Şimdi Ara

Covid-19 testim pozitif-Hastalık Günlüğüm-Coronavirüsten Korunma Rutinim + Karantina Rutinim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
2.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OrQuN

    Kolonyayı nereden alıyorsunuz çok kullanım oluyor yetmiyor.
    Aslında kendim üretiyorum :) %80 lik alkole internetten aldığım galenik Eczanin Limon esansıni katıyorum (litreye 20 ml) harika bir kokusu oluyor. Pandeminin başından itibaren dezenfektan ve kolonyaya hiç para vermedim desem yeridir.
    Pandemi Başlarında yazıda bahsettiğim eczacibasi maratem dezenfektan almıştım yarısı halen duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akustik34 kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/tek-yonlu-ventilli-maskelerin-tibbi-amacli-kullanilmasina-kim-izin-verdi--145123607

    Su konuda enine boyuna tartışılmış bakabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben birşey eklemek istiyorum cok fazla dezenfektan kullanırsanız eliniz egzama oluyor tecrübe ile sabittir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crashserkan kullanıcısına yanıt
    Aynen haklısınız. Eczacibasi maratem ürününde el koruyucu var. Sanırım o yüzden bende sorun yaratmıyor. Ama işteki dezenfektani kullanır kullanmaz bir saat içinde kaşıntılar başlıyor . Evde yaptığım dezenfektanda sorun yaratmıyor etil alkol, gliserin ve oksijenli su var içerisinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogusgc -- 26 Ağustos 2020; 18:9:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar kaçtık korunduk tecrubelerimizi yazdık. İş yerindeki tedbirsiz oda arkadaşım covid-19 pozitif çıkmış perşembe günü beni arayıp haber verdi. İsmimi temasli olarak bildirmiş. İlçe sağlık müdürlugu ve aile hekimliği arayıp riskli olduğumu odamdan cikmamami evdekilere temas etmememi tembihledi. Bir sorun olursa onları arayacağım yada onlar arada telefon edip soracaklar. Tamda bilmiyorum. Oda arkadaşımla son çalıştığım gün pazartesi yani 5 gün geçti üzerinden. Gördüğünüz gibi bu sıkıntıyı çekmek için tedbirsiz olmaya gerek yok herşeyi yaptımda deseniz yapmayan birisi çıkıp sizi tedirginlik, korku ve panik halinde b.k gibi bırakabiliyor. Dikkat edin ve sağlıcakla kalın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogusgc -- 29 Ağustos 2020; 17:19:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogusgc

    O kadar kaçtık korunduk tecrubelerimizi yazdık. İş yerindeki tedbirsiz oda arkadaşım covid-19 pozitif çıkmış perşembe günü beni arayıp haber verdi. İsmimi temasli olarak bildirmiş. İlçe sağlık müdürlugu ve aile hekimliği arayıp riskli olduğumu odamdan cikmamami evdekilere temas etmememi tembihledi. Bir sorun olursa onları arayacağım yada onlar arada telefon edip soracaklar. Tamda bilmiyorum. Oda arkadaşımla son çalıştığım gün pazartesi yani 5 gün geçti üzerinden. Gördüğünüz gibi bu sıkıntıyı çekmek için tedbirsiz olmaya gerek yok herşeyi yaptımda deseniz yapmayan birisi çıkıp sizi tedirginlik, korku ve panik halinde b.k gibi bırakabiliyor. Dikkat edin ve sağlıcakla kalın
    Güncelleme olarak yazayım.

    Bugün karantinamin son günü çok şükür ki şuan ne bende nede evdekilerde hiçbir belirti görülmedi.

    Hem Benim hemde pozitif çıkan arkadaşımın maskeli olarak çalışmamız beni ondan korumuş. Sizlere tavsiyem mutlaka maske takın ve insanları uyarın. Yaniniza maskesiz kimseyi yaklastirmayin. Yok olmuyorsa. Siz çift maske takın.

    Evdeki karantina rutinimiz söyle oldu.

    Ben, annem, babam ve kardeşim hepimiz ayrı odalarda takıldık. Ortak kullanım alanı olan mutfaga gidilecekse önce ellerimizi yıkadik ve mutfak gereçleri ile yiyecek içecek gibi şeylere temas ettik. Odamız dışına mutlaka çift maskeyle çıktık. Hiçbirimiz bir alanda birlikte bulunmamaya çalıştık. Tuvalet banyo mutfak gibi alanlari günlük çamaşır suyuyla temizledik.

    Anlık temas edilen yerlere kapı kolu, elektrik düğmesi, çaydanlık sapı, musluk açma kapama yeri gibi yerlere dezenfektan puskurttuk. Yemekleri annem hazırladı Allah razı olsun. Bizler ayrı ayrı zamanlarda yemek alıp odalarda yedik. Tabak, çatal, bardak gibi şeyler herkesin ayrı ve günlük olarak makinada yüksek sıcaklıkta yıkandı.

    Bu süreçte hem Yenimahalle il sağlık müdürlugu, hem filyasyon ekibinden öğretmen bir arkadaş hemde bağlı olduğum aile hekimliğinden +-3 günde bir aranıp sağlık durumumuz soruldu ters bir durumda aradığım numaralardan geri dönmem istendi. Aile hekimim bu süreçte karantina sürem boyunca is yerime verebilmem adına sağlık raporu verdi iki sefer 10+4 gün.

    Şuan benim son temasim üzerinden geçen süreye göre karantina bitmek üzere. Ancak sağlık bakanlığı sistemine göre arkadaşımın pozitif tanısı konduğu günden başladığı için 3 gün daha var.

    Herkes özellikle Ankara'da yaşayanlar çok dikkatli olsunlar. Geçen altı ayda çevremden bu kadar çok pozitif tanısı haberi almamıştım.

    Sağlıcakla kalın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogusgc -- 7 Eylül 2020; 14:4:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bende gaza geldim under armourun 200 tl lik sporcu maskesini alıcam baya iyi diyorlar.

  • Arkadaşlar uzun süredir yazmamıştım. aylardır korundum hatta 65 yşa üstü annem ve babam evde olduğu için normalin üstünde dikkat ettim ama bir şekilde coronavirüs banada bulaştı en sonunda. Allaha şükür hafif atlattım evdekilere bulaştırmadım ama o 10 gün beklemek ve her gün acaba daha kötüye gidecekmiyim korkusunu yaşamak ve beraber yaşadığın insanlara bulaştırdım mı korkusu inanın insanı psikolojik bitiriyor. Allah düşmanım başına bile böyle bir illeti vermesin ve hepimizi korusun.


    Aşağıya test yaptırdığım günden önceki birkaç günü ve 10 günlük karantina esnasında olanları yazacağım. Hastalığın bende ki seyrini görmek isterseniz okuyabilirsiniz.

    Bu Süreçte her sabah 

    Yarım çay bardak süte 25 damla devit-3, 

    1 adet 1000mg c+5mg çinko (Newvit)

    Tansiyon İlacı Monorpil 20-12,5 1 adet (09:30) (kronik hasta olduğum için)

    Coraspin 100mg


    Akşam 

    Yatmadan Parol


    Gün içerisinde 

    Bolca Su (Bana Göre Bol)

    Limonlu ve Ballı ılık çay




    Cumartesi Akşamdan Perşembe Sabahına kadar (3-8 Nisan) Antibiyotik Sabah Akşam. Pazartesi akşama kadarda (3-5 Nisan) antihistaminik kullandım


    2 Nisan: Boğazda gıcık ve balgamlı öksürük. Öksürük tüm gün sürdü tedirgin olup KBB randevusu aldım.


    3 Nisan: Nadiren Hapşuruk, Burun tıkanıklığı, Geniz akıntısı, genizde şişlik hissi. KBB randevusuna gittim derdimi anlattım. Kan testleri (CRP - Hemogram)ve Boğaz Kültürü istedi duruma göre COVID-19 testi isteriz dedi. Sonuçlar çıktı. Bakteriyel enfeksiyon. O yüzden 5 gün antibiyotik ve antihistaminik verdi.


    4 Nisan: Burun tıkanıklığı, bazen hapşuruk. Hapşuruk olursa burun silme isteği.


    5 Nisan: Neredeyse Tam Burun tıkanıklığı devam, koku tamamen gitti. KBB'ye kontrole gittim, test istedi. Test, arada hapşuruk sonrası burun akıntısı.


    6 Nisan: Test Pozitif, Burunda hafif tıkanıklık ve hapşuruk sonrası burun akıntısı. Koku yok, tat var


    7 Nisan: Hafif burun tıkanıklığı devam ediyor, Çift maskeyle yapılan ufak ev işlerinde terliyorum ama nefes açlığı yok, ara sıra boğazda hafif gıcıkla birlikte balgam çıkarma isteği oluyor, soğuk buhar makinesi işe yarıyor. Balgam daha rahat çıkıyor. Yemeklerden sonra ateş koltuk altında 36,9-37,4 arası olabiliyor. Sanırım normal. Alından 36,7 yi geçmiyor.


    8 Nisan: Burun tıkanıklığı çok azaldı, ufak ev işlerinde yorgunluk oluyor , nefes alıp verme artıyor ama nefes açlığı olmuyor. Oximetre %94-97 arasında. Öksürme isteği olursa hafif balgam gelebiliyor. Ateş Normal. Tam Koku kaybı devam ediyor. Ama burun tıkanıklığı gittiğinde gelecektir diye umuyorum. Kokusuz tat işe yaramasada tat alıyorum. Yemeklerden sonra ateş koltuk altında 36,9-37,4 arası olabiliyor. Sanırım normal. Alından 36,7 yi geçmiyor. Asist içtim biraz balgam çıkardım. soğuk buhar makinesi ayrıca boğaz kuruluğunda işe yarıyor.


    9 Nisan: Odada otururken Saturasyon %94-97 arasında solunum 15/dk. 3 maske ile Mutfakta kahvaltı vs hazırlayıp odaya döndüğümde solum sayısı artıyor +- 20-22 /dk ve terliyorum bu sırada saturasyon %96-97. Sanırım terlemek iyidir. Kıyafetleri değiştiriyorum. Hafif Burun tıkanıklığım ve Koku kaybım devam ediyor. Bir fincan kahvenin kokusunu özledim. Ateş normal seyrediyor . Yemeklerden sonra ateş koltuk altında 36,9-37,4 arası olabiliyor. Sanırım normal. Alından 36,7 yi geçmiyor. soğuk buhar makinesi ayrıca boğaz kuruluğunda işe yarıyor. Akşam Üstü hafif bir koku aldığımı hissediyorum. Kokladığım kokuyu ayrıt edemiyorum ama bir kokusu olduğunu bilebiliyorum.


    10 Nisan: Uyanır uyanmaz satürasyon %94-97. Hafif burun tıkanıklığı ve bazen burun akıntısı var. Koku kaybı devam ediyor ama özellikle burnumu sildikten sonra ve/veya burnumun daha az tıkalı olduğunu hissetiğim anlarda deodorant, lavanta yağı, limon esansı ve karanfil yağı koklayarak denemeler yapıyorum. Dün olduğu gibi kokuların olduğunu anlayabiliyorum. Ancak koklar koklamaz değilde biraz gecikmeyle birlikte. Yine de net olarak bir koku ayrımı yapamıyorum. Sabah Ateşim 36,4-36,6. Nedendir bilmiyorum ama akşam üstü ve akşamları koku ayırt edebilmeye başladım.


    Akşam Üstü Koku Testi

    KOKU TESTİ

    Limon Kolonyası +

    Karanfil Yağı +

    Lavanta Yağı -

    Deodorant +

    Parfüm +

    Traş Kolonyası +

    Oda Kokusu +

    Muz +


    11 Nisan: Sabah erken Saturasyon %95-98, Ateş 36,3. Burun tıkanıklığı azalmış gibi görünüyor . Burun doluyor, silme gerekiyor. Hafif gıcık olduğunda balgam çıkıyor. Özellikle odadan mutfağa giderken taktığım 3 kat maske ile geçen süre sonunda. Boğazda bir hırıltı gibi kendini gösteriyor ve balgam çıkınca rahatlatıyor. Koku algılama sabah daha az oluyor kısmen alınıyor ama öğleden sonra daha yoğun oluyor sanırım.


    12 Nisan: Sabah uyanır uyanmaz. Ateş 36,3. Satürasyon %95-98. Burun tıkanıklığı azalmış gibi görünüyor . Burun doluyor, silme gerekiyor. Hafif gıcık olduğunda balgam çıkıyor. Özellikle odadan mutfağa giderken taktığım 3 kat maske ile geçen süre sonunda. Boğazda bir hırıltı gibi kendini gösteriyor ve balgam çıkınca rahatlatıyor. Koku algılama sabah daha az oluyor kısmen alınıyor.


    Koku testi

    Kolonya +

    Traş Kolonyası +

    Karanfil Yağı +

    Deodorant +

    Anason +

    Limon esansı +

    Parfüm +

    Lavanta Yağı - (Ayçiçek yağı gibi)


    13 Nisan: Sabah ateş 36,3. Satürasyon %95-98. Burun tıkanıklığı hafif ve burun silme isteği dönem dönem geliyor. Özellikle maskeyi kullandıktan belli bir süre sonra balgam çıkarma isteiği ve boğazda hafif gıcık oluyor. Balgam çıktıktan sonra normale dönüyor. Sabahları koku alma duyusu halen çalışmıyor. Nedeni belirsiz. Kokusuz sabah kahvesinin 9. günü :( Neyse ki öğlen, öğleden sonra ve akşamları koku duyum geri geliyor çok şükür.


    Koku testi

    Kolonya +

    Traş Kolonyası +

    Karanfil Yağı +

    Deodorant +

    Anason +

    Limon esansı +

    Parfüm +

    Lavanta Yağı - (Ayçiçek yağı gibi)


    14 Nisan: 10 Günlük yasal karantina süresinin son günü. Ateş 36,5. Burun tıkanıklığı hafif ve burun silme isteği dönem dönem geliyor. Özellikle maskeyi kullandıktan belli bir süre sonra balgam çıkarma isteiği ve boğazda hafif gıcık oluyor. Balgam çıktıktan sonra normale dönüyor. Sabahları koku alma duyusu halen çalışmıyor. Nedeni belirsiz. Kokusuz sabah kahvesinin 10. günü :( Neyse ki öğlen, öğleden sonra ve akşamları koku duyum geri geliyor çok şükür. Çok şükür atlattım diyebilirim sanırım. evdekilerde çok şükür hastalığı benden kapmamış görünüyor.


    Koku testi

    Kolonya +

    Traş Kolonyası +

    Karanfil Yağı +

    Deodorant +

    Anason +

    Limon esansı +

    Parfüm +

    Lavanta Yağı - (Ayçiçek yapı gibi)


    15 Nisan: 10 Günlük yasal süre sonrası ilk gün hafif burun tıkanıklığı özelikkle sabaharı devam ediyor. Sabahları birkaç sefer burun silmeden koku duyum oolmuyor. Ortalama 2-3 saat sonra geliyor. Satürasyon %95-98. Ateş Alından 36,5.

    16 Nisan: hafif burun tıkanıklığı özelikkle sabaharı devam ediyor. Sabahları birkaç sefer burun silmeden koku duyum olmuyor. Ortalama 2-3 saat sonra geliyor. Satürasyon %95-98. Ateş Alından 36,5. Öğleden sonra haifif ateş var gibi geliyor ama alından 36,5, kotuk altı 37,1.


    17 Nisan: Burun tıkanıklığı ve hafif ses deformasyonu halen devam ediyor sabah yoğun ve sarı renkli bir sümük çıktı 6-7 sefer. Koku duyum yerinde. Ateş alından 36,6. Koltuk altı 36,4. Bazen boğazda gıcık ve sonrasında balgam çıkarma devam ediyor. Ancak bu durum günlük olarak 12 gündür aldığım Asist sebebiyle olabilir. 

    500 metre ilerideki bir büfeye gittim ve geldim ter içinde ve soluk soluğa kaldım. kalp atışım 125'in üzerindeydi. Sanırım Covid’i hafifte atlatsanız bir takım belirtiler ve toparlanma gerektiren durum ortaya çıkıyor.


    18 Nisan: Sabahları burun tıkanıklığı genizde balgam var. Burun silindiğinde sorun kalmıyor. Balgamda rahat çıkyor. Sümük bugün şeffaf. Ateş 36,3. Satürasyon 95-98.


    Koku testi

    Kolonya +

    Traş Kolonyası +

    Karanfil Yağı +

    Deodorant +

    Anason +

    Limon esansı +

    Parfüm +

    Lavanta Yağı +

    Sabun +


    500 metre ilerideki bir büfeye gittim ve geldim ter içinde ve soluk soluğa kaldım. kalp atışım 125'in üzerindeydi. Sanırım Covid’i hafifte atlatsanız bir takım belirtiler ve toparlanma gerektiren durum ortaya çıkıyor.


    19 Nisan-28 Nisan: Ateş 36,5. Satürasyon 96-97. Hareket halinde solunum artışı ve terleme eğilimi devam ediyor. Ayrıca uzun yürüyüşlerde kalp atış hızı normalde 120 lerde olması gerekirken 140 civarına çıkıyor. Merdiven ve hafif yokuş çıkmak terleme, solunum hızı ve kalp atış hızını arttırıyor gibi görünüyor.


    Post Covid dedikleri iletten şüpheleniyorum. Önümüzdeki hafta hem göğüs hastalıkları hemde kardiyolojiye randevu alıp görüneceğim. Durumdan sizleri haberdar ederim.

    Sağlıcakla kalın ve dikkat edin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogusgc -- 28 Nisan 2021; 12:45:5 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.