Şimdi Ara

Cpu Sıcaklığı 82'C normalmidir sizce

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar CPU yoğun çalışırken sıcaklığına baktım 82'C. Devamlı yük altında değil ama.. Yeni 720P film izledim sonra winrar kullandım devamlı.
    E8400
    Sizce ek fan kullanmalımıyım kasam için.Adanada yaşıyorum. Kasa için arkadan 1 tane içeri hava giriş için fan kullanıyorum.



  • Islemcinin termal macunu yalan olmus buhar olmustur artik o kasada herhalde. Oncelikle bunu soyleyebilirim. Kasanin arkasindaki fani kasa icindeki sicak havayi disari atmak icin kullanmalisiniz yani egzoz gorevi ustlenmeli bu fan. Egzoz fansiz kasa bitik kasadir. Inanilmaz onemli egzoz fan. Test ettim onayladim. Olmazsa olmaz yani.. Kasanizin icinde her sey ic ice girmis durumda ise eger hava dolasimi mahvolmustur. Bu islemciyi bu sicakliga cikarmak imkansiz yoksa. Ayrica kasa yan kapaginda da bir adet fan tutarsaniz sirkulasyon acisindan biraz faydasi dokunacaktir. tabii monte edecek yer varsa. Kasanizin verimliligini tekrardan gozden gecirmenizi tavsiye ederim.
  • Teşekkur ederim hocam.
    Aslında sesten dolayı 2 tane kasa fanımı sökmüştüm. Ayrıca termal macun iyi aklınıza geldi. Son cpu fanımı temizlediğimde termal macunum kalmamıştı, ben de eskisini silmemeye gayret ederek temizlemiştim. Yarın hemen bir termal macun alayım. ve egzoz fanı ayarlayım 1 tane.. teşekkurler
  • Anakartinizi bilmedigim icin PWM kontrol var mi yok mu emin olamiyorum. Bir adet forumdan fan kontrol unitesi alirsaniz ikinci el fiyatlari 50-60 tl civari dolaniyor. butun fanlari buna baglarsiniz ve devirlerini el ile ayarlayip gurultunun onune gecersiniz. Ayni derdi ben de cektim ve fan kontrol alip gurultuyu minimuma indirdim.
  • terml macun sür çözülür sorun yinede 75in altına inmez tabikide adana sıcak yer izmirde öyle bizim gibi sıcak iklim insanı için normal değerler olmalı bunalr
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.