyle geniş bi kassadin buildi hazırlayabilirsin bu konuları içeren.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pssmst

    kassadin rune, mastery falan bekleriz,

    ayrıca mesela talon'a karşı nasıl rune page alıp mastery dizmeli? nasıl oynamalı? talon dışında diğer kassadin counterlarına karşı (ahri, panth, vs) nasıl oynamalı?

    0/2 gidiyorsak ne yapmak gerekir? veya feedlendiysek? vs vs. ap/ad düşmana karşı ilk hangi item?

    şöyle geniş bi kassadin buildi hazırlayabilirsin bu konuları içeren.

    Kassadın mainim zaten gönlümden kassadin ile başlamak gelmişti içimden bakalım akşama kadar ki sonuçlara göre yapmaya çalışacağım kassadini. Bu arada w/l ;

    Hiçbir counterime yenilmedim kassayla cok eğlenceli oluyor counter pick yapıp ezilince adam flameden oynayamıyor zaten ^^

     CrueLProjectoR ile soru cevap & istek guideler Günün konuğu Shushei




  • Jarvan IV guide iyi olur paylaşırsanız sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0RK

    Hocam Malzahar önermiştin bir konuda, laneing için tam bir canavar ama teamfightlardaki rolünü pek kestiremedim, karşıya oyunu biraz bilen adamlar gelirse işim zorlaşıyor. Yüksek bir burst e sahip fakat bruiserları indirmeye yetmiyor. Ulti atmak için de uzak kalıyoruz squishy targetlere. Q dışında instant damage veren skill olmadığından diğer magelerden biraz farklı. Bilgi verirsen sevinirim bu konuda

    Hocam malzaharın rolü şöyle midde sadece push üzerine oynamakta fayda var. Çünkü ölecek kadar aptal olan rakiplerle karşılaşmıyorum 7-0 w/l oranım var. Tanky karakterleri nasıl kesemedigini anlamadım comboyu yaptıktan sonra hayatta kalan olmuyor genelde. Görevin şu hanı diyelim turret siege yapıyorsunuz adamlar korumaya calısıyor olur ya bruiserde olsa açılan birisi oldugu zaman w e q r combonu yapıp adamları direk 4 kişi bırakabiliyorsun takımında boş durmayacak tabi. Öyle ad carrye falan focuslanmana gerek yok zaten öyle bi ap hero değil malzahar senın dedigin squishylere focuslanmayı kassadin falan yapar malzaharın işi yapabiliyorsa karşı takımı 4 kişi bırakmak geri safları yanı ad carrysini korumak. Bunu gayet iyi yapıyor zaten ben daha combomu tamamladıgımda yaşayan bruiser görmedim. Takım fightları başladıgında tek gördüğün adamlara rahatlıklada flash atabilirsin tank falan farketmez takımın arkanda olsun yeter önemli olan adam eksiltmek böylece karşı takımın moralini bozar flameye başlamalarına sebep verirsin yada fighttan kaçmalarına



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrueLProjectoR -- 22 Şubat 2013; 14:14:02 >




  • Tr serverinde diamond olup West'e geçen arkadaşları kınıyoruz .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Unseen Predator

    Tr serverinde diamond olup West'e geçen arkadaşları kınıyoruz .

    Bu hesap otomatik aktarımda bile türkiye serverine gitmedi takımım vardı diye :) Salladın ama tutmadı dostum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CrueLProjectoR

    quote:

    Orijinalden alıntı: Unseen Predator

    Tr serverinde diamond olup West'e geçen arkadaşları kınıyoruz .

    Bu hesap otomatik aktarımda bile türkiye serverine gitmedi takımım vardı diye :) Salladın ama tutmadı dostum.

    Tüh kusura bakma o zaman . Forumun %80 i TR de Free elo kasıp , weste geçiyor . Sonrada burda bizi proluk taslıyor o yüzden dedim .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CrueLProjectoR

    quote:

    Orijinalden alıntı: pssmst

    kassadin rune, mastery falan bekleriz,

    ayrıca mesela talon'a karşı nasıl rune page alıp mastery dizmeli? nasıl oynamalı? talon dışında diğer kassadin counterlarına karşı (ahri, panth, vs) nasıl oynamalı?

    0/2 gidiyorsak ne yapmak gerekir? veya feedlendiysek? vs vs. ap/ad düşmana karşı ilk hangi item?

    şöyle geniş bi kassadin buildi hazırlayabilirsin bu konuları içeren.

    Kassadın mainim zaten gönlümden kassadin ile başlamak gelmişti içimden bakalım akşama kadar ki sonuçlara göre yapmaya çalışacağım kassadini. Bu arada w/l ;

    Hiçbir counterime yenilmedim kassayla cok eğlenceli oluyor counter pick yapıp ezilince adam flameden oynayamıyor zaten ^^

     CrueLProjectoR ile soru cevap & istek guideler Günün konuğu Shushei


    o kadar IP nasıl yaptın




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.