Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ]Yeni Ekran Kartımdan Görüntü Alamıyorum (Evga Gtx 960)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aldığım evga gtx 960 kart geldi. Taktım denedim ancak başlatınca uzun bir süre siyah bir ekranda sol üstte - sağ altta B2 yazıyor o şekilde kalıyor. Sonra ekranda renkler beliriyor ve windows başlıyor. Format attım, farklı slotlarda denedim, farklı kablolar kullandım ama sonuç aynı. Bios kaynaklı başlangıçta bir problem olabileceğini düşünüyorum ama ankartın kendi girişlerinden sağlıklı ve hızlı görüntü alabiliyorum. Sorun ne olabilir ?.

    Sistem

    i7 3770K işlemci
    OCZ 750W 80+ Bronze PSU
    Msi Z77a GD55 anakart
    8 GB Corsair Ram

    Sorun BIOS güncelleyince düzeldi. Karşılaşan olursa duyurulur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-Y -- 3 Aralık 2015; 6:38:35 >



  • Sorun yukarıdaki şekilde güncellendi arkadaşlar. Masaüstünde normal açılıyor ancak baştan başlayınca ve reset atınca dediğim siyah ekranda uzun süre kalıyor sonra açılıyor. Biosta bir ayarı felan mı var acaba.
  • ekran kartinin biosu yuzunden olabilir anakartla cakismis olabilir yoksa biosta ekran karti ayari yoktur dedigin sekilde.anakartinin bios guncellemesi varsa yapabilirsin.kartin varsa onu da yapabilirsin.once gpu-z programini indir bios versiyonuna bak sonra buradan daha yeni bios var mi diye bak.

    http://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?architecture=NVIDIA&manufacturer=EVGA&model=GTX+960&interface=&memType=&memSize=
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

    ekran kartinin biosu yuzunden olabilir anakartla cakismis olabilir yoksa biosta ekran karti ayari yoktur dedigin sekilde.anakartinin bios guncellemesi varsa yapabilirsin.kartin varsa onu da yapabilirsin.once gpu-z programini indir bios versiyonuna bak sonra buradan daha yeni bios var mi diye bak.

    http://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?architecture=NVIDIA&manufacturer=EVGA&model=GTX+960&interface=&memType=&memSize=

    Hocam benim kartı göremedim orada 4 GB SSC olan benimki. Ayrıca anakart PCI 3.0 destekliyor diye biliyorum, 2.0 gözüküyor.

     [ÇÖZÜLDÜ]Yeni Ekran Kartımdan Görüntü Alamıyorum (Evga Gtx 960)




  • Hocam şimdi bu sorun ekran kartımı geri göndermeyi gerektirecek bir sorun mu ?. İleride problem olur mu ?. Bilgisayarın geç açılması problem değil düzeltene kadar farketmez de ileride sorun yaratır diyorsanız göndereyim. Gerçi kartta sorun yok geri de almazlar büyük ihtimal. Evgaya bi sorayım konuyu.
  • senin bios yeniymis onunla hic ugrasma.karti gondersen de muhtemelen kartta bir sorun yoktur.kart anakartla anlasamamis gibi gorunuyor adamlar takacak baska anakarta hani kardesim diyecek.goruntunun gec gelmesinin ilerde bir zarari olmaz.acilista goruntu bozulmasi yapip windows yuklerken duzelen kartlar gordum ben forumda.onemli olan goruntunun bir sekilde gelmesi.kart duzgun mu diye bir arkadasinin makinesinde deneyebilirsin.
  • 4 saattir felan oyun oynuyorum deniyorum. Sıkıntı ses seda yok. Birtek açılırken bekliyor biraz birde Pci express 2.0 gözüküyor 3.0 olduğu halde. Hem Msi hem evgaya konuyla ilgili mail atacağım. Belki bir çözüm sunarlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim cok onceden ati 1600xt kart ile sapphire amd anakartta sorunumuz olmustu yazmistik adamlara bios gondermislerdi oyle bir sey yapabilirler.bu kartta pcie 2.0 3.0 farkini gorecegini sanmam 1-2 fps oynar ama yine de 3.0 calismasi lazimdi iste var anakartta bir seyler.
  • Anakartin biosunu guncelle sıkıntı muhtemelen düzelecektir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun düzelmezse amazonun 30 gün içinde iadesi vardı. geri gönderirsin düzelmezse farketmez arızası varmış yokmuş.
  • T-Y kullanıcısına yanıt
    ekran kartının 2 biosu varmı eufi ve normal bios olarak belki ondan sıkıntı olabilir dicem ama
    sorun anakartın biosunda sorun olabilir onu güncellersen sorun düzelir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patren -- 3 Aralık 2015; 1:03:15 >
  • Sorun tahmin ettiğimiz gibi BIOS kaynaklıymış Flash bellek bulup BIOS update yapınca hem açılış sorunu hem de PCI Express sorunu düzeldi. 3.0 olarak gözüküyor şuan hiçbir sıkıntı yok. Teşekkürler hepinize. Bitek NVIDIA'nın son driverı bazı oyunlarda sorun çıkarıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-Y -- 3 Aralık 2015; 6:49:52 >
  • gecmis olsun.surucu ile ugrasmasi biosa gore daha kolay biraz eski surucu kurabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.