Canlı Yayın
Apple yeni iPad’leri tanıtıyor - Türkçe Simultane Çeviri ile Canlı Yayın
Şimdi Ara

(Çözüm) Jabra Elite 75t Kronik Tıslama Problemi (Hissing Problem) ve Servis Deneyimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
4.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    İnternette yapmış olduğum araştırmalar sonucu Türkiye forumlarında veya internet sayfalarında bu konuda herhangi bir bilgi ya da yönlendirme yer almadığını gördüğümden sizlerle Jabra Elite 75t ve yaşadığım tıslama sorunu sonrası servis deneyimlerimi aktaracağım.

    Öncelikle ürün gerçekten çok kaliteli arkadaşlar. Özellikle bass ağırlık müzik dinlemeyi sevenlerin doğrudan tercih etmesi gereken bir ürün. Daha önce bir çok farklı kablolulu ve kablosuz kulaklık deneyimlemiş ve kullanmış biri olarak, kulağa da şaşırtıcı derece güzel oturuyor ve neredeyese aktif gürültü önleyiciye ihtiyaç duymaksızın güzel bir ses yalıtımı sağladığını söyleyebilirim. Ayrıca ses yükseliği gerçekten oldukça tatminkar. Normalde her kulaklıkta son ses seviyesinde dinlemeyi çok sevmeme rağmen bu kulaklıkta son sese çıkamıyorum bile. Yani internet üzerinde yapılan kulaklık incelemlerinde kulaklık hakkında söylenen tüm olumlu yorumlar doğru arkadaşlar.

    (Çözüm) Jabra Elite 75t Kronik Tıslama Problemi (Hissing Problem) ve Servis Deneyimlerim

    Gelelim bu kulaklıkta yaşadığım büyük hayal kırıklığına ve akabindeki servis deneyimlerime.

    Ürünü kutusundan çıkarıp kullanmaya başladığım an, yüksek ses seviyelerinde sol kulaklıkta fonda tıslama sesi duyuluyordu. Bu ses, müzik dinlerken müziğin sesinden dolayı duyulmasa da müziği durdurduğumda duyulabiliyordu. Açıkçası 1000 TL fiyat seviyesindeki bir cihazda böylesi ufak bir sorunun bile olması kullanıcıyı rahatsız etmeye yetiyor.

    Bu sorunu yaşayınca internet üzerinden biraz araştırma yaptım ve yabancı forumlardan ve sitelerden gördüğüm kadarıyla bu sorunu yaşayan yalnız ben olmadığımı farkettim. Bunun üzerine hemen twitter üzerinden @jabrasupport hesabına sorunumu anlatır bir mesaj gönderdim. Jabra yetkilileriyle sorunun çöülmesi için baya bir yazıştık arkdaşlar. Kendileri her türlü öneriyi sundular, problemin çözülmesi için farklı yollar anlattılar. Bence gayet ilgililerdi.

    Yazışmalarımız çok uzun olduğu için görselleri bu mesaj içine atarak forumu kirletmemek adına aşağıdaki linkte yazışmaların ekran alıntılarını paylaşıyorum. Aynı sorunu yaşamış arkadaşlar Jabra Support yetkilileri ile yapmış olduğum yazışmaları okuyabilirsiniz.
    https://drive.google.com/drive/folders/1wnV4TkpEV8Wb2_i42o9-ndOP1wmt7Qdp?usp=sharing

    Yazışmalardan da görüleceği üzere, Jabra Support yetkililerinin tarafıma iletmiş olduğu tüm işlemleri yerine getirdim. Kulaklığı sıfırladım, kulaklığıa yeniden yazılım yükledim, Samsung Galaxy Note8, İphone 6s, Apple Macbook Pro ve Samsung Galaxy A7 cihazlarımın hepsiyle denedim fakat sorun hep aynıydı. Yüksek seslerde sol Kulaktan farkedilebilir bir tıslama sesi(hissing problem) geliyordu. Jabra yetkilileri son olarak bu problemin kronik olmadığını, normal bir durum olmadığını iddia etti ve ürünü servise göndermem gerektiğini söylediler.

    Bunun üzerine vakit kaybetmeden Jabra Türkiye (Teklos Teknoloji ilgileniyor) ile iletişime geçtim ve ürünü sorunsuz bir yenisi ile değişimi için aşağıdaki talebimle birlikte kendilerine gönderdim.

    (Çözüm) Jabra Elite 75t Kronik Tıslama Problemi (Hissing Problem) ve Servis Deneyimlerim

    Hızlı kabul edilebilecek bir sürede, yaklaşık 1 hafta sonra (araya 1 Mayıs tatili de girdi) değişimim onaylanarak yeni kutusunda Jabra Elite 75t adresime gönderildi.

    Heyecanla paketi açtım fakat sonuç yine aynı arkadaşlar. İkinci gönderilen kulaklıkta da sol kulak tıslama (hissing) problemi yaşadım. Yaşadığım problemi şöyle özetlemem gerekirse; Asıl kullandığım telefon Samsung Galaxy Note8'de, diğer cihazların aksine, ses kontrolü kulaklık üzerinden ve telefondan üzerinden olmak üzere ayrı ayrı, bağımsız yapılabiliyor. Ve farkettim ki kulaklık üzerinden ses seviyesini %90-%100'lere kadar yükselttiğinizde, telefondaki ses seviyesi ne olursa olsun tıslşama problemi yaşanıyor. Fakat kulaklık üzerinden ses seviyesini %90ların altına düşürüp telefon üzerinden sesi yükseltseniz bile bu tıslama duyulmuyor. Diğer cihazlarda ise hem kulaklık üzerinden hem de cihaz üzerinden ayrı ses kontrolü mevcut değil. Yani tüm kontrol telefon üzerinden yapılıyor. Bu sebeple bu telefonlarda da ses seviyesini %90-%100 seviyesine çıkartmadıkça tıslama yaşanmıyor. Zaten bu kulaklıkla bu yüksek seviyelerde dinlemek bir hayli zor

    Bu şekilde kendimce bulduğum bir çözümle şimdilik bu problemi atlatmış oldum. Fakat elbette bu problemin bir çözümü olmalı arkadaşlar. Bir süre daha böyle kullanacağım ve Jabradan bir çözüm bekleyeceğim. Söz konusu problemin yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Jabra Elite 75t kullanan arkadaşlar da benim gibi jabra support twitter sayfasına (https://twitter.com/jabrasupport) özel mesaj yazarlarsa kamuoyu oluşturabiliriz. Eminim ki kendileri de bu problemin farkındalardır.

    Bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlar için deneyimlerimi paylaşmak istedim. İyi forumlar.

    ------

    (Çözüm) Jabra Elite 75t Kronik Tıslama Problemi (Hissing Problem) ve Servis Deneyimlerim

    Edit: 04.06.2020

    Arkadaşlar yeni bir güncelleme aldı kulaklık. Bu güncellemeyle artık kulaklık üzerindeki tuşlarin fonksiyonlarinin istenildigi şekilde ayarlanabilme ozelligi gelmiş. Ayrıca kullanan kisinin kulak duyusunu ölçerek özelleştirilmiş ses deneyimi sunma özelliği de gelmiş. Bu güncellemeyle sanki o tıslama daha da azalmış gibi geldi hatta farkedilmiyor bile. Daha çok deneyimleme firsatim olursa burada paylaşacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 007jami -- 14 Temmuz 2020; 12:51:25 >







  • Ben böyle bir sorunla karşılaşmadım. 2 aydır kullanıyorum, bağlantı sorunlarından şikayetçiyim bir tek. Cadde üzerinde yürürken özellikle seste bozulmalar ve kopmalar oluyor. Diğer tws lerde böyle mi bilmiyorum.
  • 75t sport modelini aldım
    tıslama ve bağlantı kopması sorunu ile karşılaşınca yol yakınken iade ettim.
    kulaklığın hakkını yemek istemem malzeme kalitesi olsun ses seviyesi olsun çok iyi idi. Hele ki benim için en önemli konu olan kulağa oturma konusunda beklentimin ötesinde bir başarısı vardı.
    Hala daha aklımda olan bir kulaklık tır.
  • @pcrex
    Herkesin duyma seviyesi farklıdır, herkes aynı sesleri duyamayabilir belki ondan hissetmemiş olabilirsiniz, çünkü sadece yüksek seste ve hafif bir şekilde duyuluyor ya da gerçekten sizin kulaklığınızda böyle bir sorun yoktur.

    Koronadan dolayı dışarı çıkamadığımızdan sokakta dolaşırken çok fazla deneme imkanım olmadı fakat geçen gün sokakta yürüyüşe çıktığımda dediğiniz gibi kulaklıkta bir kaç defa anlık kopmalar yaşadım. Telefon baş aşağı şekilde pantolon cebime koyduğumda ve elim cebimdeyken anlık kesintiler yaşadığımı fark ettim.

    @isamorgil
    sizin de dediğiniz gibi ses ve konfor açısından kulaklık o kadar güzel ki bu gibi ufak problemler iade etmemi engelliyor. Yine de sabırla yeni gelecek güncellemelerle bu problemlerin düzeltilmesini bekleyeceğim.




  • (Çözüm) Jabra Elite 75t Kronik Tıslama Problemi (Hissing Problem) ve Servis Deneyimlerim

    Arkadaşlar yeni bir güncelleme aldı kulaklık. Bu güncellemeyle artık kulaklık üzerindeki tuşlarin fonksiyonlarinin istenildigi şekilde ayarlanabilme ozelligi gelmiş. Ayrıca kullanan kisinin kulak duyusunu ölçerek özelleştirilmiş ses deneyimi sunma özelliği de gelmiş. Bu güncellemeyle sanki o tıslama daha da azalmış gibi geldi hatta farkedilmiyor bile. Daha çok deneyimleme firsatim olursa burada paylaşacağım.




  • 6 aydır kullandığım airpods pro modeli, spor yaparken kulaklarımdan düşecekmiş gibi olduğu için bu modeli aldım 1-2 gün önce. Tıslama olayını okumuştum daha önce. Bende de sol kulakıkta tıslama var. Ama sürekli olmuyor. İlk taktığımda yok mesela. 1-2 dk sonra başlıyor. Müzik açınca hissedilmiyor. Müziği durdurunca, tıslama yine yok. ama 1-2 dk sonra tekrar başlıyor (müzik çalmaksızın)
    Başka bir sorun da şu. Dün mesela 2 saat taktım yürüyüşte. Gayet düzgün çalıştı. Bu sabahki sporumda, 2 defa bağlantı tamamen kesildi. Tuşlara dokununca hear throrgh vs uyarı sesi geliyor, ama sptfy'ı iletemiyor. Bt bağlantısını kapatıp açınca düzeldi.

    Sırf spor için almştım bunu. Ama, bu şekilde tıslama olacaksa, bağlantıda kopmalar yaşayacaksam, iade etmeyi düşünüyorum.
  • Airpods pro bile mi kulaktan düşüyormuş? Kız arkadaşım kendine kulak içi kulaklık bakıyor. Normal airpods almak istiyor ama kulakları oldukça küçük dolayısıyla normal airpodslar spor yaparken düşer diye korkuyor. Pro alsan düşmez diyordum kendisine. Ama şimdi siz "pro da düşüyor" deyince ne alacak bu kız diye düşünmeye başladım.

    Konuya dönersek;

    Bahsettiğiniz şekilde kopma problemleri benim 75t'de başıma gelmedi. Belki kulaklığı sıfırlayıp yeniden sürüm yüklemeniz işe yarayabilir. Konu ile alakalı jabrasupport twittter hesabına özel mesajla yazmanızı öneririm.

    Tıslama problemi zaten malum, ama son güncellemeden sonra neredeyse tıslamayı duymuyorum diyebilirim. Kullanımımı ve müzik dinlememi olumsuz etkilemiyor. Son güncellemeyi yaptığınızdan ve güncelleme ile gelen uygulama içerisindeki ek ayarları yaptığınızdan emin olun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 007jami -- 22 Haziran 2020; 10:14:2 >




  • Merhaba bende de aynı sorun var nasıl düzeltebilirim

  • Selamlar hocam

    Son durum nedir? Tıslama hala devam ediyor mu? Bağlantı kopma sorunları yaşadınız mı ? Bir de hala çalışır durumda mı kulaklıklar? BİM'de 1000 TL'ye satılıyor önerirmisiniz?

  • Costantina07 kullanıcısına yanıt

    Ben de kulaklığı 27 Ocak 2020 tarihinde almıştım ve sağ kulaklığım bugün itibariyle bozuldu. Garantisi de olmadığı için sanırım ortada kaldım. Tamir ettirmeye çalışacağım.

  • Ben almadım zaten hocam umarım tamir ettirebilirsiniz.

  • @rossored34 Hocam selamlar Gigafiber konusu hakkında yazıyorum mail atma şansınız var mı ? Telefon numara onaylı olmadığından özel mesaj ve konuya yazı yazamıyorum

    jinxthresh159@hotmail.com

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.