Şimdi Ara

Cowon or Archos

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Cowon'un kalitesini bilmeyen yok.
    Acaba Türkiye'de pek tanınmayan Archos markası nasıldır?
    Örnek olarak Cowon A2 - A3 mi, yoksa Archos 605 -Wi-Fi-Portable-Media-Player mi?
    İlginç olan ise Amazon'da A3 (30 GB) 250-300 $ iken, Archos 605 (160 GB - inanılmaz değil mi) 300 $. Aradaki kapasite farkına bakar mısınız? Yani bu Archos bu kadar kapasiteye rağmen niye bu fiyattadır? Açıkçası şüphe uyandırıyor.



  • Archos ve Cowon değerlendirme ve incelemeleri

    http://reviews.cnet.com/1770-5_7-0.html?query=archos&tag=srch
    http://reviews.cnet.com/1770-5_7-0.html?query=cowon&tag=srch



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 2 Aralık 2008; 20:27:54 >
  • kesinlikle cowon a2-a3-q5 olabilir ama cowondan şaşma. archos fiyat olarak ucuz olsa da media plug inleri kodekleri vs. parayla satılıyor. bende q5 60 gb var windows ce 5.0 çalıştırıyor. internet ortamında bisürü bedava yazılım bulup yükleyebiliyorsun. archosu aldıktan sonra da 100-120 dolar gibi bir para vermen sözkonusu olabiliyor. En geniş kodek desteği cowonda. kullanımı kolay firmware haricinde hiçbirşey yüklemek zorunda değilsin. o da zaten yüklü geliyor.
  • eğer alette ekstra kaliteli filmler izlemek istiyorsan(ki cowonda da kaliteli aslında)archos,ama diğer tüm özelliklerde d2 öne çıkar..
  • Archos sadece film izlemek için ideal.. Müzik olayı anormal berbatmış :) (Cowon'a göre)
    Cowon ise Hem film Hemde Müzik çok çok iyi...

    İki markanında aynı kulvardaki iki modelini bence karşılaştır... Kendi yapacaklarını tart...
    Sadece film izleyecekksen hafızası daha fazla Archos daha mantıklı... Ama fazlasını yapim diyceksen mantıksız :) Demek istediğimi anlamışsındır umarım...

    Cowon çok üstün ama hafızası ona göre daha az... Gerçi 30 gb neyine yetmiyor diyesim geliyor ama : )


    Cowon al bence : )
  • cowon un yeni bir modeli çıktı o2 diye geçen ay onu araştırmanı öneririm desteklemediği film formatı yok nerdeyse ve pil süresi a3 ten daha iyi durumda amazonda 32gb lığı 300$ şu an bende ondan sipariş edeceğim bu ay

    edit:bu arada a2 almayı düşünürsen yeni alacağım için kendime bir yıldır kullandığım a2 yi satıyorum ilgileniyorsan görüşebiliriz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dombilibili -- 5 Aralık 2008; 13:51:07 >
  • teşekkür ederim ilginize.
    dombilibili arkadaşım önerin için teşekkürler, ama ben de o2 ye yöneldim şu an, o yüzden a2 den vazgeçtim gibi, yine de teşekkürler.
  • cowon a2 yada a3 karşılaştırmalarında archos 605 ezici üstünlük sağlar..a2 çöcünürlük olarak gerisinde a3ise mkv oynattıgı solensede 1.5gbyte boyutundaki mkvlerde bile takıldıgını forumdaki kullanıcı arklar belirtmiştir.takılma arada sırada değil devamllıdır ve suan itibari ile aldıgı parayı haketmemektedir..

    bi ark yukarıda şuydu buydu plugindi demiş..archos hiç plugin almadan butun divx dilmleri oynatmakta,internete bağlanmak istersende 30dolar karşılıgında plugin satın alıyorsun bağlanıyorsun..özellik ve görüntü kalitesinde bu iki ürüne karşı archos 605 uzun ara önde..alırsan hiçbir zaman pişman olmazsın. ben 4gbytelık modelini kullanmaktayım çok memnunum.

    cowon q5 ise werdiginiz parayı gene haketmeyen cihaz..ben archosumu alacagım sıralar ha cıktı cıkacaktı ama amerikadan dönme wakti geldigi için arkıma mecburen archosu tercih etmek zorunda kalmıştım daha sonraları forumdada okuyabilcegin gibi sorunlu bir alet oldugu ortaya cıktı.sorun derken herkesin kafasında alırken yapmak istedigi bir cok şeyi yapamadıgı goruldu..hem q5in karşılığı archos 605 değil 705dir..

    archosun o fiyat olmasının sebebi archos 605 serisinin eski seri olması adamlar 2-3ay önce archos 5 serisini sürdüler piyasaya archos.comdan bakabilirsin..

    archos avrupada çok ünlü bi markadır.archos aldıgın vakit 605 serisi yada yeni archos 5 serisi sana sunulmadık imkan yoktr bunların içinde webden tv isleme,gps gibi özelliklerde mevcuttur.fiyatının cowon gibi markalara göre ucuz olmasının sebebide kişinin ihtiyaclarına yonelik sonradan kendi istedigi özelligi satın alma politikasına borçludur.

    müzik konusunda cowon ezici üstünlüktedir.yeni archos 5 serisini dinleme fırsatım olmadı ki Türkiyeye sanırım yazın ancak girer.Ama yabancı forumlarda müzik kalitesi ile ilgili yorumlar bulabilirsin.

    film için kesinlikle archos..media market warsa etrafında orada satılıyor inceleme fırsatını oralarda bulabilirsin.

    gecen yaz ipodtouch cıktıgında ikisinin karşılaştırıldığı bütün testlerde archos kazanmıştı buda dipnot olsun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dewr -- 6 Aralık 2008; 1:09:44 >




  • o2 de mantıklı bir tercih. SSD diski olması çok iyi pil performansı ve ağırlık açısından. Desteklediği dosya formatları da güzel güncel formatlar. Bazı arkadaşlar archosun cowon karşısında ezici üstünlüğünden bahsetmiş. heriki markanın da kendine has özellikleri olabilir. Abartılacak bir durum yok ortada. iki cihazı yanyana görüp denemeden daha ucuz bir cihazın diğeriden ezici üstün olduğunu söylemek de doğru değil. Ben zaten q5 in 605in karşılığı olduğundan bahsetmedim bile.
    q5 ile yapmak isteyip de yapamadığım birşey olmadı. Bazı arkadaşların yazdığı gibi problemleri yok. q5 ile remote desktop bağlantısı bile yapabiliyorsunuz daha ne diyim. internetten bulduğunuz programlarla tüm ofis belgelerini word excell ppoint görüntüleyip editleyebiliyorsunuz. Diğerleri resimleri görüntülerken siz resimleri biçimlendirip efekt bile katabiliyorsunuz. Windows tabanlı olduğu için programları da internetten ücretsiz bulmak mümkün. Biraz komplike bir cihaz daha önce kullanmamış olanların çeşitli sıkıntılar yaşaması normaldir.
    Bir markanın veya ürünün değerini tamamıyla kullanıcıların belirliyeceği kanaatindeyim. Archos ucuz fiyatını hakediyo cowon pahalı haketmiyo gibi bir yoruma kesinlikle katılmadığımı da belirtmek isterim. Aslında benzer ürünler yapsalar da bence herikisi de farklı kullanıcı kitlelerine hitap ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mceliker -- 6 Aralık 2008; 23:03:12 >




  • ya herşey iyi güzel de neden or koydun arasına?
    cowon mu archos mu diye yazsaydın ya...
  • bence de gitgide saçmalamaya başladı herkes
    or nedir yav



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ryangiggs -- 7 Aralık 2008; 22:07:16 >
  • q5 yerine daha uygun fiyata mini pcler tercih edilebilir hem daha ucuz hemde aralarında boyut olarak 2inchlik fark war..q5 taşıyacak insan mini pcde taşır bu yusden parasını haketmio dioum zaten.. her iki cihazıda gordugum için yorum yaptım.. a2 gorup test etme ve forumda a3 kullanıcılarından fikir alışwerişi yaptıgım insanlar oldu..boş yere yorum yapmıous. parayı haketmio kısmındada onca insan a3e mkv oynatıyor diye para yatırdı fakat alınan verim hüsran oldu şimdi hakediomu parayı ?

    a2 çağ atlatmış bi alettir zamanının en ii mediaplayer cihazıdır.a3 ve q5 acık ve net bir şekilde tutmamıştır.

    archos fanatikligi falanda yapmıoum. cowon cok buyuk bir markadır ve yenilikcidir cowona asla lafım olamaz ama bu iki modelde ne yazıkki kayıp oldu..
  • selam...
    cowonumu almadan once bende normalde archos alacaktım ama benim icin onemli olan muzik oldugu icin cowonu tercih ettim ve hic pisman degilim..
    ama benim icin onemli olan video diyorsan archos daha iyidir.. bende mediamarktda archosu deneme sansim oldu...evet video konusunda archos biraz daha iyi ama benim bildigim her turlu formati oynatmak istiyorsan ektra para cikarman gerektigi video plugin icin.. ve bunun disinda internet paketi icin de plugin alman gerek ki bunlar sana ektra 70 euro civarinda para yapar... bunun yanina dvr station da eklemek isteyeceksin zamanla yada dock adaptor ki bunlarla archos cok daha fazla ozellikler sunuyor ama sorun bu aletlerin de biraz pahali olmasi... ama cowon her zaman sarj konusunda archostan biraz daha onde..
    ama dedigim gibi eger ben daha cok video ile ugrasiyorum diyorsan archos yok benim muzik onemli diyorsan cowon al derim...
  • 3 ay archos 405 deneyimim oldu.video çok çok iyi ama gerek müzik gerekde berbat pil süresi çok büyük dezavantaj.eğer dock station 'un yok ise cihaz usb'den tam 6 saatte şarj oluyo bu bazen insanın canını çook sıkıyo müzikde 12-13 saat arası demelerim sonucu videoda da 3.5 saat kullanabildim.dediğim gibi video olayına hiç laf yok ama diğerleri bu önemli özelliği gölgede bırakıyo cowon d2 gibi cihazın pil süresi 52 saat tabi archos daki ekran d2 de yok ama archosa da ona göre pil koyun kardeşim

    bnce cowon almak daha mantıklı
  • bugun mediamarkt ta 400 tl ye archos06 gordum 20 gb video izleyebilme imkanım oldu ve gayet güzeldi sesi dışarı veriyordu pek güzel çıkmamıştı cowon alacaksan Q5w oneririm alabilirsen hem video hem muzikte güzel 600$
  • Arkadaşlar, ben de Cowon O2 (32 GB) (250 $ Amazonda) ile Archos 5 Internet Media Tablet (160 GB) (281 $ Amazonda) arasında kararsız kaldım.

    Amacım sadece müzik dinlemek değil, aynı zamanda film arşivim da yanımda olsun, izleyebileyim.
    Cowon müzik ve pil dayanma süresi konusunda üstün, ama hafızası Archosa göre sınırlı. Archos ise müzik konusunda berbatmış, kapasite konusunda avantajlı, fiyat konusunda ise bir sürü plugine para verip de 100-200 $ daha vermem gerekirse pahalıya patlar.

    Siz olsanız hangisini tercih edersiniz?
  • Şirketlerin vizyonlarını karşılaştırırsak şöyle bir yorum yapabiliriz...

    Cowonun vizyon olarak media player odaklı cihazlara önem vermekte ve bu konuda kendini geliştirmektedir. Archos ise 2002 den beri umpc segmentine doğru hızla kayma göstermiştir...

    Bu bağlamda amacınız müzik, film gibi media odaklı bir ürün ise cowonu tercih ediniz... Örneğin s9 ile yüksek kontrastlı güzel bir ekranda kaliteli bir sesle filmlerinizi izleyebilir yada o2 ile değişik codeclerde filmler izleyebilirsiniz...

    Eğer amacınız internete girmek, bazı ciddi uygulamaları kullanmaksa archosun linux tabanlı ve nerdeyse bir netbooku aratmayacak internet media tablet serisinden yada netbook serisinden (9" tablet pc) birini seçebilirsiniz...


    Cihazlardan yola çıkarak şöyle bir yorum yapabiliriz...

    3-3.5 inç arası bir cihazda s9 u tercih etmeli... Amoled ekranı, ve sesiyle archosun önüne geçmektedir...

    3.5- 5 inç arası cihazlarda ise tercih iyi belirlenmeli,,, Eğer tercihlerinizin ilk sıralarında film müzik fiyat giriyorsa o2 tercih edilmeli fakat performans uygulamalar giriyorsa archos 5 tercih edilmeli...

    Cowon q5 ve archos 605 ise bence devrini kapatmak üzere olan cihazlar....




  • Bu Archos İnternet Media Tablet için gerekecek ve sonradan yüklenmesi gereken Pluginler takribi kaça mal olur?
  • Arkadaşlar bugünlerde bir karar vermem gerekiyor, siz de yardımcı olursanız sevinirim.
    Cowon'dan O2, Archos'tan 7 İnternet Media Tablet arasında kararsız kalmış durumdayım.
    Alacağım alet her konuda işime yaramalı.
    Cowon'un müzik konusunda ne kadar başarılı olabileceğini tahmin ediyorum, ama sırf bunun için aynı paraya alınabilecek Archos'un hafıza olarak da, fonksiyonellik olarak da Cowon'dan üstün olması Archos'a yönelmemi sağlıyor.
    (Archos'u aldığım zaman almam gereken pluginler, DVR station kaça mal olur?)
    Siz ne dersiniz?
  • Archos u tercih edebilirsin. Tek sıkıntıs bence ses kalitesinin vasat olması. Plug inler için Archosun sitesine bakabilirsin. Ama sadece plug in almak yetmiyor. Bazı aparatlarda ihtiyaç var. Ayrıca ekran çözünürlüklerinide göz önüne al...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.