Şimdi Ara

---=== Creative Ep-830 İnceleme(Foto'lu) Tr'de İlk! ===---

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
1
Favori
26.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar arkadaslar.


    2 gun once almıs oldugum Ep-830 umu ıncelemek ıstedım ve sızlerıde bıraz dahı olsun aydınlatmak
    Kulaklıgı yurt dısından temın ettım burda henuz yok sanırım gg(GittiGidiyor)da var ama sakata gelmek ıstemedım acıkcası.Bu kulaklık Ep-630 dan sora cıkan bır model daha karızmatıgı bır nevı.

    Bundan oncekı kulaklıgım Sony Ex818LP di ısteklerımı pek karsılayamıyordu bende kulakıcı kulaklık aramaya basladım ıstegım ıse yuksek bass ama tın tın degıl tok bir sekılde bass yayılcak mıd ve tız ler bırbırıne gırmıcek sekılde.Forumda baya arastırdım Sennheiser CX300 ve Creative Ep-630 cok kafamı karıstırdı Ep-630 bass ıyı tız kotu CX300 bass kötü tiz iyi karma karısık bır olay Bırazdan ıncelemeye gecıcem sabredın azcık daha Bu kulaklıgı alacak olan arkads mutlaka ama mutlaka dınledıgı muzık turune gore alsın sonra demesın yok cok para verdım ettım diye.Benım tarzım Hip-Hop,Rap,R&B,Trance,House,Club gnelde bass lı sarkılar.


    Kulaklıgın teknık ozellıklerı ıse..


    9mm Neodymium Mıknatıs Sürücüler
    6Hz-23000Hz Frekans Aralığı (Gayet gensı bı frekans aralıgı)
    16ohm Empedans
    106dB/Mw Hassasiyet (1000Hz) (dB olayı sızı aldatmasın gayet yukses bir sesi cıkısı var tabi kullandıgınız mp3 calar veya telefona baglı)
    Kablo uzunluğu 120cm
    Standart 3.5mm Stereo Jak ( I seklınde )

    Kutu ıcerıgı ıse..

    Creative EP-830 Kulaklık
    Büyük-Orta-Küçük Boy, 3 Çift Kulaklık Başlığı
    1 Adet Taşıma Kılıfı (Gayet guzel bır malzemeden yapılmıs)

    Simdi kulaklıgımızdan bır kac foto koyalım guzelleselım.

     ---=== Creative Ep-830 İnceleme(Foto'lu) Tr'de İlk! ===---


     ---=== Creative Ep-830 İnceleme(Foto'lu) Tr'de İlk! ===---


     ---=== Creative Ep-830 İnceleme(Foto'lu) Tr'de İlk! ===---

    Buda kutusu ve tasıma cantası merak edenlere yardımcı olur umarım :)
     ---=== Creative Ep-830 İnceleme(Foto'lu) Tr'de İlk! ===---


    Simdi ise testlere gecelım
    Test ettıgım cıhaz olarak Nokia 5610Xm cıhazını kullandım mp3 calarım felan olsaydı onlada yapıcaktım ama ımkan bu kadar.Ilk once tum kulaklıklar ıcın ustune basa basa soluyorum alır almaz burn-in olayını yapın 1-2 hafta boyunca.Burn-in ne dıye soracaksınız hemen cevaplıyayım.
    Bu bır nevı arabanın motorunu acmak gıbı bırsey,bass test sarkıları ındırıp gun boyu pc e baglayın son ses acık bırakın calsın dursun sonra zaten acılmaya baslar alanlar ılk kulaklarına taktıgında bu nee ya,bunca para bosuna gıttı gıbı sıtemlerde bulunabılır amaa sakın korkmayın dedıgımı yapın.

    Burn-in olayını 3 gunden berı yapmaktayım cok belırgın sekılde kulaklık acılıyo.Ozet gecmek ıstersek kulaklık gayet dengelı bass - mid - tiz üclüsü yukses seslerde bır catlama veya bozulma veya bırbırıne karısma gıbı bı durum bulamadım bir kac tane buldum onlarda mp3 un bıt rate snın dusuk olmasındandı.Bass lar gayet guclu,tok ve bass basladıgı anda yayılıo.Yane pat die vurmuyor,davula vurursunuz yankı eder uzar ya bundada ole bass ılkten derınden yuksege dogru cıkıyor ve bıtene kadar suruyor gercekten muthıs bır duygu kendınızı MTX Jackhammer lı bır arabada hıssıne kapılıyormusunuz gıbı bisi(cok abarttım ama neyse) Massive Attack - Butterfly Caught sarkısı dınleyerek anlıyabılırsınız bass ların nasl oldugunu.

    Pop sarkılarda bass beklemenıze gerek yok dıye dusunuyorum sonucta kulagınıza subwoofer takmıyorsunuz ne abartlı nede az bir bass var normal bır sekılde gorevını yerıne getırıyor.Ama dıkkatımı ceken en buyuk sey dedıgım gıbı derınlerden gelen bass sesi mesela Sezen Aksu - Hanı Herseyındım sarkısında dınlersenız anlarsınız derındekı bass ları gayet guzel bır sekılde cıkartıyor ne tiz bass'ın onunde nede bass tiz'lern onunde.

    Arabeskte dınledımBariz bi sekilde yine bass lar kendını bellı edıyor.Tiz ve bass dengeli bozulma soz konusu degıl.

    Rock pc'mde bulunmadıgı ve tarzım olmadıgı ıcın malesef test konugum olmadı arkadaslar kusura bakmayın ama ıstedıgınızı verecektır.

    Diger tarzlara zaten yukarda degındım.

    Ben kulaklıgın L olan slıkonunu kullanıyorum ılkten M takılıydı L de takıym dedım ve belırgın bır sekılde bass ta artıs oldu ve ızalasyonda.Ep-630 ıcın ızalasyon ozurlu denmıs bu kulaklık ıcınde aynı seyın denmesı damarıma basar valla .Ne dısarı ses verıyor nede ıcerı ses alıyo ama en onemlı etken sececegınız kulaklık slıkonu ben L sectm cok fark yaptı.
    Kulaklık kulaga gırdıgı andan ıtıbaren cıkması zor kullanım acısından guzel bır sey ay yok kulaklk cıktı yok kulaklıgı bastırıym daha ıyı bass vursun gıbı dert yok.Kulaklıgın kablosu bana ınce geldı yumusak ve esnek bır yapıya sahıp Jackı teknık ozellıklerınde bahsettıgım gıbı I seklinde ve altın kaplama.
    Malzeme kalitesi ise gayet ıyı gozume carpan herhangı bir sey olmadı.Kulaklıklar gayet hoş bir tipi var.Resimlerden anlasıldıgı gibi
    Ben 80 lira gibi makul bır fıyata aldım benım aldıgım fıyata %100 Fiyat/Performans urunu olur ama Tr'de fıyat ne olur ne bıter orası bılınmez ama 85-90 arası gırerse cok satar zaten zamanla fıyatıda duser.Fıyata cok dıyebılırsınız sonucta bn yurtdısından 80 liraya aldım ama garantısı Tr'de degıl yurtdısında gecıyo buna gore kıyaslama yapabılırsınız.
    Umarım sızlerı bıraz olsun aydınlatabılmısımdır

    İyi gunlerde,iyi kulaklıkla muzık dınlemek uzere saglıcakla kalın =)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeezy -- 31 Ağustos 2009; 23:51:52 >







  • bugün ep630 aldım kutudan ckardım pc ye taktım ve bass alamadım o kadar bassları övülen bi kulaklık bu kadar olmamalıydı doğrusu zamanla bass larda artış olacak mı
  • Evet dostum dedıgım gıbı bass test sarkılarını ındır kulaklıgı bagla 1-2 gun son ses calsın acılır zamanla.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TheMatador2

    bugün ep630 aldım kutudan ckardım pc ye taktım ve bass alamadım o kadar bassları övülen bi kulaklık bu kadar olmamalıydı doğrusu zamanla bass larda artış olacak mı

    ep630a bassları düşük diyorsanız tam bir bassheadsinizdir ,basslarda açılma olur ama artış olmaz ürününüz sahte değil ise (veya sahte de olsun)ep630a bassları az diyen çok nadir kişilerdensiniz,ses kartınız da çok eski ve dandik olabilir pcdeki,bir de mp3de deneyin o zaman görün bassı...cx300ün tizleri bol değildir ep630a göre azıcık fazladır ve iyidir ayrıca bassları da az değil çoktur.ayrıca incelemede fotolar güzel ama biraz daha editlerle detaylandırırsanız daha yararlı olur çünkü zaten ep630un mid ve tizlerinin iyileştirilmiş versiyonu olduğu biliniyor ep830un,biraz daha farklı müzik türlerinde ve ses kalitesi hakkında detay verirseniz daha yararlı olur fotolar güzel.son olarak belirtmek isterim ki burn in olayına bulaşmayın hiç o kadar para veriyorsunuz kulaklıklara,driverları farklı üst düzey bazı kulaklıklar dışında burn-in önerilmez ben de önermiyorum,kulaklık 1 ayda kendiliğinden açılır zaten bu yaptığınız sadece ep830unuzun ömrünü kısaltır,bobinlerine zarar verirsiniz ayrıca garanti kapsamından da çıkar ,uzun süre kullanmak istiyorsanız aleti bunlara dikkat edin...




  • Ben CX300 ile Ep-630 arasındakı farklarda tız olayını solemıstım.Valla sız ısteyın ben yazım cızıyım koyım .Ben beklıyememlerdensem dıyorsanız burn-in yapın derım.Ama yok kardesım yavas yavas acelem yok dıyorsanız tabı sizin dedıgınız gıbı en hıjyenıgı.Muzık turlerıni siz sorarsanız daha cok yardımcı olabılırım saygılarımla..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Jeezy

    Ben CX300 ile Ep-630 arasındakı farklarda tız olayını solemıstım.Valla sız ısteyın ben yazım cızıyım koyım .Ben beklıyememlerdensem dıyorsanız burn-in yapın derım.Ama yok kardesım yavas yavas acelem yok dıyorsanız tabı sizin dedıgınız gıbı en hıjyenıgı.Muzık turlerıni siz sorarsanız daha cok yardımcı olabılırım saygılarımla..

    hani trance,pop,rock,metal,arabesk,sanat müziği,hiphop vs. vs.;mesela kullanım rahatlığı,kablo kalitesi,jack biçimi,fiyatına göre performansı,malzeme kalitesi,aldığınız fiyat bunlar ilk aklıma gelenler.bunları da eklerseniz ve detaylandırırsanız daha doyurucu bir inceleme olur.ama burn in önermiyorum içindeki bobinlerde sorun çıkar ve garantisi de uçar gider aman diyeyim,ep830u güzel günlerde kullanın...




  • ep630 u pc de kullanıyorum sound blaster 5.1 ses kartı ve x540 ın kulaklık soketine bağlı bassları hiç beğenmedim sadece tizleri kulak şişirmekte kaliteli ve derin bass alamıyorum denemediğim bass test kalmadı üründe orjinal ne ypaacagımı sasırdım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMatador2 -- 26 Mart 2009; 19:22:32 >
  • Kulaklıgı nerden aldın dostum?
  • hepsiburada koyuncu etiketide mevcut
  • Ilk kulaklıcı kulaklıgın ıse ondan olabılır dostum daha bısmıllah.Yenı almısın bende ılk actıgımda sok yasamıstım.
    Bir kac gun takıl slıkonların hepsını tak ole dene
  • şu anda orta silikonu kullanıyorum en etkili olanı bu diğerlerini hiç saymıyorum bile ürün henüz 2 saatlik biraz zaman geçsin düzeleceğini umuyorum
  • Forumda Creative Ep 830 un adı bile anılmazken çılgınlık yapıp ilk alanlardanım arkadaslar hemde GG den:) şansıma orjinal çıktı da içim rahatladı. Geçen zaman zarfında müzikle uğraşan arkadasların da kulaklığın hakkını vermeye başladığını görünce tabi daha çok mutlu oldum.

    Uzun süredir bu kulaklığı kullanan birisi olarak çok memnun olduğumu belirtmek isterim. Bence Ep 630 ve Cx 300 ile kıyaslanmaması gereken bir kulaklık.

    Utuman sanal alemden selamlar diyorum, kulaklıklar hakkındaki yorumlarına hep değer vermişimdir... Jeezy vakit ayırıp müzikseverleri aydınlattığın için sen de sağolasın...
  • E yanı dostm sende varya benım 3.gunum anca kendımı kulaklıga kaptırdım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tolikita

    Forumda Creative Ep 830 un adı bile anılmazken çılgınlık yapıp ilk alanlardanım arkadaslar hemde GG den:) şansıma orjinal çıktı da içim rahatladı. Geçen zaman zarfında müzikle uğraşan arkadasların da kulaklığın hakkını vermeye başladığını görünce tabi daha çok mutlu oldum.

    Uzun süredir bu kulaklığı kullanan birisi olarak çok memnun olduğumu belirtmek isterim. Bence Ep 630 ve Cx 300 ile kıyaslanmaması gereken bir kulaklık.

    Utuman sanal alemden selamlar diyorum, kulaklıklar hakkındaki yorumlarına hep değer vermişimdir... Jeezy vakit ayırıp müzikseverleri aydınlattığın için sen de sağolasın...

    eyvallah tolikita,bu işlerde benden daha fazla bilgisi olan daha çok araştırmış ve çok üst modeller kullanmış öğrenci halimizle işte biz de takip etmeye çalışıyoruz bir şekilde,ses kulağı çok iyi olan arkadaşlar da var hem bu forumda hem de başka forumlarda...açıkçası benim ses kulağım fazla iyi değil belki kullandığım modellerden dolayı hep daha iyilerini aradım ama kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz işte,bu işler zevk işi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utuman -- 26 Mart 2009; 19:51:04 >




  • creative ep630 için önereceğiniz müzikler var mı kopma cinsinden
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TheMatador2

    creative ep630 için önereceğiniz müzikler var mı kopma cinsinden

    ilk kulakiçi kulaklık deneyiminse ricky martin'in drop it on me şarkısının 320kbpslik kaydını indir,kulak tırmalar değişik olur..
  • Markus Schulz - I Am ındırebılırsın.
  • saol denıcem
  • Ceza ...Panorama Harem... çok güzel bir arka plan bassı var....
  • İnceleme için teşekkürler arkadaşım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.