Şimdi Ara

Covid & sigara (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
2
Favori
3.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kesin bilgi olmamakla birlikte, sağdan soldan okuduğumuz; covid 19 virüsü vücutta bulunan ace2 enzimlerine tutunuyormuş, sigaranın içinde bulunan maddeler ise vücuttaki bu enzimi yok ettiği için virüs tututanacak bir yer bulamıyor. Ama olur da o kişi covid19'a yakalanırsa, sigaranın solunum yollarında yaptığı tahribattan ötürü hastalığı daha ağır geçirir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nikotinden ziyade, dumandaki diğer zehirli kimyasalların etkisi olabilir. Yani içinde aseton, formaldehit, amonyak vs 4000 çeşit kimyasal zehir bulunan bir duman vücuda verdiği zararı haliyle virüse de veriyor olabilir. Bu yönden bakılırsa ekonomik kayıplarını telafi etmek ve yeniden moda haline getirmek için virüsü sigara şirketleri bile üretmiş olabilir.
  • bunun doğru olacağını hiç sanmamakla birlikte bence tek mantıklı yanı çekilen sıcak havanın ağız ve boğazda daha yeni alınmış virüsü öldürmesi veya zayıflatması olabilir. Bu mantıkla aynı tezi sürekli sıcak içeceklerler içen kişiler yada mutfakta çalışığ sıcak hava soluyan kişiler üzerinde test etmek mümkün olabilir.

    Aile hekimim önermişti o günden beri ne zaman üşüttüğümü yada burnumun tıkandığını hissetsem leğene sıcak su koyup kafamı örtü ile sararak içerisinde 2-3 dk nefes alıp veriyorum. Ciğerde problem varsa zaten ilk nefeste hemen öksürük başlıyor. Bu etki geçene kadar günde 2 kere bir kaç gün tekrarlıyorum bu durumu.


    not: yazdıklarım tamamen mantık yürütmedir, Konu hakkında bilgi verebilecek uzman bir eğitimim söz konusu değildir.
  • Detay çalışma yok. O yüzden sigara engeller denemez.

    Ancak bu hususta bazı iddialar var. Onu da çok detaylandırmıyorlar.
  • arkadaşlar benim de kişisel araştırmalarım sonucu öğrendiğim, sigara içenlerde bulaşma riski azalıyor ( tabi çok fazla fiziki temasta bulunmadığı, fiziki mesafeyi koruduğu müddetçe )dumandan ötürü ancak bulaştığı zaman ise öldürme ihtimali daha fazla artıyor. Bu bilgiyi tabi teyit edemedim kesin net böyle midir bilemiyorum.
  • Jeanne dArc kullanıcısına yanıt
    Virüs, başkalarına havadan kapı tokmağından bulaşarak hastalık yapan birşey değil. Bunu ben değil, aşağıda sadece birkaçını listelediğim doktor ve bilim insanları, sayısız deney ve araştırmalar ışığında söylüyor. Listede sondan bir önceki doktor Palevsky daha geçen yıl Amerika da "salgın" olarak duyurulan kızamık hastalığında anne babalara "cocuklarınıza asla aşı yaptırmayın" önerisinde bulunduğu için hakkında soruşturma açıldı Palevsky, aşılar otizm gibi ağır ve onanmaz hastalıklara yol açtığı için kabul edilemez, kızamığa karşı başka önleyici yöntemler var, onlar uygulanmalı diyerek kendini savundu, nitekim Palevsky'nin önerilerini uygulayan binlerce anne baba hem cocukları kızamık olmadı hem de aşı ile oluşacak tehlikeli yeni hastalıklara yakalanmamış oldu. Listenin sonundaki Dr. Lundell, tıbbi çalışmalarının dolandırıcılık / fraud olduğunu bir videosunda belgeleri ile gösterdi.

    Listenin üstündeki 8 doktor ve araştırmacı, sayısız deney ve çalışma ile bakteri ve virüs olayının, Louis Pasteur ve Pasteur 'un virüs teorisini esas alan Modern Tıp öğretilerinin aksine, bulaşıcı ve hastalık yapan etkenler olmadığını, hastalıkların virüsten değil, başka sebeplerden dolayı vucudumuz içinde gerçekleşen dinamiklerden kaynaklı olduğunu belirtiyorlar.

    Bu belgeler ışığında bakınca, "sağdan soldan okuduğunuz" dediğiniz kaynaklar insanları etkileme gücü yüksek , tarafsız bilimsel deneyse desteklerden yoksun güzel birer senaryo olarak görünüyor. Corona tutunacak yer bulamıyormuş :) Güzel yazmışlar :)
    
    quote:

    Fransız Profesör Dr. Antoine Béchamp (1816-1908)
    Fransız Fizyolog Claude Bernard (1813-1878)
    Alman Zoolog Günther Enderlein (1872-1968)
    İngiliz Dr. Montague R. Leverson (1830–1925)
    İngiliz Dr. Henry Pratt Newsholme (1885-1960)
    Fransız Dr. Jean Elmiger (1935 - )
    Fransız Dr. Eric Ancelet (1953 - )
    Amerikan Dr. Lorraine Jeanette Day (1937 - )
    New York'lu Dr. Lawrence Palevsky (1963 - )
    Amerikan Dr. Dwight Lundell (1943 - )

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bob Seger kullanıcısına yanıt
    8 ay falan oldu. Bazen ben de bahane arıyorum bi tane yakmaya. Sonra leş gibi kokmadığımı, sabahları çamur gibi ağızla uyanmadığımı, adam gibi nefes alabildiğimi, ayda 500 lira istediğim gibi çarçur etme hakkımı vs vs hatırlayınca geçiyor geri.
    Bi daha başlamak nasip olmasın.
  • Shadow Ryzen kullanıcısına yanıt
    Sende farkli bi sikinti var haberin olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jagatai J kullanıcısına yanıt
    virüs yaşayan, canlı birşey değil ki sıcak hava ağız ve boğazda daha yeni alınmış virüsü öldürsün?

    elektron mikroskobuyla dahi görülemeyen, bir molekül olan virüste nükleit, canlıların en karakteristik özelliği olan sindirim & boşaltım sistemi yok, mitonokdri bile yok, bu şey nasıl canlı olabilir?

    virüsü öldürmek tümüyle yanlış bir varsayım üzerine kurulu.

    virüs, vücudumuzda oluşan bozuk hücreleri vücuttan atmak üzere bizzat kendi vücudumuz tarafından üretilen çözücü protein molekülleri.

    doğa hücre üretmek olduğu kadar, bozulan hücreleri yok etmekten de sorumludur. bunun için bir mekanizması vardır. virüs, bu mekanizmada kullanılan bir etkendir. insandan insana bulaşıp hastalık yapan birşey değildir. bu konuda altta listeli doktor ve araştırmacılar sayısız deney ve çalışma yapmıştır.

    Fransız Profesör Dr. Antoine Béchamp (1816-1908)
    Fransız Fizyolog Claude Bernard (1813-1878)
    Alman Zoolog Günther Enderlein (1872-1968)
    İngiliz Dr. Montague R. Leverson (1830–1925)
    İngiliz Dr. Henry Pratt Newsholme (1885-1960)
    Fransız Dr. Jean Elmiger (1935 - )
    Fransız Dr. Eric Ancelet (1953 - )
    Amerikan Dr. Lorraine Jeanette Day (1937 - )

    Louis Pasteur'ün hastalık yapıcı virüs teorisi heryerde varken, bu teori üzerine günümüzde 15 trilyon dolar hacme ulaşmış bi sağlık sektörü varken, neden bu doktorların calışmaları neden hiçbir bilim kurulu ve yayınlarında, tıp fakülteleri, biyoloji & kimya bölümlerinde hiç görünmüyor dersiniz? Asıl soru bu zaten.

    Yukardaki herşeyi geçin. İngilizce Wikipedia 'da cok ilginç birşey vardır: Louis Pasteur makalesi ve Cell Theory (Hücre Teorisi) makaleleri "kilitli" dir yani kimse müdahele edemez, düzenleyemez! Burayı cok iyi düşünün. Neden öyle yapılmış olabilir?

    Hücre teorisi: Cunku Antoine Béchamp 'ın deney ve çalışmalarında hücreler ile ilgili cok farklı açıklamalar vardır.
    Pasteur: Cunku Pasteur, Béchamp'ın çalışmalarını çalarak, o çalışmalar üzerine 'kerhen' deneyler yaparak teori ispatladı.

    İşte bu 2 nokta tartışılmasın diye Wiki'de bu 2 makale kilitli!

    Durun daha bitmedi.

    Béchamp ın deney ve çalışmaları ışığında "virüs nedir" konulu video yapan Amerikalı bir doktor (şu anda adını unuttum, araştırıyorum) videosu Youtube 'tan silindi. Corona dönemi ile birlikte Youtube modern tıp müfredatında olan, hükümetlerin "bilim kurulu" oluşumlarının yayınladığı ve kitlesel medya organlarında cıkan bilgilerden farklı, o bilgileri çürüten veya hatta o bilgileri sadece sorgulayan kişileri dahi 'medically unsubstantiated content' / tıbbi kuruluşlarca doğrulanmamış içerik, community guidelines / topluluk kurallarına uygunsuzluk vs gibi çeşitli gerekçeler ile ban'lamaya başladı! Daha fazla yorum yapmıyorum. Anlayan anladı :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 8 Eylül 2020; 15:49:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • faruk F kullanıcısına yanıt
    yok yarın bir gün 21 oynarsan haberin olsun diye şey ettiydim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi zaten kuduz hastalığına yakalananlar da deli olduğu için öyle salyalar akıtıyor, sapık olduğundan milleti ıssırıyor. Kuduz aşısı ne işe yarıyor o zaman?
  • barsoy kullanıcısına yanıt
    https://www.wired.com/2012/07/ff_rabies

    "Birkaç hafta önce kuduz bir kedi tarafından ısırılan küçük bir kız, hiç kuduz aşısı olmadan iyileşti"

    Belgeli bir olay bu.

    Bu durumda Kuduz Aşısı ne işe yarıyor ? Kalıcı Beyin hasarı ve felç başta olmak üzere bir dizi yeni hastalık yaratma işine yarıyor.

    Aşının yol açtığı tehlikeli hastalıklar belgeli . aşı satmak zorunda olan ilaç firmaları, hastaneler ve kitlesel medya bunlardan bahsetmez tabi ki.

    Geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 8 Eylül 2020; 21:14:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 anestetik 2 antiviral ilacı karıştırmış vermiş. Araya kimse görmeden kuduz immunglobulin de sıkıştırmıştır kimbilir.

    E hani virüs diye birşey yoktu? Niye antiviral vermiş? İlaç şirketleri sırf kendi ilaçlarını satmak için virüs uyduruyorsa antiviral ilaç niye işe yaramış?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onların vücut alışkındır yolla kovidi gelsin
  • barsoy kullanıcısına yanıt
    "Virüs diye birşey yoktur" dedim mi?

    Gönderdiğim makale sadece kuduz hastalığının bize anlatıldığı gibi 100% öldürücü ve kudurtucu olmadığının bir belgesi. Bu olayı kitlesel medya haber yapmadı, görün istedim sadece.

    Kuduzla ilgili ilginç birşey daha. Wikipedia'daki Rabies makalesindeki elektron mikroskopuyla cekildi denilen kuduz virüsü resmi. Dikkatle inceleyin. Gerçek cekim mi, karakalem çalışması mı ayırt etmekte zorlanabilirsiniz :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru olabilir duman içinde binlerce kimyasal var sigarada boğazdan akciğerlere iniyor ve vucuda hasar veriyor virüsün yapısını bozup inaktif hale getiriyor büyük ihtimalle
    Bu yüzden örnek veriyorum 10 bulaştıysa 10 uda ölüyor 100 bulaştıysa 90 ı ölüyor kalan 10 da az olduğundan hafif şekilde atlatıyor

    Çatıda yan yana koronalı biriyle sigara içmiştim bulaşmadı mesela
    Yan komşum günde 2 pket sigara içer çok hafif atlattı

    Ha sigara bir tedavi değil virüsü inaktif ediyorsa vucuda da zarar veriyor unutmayın ve 20-30 yıl içip hiçbir şey olmayan insanlara bakıp bişi yapmıyo demeyin genetiğinde koah riski varsa x15 kat oluyo senin %1 ise 15 e çıkar o adamın 0.1 idir 1.5 a çıkar bişey olmaz yani 5 yılda bile koah olabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha hasta sayısını veremeyen bakanlık sigara covidi 14 kat artırıyor diyor. Hangi araştırmaya göre 14 kat? Kontrollü deney grubu mu kurdunuz? Tüm dünyadan veri mi topladınız? Her hastanın hayat tarzına göre elinizde veri mi var? Hastalık belirtisi gösteren adama git evinde otur ölecek gibi olursan bakarız diyen kafadan bahsediyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallaha bende biryerde okumuştum bu covid sağlıklı bagisiklikligi güçlü insanda bağışıklığı öyle güçlü öyle çok çalıştırıyormuş ki mücadele için bağışıklık sistemi artık kendi yararlı hucrelerinede saldiriyormus yani kendi bağışıklık sistemimiz en büyük düşmanımız haline gelebiliyormus



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haşin_ErKeK -- 11 Eylül 2020; 12:58:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.