Şimdi Ara

CPU ve GPU yüksek sıcaklık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, öncelikle bir kaç ay önce termal macun yeniletip içini temizlettiğim halde ASUS X550JX model notebookumun ısınma soruna çözüm bulamadığımı belirtmek istiyorum. Bilgisayarımda orijinal windows 10 pro kurulu, sürücüler güncel. DDU ile Intel ve Nvidia grafik sürücülerini de kaldırıp tekrar temiz kurulum yaptım. Herhangi bir virüs de yok sistemimde, antivirüs ve malwarebytes ile taratıyorum. Bunlara rağmen CPU sıcaklığı sürekli olarak 80°C -100°C arasında. Boşta olduğu sürece de 70°C lerde seyrediyor. Altında 4 fana sahip notebook soğutucusu bulunuyor ve en yüksek hızda sürekli çalışıyor. Oyunlarda yüksek sıcaklıktan dolayı çoğu zaman ekran birbirine giriyor, sesler birbirine karışıyor ve donuyor(bunun da görselini altta vereceğim). Reballing yaptırma önerisi aldım. Daha önce karşılaşan var mı, bu sorunu nasıl çözebilirim?

    GPU-Z programı aracılığıyla aldığım değerler aşağıda;



    Ek olarak, bahsettiğim, bilgisayarın donup seslerin birbirine girmesi ve ekranda yeşil dalgalanmalar olması tam olarak bu;

    CPU ve GPU yüksek sıcaklık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MKürşad -- 21 Aralık 2018; 22:57:55 >







  • Resimler gorunmuyor bende. Ama sunlari soyleyebilirim. tasarim olarak islemci ve ekrankarti cok yakin, bir birlerini iyi isitirlar. Sogutma sistemi tek fanli galiba yanlis bilmiyorsam. optimal bir cozum degil. iceriden sogutamadiginiz bir islemciyi, laptop sogutucuyla disardan sogutamazsiniz. macun yenilemeden oncesi ayni problem var miydi? daha iyi mi kotu mu oldu? eger bakir sogutucu tam oturmuyorsa(yamulmussa) macun cok surulmus veya markasiz ucuz bir urun ise, fan yeteri kadar calismiyorsa bu sicakliklara ulasilabilir. Anakartta baska bir ariza olabilir(beslemelerinde). bios belki fazla voltaj veriyor olabikir, goremedigim icin sistemi bu ihtimalide yaziyorum. Isi anlayan insanlar cozum bulabilir lakin once sorun tespiti dogru yapilmali. Burdan bu kadar bilgiyle soyleyebileceklerim bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mukarnas

    Resimler gorunmuyor bende. Ama sunlari soyleyebilirim. tasarim olarak islemci ve ekrankarti cok yakin, bir birlerini iyi isitirlar. Sogutma sistemi tek fanli galiba yanlis bilmiyorsam. optimal bir cozum degil. iceriden sogutamadiginiz bir islemciyi, laptop sogutucuyla disardan sogutamazsiniz. macun yenilemeden oncesi ayni problem var miydi? daha iyi mi kotu mu oldu? eger bakir sogutucu tam oturmuyorsa(yamulmussa) macun cok surulmus veya markasiz ucuz bir urun ise, fan yeteri kadar calismiyorsa bu sicakliklara ulasilabilir. Anakartta baska bir ariza olabilir(beslemelerinde). bios belki fazla voltaj veriyor olabikir, goremedigim icin sistemi bu ihtimalide yaziyorum. Isi anlayan insanlar cozum bulabilir lakin once sorun tespiti dogru yapilmali. Burdan bu kadar bilgiyle soyleyebileceklerim bunlar.
    Macun yenilenmeden önce direkt olarak kendini kapatıyordu, yenilettikten sonra görselde bulunan yeşil ekranlı donma sorunuyla karşılaştım. Önümde tamir edildiği için, az çok anlıyorum sorun yaratacak bir hareketi de olmadı.




  • MKürşad kullanıcısına yanıt
    fani degistirme düsünülebilir bakir boruya bakir parcalar eklenerek, tasiyabilecegi isi kapasitesi arttirilabilir. Bu kadar olaydan sonra anakartta herhangi bir sorun olusmus mu, kontrolunun yapilmasi gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim format at geçer o.
    Bide bir ara bizim mekana getir senin bilgisayarı, ram fazla gelmiştir o kasaya.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.