Şimdi Ara

Counter Strike 1.6 Dedicated server anlatım & YARDIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
63.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Baktım ki forumun kullanıcı sayısı çok fazla, foruma yazılan bir şey hemen cevaplandırılıyor, katılım yüksek.http://forum.donanimhaber.com/m_18349354/tm.htm bu başlık altına yazdığım cevapların okunmadığı kanaatinde olduğum için, ve bu konuyu açan arkadaş millete yardım edemeden soruları cevaplayamadan banlandığı için, ve de kulaktan dolma bilgiler verdiği için ben konuyu tekrar açmak istedim.

    Verdiğim linkteki mesajlarımı aynen bir daha yazacağım. Son olarak eklemelerim de olacak.

    Bu konu uzun süredir araştırdığım, yerli yabancı kaynaklardan çeşitli dökümanlar elde etmeme rağmen ne yazık ki beceremediğim bir konudur. Beceremedim derken kurulumu yapıyorum fakat son olarak bahsedeceğim garip hata mesajları alıyorum bu yüzden olmuyor.

    Öncelikle buradaki soru işaretlerine bir yanıt olması bakımından genel cevaplar vereceğim, sonra elimdekileri sizinle paylaşıp, siz yapabilirseniz sorun bende mi değil mi anlayacağım. Karşılıklı yardımlaşmak gerekiyor yani.

    1. Bu konu çoğu kişinin nette çeşitli kaynaklardan yaptığı "derleme" lerden meydana gelmektedir. Bizzat deneyip çalıştığını ispatladığı yöntemler değildir.
    2. Bu konu hakkında bir şeyler yazanların %90 ı belki de hayatında counter strike oynamamış kişilerdir. Sırf forumlarda reyting ve +rap uğruna yaptıkları bir kandırmacadan ibarettir.
    3. Yanlış ve kulaktan dolma bilgilerle bilgisayarınıza, counter strike oyununuza, en önemlisi de internetten oynamak için gerekli olan "port açma" işleminde internet bağlantı bilgilerinizin yanlış kişilerin eline geçmesine neden olabilirsiniz.

     Counter Strike 1.6 Dedicated server anlatım & YARDIM


    Bu counter strike oynayabileceğin (yukarıdaki ilk linkde arkadasın bahsettiği) v22 li klasör (bende herhangi bir patch yok, kendinden patchli, örnek olması bakımından koydum resimleri)

     Counter Strike 1.6 Dedicated server anlatım & YARDIM


    Bu da half life server klasörü.

    Aradaki farkı kıyaslayabilmeniz açısından HLDS klasörü yaklaşık 315 mb iken (counter strike oynayamdığınızı hesaba katın) CS 1.6 klasörü yalnızca 270 mb civarındadır. Birinden sadece kurulum yapılıyor, birinden hem kurulup hem oynanım yapılıyor, hangisi daha stabil anladınız sanırım. Bu arada server kurmak için hlds.exe ye tıklamanız gerekir. Satır aralarında kaçan yerleri ilerledikçe açıklamış olacağım merak etmeyin. OKUMAYA DEVAM :)

    Dedicated ne demek ?

    Evet konu başlığında belirttiğim dedicated server ' in tanımı, standalone olmasıdır, yani kurarsanız giremezseniz kendi makinenizden. Sadece ağınızdakiler ya da gerekli modem portlarınız açıksa internetten ip adresini bilen kullanıcılar bağlanabilir. Bir de listen server vardır. Listen server ise normal LAN Game > Create Game şeklinde "oyun kurmak" diye tabir edilen, kendi kurduğunuz oyunda oynayabileceğiniz serverdir.

    Server kurulum dosyalarının bilgisayarımıza kopyalanması

    Arkadaşlar ben bu yukarda resmini verdiğim HLDS dizinini nasıl elde ettiğimi açıklıyayım. Benim yöntem kurulum bakımından çok daha kolaydır siz de yaparsanız göreceksiniz.

    Counter Strike 1.6 dedicated server installation on Windows XP tutorial

    In order to install a Counter Strike 1. 6 dedicated server, you need :
    a.Windows XP, processor 1000 ghz, memory 256 ram
    b. Connexion to internet
    c. 300 - 400 MB free space on disk

    You shall have to follow a few steps :
    1.Connect to the internet
    2.Download here the CS 1.6 Server Creator installer and unzipp it anywhere on disk.
    3.Create an new directory on your disk and name it HLDS . It can be named anyhow but we shall use HLDS because it`s classic .
    4.Now doubleclick on installer.exe and when the selection window appeares you select the new directory HLDS . Hit OK and wait a few moments . A blue window will appear on screen displaying the scroll of the installation . At this point the installer downloads and installs all the server`s components in your HLDS directory. It can take some time to do it, depending on the internet connection , so have a little pacience .When the installer finishes his work , check out the HLDS directory and see if it has approximativly 315 MB .If it has , then everything it`s ok and if it hasn`t 315 MB you`ll have to repeat this step.


    Şimdi Türkçe açıklamasına geçelim. İlk olarak alıntıdaki "here" yazan yere tıklayarak "Counter Strike 1.6 Server Creator" dosyasını indiriyoruz. Gayet basit olarak herhangi bir kod yazmadan sadece hedef klasörü belirterek kurulumu başlatıyoruz. 1024 bağlantı ile yaklaşık 45 dk - 1 saat sürecek download işlemi bize server için tüm gerekli dosyaları belirttiğimiz hedef klasöre kopyalamayı bitirmiş olacak. Kendim daha önceden kurduğum için kurulum aşamasının resimlerini atamıyorum, gayet basittir tek yaptığınız şey beklemek sadece bunu söyleyebilirim. Yaklaşık 315 mb olması gerekir, eksik varsa bağlantı hatası falan oluşmuş, dosyalar eksik inmiş olabilir dikkat ediniz. Yukarıda yazan minimum pc özellikleri de "en düşüğün en düşüğü" dür aldanmayın :)

    Bunu yapmayı bitirdiğimiz için
    quote:

    cs:hlds dizinine nasıl geçecez?
    sorusunu sormaya gerek kalmıyor :)

    Şimdi bir sonraki adıma geçiyoruz.

    Next step is to set the server up for accepting non steam clients . In order to do that download here the swds.dll patcher . Unzipp it anywhere on disk then copy it in the HLDS directory .You `ll be asked if you want to overwrite the file . The answer is yes, overwrite it ! Push the OK button

    Eminim ki çoğunuzda steam hesabı yoktur, non steam olarak oynuyorsunuzdur. Bunun için serverin crackli olması gerekir. Yoksa steam olmadan giremezsiniz. Türkiyede oynadığınız 1.6 serverların %99.9 u cracklidir zaten.Yani non-steam den girebilmeniz amacıyla yapılmıstır. Non steamden girilebilinmesi için bu patch'i yukarıdaki alıntıda "here" yazan yerden indiriyoruz. HLDS klasörüne kopyalıyoruz, üzerine yazma sorusuna evet diyoruz.

    -------------------------------BURAYA GERİ DÖNECEĞİM-------------------------------

    Bir sonraki adım ise server.cfg nin düzenlenmesidir. Yani serverin genel ayarlarının yapıldığı cfg ( config - configuration ) dosyasını düzenlemektir.

    Next step is to configure te server.cfg in order to make your server work on the internet . Go to HLDS\cstrike folder and open server.cfg with Wordpad . Then look for the line sv_lan 1 and change it to sv_lan 0 . Simple as that…

    CounterGamer adlı arkadaş hiçbir dayanağı olmadan sallamasyon girdiler girmiş oraya. Onların çoğu yanlıstır arkadaşlar. Official değildir. Diğer bir değişle büyük turnuvalarda kullanılan, optimal ayarları içermemektedir.

    Aşağıdaki vereceğim resim kendi server.cfg dosyamdır, girdiler WCG kuralları ve official değerler göz önüne alanarak yazılmıştır.

     Counter Strike 1.6 Dedicated server anlatım & YARDIM


    sv_lan değeri ise LAN Game olarak kuracaksınız severi 0 kalsın, örneğin bir internet cafede ana bilgisayardan kurup oynamak isterseniz. Yok ben modemden port açıp internet üzerinden bağlanılabilir hale getircem serveri derseniz sv_lan 1 yapınız. Bazen bu değer yüzünden servera girememe durumu oluşabilir. Herhangi bir nedenle servera girilmezse bunu 0 ya da 1 olarak değiştirmeyi deneyiniz.

    The installer automatically installed Adminmod and Statsme on your server.Adminmod helps you to administrate your server ( change maps, set up cvars, kick players) and Statsme shows you the game statistics . To see if they run properly go to the server console and type “meta list” . If the message recived is Adminmod - RUN , Statsme - Run , everything it`s OK.

    -Let the server work on Adminmod and Statsme-

    You shall now configure the adminmod.cfg and statsme.cfg
    To see how to configure adminmod.cfg see the AdminMod tutorial.

    To configure Statsme to work properly you`ll have to do the following steps :
    a.Go to HLDS\cstrike\addons\statsme and open statsme.cfg with Wordpad.In the line sm_menupassword modify r3wt with a password of your choice. Later when you`ll join the game , type in the console statsme_menu “your password” ( without the “” “” ) and the menu will appeare on screen.
    b.To make the “say /rank” and “say/top10” work you need to go to statsme.cfg and change the sm_storebyauth 1 to 0 .
    c.Now go to HLDS\cstrike\addons\statsme and open scriptpacks.cfg with Wordpad . Here you have to modify all the lines.



    En basta indirdiğimiz "Counter 1.6 Server Creator" dosyası bize otomatik olarak adminmod ve statsme kurmuş oluyor. Şimdi bunların düzenlenmesine geçelim. AdminMod dan bahsetmşiştmim bir önceki mesajımda, statsme ise sizi öldüren oyuncu ve sizin öldürdüğünüz oyuncular hakkında el sonu bilgi veren, headshot attığınızda robotik bir sesin "headshot" diye bağırdığı, servera giren oyuncular arasında kaçıncı sırada olduğunuzu gösteren güzel bir eklentidir. Burada bize HLDS\cstrike\addons\statsme altındaki statsme.cfg de bulunan bir kaç ayardan bahsediyor. "sm_storebyauth 0" yapmalıyız ve oyundayken statsme ayarlarını içeren ekranı görüntülemek için ise < statsme_menu “your password” > yazmamız gerektiğini söylüyor. "your password" kısmını statsme.cfg den değiştirebilirsiniz. Hiç değiştirilmemiş hali indirdikten hemen sonra bakarsan r3wt olarak duruyor bu durumda "statsme_menu r3wt" (tırnaklar olmadan) yazmamız gerekiyor. Ki pek gerekli bişey değil cfg den herşeyi hallediyoruz zaten.

    Sonra da HLDS\cstrike\addons\statsme altındaki scriptpacks.cfg' nin düzenlenmesi var. Burasının kendi bilgisayarımdaki örnek görüntüsü aşağıdaki gibidir:

     Counter Strike 1.6 Dedicated server anlatım & YARDIM


    Burda yapmamız gereken tek şey her "exec addons ..." diye başlayan satırın başındaki çift slaşı silmek olacak
    yani ilk satır için örnek teşkil etmesi bakımından yazarsak

    //exec addons/statsme/scriptpacks/admin.cfg
    iken
    exec addons/statsme/scriptpacks/admin.cfg
    halini almış olacak.

    Ve son adıma geldik.

    HLDS\cstrike\addons\metamod altındaki plugins.ini yi açıyoruz. içeriği aşağıdaki gibi olması gerek. Değilse aynen kopyalayınız.

    Win32 addons/adminmod/dlls/adminmod_mm.dll
    Win32 addons/statsme/dlls/statsme_mm.dll


    HLDS\cstrike altındaki liblist.gam dosyasını notepad ile açarak, aşağıdaki gibi değiştiriyoruz. Eğer farklıysa değiştirin (aynen kopyalayın)


    game "Counter-Strike"
    url_info "www.counter-strike.net"
    url_dl ""
    version "1.6"
    size "184000000"
    svonly "0"
    secure "0"
    type "multiplayer_only"
    cldll "1"
    hlversion "1111"
    nomodels "1"
    nohimodel "1"
    mpentity "info_player_start"
    gamedll "addons\metamod\dlls\metamod.dll"
    gamedll_linux "dlls/cs_i386.so"
    trainmap "tr_1"


    Evet arkadaşlar bu kadar. Şimdi hlds.exe ye tıklayarak serverimizi başlatıyoruz. Server penceresi açılınca "meta list" yazarak metamoda bağlı pluginlerin çalışıp çalışmadığını kontrol ediyoruz.

    AdminMod RUN
    StatsMe RUN

    2 of 2 running.

    şeklindeyse sorunsuz kurduk demektir.

    Bu eklentilerden (adminmod, statsme gibi) şimdi de başka bir tane var. hlbooster adında. hlbooster, pinglerinizi, serverin kurulduğu makinenin işlemci performansını, diğer programların hlserver üzerindeki etkilerini optimize etmek vs. gibi rahat oynanabilirlik açısından optimize işlemleri yapan bir eklentidir.

    Bunun için öncelikle BURADAN hlbooster ' i bilgisayarımıza indiriyoruz. Sonra rardan çıkartıp HLDS\cstrike\addons altına kopyalıyoruz. Bu işlemden sonra yapılması gereken hlbooster'i metamod'a tanıtmak.

    HLDS\cstrike\addons\metamod altındaki plugins.ini yi açıyoruz.

    Win32 addons/adminmod/dlls/adminmod_mm.dll
    Win32 addons/statsme/dlls/statsme_mm.dll
    Win32 addons/hlbooster/dlls/booster_mm.dll


    şeklinde değiştiriyoruz. Şimdi serverimizi çalıştırıp konsolda "meta list" yazdığımızda

    AdminMod RUN
    StatsMe RUN
    HLBooster RUN

    3 of 3 running.


    şeklinde olması gerekir.

    hlds'yi pencere değil de konsol modunda çalıştırmak için ise kısayol oluşturalım. Bu kısayola sağ tıklayıp özellikler diyelim. Hedef kısmında "E:\HLDS\hlds.exe" den sonra çeşitli parametreler yazılır. Bu parametleri internette araştırıp bulabilirz rahatca. Ben bir örnekle açıklamaya çalışacağım. Kendi bilgisayarımdaki hedef kısmı şu şekilde:

    E:\HLDS\hlds.exe -console -game cstrike +port 27015 +hostname "SERVERINIZIN ISMI" +map de_dust2 +maxplayers 12 -autoupdate -nomaster

    Burada kullanılan
    -console komutu serverin konsol modunda çalışmasını sağlar (resmini aşağıda vericem)
    -game cstrike komutu counter strike serveri kurduğumuzu belirtiyor
    +port 27015 bu port counter strike için default porttur, değiştirebilirsiniz
    +hostname "SERVER İSMİ" taba basınca gözüken server ismi içindir, değiştirebilirsiniz
    +map de_dust2 hangi map ile serverin başlatılacağini belirtir, değiştirebilirsiniz
    +maxplayer 12 serverin 12 kişilik olduğunu belirtir, değiştirebilirsiniz
    -autoupdate serverin otomatik güncellenmesini sağlar
    -nomaster ana counter strike sunucusunda serverimizin görünmemesini sağlar, zaten non steam patch yaptığımız için görünmemesi gerekir.

    Bu kısayolu masaüstünüze atarak çalıştırabilirsiniz...

    EVET BURAYA KADAR SORUNSUZ BİR COUNTER STRIKE SERVERİ KURMAYA CALISTIK. BU ADIMLARI AYNEN UYGULAYAN VE BURAYA KADAR SORUNU OLMAYAN ARKADASLAR BELİRTİRSE SEVİNİRİM.

    Not: Anlatım tamamen bana aittir, bugün öğlenden beri bununla uğraşıyorum. Kulaktan dolma ya da copy+paste bilgiler en nefret ettiğim şeylerdir. Lütfen kafaınza takılan şeyleri sorunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi letgo -- 4 Mart 2008; 22:25:33 >







  • emeğe saygı..tesekkürLer
  • Şimdi ise kafama takılan bir kaç nokta...

    İlk mesajımda ---BURAYA DÖNECEĞİM--- yazdığım yere dönüyoruz şimdi.

    İndirdiğimiz swds.dll patcher kurunca ve serveri konsol modunda çalıştırdığımızda aşağıdaki görüntü meydana geliyor:

     Counter Strike 1.6 Dedicated server anlatım & YARDIM


    Başka bir yerden bulduğum "hldsw32patch" adındaki dosya ile patch yaptığım zaman ve serveri konsol modunda çalıştırdığımda ise aşağıdaki görüntü oluşuyor :

     Counter Strike 1.6 Dedicated server anlatım & YARDIM


    Bu iki görüntüyü karşılaştıracak olursak "bence" 2. resim daha doğru. Çünkü "connection to steam server successfull" yazıyor. Daha bi güven verici insan sanki değil mi ?

    Bahsettiğim "hldsw32patch" adındaki dosyayı BURADAN indirebilirsiniz. Aynen diğerinde olduğu gibi HLDS dizinine kopyalıyoruz, üzerine yazma sorusuna evet diyoruz.

    Eveet şimdi geldik can alıcı noktaya..

    İlk patch ile yapınca servera girmiyor, Steam Validation Rejected hatası veriyor. İkinci ile yapınca da serveri görmüyor. Evde bi pc bi laptop var. PC den kurup laptopdan girmeyi denedim. Sonuçlar böyle oldu.

    Sizce hangi patchi yapmak daha doğru, ya da "connection to steam servers successful" olduğu halde neden göremiyoruz serverimizi ?

    Bu konuda siz değerli DONANIM HABER FORUM kullanıcılarından yardım istiyorum..


    **Bu arada ekran görüntülerine bakınca hlbosster in etkisini farkedeceksiniz. Normalde en üst kısımda 85 civarı fps yazarken, hlbooster eklentisi kullandığımız için yaklaşık 510 fps veriyor serverimiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi letgo -- 3 Mart 2008; 2:17:17 >




  • Şimdi de serverimize internetten bağlanılabilmesi için gerekli olan "port açma" işleminden bahsedeceğim.

    Port açma çok basit olmasına rağmen, ya beceremediğim; ya da becerdiğimi sanıp bir şeyleri göz ardı ettiğim kıl bir konu.

    Counter strike için :
    TCP protokolüyle 27020-27039 port aralığını,
    UDP Protokolüyle 1200 nolu portu,
    UDP Protokolüyle 27000-27015 port aralığını açmak gerekir.


    Başka bir yerden araştırdığımda 4672 ve 4662 nin de açılması gerekiyormuş.

    Bunun için öncelike ip'mizi sabit hale getiriyoruz. Sabit ip yapmakla alakalı bilgi için BURAYA tıklıyoruz.

    Daha sonra modemimizin markasına göre modem ayarlarına giriyoruz. Benim modem Origo ASR-8000 tek port modem. Bu modem ile ilgili port açma bilgisi hiç bir yerde bulamadım. Origo ASR-8400 buldum. Baktım ekran görüntüleri benzer, hatta aynı. Aynı işlemleri yaptım ASR-8400 de yapılması gereken. Bu noktada doğrumuyum bilmiyorum, modem modelinden farkeder mi yorumlarını bekliyorum bu konuda. Port açmanın ayrıntısına girmeyeceğim burada. İlgilenen arkadaşlar BU ve de _BU_ sitelerden gerekli detaylara ulaşabilirler. İşte kendimden örnek görüntü :

     Counter Strike 1.6 Dedicated server anlatım & YARDIM


    Gördüğünüz gibi ip'yi de sabitledim. sabitledim derken filtre tarzı bişey. Yani ekranda görülen işin mantığı, "hangi ip adresi olursa olsun 10.0.0.3 için 27015 portunu açacaksın" diyor. Yani kendi makinemin ip'sine 10.0.0.3 dediğim için modeme reset atsam, ip adresim değişse yani ordaki kural sabit kalacak. ttnet'net gidip sabit ip almakla aynı şey olduğunu düşünüyorum, doğru mu düşünüyorum bu konuda da yardımcı olunuz.

    İşte ayarlarım böyle olmasına rağmen yukarıda anlattığım şekilde kurduğum serveri, ve yine anlattığım şekilde açtığım portlara rağmen ne LAN Game den ne de internet üzerinden servera girilemiyor.

    YARDIM LÜTFEN




  • Bir diğer kafama takılan nokta da yukarıda bahsettiğim 2 patch ile denememe rağmen servera hltv sokamayışımdır.

    Ekran görüntüsü aşağıda :

     Counter Strike 1.6 Dedicated server anlatım & YARDIM




    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler..




  • Eee yok mu cevap verecek ? Doğru olmasına gerek yok yorum yapın arkadaslar..
  • upup



    YOK MU YARDIM EDECEK ??
  • up



    YARDIM !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi letgo -- 5 Mart 2008; 20:45:04 >
  • Cevap yok mu ??????????

  • vay be kaç gün oldu cevap yok :(
  • Benim de bi sorunum var webmod amxmodx i gormuyor ne yapmam lazm
  • Sorun;

    Servere girerken tek kendi serverimde INVALID CD KEY hatası veriyo sanırım ilk başta kurulan şeyde dil soruyo hangisi seçmem lazımdı ben ilkini seçmiştimde
  • konuyu sonuna kadar okudum ve uygulamaya çalıştım.. sonuç bendede aynı. servera kendim girebiliyorum fakat dışarıdan başka biri giremiyor. portlar açık,hiçbir firewall durumu söz konusu değil fakat olmuyor olmuyor olmuyor biri bize yardım etsin lütfen!!!
  • letgo arkadaşım çok güzel bir kaynak yapmışsın ama bizim insanımız böyle işte uğraşsa bile bi ufak ayrıntıyı atlıyor sonra niye olmadı

    bu adam bişey bilmiyor damgasını basarlar adama burda öyle bi davranış yapanı görmedim ama onlarda çıkacaktır.

    ben cs serverimi 1 sene önce bi internet sitesinden yapmaya calıstım baktım adam anlatıyor anlatıyor bişey olmuyor yapamamıstım

    sonra 2 gün boyunca uğraştım ve en sonunda oldu server

    1024 bağlantı ile 6 kişi giriliyor 7. girince ping 1000 lere ucuyor.

    Ben eve gidince kendi serverimi upload paylaşabilirim eğer isteyenler olursa , serveri indirip portunu açıp kullanabilecek herkes

    herkesin serveri olacak .

    Servere Kurulu Olan modlar : Amx Mox 1.8.3 , Sxe - Injected 5.5 , Csdm ( DeathMatch ) belki daha vardır ama aklıma gelmiyor şu an

    eve gidince istek olursa upload ederim . İsteyen çeker kurar serverini .

    İyi Günler Herkese ..




  • istek war kardesım upload et :D msn ; fungsclup33 @ hotmail. com
  • Bu serverlar belli bir zaman için heves, cünkü uzun ömürlü olmadıgı ve lag olustugu için oynanırlık seviyesi %40 zor eder.
  • 0lsun , hevesimizi alalım :D
  • --



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaga20 -- 10 Ağustos 2012; 0:51:03 >
  • Yazı çok güzel ve yararlı. ben de server açmıştım ama sadece port ve deciaded server la. 4 kişilik açıyodum 4.cü kişinin pingi bazen 100 lere bazen 900 1000 lere kadar fırlıyodu. Bende araştırmaya başladım ve bu yazıyı buldum. Bu yazıyı okuduktan sonra stabil bi server kurmanın nası olduğunu daha ayrıntılı araştırmaya karar verdim ama önce şunları öğrenmek istiyorum.

    Serverin kurulu olduğu pc den oyuna girilemiyor demişsin, bu kesinmi yoksa senin bi eksikliğindenmi yani halledilebilir bişeymi?
    1024 lük bi bağlantı ve orta düzey bi pc ile (p4 3.00ghz 1 gb ram 8600 GT ekran kartı) tahmini en fazla kaç kişilik bi server açılabilir?

    Vede porttan bahsederken aralıklarını fln yazmışsın. Ben açarken (modemim USRobotic 9107 galba :D 4 portlulardan) seçenekler vardı ordan Half Life ı seçtim ve UDP portuna " 27015 27015 UDP 27015 27015 " bu şekilde oldu yani sonuç(half life ı seçince kendisi direkt olarak yaptı bu ayarları. Bende local ip mi yazıp ekledim ve yine kendi pcmden cs ye girip ekledim ve girdim).




  • Emeğe saygı gerçekten çok güzel anlatmışsın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.