Şimdi Ara

Creality CR-10 Smart vs Elegoo Neptune 4 Pro

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba ilk defa 3D yazıcı alacağım. Genellikle model, figür vs hobi amaçlı baskılar almayı düşünüyorum. Creality CR-10 Smart ve Elegoo Neptune 4 Pro arasında kaldım. Creality'nin baskı alanının büyük olması rahatlık olur diye düşünüyorum. Öte yandan Elegoo'nun ise baskı hızı yüksek fakat bu tip bir yazıcıda yüksek hızlarda ne kadar kaliteli baskı alabilirim bilemiyorum. Beni çok uğraştırmayacak bir yazıcı olarak hangisini tercih etmeliyim?




  • Selamlar, ben de bir süredir hobi maksatlı 3d yazıcı inceliyorum (Figür vs basmak istiyorum ben de). Ama anladığım kadarıyla, FDM yazıcılar katman izlerinin belli olması sebebiyle bu tip ürünleri basmak için çok uygun değil, ben öyle kanaat getirdim. Bu yüzden SLA tipi yazıcılara yöneldim ben. Bütçenizi bilmiyorum ama Elegoo'nun Saturn 3 Ultra'sına bayağı yakınım.

    Baskı maliyeti olarak yüksek kalıyor ama yapılan incelemelere bakacak olursanız ürünlerin ne kadar pürüzsüz çıktıklarını görünce ve ticaret değil de hobi için ilgilendiğiniz için bütçeniz dahilindeyse siz de ilgilenirsiniz diye düşünüyorum.

    Selamlar.

  • Hortlatmış gibi oldum ama elegoo var bende... yüksek hızlarda yazdırıyorum...mükemmel sonuçlar alıyorum

  • CoreXY veya delta tipli ve klipper ile çalışan kartı olan bir yazıcı tercih edin. Standart yazıcılardaki birçok can sıkıcı ayarını tam yapamamışım, onca baskı süresi, malzeme boşa gitti derdiniz olmasın.


    Klipper firmware içerisinde birçok yeni teknoloji var. Nozula bağlı ivme sensörü ile ivmelenmeyi titreşime göre hesaplaması katmanların jilet gibi düzgün çıkmasını sağlıyor, maksimum hızda kısa sürede yazdırabilmek ve baskının şahane olması büyük avantaj. Yazıcı hızı yetmedi diyelim, daha büyük motorlar, daha rijit sallantısız kasa desteği eklersiniz hızınız katlanır. Hatta V100 diye bir model dolaşıyor sitelerde, yazıcı resmen takır takır sallanıyor ve son süratte güzel baskılar alıyorlar. Lidar eklersiniz, baskının katmanı düzgün basılmamış der durur.


    Ayrıca yazıcıyı aldıktan sonra farklı geliştirmeler yapmaya açık bir yapıya sahip olması şahane. Limitsiz motor, sensör desteği, yapay zeka entegrasyonu gibi özellikleri şimdiden satın almış olursunuz.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.