Şimdi Ara

cross kablo ile internet paylaşımı !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar cross kablo ile 2 bilgisayar arası interneti paylaştırmam gerek
    sitede bi kaç konuda anlatılmış ama vista için konu yoktu (yada ben bulamadım)
    ip ayarları değiştirilmesi gerekiyomuş ama yapamadım bi türlü yardım ederseniz çok iii olur



  • İki bilgisayarı birbirine bağlayıp, standart bir yerel ağ bağlantısı kurmuş oluyorsun. Bağlanmak istediğin sistemin ağ bağlantılarıma girip oradan, yerel ağ bağlantısı ikonuna sağ tıklayıp özelliklerine giriyosun. Oradan Internet Protocol Versiyon 4'ün üzerine gelip tekrar özelliklere tıklıyorsun. Karşına gelen ekranda ip yazma kısımlarını aktif hale getirip en üste "192.168.0.5" yazıyor ve tab tuşuna basarak bir alt satırın otomatik olarak 255.255.255.0 olması sağlıyorsun. Alttaki kısmı da o şekilde doldurup onaylıyorsun.

    Daha sonra eğer sistemin usb bir adsl modemle bağlıysa onun ağ bağlantılarındaki ikonuna sağ tıklayıp özelliklerinden internet paylaşımına açmalısın.

    Son olarak sistemini restart edip, tekrar bağlantıyı sağladıktan sonra ayar yapmış olduğun değil, diğer bilgisayarda "çalıştır" a girip oraya "\\192.168.0.6" yazarak bağlanabilirsin. Oraya attığın dosyalar otomatik olarak diğer bilgisayarda yine "\\192.168.0.6" yazdığın ekranda gözükecek ve oradan masaüstüne sürükleyerek dosya transferini sağlayabieceksin.




  • eyw kardeşim dediklerini yapıcam inş olurr
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.