Şimdi Ara

CrossFit - Soru & Cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Uzun süredir crossfit yapıyorum. Benim için hayatımda çok önemli bir dönüm noktası oldu. Bilgi almak istiyorsanız veya merak ettiğiniz şeyler var ise yardımcı olmaya çalışabilirim.

    Herkese spor dolu, sağlıklı günler.
    CrossFit - Soru & Cevap



  • Merhaba,benim gibi crossfit hakkında pekde bilgisi olmayan arkadaşlara biraz crossfitten bahseder misiniz?

    CrossFit nedir?
    Hayatınız da ne gibi değişiklikler oldu?
    Bahsettiğiniz dönüm noktası nedir?
    Teşekkürler.
  • Antrenman sistemi hakkında bilgi verebilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Öncelikle CrossFit yüksek yoğunluk içeren ve içerisinde birden fazla sporu / egzersiz çeşidini barındıran bir spordur. CrossFit'in en büyük özelliği herkesin aynı antrenmanı yapmasıdır. Yani CrossFit de 5 yıl tecrübeli biri de 3 aylık biri de aynı antrenmanı yapar. Tek fark ağırlıkların ve bazı hareketlerin alternatif ağırlık ve hareketler ile değiştirilmesidir.

    Diğer önemli olay antrenmana herkesin aynı anda başlaması ve belirli hedefler doğrultusunda antrenmanı tamamlamasıdır. Böylece antrenman ortamında tatlı bir rekabet oluşuyor bu da size motivasyon sağlıyor. Evde veya fitness salonunda tek başınıza olduğunuzda zorlayamayacağınız kadar zorlayabiliyorsunuz kendinizi.

    Benim hayatımda dönüm noktası olmasının sebebi bundan 2 yıl önce 100 kilo ve sağlık / mental problemi olan bir bireyi 75 kiloya düşürmüş olması.

    CrossFit'in birçok farklı spordan hareketi içinde barındırması sizin sürekli yeni şeyler öğrenmenizi sağlıyor ve bu da inanılmaz bir keyif veriyor. Kendinizi hiç aklınıza gelmeyecek şekillerde geliştirme imkanı buluyorsunuz. Bir jimnastikçinin esnekliği / yeteneklerinden bir parça alıyorsunuz, bir haltercinin tekniği ve kuvvetinden bir parça alıyorsunuz, bir kürekçinin dayanıklılığını, bir koşucunun nefesini kazanıyorsunuz. En önemli nokta ne bir jimnastikçi, ne bir halterci, ne bir kürekçi, ne bir koşucu oluyorsunuz. Onlar kadar alanında uzmanlaşmıyor ancak hepsinden ciddi ölçüde çeşitli özellikler alıyorsunuz. (Kastettiğim şey bir halterci yıllarca crossfit yapsanızda ağırlıkta ezer ancak 10 dklık bir koparma ve ip atlama antremanında size karşı fazla bir şansı olmaz, bir koşucu sizi 3.200 metrede kolayca geçer ancak 3.200 metre koşu + 100 şınav gibi bir kombinasyonda hiç şansı yok. Tabi bu söylediklerim tamamen sizin seviyenize bağlı.)

    Bu sporun en önemli noktası yeni bir aidiyet duygusu yaratması, yeni bir ortamda yeni arkadaşlar kazandırması. Spor yaparken sosyalleşiyor yeni karakterler tanıma fırsatı buluyorsunuz.

    Çok çok önemli bir katkısı da kesinlikle doğru beslenme, düzenli uyuma, esneme hareketleri gibi genelde birçok spor yapan kişide bulunmayan alışkanlıları kazanmanızı, doğru bildiğiniz bir sürü şeyin aslında yanlış olduğunu ve doğruya nasıl ulaşacağınızı öğretiyor size.

    Vücut yapma kısmına gelirsek; birçok kişinin aklında bu sorunun olduğunu tahmin ediyorum. Gerçekten kişiden kişiye göre değişiyor. Yakın bir arkadaşım 8 ayda biskolata boy olurken benim maraş dondurması haline gelmem 2 yılımı aldı. Ağırlıklarınız bodybuilding de muhtemelen daha hızlı artacaktır çünkü kompleks antrenmanlarda kas kuvvetinin yanı sıra esneklik ve nefes kaynaklı düşüşler de yaşıyorsunuz bu da biraz daha yavaş gitmenize sebep oluyor. Ancak tekniğinizi oturttuktan ve vücut/antrenman/beslenme üçgeninin nasıl çalıştığını anlamaya başlayınca gerçekten inanılmaz şeyler yapabiliyorsunuz.

    CrossFit sakatlar mı? : Evet arkadaşlar, oturmamış, yanlış öğrenilmiş tekniklerle antrenmanın gazına gelip deliler gibi yüklenmek yüksek ihtimal sizi sakatlar. Doğru sandığınız ancak yanlış olan bir teknik ile antrenman yapmak sizi kesin sakatlar. Peki bu işi doğru yapıp yapmadığımızı nasıl anlayacağız? Çok kolay arkadaşlar. CrossFit'in bir topluluk sporu olması sebebiyle internet fenomeni yıldızları, uluslararası yarışmaları fazlasıyla mevcut ve bu arkadaşların antrenman videolarını izlemek kesinlikle anlamak ve doğruyu zihninize kazımak adına çok büyük kaynak. Bunları anlayıp boxtaki hocalar ile çalışmak sizi doğruya ulaştıracaktır.

    Aklınıza gelen her şeyi sorabilirsiz. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.