Şimdi Ara

PSU Gelen Patlama Sesi (Corsair RM650X NTC Thermistör Ünitesi Hakkında)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • PSU Gelen Patlama Sesi (Corsair RM650X NTC Thermistör Ünitesi Hakkında)


    Arkadaşlar Mayıs 2017 de forumdan bir arkadaştan Amazon DE faturalı Sıfır RM650X PSU aldım.

    Kullanmış olduğum 6-7 yıllık süre içerisinde 3-4 kez başıma gelen bir olay psu yu kendi on of düğmesinden kapattıgım zamanlarda tekrar açarken elektriksel bir patlama sesi geliyor ses dışında normal çalışıyor sorunsuz bir şekilde.

    Her defasında değil 20-30 kez ordan kapattıysam 3-4 kez oldu birde birara akıllı priz kullandım kaç watt çekiyor vs diye o takılıyken akım açıldığında olmuştu prizdendir deyip sorun etmedim.


    Bu patlama sesi tarzı durum olduğunda kasa PSU filtresini söküp baktığımda yeşil seramik kaplama tarzı döküntüler buldum kasa altında.Dün akşam aynı olay tekrar oldu ve biraz seramik dökülmüş kasa altına.(PC sorunsuz çalışıyor)


    Konuyu Araştırdım yabancı forumlardan durum Üst görseldeki yeşil eleman NTC Thermistör SCK 037 (3 Ohm) denen yüksek akımla alakalı bir parça ile alakalı ancak ordaki arkadaşların PC ler sesten sonra birda açılmamamış kimininki belli bir süre sonra tamamen patlamış vs. Genelde 3lü fişten aç kapa yapılan veya psu açma kapa düğmesinden aç kapa yapılan durumllarda oluyormuş akım tamamen kesilip açılınca olan bir durummuş kondansatör tamamen boşalırsa açılışta dolum için anlık yüksek akım çektiği durumun bundan kaynaklı olduğu yazılmış.


    Parçanın görselini ve videosunu ekliyorum bana ait değil ama parça %99 bu ve sorun aynı sorun.

    Bu parça nasıl ve nereden temin ediebilir ve elektronikçiye kolayca değiştirtebilirmiyim.

    Yada değiştirmeye gerek varmı çünkü pc çalışıyor sorunsuz bir şekilde bu şekilde kullanıyımı döküntüleren yola çıkarsak parça hasarlı

    Modeli SCK 037(3 Ohm) diye geçiyor ancak ebatı belli değil kaç MM olduğu





    PSU Gelen Patlama Sesi (Corsair RM650X NTC Thermistör Ünitesi Hakkında)Txispa Txispayoutube
    Petardeo al conectar fuente corsair a 220V. Según fabricantes de NTC, la que lleva esta fuente (SCK-035) no es recomendable para el condemsador que tiene de 680uF. La NTC es de 3 Ohm y 10 mm de diámetro, recomendándose de 20 mm para ese condensador. La pega parece estar en la conexión a 220V con el condensador descargado (horas desconectada de 220V, 0 Volts en condensador), que es cuando parece que más sufre la NTC, por eso incluso recomiendan no desconectarla de 220V y dejarla siempre enchufada.
    https://www.youtube.com/watch?v=FUfLNpmz6zc




    PSU Gelen Patlama Sesi (Corsair RM650X NTC Thermistör Ünitesi Hakkında)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömr0681 -- 25 Ocak 2024; 14:57:59 >







  • jetta araç motor ışığı yakıyor. bağladık ODB2 cihazı oksijen sensörü sorunu. gittik dedik bunun oksijen sensörünü değiştir. motor ışık yakıyor diye gitsek 5 katını verirdik. dediğin parça satılıyor ama gitsen bir elektronikçiye bu parçayı arıyorum var mı desen yapar zaten. 3 ohm direnç o ve modelini de bulmuşsun. buradan al yaptır git yaptır bir şekilde yaptır yani 3 kuruşluk şey için psuyu bozma çalışıyor nasılsa diye. iş işten geçtikten sonra en az 5 bin yeni psu masrafı çıkarsa o zaman görürsün yoksa jetta da gidiyordu yani.


    https://tr.aliexpress.com/w/wholesale-SCK037.html?spm=a2g0o.detail.search.0





  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam araştıracam buradaki elektronikçileri parça varsa değiştirtecem 15 mm olan model sanırım SCK 037 ler 15 mm oluyomuş.

    Hocam bu olay ilk 2 sene önce bi kaç kez oldu dökülmede yaptı kaplamada o zamandan beri olmadı düne kadar arka psu açma kapama düğmesi ani akım yüklemesine sebeb oluyormuş yabancı forumlardan anladığım kadarı ile zaten pc 850va eaton ups bağlı tamir ettirmek lazım tez elden arka psu düğmesinide kullanmamak gerek




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömr0681 -- 25 Ocak 2024; 20:12:45 >
  • ömr0681 kullanıcısına yanıt

    elektrikli araba ürettik diyorlar bir direnç yoksa memlekette ben buna kızarım ki kızdım zaten çer çöp her şey nette satılıyor yok mu bi elektronik mağazası bunu satan sadece ali'de ve bir site daha var yurt dışı diye? ben solar saate pil bile buldum ankara'dan bir firma yarı fiyatına hb trend kazıkçılarına göre ama bu oralarda bile yok yani ali'ye mi kalacaz 10 liralık şey için? adamlar önceden 10 günde gönderiyordu şimdi 50 60 gün diyor kızıldeniz mevzusu yüzünden. bir günahın olmaz bir sıkıntı olur kelimenin tam anlamıyla 3 kuruşluk şey yüzünden bildiğin psu gitmesin şimdi satılanların da ne olduğu belli değil iyi araştırmak lazım. ben 2022 martta almış koymuşum kenara lazım oldu ekran kartı için yoksa var ya hayatta psu msu güvenip de alamazdım ben yeni. benim eski kurumda malın biri odasında akım korumasız çok dandik bir 3'lü prize kettle mi takmış ne yapmış gece de fazla akım mı gelmiş bütün pc'lerin psular yanmıştı kapalıyken. benim de 2015'te aldığım 850w cougar yanmıştı 2000 liradan fazlaydı 2021 sonu mu 2022 başı mı? 2022 martta 1600 liraya 9 taksitle PSU Gelen Patlama Sesi (Corsair RM650X NTC Thermistör Ünitesi Hakkında)  aldığım psu geçen baktım 12 bin diyor dedim:



    PSU Gelen Patlama Sesi (Corsair RM650X NTC Thermistör Ünitesi Hakkında)

    psu sıkıntı ya öyle böyle değil. bas parayı geç bi parça değil parasıyla rezil etme ihtimali yüksek.





  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    Kaliteli 650 Wattlar 5000 civarı e 750 - 850 lik bişey alayım desen 7-8 bin civarı bunu 2017 de forumdan sıfır 250 liraya almıştım dediğin gibi nette yok bu parça çindekide güvenip alınmaz alınsada uzun sürer bakalım araştırıyorum umarım bulurum zaten parça olsa hemen hemen her elektronikçi lehimler sanırım bunu

  • Geçen ay Sarı siteden Fsp HydroG 850w Gold psu aldım garantisi devam ediyor 2200TL.

    Sıfır alıcak kadar zengin değilim ;)

  • Smps bulk kapasitesi ilk enerjilenme anında yüksek inrush akımı çeker, yüksek akımları limitlemek amacıyla girişte seri olacak şekilde ntc kullanılır. Sizin ntc open duruma geçseydi fuse gibi devreyi açardı. Demek ki hala görevini yapıyor olabilir, kolay bulunan bir parça kaç ohm’luk olduğu üzerinde yazıyor veya dmm ile ölçebilirsen elektronikçilerden alırsın, dediğin gibi çapı büyük olsun, bir sonraki akımda patlamasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoğunBelKası -- 26 Ocak 2024; 0:18:8 >
  • YoğunBelKası kullanıcısına yanıt

    Hocam üst mesajlarda belirttiğim gibi ilk bu olay 2 yıl olmuştur olduğu ozamandan beri sorun yoktu bu olaya kadar bencede görevini yapıyor ancak bi kısmı hasar aldı sanırım çünkü bu her patırdama durumunda alta seramik kaplamadan biraz biraz döküyor.


    Birde hocam bu parça çalışmasa psu çalışırmı acaba

    Bi kaç yabancı sitede 3 Ohm olduğu yazıyor SCK-037 3 Ohm 15mm 7A

  • OverClocKing kullanıcısına yanıt

    İyi denk getirmişsiniz tam bakmadım ancak sıfır adam akıllı 650W lıklar 5000 bandında şuan

  • ömr0681 kullanıcısına yanıt

    Bu parçayı çıkardığınız takdirde yerine tel atıp ordaki yolu short geçmelisiniz (malzemeyi kablo ile bypass etmelisiniz). Ama bu şekilde cihaz regulasyonların dışına çıkmış olur, yani mesela ilk açılışta çok yüksek akım çekip evinizin girişindeki 16A’lik sigortayı attırabilir,o sebeple tavsiye etmem. O malzemeden veya benzer speclerde bir malzemeden bulmaya çalışın bence.

  • ömr0681 kullanıcısına yanıt

    Sizin malzemenin speclerine çok benzer, bu 15mm ama bunun yerine bulabilirseniz 20mm olanlardan alın akım dayanımı daha yüksek olur, tekrar problem yaşamazsınız.

    https://www.motorobit.com/ntc-3d-15-3r-termistor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoğunBelKası -- 26 Ocak 2024; 15:16:50 >
  • Hocam maille buraya sordum bu ürün src 037 3 ohm yerine kullanılabılırmı diye olmaz diye dönüş yapmışlar müşteri hizmetleri tam hakım olmayabılır konuya bilemedim şimdi


    aslında bıkaç yerde daha var ohm leri farklı 10 ohm falan

    mesela bu alttakı urun NTC ve 200mm ancak 20 ohm sıkıntı çıkartırmı psu için sanırım daha fazla akıma ızın veriyor hassasiyet azalıyor bunda



    bu üründe 5 ohm 20 mm


    bunlar olurmu illa 3 ohm mu olmalı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömr0681 -- 26 Ocak 2024; 16:40:28 >




  • ömr0681 kullanıcısına yanıt

    Pc ye giden tüm akım bu malzemenin üzerinden geçiyor. Bu sebeple yüksek omaj yüksek kayıp yaratır bu da ntc nin daha çok ısınmasına sebep olur.

  • aynı psu aynı sorun aynı kullanım ne yaptınız gelişme varmı?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.