Şimdi Ara

Cowon - Nano 2nd Gen?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam herkese

    Uzun zamandir bi flash memory mp3 player almak icin arastiriyorum. Simdilik Nokia E61imle idare ediyorum ama tabi istenilen ses kalitesini vermiyor meret.:)
    Piyasadaki bir cok modele baktim ama bir turlu karar veremedim. Oncelikle bircok modelde artik pil katili renkli ekran standart olmus. Zati kucucuk cihazlar kim video/resim bakar ki bu ekranlardan anlamam. Oysa ki bu ekranlari Led veya Oled yapsalar pil omru katlanacak
    Tabi bu arz talp meselesi, buna lafim yok, keske olmasaydi diyorum iste :)

    Tabi kriterlerimi belirledikten sonra piyasada cok secenek kalmadi onumde. Oncelikle flash olacak. Bu zati 8gb in ustundeki modelleri eliyor hemen. bir de pil omru tabiki.
    Uzun zaman Cowon G3 almayi planladim ama Panatelin anlamsiz fiyat politikasi aletten soguttu beni. 2 gblik alete de 350YTL vermek pek anlamli gelmedi isin acikcasi. Ama G3un en begendigim ozelligi hem kalem pille calismasi, hem de led gostergesinin olmasi. Ama malesef hem pahali hem de okudugum kadari ile yeni cikan cowonlarin hepsinden dusuk ses cikisina sahip olmasi. Tabi halen kalbimde yasiyor. Aradigim gibi bir sey bulamazsam G3 alicam muhtemelen..

    Ipod Nano 2nd Gen. lere baktim. Aletler hakikaten cok guzel olmus. Dis goruntu tam puan aliyor. Ama mp3 playerda en son baktigim kriter dis goruntu. Benim icin en onemli kriter, ses kalitesi ve derinligi. Tabi bunu kaliteli bir IEM kulaklikla destekleyecegim ama cihazi da guzel secmek lazim.

    Yeni Nanolar hakkinda cok guzel seyler duydum ama hepsi de goruntusu, tema ekleme, rockbox kurulumu vs. gibi seylerle ilgili. Cok az kisi ses kalitesinden bahsetmis. Tabi burda iki sey geliyor aklima. Ses kalitesi o kadar iyi ki kimse bunu tartisma gereksinimi duymuyor ya da insanlar bu aletleri sesi icin degil, kisisellestirilebilir ozellikleri ve goruntusu icin aliyor. Bi turlu anlayamadim

    Ozellikle 2nd Gen Nano ve Cowon kullanan bir kac arkadastan rica edecegim. Ses kalitesi karsilastirmasi ile kapasite arasinda kaldim. Bir turlu odunlesemiyorum, sizce hangisi optimum cozum olacaktir?

    Pahali, dusuk kapasiteli ama kaliteli ses Cowon mu?
    Hos goruntu, neredeyse ayni fiyata daha yuksek kapasite, ses kalitesini bilmedigim Ipod Nano 2nd Gen mi?

    (Tabi bu arada ne tur muzik icin aradigim ses kalitesi de Heavy metal, glam, hard rock vs)

    Tabi Drag&Drop gbi hayati onem tasiyan bir ozellikte vardir kriterlerimiz arasinda ama onu coktan gectim artik. Adam gibi kalmadi piyasada :(

    Saygilar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Myung -- 5 Şubat 2007; 14:53:04 >







  • creative zen vision:M ben bunu öneririm bu alet ipodun eline su dökmüş bir alettir..
  • Iyi has guzel bi alet de hocam, flash bellekli degil iste. Benim derdim flash bellekli olmasi. Yoksa ortada kocaman kocaman hddli mp3 player cok
  • ipod nano ile cowon g3'ü ses kalitesi bazında karşılaştırırsak kesinlikle g3.. nano "line out" sayesinde amfi kullanılacaksa tercih edilebilir ancak..
  • iyi bir kulaklıkla yeni nanolar ses konusunda cook basarılı.Ben olsam 8 gb nano secerdim.
  • Hmm amfi kullanimi ile ilgili pek bir bilgim yok. Iki cihaz tasimak zor geliyor aslinda ama tabi bu da dusunulebilir bir secenek.
    Nano ve guzel bir cep amfisi ile super bir sonuc elde edebilirim ama bu sefer de maliyeti cok yukseltmis olurum. Off ne azap is bu be

    Niye Cowon flash bellekli yuksek kapasiteli urunler cikarmaz ki, 4gb da yeterdi.

    Neyse biraz daha arastirmaya devam diyorum

    Tesekkurler yorumlar icin
  • Peki Nanonun ses derinligi, yogun basslara tepkisi nasil cx300 ya da IE4 tadinda yari IEM ile? Kullanan var mi aranizda
    Mesela ben genelde benchmark sarkisi olarak Death-Spirit Crusheri secerim karisik ve yogun bassli bir sarki. Bundaki tepkisi nedir acep ?

    Saygilar
  • BENCE 8GB KAÇMAZ
  • ipod video ve ilk nesil nano bass da rezaletti yeniyi iyilestirdikleri soylenior ama....
  • 8gb guzel de hocam tabi ses kalitesinin de yuksek olmasi gerekir.
    Denemeden ogrenemeyecegim tabi bunu
  • ben sonynin yeni nw-s700 serisi walkmanlerinden aldım.ses konusunda inanın ipodu bi kenara fırlatır.ipod nanoyla karşılaştırdık.nano alan arkadaş aldığına pişman oldu.
  • vauv hocam cok guzel be alet. 50 saat pil omru bicmisler alete ve 3 saatlik dinleme icin 3 dakika hizli sarj vay be
    nerden aldin peki Turkiyede yok sanirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Myung -- 5 Şubat 2007; 20:00:34 >
  • Varmis memleketimde :)
    Ama fiyati cok uzucu yau 4gb icin. Nano 8gbdan daha pahali
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=84833&productid=bd48768
  • Dostum Nano 8g yerine iPod 5G 30Gb almalısın bence...iPod'lar içinde en iiii ses sahip bence (Shuffle 1gen'den sonra)..Yeterince ince...
  • abi şu s700 serisi satılıyo türkiyede.ben burdan aldım.390 ytl ye nw-s703f.
  • @shaddy
    Dostum muhtemelen dogrudur ama hddli mp3 player en son secimim. Zati multimedya canavari bir E61im var. Bir de kucuk br alet istememin sebebi anahtarlik gibi asip hep yanimda olmasi. 5g alsam onu tasimak icin yine kocaman bir kilif vs.. Tabi yere dusmesi ile havaya ucusan yuzmilyonlari hic saymiyorum :(

    @Leylandi
    abi sen 1gblik modeli almissin anladigim kadari ile. Ben min 2-4gb ariyorum fiyatlari da hakikaten ucuk. Ama biras arastircam bu modeli. Bir de Sonylerin rezil sony connect yazilimi hala rezil mi bu modelde de ? 3rd party ile drag&drop yapabiliyor musyuz bu alete hic ugrasma firsatin oldu mu bununla?
  • Bende 1gb'lık g3 var,yanında da cx300...
    Bunun dışında 2nd generation ipod nanoyu cx300'le denedim...

    Şöyle söyleyeyim cx300'le 4 tane mp3 çalar test ettim.
    Bunlar g3,iriver ifp890, ipod nano 2nd ,creative zen v plus....

    İçlerinde en iyi bas g3'te :) İnanılmaz bir bas var cx300'le birleşince...
    En kötüsü de ipod nano. Bas eqolayzır falan en yüksek bile yapsak çok az geldi bana...
    Creative zen v plus da oldukça iyiydi ses kalitesi olarak. Baslar g3'e göre daha az ama tizler baslar az olduğu için daha net duyuluyor. İfp890 eski model srs wow yok ama onun sesi de bası da nano'dan iyiydi.

    Açıkçası görüntü,şıklık falan istiyorsan nano al derim,ses kalitesi istersen cowon,iriver,creative derim. Başka markaları bilmiyorum denemedim...

    Ses kalitesi derken ses çıkış gücünden bahsetmiyorum onu da belirteyim. Ama gene de cx300'le hangisini dinlersen ses gayet güzel. Ama bas isterim dersen nano denediklerim arasında en düşüğüydü.

    G3 için şöyle söyliyim baslar inanılmaz güçlü,tabi düşürülebiliyor ama özel olarak bas ayarlı bir mp3 çalar. Kıssanız bile baslar öncelikli veriliyor her zaman tizlere göre.. Bir de çeşitli ses efektleri var sesi sanki daha bi doygunlaştıran. Mesela diğer mp3 çalarlarda sesi yükselttikçe ses kulak tırmalar kafa çınlatır rahatsız eder , g3 te bu tırmlama çok daha az sanki ses daha bi tok çıkıyor yükselse bile. Ama bunun sebebi sanırım tizlerin baslara göre daha arka plana atılması. G3 te tizler o çınlama halleri daha yumuşatılmış toklaştırılmış olarak çıkıyor. Bu kimine çok güzel geliyor, kimine göre daha boğuk bir sesmiş gibi geliyor. Bir de g3'te drag&drop var.

    Valla çok usta değilim ses konusunda bu kadar yorumlayabildim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apex -- 5 Şubat 2007; 22:51:23 >




  • malesef bu aletle beraber sonicstage 4.1 veriliyo.yine şarkı atmak zahmetli.öbür sorduğun her neyse onu yapmaya fırsatım olmadı.
  • @apex
    Dostum cok saol yourmlarin icin. Ben de cowon turkiyeye gelmeden bayaca bi takip etmistim. Hatta foruma ilk duyuran bendim:)
    Zati yazimda da bahsettigim gibi g3 ilk gozagrim. Hem cowon muhtesem basslari hem de kalem pille calismasi cok cezbetmisti beni. Ama kapasite konusnda biraz kaygiliyim sadece. Gerci sonucta her zaman bilgisayari yaninda olan birisiyim cok problem cekmem ama insanoglu cig sut emmis hep daha cok diyor:)
    Bir de g3 turkiye fiyatlarinin niye bu kadar yuksek oldugunu anlayabilmis degilim hala. Amerika fiyati 100$ken turkiyede neredeyse 250 civarinda geziniyor. Bunu bile bile almak zoruma gidiyor acikcasi.

    @leylandi
    Tuh ya yine mi sonic stage. Sony kurtulamadi su beladan anlamadim gitti. Niye drag&ddrop yapmazlar ki bu aletleri. Kucuk kapasiteler sonucta. Hadi 30-40gb olsa anlicam. Muzik kutuphaneni bi kere senkronize edersin hallolur biter, uzuldum bak buna
  • Rica ederim :)

    Gerçekten cowon fiyatları çok abartı ben de farkındayım. Ben de baya bir araştırdım almadan önce ama istediklerimi karşılayan bundan başka alet yoktu, kıydım paraya aldım... Neyseki en ucuz cowon bu g3 :))

    Sanırım 4gb'lık g3 çıkacakmış,alabilirsen yurtdışından al,tabi garanti fln sorun ama...

    Neyse valla kollay gelsin seçmek zor iş...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.