Şimdi Ara

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey (499. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.987
Cevap
211
Favori
476.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 497498499500501
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • is_system kullanıcısına yanıt
    Cosa v4 kullanıyorum.memnunum grafik özelliği çok güzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SAVIAR kullanıcısına yanıt
    Mühendisin açıklamaya ihtiyacı yok ki zaten. Konusundaki ve n11 deki kullanıcı yorumları yeterince bilgi veriyor. Biz şu anda general ht 500 den bahsediyoruz. Cosa en iyi termostat demiyoruz.

    Şalt ömrü derken? Aşağıdaki raporda kombim 4 defa devreye girmiş ve toplamda 1 saat çalışmış. Ortalama sıcaklık 23.1 ve ayarladığım değerden sapma Max 0.3 derece. Termostat olmasaydı bile kombi 24 saat içerisinde kaç defa dur kalk yapacaktı acaba? Pompa çalıştırmadığı için de elektrik tasarrufu çabası.

    General ht nin tpi algoritması var da bizim mi haberimiz yok? Ayrıca söylediğiniz şalt olayı öğrenme modlu ya da algoritmalı termostatlarda on/off Lara oranla daha fazla olacağı aşikar.


    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi css2005 -- 27 Aralık 2019; 12:14:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • css2005 C kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum size.0.5 konforsuz olacaktır.modulasyonlu kısık ateşte kombiyi yakıyor dur kalk yaptirmiyor evet.0. 1 hassasiyet tede çok devreye girmiyor ki.tpi olanlar zaten saatte 3-4 kez 5 er dakika çalıştırıyor kombiyi konforu yakalamak için çünkü onlar 0.5 hassasiyet li.cosa onlar kadar devreye sokmuyor kombiyi eviniz yalıtımlı ise sahada iyi tabii

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • css2005 C kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgileriniz tam anlamıyla çöplük durumunda. O grafikten kombinin kaç kez devreye girip çıktığını anlama ihtimaliniz kesinlikle yok. Emin mi olmak istiyorsunuz kombi ayarlarından şalt sayısını grafikte ile karşılaştırın bakalım gerçekte kaç kere dur kalk yapmış? Verilerin doğruluğunu tasarruf yüzdeniz üzerinden sorgulamanın aklınıza gelmemesi de enteresan. Siz ciddi ciddi %90 tasarruf ettiğinize de inanıyorsunuz o halde.

    Size pompanın durduğunu, bu nedenle elektrik tasarrufu yaptığınızı kim söyledi? Bahsettiğiniz pompa durmadan çalışsa ne kadar elektrik tüketeceğinden haberiniz var mı? Ne tasarrufu. Ha ben sineğin yağıyla bile kar ederim diyorsanız orası da öyle değil. O pompa kombi durdu mu çat diye durmuyor çünkü. Şükür ki kombileri yapanlar sizler gibi Ahmet Amca’dan aldıkları bilgiler yerine yıllar boyunca edindikleri know-how ile geliştiriyorlar ürünlerini.

    Her yıl bitmedi 3-5 cüheyla konuya peydah olup insanları kamyon kamyon bilgi kirliliğine mutlaka mağruz bırakırlar. Bu yıl da sorumluluk sizde sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 27 Aralık 2019; 13:45:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkostu

    Cosa v4 kullanıyorum.memnunum grafik özelliği çok güzel
    peki sizde de bağlantı kopmaları oluyor mu bahsettikleri gibi? hangi modelini kullanıyorsunuz, pilli mi adaptörlü mü? pilli ise keşke adaptörlü alsaydım dediginiz oldu mu ya da tam tersi? kısaca özetleme şansınız var mı, bende tam alma aşamasındayım? adaptörlü ise pil ilede çalıştırabiliyormusunuz?
  • SAVIAR kullanıcısına yanıt
    Niye çöplük anlamadım hocam. Burada yıllarca yazmakla usta ya da termostat uzmanı mı oluyorsunuz.?

    1. Dikkat ettiyseniz ben şalt sayısını değil kombiyi devreye aldığı sayıyı ve zamanı söyledim. Ve ekledim, kombi termostatsız çalışsaydı şalt sayısı daha fazla olurdu dedim. Doğru mu? Evet doğru. Çünkü benim kombim hermetik modülasyonsuz bir kombi. Bu da sizin Cosanın 0.1 lik kombiyi devreye alması şalt sayınızı arttırıyor tezinizi çürütüyor mu? Benim kombim için evet.

    2. %90lık rakama takılmıyorum onun nasıl hesaplandığı ve gerçeği de yansıtmadığı daha önce birkaç defa anlatıldı.

    3. Pompanın durduğunu kimse söylemedi. Kendim bizzat gözlemledim ve termostat kapattıktan yaklaşık 30 sn sonra duruyor.
    Elektrik faturamda kwh ücreti vergiler dahil 0.72 TL/kwh. Kombi pompam da grundfos 75 W.
    24 saat çalışırsa 1.8 kwh x 30 gün 54 kwh x 0.72 =38 TL/ay

    Termostatla 1 saat çalışmış. Hadi hava çok soğusun da 3 saat çalışsın;
    0.225 kwh x 30 gün 6.75 kwh x 0.72TL = 4.86 TL ~ 5 TL /ay
    Aradaki fark aylık 33 TL siz buna sineğin yağı diyorsanız zaten termostat kullanmanıza da gerek yok, zenginsiniz.

    4. Şimdi söylediklerimin hangisi yanlış veya çöp, dellillerinizle çürütün lütfen. Forumlarda nedense uzun süre kalınınca, insan karşısındakinin de bir insan olduğunu unutup, hemen ithama ve aşağılamaya başlıyor.
    Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • css2005 C kullanıcısına yanıt
    Daha 1. maddeden kendi kendinizi kandırdığınız ortada hocam. Siz biliyorum edalarıyla dolaşan klasik bir cahilsiniz ve sizinle tartışmaya inanın hiç gerek yok. Ben buraya hepsinin teknik açıklamasını da yazsam alacağım yanıtlar aynı 1. maddenizdeki gibi gerçeklikten ve teknikten tamamen uzak, üfürükten tezlerle kendini haklı çıkarma çabasından ibaret olacak. Benim tek derdim yeter ki diğer insanları yanlış yönlendirmeyin. Yoksa eRP uyumlu bir pompanın tüketim hesabını ortaokul matematiği ile yapmanız inanın beni hiç rahatsız etmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SAVIAR kullanıcısına yanıt
    ERP li pompa yeni kombilerde herkesin kombiside yeni değil.kimse kimseyi zan altında bırakmasın herkes fikrini söylesin ve saygı duysun.iyi akşamlar.0.1 lik cosa kullanıyorum.sizin kadar bilgili değilim ama kombin sizin dediğiniz gibi sık devreye girip çıkmıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SAVIAR kullanıcısına yanıt
    Aslında termostat üreten ve bu konuda ARGE yapan firmalar için kombinin kaç kere devreye girdiği belli. Önergelere uymadan kullanan insanlar için belirsiz.

    Karşınızda ki insanın eğitim ve tecrübelerini bilmeden cahil yorumu bence ağır olmuş. Çünkü daha talimatlara uymayı yada talimatları bilmeden yorum yapıyorsunuz.

    Kimseyi savunduğum yok aşırı sevdasından vazgeçin yeter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • css2005 C kullanıcısına yanıt
    sevgili @css2005 kardeşim
    33 lira pompa tasaruf hesabınızı gözden geçirimeniz gerek bence
    hiç bir kombinin pompası 24 saat devirdaim yapmaz
    niye yapsin ki
    aksini iddia ediyorsanız termostatı söküp
    hangi şartlarda pompa nasıl çalışmış
    gözlem yapar koyarsınız

    termotat ile daha az çalışmış olması çok fazla bir şey ifade etmez aylık 5 lira hesabınız
    termostatsız 6-7 lira olur hadi en fazla 10 lira olsun ancak ki gerçekten termostat size tasaruf ettiriyorsa

    fan ile birlikte kış rejiminde termostatsız bir kombinin ortalama elektrik sarfiyatı faturaya yükü 20-30 lira civarındadır
    kombi kapasitesinin değişmesi ile birlikte
    kaldı ki kombilerin kullanım kılavuzlarında bu bilgiler vardır zaten

    38 lira elektrik yerine 5 lira yetiyorsa
    benzer oranda gazdan da tasaruf etmelisiniz
    sonuçta ısı transferini devir daim pompası yapacak
    oran kabaca %86 tasaruf demek
    siz boyle bir oranla ısınabilirmisiniz
    sevgili @SAVIAR sinekten yağ tabirinde haklıdır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 27 Aralık 2019; 20:39:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Massacre kullanıcısına yanıt
    Hocam inanın amacım kimseyi kırmak veya yermek değil. Ancak 2015 yılından beri sürekli aynı konuları anlatıyor ve yol göstermeye gayret ediyoruz. Emin olun önceki sayfalarda 2-3 sayfayı bulan anlatımlarım da mevcut. Ancak sürekli aynı şeyler farklı kişiler tarafından gündeme benzer şekilde getiriliyor.

    Burada yazdığımız çoğu şeyi en az 10 kere şahsen cevaplamışımdır, arama yapılması yeterlidir. Ancak insanların aynı konularla daha fazla aklının karıştırılmasına razı gelemiyorum. PM kutuma sırf bu konular nedeniyle gelen mesajların haddi hesabı yok ve herkese elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Herşeyden önce benim mesleğim bu, yıllardır ısıtma soğutma sektöründe ürün müdürlüğü yapıyorum ve bu tür tartışamalara olan sabrım ciddi anlamda azalmış durumda. Çünkü bir arpa boyu dahi yol kat edemediğimizi görüyorum.

    Bu tartışmaların sakız orucu bozar mı sualinden farkı yok maalesef.

    Yukarıda eleştirdiğim arkadaşımı eskiden biliyorum. En çok da o nedenle kızıyorum. Eskiler bile araştırma gereği duymadan bunları yazarsa, yeni katılan üyeler bu bölümü aşureye çevirir. Eski üyelerden her zaman daha fazlasını bekliyorum. Onları birer yol gösterici, soru sorucu olarak görüyorum. Aksi halde hiçbir müdahalede bulunmaz, okduğum gibi sayfayı kapatır, bir daha da bakmazdım. Sanılmasın onlara saygı duymuyorum, aksine onlardan daha fazlasını bekliyorum!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 27 Aralık 2019; 20:33:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • recep R kullanıcısına yanıt
    Merhaba Recep Bey,

    Yaptığım hesap tabii ki teorik. Pompanın sürekli çalışması daha önceki gözlemlerime dayanıyor. Kazan sıcaklığına ulaşınca kombi kapanıyor ancak pompa çalışmaya devam ediyor.
    Peki, sizler için cosa kombi ünitesini sürekli çalıştırıp, yani termostatı devre dışı bırakıp wattmetreyi pompaya bağlayarak 1 günlük tüketimi kaydedeceğim.
    Aynı şekilde termostatlı olarak ta 1 günlük tüketime bakacağım.
    Sonucu buraya yazarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • General firmasının termostatlarinin hepsi 0.5 hassasiyet ile çalışıyor ve bir evimde ht150 modelini kullanıyorum her hangi bir sıkıntısı yok ürünün öyle konforsuz bir sıcaklıkta yapmıyor cosa v4 un ilk kullanicilarindanim ancak general bu.modeli v4 ten önce çıkarsaydı bunu alirdim cosanin ekranı resmen basitlik ötesi ancak burdaki general ekranı gerçekten detaylı ve çok şık 0.5 derece hassasiyet yeterli ev termostat icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tyfnktk T kullanıcısına yanıt
    Cosanin ekrani konusinda size katilmiyorum.led ekran karanliktada okunuyor.ustelik karakterker buyuk 4 metreden dahi okunabiliyor.
    Tercih meselesi.yazilim olarak cosa kesinlikle daha basarili

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akşam akşam bizi rezil eden v4 cihazdır kendisi.
    Bir hevesle aldım. Üniteler ev içinde eşleşmiyor. Termostat evin içini 29 derece ve üzeri gösteriyor. Balkon camına koydum 22 dereceye düştü, içeriye alıyorum 29 oluyor. Boşu boşuna bağlantı ücreti de ödedim. Cihazın evdeki modemi görmemesi de ayrı bir sıkıntı. Madem sıfır kutulu cihazda böyle problemler ile karşılaşacak neden bu markayı alıyorum bende hata var.... Biz sizin güncelleştirme cabaniza ortak olmak zorunda mıyız. Şu memlekette yerli ve milli adı altında yapılan bir ürün de Avrupa veya Amerika standartlarında çalışsın. Onu geçtim Çin standartlarında çalışsın. Yok arkadaş yok... Bir sürüm varmış da o sürümde böyle oluyormuş da muş. Madem kutulu satıştaki üründe böyle bir sorun var vatandaşı duduklemek derdinde değilsen gerekli toplatmayı veya updateyi son kullanıcıya ulaşmadan ne pahasına olursa olsun yaparsın. Nerede o zihniyete sahip üretici... Neyse kimse alınmasın gocunmasin taraftarları da çullanmasın rica ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaviAlize -- 27 Aralık 2019; 23:13:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Deney başlasın...


    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim cosa gitti genel ariza mi var acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende sorun yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alexxson kullanıcısına yanıt
    Sunucu bağlantısında herhangi bir sıkıntı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • V4 benim cihazda da sorun yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 497498499500501
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.