Şimdi Ara

Çözülemeyen Datron S-Video Ntsc/Pal Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Datron TWM (TW3M) Modeli bir laptop sahibiyim. Herşeyinden memnunum ama renkli olarak TV çıkışı (TV Out) almayı başaramadım. Ne yaptıysam siyah beyaz görüntüden kurtulamadım. Cihazdan çıkışı S-Video ile yapıyorum. TV'nin 3 adet scart girişi var. Ayrıca bağımsız S-Video girişi de var. Nereye taktıysam olmadı. Kablolar sağlam, hepsini 2 kere değiştirdim ve en kalitelilerinden aldım. Ayrıca bu kablolar başka laptopu renkli olarak bağlayabildi. Ekran kartı driverlarını yenileri ve eskileri olmak üzere defalarca değiştirdim. Bana mısın demedi. Bios güncellemesi yaptım, sonuç değişmedi. Bios ayarlarından Pal denemekle birlikte belki bir umut diyerek ntsc ayarlarını bile denedim. Olmadı. TV'nin ayarlarından ülke seçimlerinde tüm ülkeleri tek tek denedim olmadı...

    Bunların haricinde scart adaptöründeki 20 ve 15 numaralı pinleri kısa devre etmeyi denedim. Sonuç yok. Ve son olarak S-Video kablosundaki chroma ve luma pinlerini kısa devre ettim ve yine sonuç yok.

    Aynı televizyona farklı laptop, aynı kablolar ile renkli çıkış veriyor. Dolayısıyla sorunun laptopta olduğu kesin.

    Merak ediyorum; bana yardımcı olabilecek birisi var mı? Teşekkürler.
    Eğer beceremezsem bu laptopu sırf bu yüzden satacağım çünkü benim için en önemli kullanım alanı TV bağlantısı ile film izlemek idi. Bunu yapamadıktan sonra bir fonksiyonu kalmıyor, değiştirmek zorunda kalacağım. Önce bir sizlere danışayım dedim.

    Not: Yazdıklarımı tekrar okurken, işletim sistemi değiştirmeyi hiç yapmadığımı farkettim. Akşama makina ile orjinal yüklü gelen Vista'yı silip yerine XP kuracağım. Bu da aklıma gelen son çare artık...

    Saygılar,
    Umut



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 30 Kasım 2007; 13:48:35 >







  • İşletim sistemi değişikliği de fayda etmedi. Hiçbir tip kablo ile çalıştırmayı başaramadım. Pazartesi günü servise göndereceğim artık, biraz da onlar uğraşsın.
  • Servis ana kartı değiştirdi. Arızalıymış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.