Şimdi Ara

Çözünürlük Konusunda Canon Üzerine Yazıcı Var Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
3.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    İşim dolayısıyla (tekstil) yazıcıdan desen bastıkmaktayım. Dönem dönem hazılanan desenler (60-70 adet ) 2 ayda bir.
    A4 fotoğraf kağıdına beyaz kısmı ortalama yüzde 50 olacak şekilde desen basıyorum. Tahmin edeceğiniz gibi kartuşların anası ağlıyor. Uzun süre yazıcı kullandım . Sürekli besleme sistemi, kolay dolum setleri v.s. . Şahsen sürekli besleme sistemlerinden pek verim alamadım. Bir kez ayarı kaçtı mı bir daha ayar tutmuyor.

    Beni idare eden sistem kolay dolum kartuşlar .

    Ancak ölen yazıcı kafası nedeniyle yeni bir yazıcı alacağım ve bu konuda bir kritik nokta var.
    Epson ve Canon kullandım şimdiye kadar canon çok daha iyi baskı kalitesine sahip.

    Baskı çözünürlüklerine baktığım zaman canon 9600 gibi yüksek değerlere ulaşabiliyor. Diğer markaların milyarlık cihazları bile 4800 civarında kalıyor. Acaba kelime oyunu var mı bu konularda yoksa gerçekten teknoloji olarak canon bu konuda lider ve baskı çözünürlüğü olarak rakipsiz diyebilir miyiz?

    200 liralık alette 9600 dpi baskı çözünürlüğü alınabiliyor ki gerçekten epsondan çok daha net düzgün renkler çıkıyor.
    Ben de mecbur 9600 dpi altına inmek istemiyorum lakin böyle olunca alınacak cihaz çeşitliliği gerçekten çok azalıyor.
    Acaba atladığım bir yer var mı? . Fikriniz nedir bu konuda?

    Teşekkür ederim.







  • Bu konu benimde kafamı kurcalıyor, konuyu açtığınız iyi oldu gerçekten. Bir kaç ay önce bozulana kadar Epson R285 fotoğraf yazıcısı kullandım. Fotoğraf kalitesi bir türlü istediğim kadar iyi olmadı. Şimdi tekrar amatörce fotoğraf basımı yapacağım arada metin çıktısı da alabileceğim bir yazıcı bakıyorum, gözüme Canon Pixma IP7250 ilişti. internette 200 liraya satın alınabilen bu cihaz hakkında ne düşünüyorsunuz ? Denk geldiğim bir videoda CD üzerine baskı yaptığında çok net bir görüntü verdiğini gördüm. Sizce bu ürün isteklerimi karşılayabilir mi ? (Ürün dolan kartuşlarla birlikte kullanılacaktır.) Teşekkürler.
  • Güzel konu takipteyim üstadların yorumları benim için çok önemli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafam iyice karışıyor arkadaşlar. Şimdide Canon Pixma IX6550 yazıcıya denk geldim 360 lira. Sizce aradaki fiyat farkını vermeye gerek var mı ? Baskı kalitesinde 2 yazıcı da aynı düzeyde midir ?

    Konuyu açan arkadaşa tekrar teşekkürler.
  • Simdi baktim aralarındaki fark a3 e basabilmesi pahali olanin. onun dışında baski kalitesi olarak pek fark goremedim. Bazi modellerde 6. kartus var. gri kartus onun daha da iyi baski yaptigi soyleniyor ama bilemiyorum.

    ben epsondan hic memnun kalamadim.baski kalitesi gercekten canon da cok daha iyi epsonda aldigim ciktiyi kullanamiyorum desen renkleri benim icin onemli.

    Ayrica kagit kaliteside fark ediyor ona da dikkat etmek gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: biostrike

    Bu konu benimde kafamı kurcalıyor, konuyu açtığınız iyi oldu gerçekten. Bir kaç ay önce bozulana kadar Epson R285 fotoğraf yazıcısı kullandım. Fotoğraf kalitesi bir türlü istediğim kadar iyi olmadı. Şimdi tekrar amatörce fotoğraf basımı yapacağım arada metin çıktısı da alabileceğim bir yazıcı bakıyorum, gözüme Canon Pixma IP7250 ilişti. internette 200 liraya satın alınabilen bu cihaz hakkında ne düşünüyorsunuz ? Denk geldiğim bir videoda CD üzerine baskı yaptığında çok net bir görüntü verdiğini gördüm. Sizce bu ürün isteklerimi karşılayabilir mi ? (Ürün dolan kartuşlarla birlikte kullanılacaktır.) Teşekkürler.

    R285 eski bir makinedir. Ama fotoğraf baskı kalitesi olarak hali hazırda son çıkan canonlara bile nal toplatır . bir şeyi yanlış yapmış olmalısınız yoksa r285 çok çok iyi foto baskısı veren bir cihazdır efsanevi P50 ve şimdiki L800'ün atasıdır. kullandığı 801-806 kartuşlar itibariylede (801-806'da ki clarialar L800 mürekkeplerinden daha kalitelidir) L800'den daha sağlam baskı verir. masaüstü sınıfında fotoğraf baskısı epsonun işidir ondan sonra canon gelir. çözünürlük mevzusu burada çokça sorulan bir soru bu konu en net alttaki linkte "BMBJ" tarafından cevaplanmıştır. Canon almayın demiyorum alın elbette epsonlara nazaran daha uygun fiyatlıdır canonlar baskılarıda hiç fena değildir. ama hiç biri şu an piyasada bulabileceğiniz tek epson foto yazıcısı olan L800 değildir mesela. ama şurasıda bir gerçek ki; özel hobisi foto basmak olmayan hiç bir ev kullanıcısı tek fonksiyonlu bir inkjet makineye 1000 lira vermez epson bu kafayla gittiği sürece foto yazıcı piyasasını tamamen canona bırakacaktır türkiye'de bu kaçınılmaz. bu saatten sonra ancak ticari baskı yapan fotoğrafçılar alır epsonu.

    http://forum.donanimhaber.com/m_55170163/tm.htm


    NOT: Epson'un klasik 6 renk kullanan makinelerini kastediyorum. Lüzumsuz XP (XP600-700-800) serisinden uzak durun.




  • Üstadım Epsonun Baskı çözünürlüğü 5.760 x 1.440 olan yazıcısını desen bastırmak için aldım. Sx 235w

    Program Aynı
    Kağıtlar Aynı
    Kağıt seçenekleri Aynı.
    Kartuşlar orjinal

    Ancak bu durumda gayet ucuza satın aldığım Canon ip 4700 9600 x 2400 dpi baskı olan printer epsondan çok daha iyi basıyor bunun nedeni nedir acaba?. Renkler , detaylar canonda ekranda gördüğüme çok yakınken epsonda çok daha farklı ve açıkçası başarısız çıkıyor . Yazılım dahi olsa bu bir üstünlük göstergesi değil midir?.

    Epson neden yazılımla arttırmıyor çözünürlüğü?.
    Şimdi yanında mürekkep tankı olan çok baba printerları var epsonun resmen gel beni al diyor ancak baskı çözünürlüğü sx235w ile aynı gidip alacağım bir ton para verip sonra gene alakasız renkler çıkacak bir baskı alırsam diye korkuyorum.




  • sx235 4 kartuşlu printerdı acaba sx serisinden de mi uzak durmak lazım =)
  • Whisper911 W kullanıcısına yanıt
    birbirinin muadili ürünleri karşılaştırırsak eğer adaletli bir kıyas yapmış oluruz. ip4700 sx235 birbirinin muadili ürünler değil sx235 ev tipi çok fonksiyonlu dökümen baskısına yönelik bir cihazdır bununla ancak çocukların ödevlerini basar fotokopilerini çekersiniz. İP4700 ise canonun tek fonksiyonlu ve foto baskısıyla ön plana çıkardığı makinelerden biri bu makinenin epsondaki muadili şimdi artık piyasada olmayan P50 idi. Artık epsonun çok iyi foto basan makinelerinden temin edebileceğiniz tek model L800'dür. canonun foto yazıcıları (+ gri kartuş kullananlar hariç ) aslında 4 renk kullanır (siyahlardan biri fotoda devredışı kalır) ancak L800 ve eski kartuşlu foto yazıcıları 6 renk kullanır (+LM ve LC) ve bu çözünürlüktende damlacık boyutundanda daha önemli bir etkendir. yanlış anlamayın tahmin ediyorumki ip7250 bile sizin taleplerinizi fazlasıyla karşılayacakken gidinde 1000 liraya L800 alın demiyorum ama bu kalibrede en iyi fotoğraf baskısı alabileceğiniz cihaz hala Epsonun piyasada bulabileceğiniz tek 6 renkli foto yazıcısı olan L800'dür. sonra canonlar gelir. tabi bu sınıfta diyorum yoksa epsonunda canonunda 8-10 renk kullanan daha profesyonel cihazları mevcut. ama tabi onlar 3000-4000 liradan başlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chungkingexpress -- 22 Aralık 2013; 18:19:55 >




  • Çok teşekkür ederim. Mürekkep renk sayısının bu denli önemli olduğunu bilmiyordum.
    Bu seferlik ev ihtiyacını da göz önünde bulundurup ip7250 aldım ve baskısı gayet güzel benim için yeterli.
    Ancak bundan sonra yanda tankı olan bir epson düşünebilirim sizin bahsettiğiniz özelliklerde.

    Acaba o yazıcıların kafa ömrü de uzun oluyor mu?. Mantık olarak uzun olması lazım
  • öncellikle herkese meraba üstadlarıma danısabılcegım bır konu var öncelıle ben foto kalıtesi üstün aynı zamanda a3 a3 plus basabılcek bı makına onermenızı istiyorum aklımda bı kac model var canon pıxma pro 100 ve epson ınjekt 1500w modelleri bırde canon ip 8750 modeli sizın onerebılecegınız bı model vars yardımcı olurmusunz sımdıen tesekurler
  • aynı zamanda kâğıt ve mürekkep fıyatları da uygun olmasını ıstıyorum cunku foto baskısını tıcarı amaçla yapmayı dusunuorum
  • Ticari amaçlı yapacaksanız ve uzun vadeli çalışmayı düşünüyorsanız; Epson r2000-3000 ve dengi pigment mürekkep kullanan Epson yazıcı alınız.Ucuz yollu mürekkep ve kağıtla iş yaparsanız geri dönüşümleriniz olumsuz olacaktır ve orta vadede müşteri kaybetmeye başlarsınız...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.