Şimdi Ara

Corsair 750D Kasa Ön Kulaklık Girişinde Temassızlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese iyi forumlar.2 ay önce topladığım kasanın ön kulaklık girişinde temassızlık sorunu yaşamaya başladım.Kulaklığı yarım takınca ikisindende ses geliyor ama tam yuvaya oturttuğumda ses sol kulaklıktan geliyor.Kasanın içini açtım ama bağlantılarda herhangi bir sorun yok.4-5 tane kulaklıkla denedim hepsinde aynı sorunu yaptı.Kasayı garantiye gönderemiyorum bilgisayarı aktif olarak kullanmam gerekiyor şuan veya göndersem ne kadar sürer geri gelmesi.Vatan bilgisayardan almıştım kasayı.Sizce ne yapabilirim, yardımcı olursanız çok sevinicem.



  • Yalnızca ön paneli sökerek Vektrona gönderebilirsiniz ama bilmiyorum komple kasayı isterler mi önce bir arayıp telefonla arayın durumu anlatın böyle böyle ön paneli yollayacağım sadece olur mu diye ona göre sökersiniz, belirli bir süre jumper ile bilgisayarı başlatmanız gerekecek(anakartınızın üzerinde güç tuşu bulunmuyorsa) ama en azından kullanımınız aksamamış olur.
  • Anakartımın üstünde başlatma tuşu var ama şöyle birşey var sökülmesi kolay gözükmüyor.Daha önce söktünüz mü hiç?
  • Hocam ankartın üzerindeki başlatma tuşunu sökmeyeceksiniz nasıl okudunuz mesajımı yahu. Kasanın ön panelini sökün dedim.Şu gibi olan kısmı;
     Corsair 750D Kasa Ön Kulaklık Girişinde Temassızlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamlar,

    Evet ön portların olduğu panel sökülebiliyor. RMA ile iletişime geçerseniz sadece o parçayı yollayabilirler. Montaj için kılavuz dahi gönderiyorlar.
  • Okumayı düzgün yaptımda, yazarken stresten yanlış yazmışım.Paneli sökmesi zor gözüküyor işte, anakartın üzerindeki tuşu değil :D :D 39018319 tane bağlantı kablo vs.Ah ah :/
  • inuh kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yardımınız için parça geldi, değiştirdim fakat hala aynı sorun var kulaklığı tam soktuğumda soldan %100 sağdan %15 civarı ses geliyor
    2 mm kadar geri çekince ikisinden de tam ses geliyor problem nerde olabilir? Kafam çok karıştı
  • Selamlar,

    Sorun kulaklığınızda da olabilir. Başka yere takınca düzgün mü?
  • Bide anakart üzerindeki portlara takıp deneyin.
  • gahgetgumdaoyna G kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, öncelikle diğer arkadaşların önerilerini bir deneyin ona göre bir çözüm bulmaya çalışalım.
  • TheRewenge kullanıcısına yanıt
    Taktım denedim ses gayet net ve pürüzsüz.Corsairden soğumaya başladım şuan itibariyle.
  • gahgetgumdaoyna G kullanıcısına yanıt
    Başka bir kulaklık takıp denedinizmi peki ?
  • gahgetgumdaoyna G kullanıcısına yanıt
    Corsair'e mesaj attım kasayı değiştirmek istiyorum diye.Bıktım uğraşmaktan yeter yahu.Donanımdan da bilgisayardan da soğudum.Kasadan cızırtı sesi geliyor onu çözemediler, şimdi ön panel sorunu devam ediyor.Kulaklık daha bugün geldi garantiden yenilenmiş haliyle hiçbir sıkıntısı yok.
  • TheRewenge kullanıcısına yanıt
    Evet denedim 5-6 tane kulaklıkta birebir aynı problem var, yarım takınca ses tam geliyor.Anakart girişlerinde hiçbir sıkıntı yok.
  • Tekrar merhabalar, Corsair şu anda markette olan en kaliteli bileşenleri üreten firmalardan birisidir bu nedenle firmayı kötülemenize hiç gerek yok. Kasadan gelen ses konusuyla ilgili bir RMA başlığı açıp çektiğiniz videoyu da konuya iliştirirseniz eminim ki Corsair ürünüzü değiştirirdi çünkü Corsair aynı zamanda marketteki en iyi satış sonrası hizmet veren firmalardan biri. Ama bu durumdan memnunum ses sorununu çözelim diyorsanız; kullanmış olduğunuz iki ön panelin de sorunlu olma ihtimali oldukça düşük; bu nedenle sorunun farklı bir nedenden kaynaklandığını düşünüyorum; öncelikle yazılım kısmına kesinlikle bir sorun olmadığından emin olunuz;ön panele bir cihaz takıldığında sesin tek kanal değil de stereo olarak verildiğini kontrol edin; eğer bu adımı kontrol ettiyseniz anakartınızın üzerindeki bağlantı noktarının çalıştığından/bağlantının tam ve doğru olarak gerçekleştiğini kontrol edin. Eğer sorun hala devam ediyorsa ilk taktığınız kulaklık "jack"inin standartlara uygun bir ürün olduğunu kontrol edin; üzerinde kalmış bir fazlalık kulaklık girişine zarar veriyor olabilir, hafif geri çektiğinizde iki taraftan da sesin gelmesi tam oturtuğunuzda yalnızca sol taraftan ses gelmesi; kulaklık "jack"i üzerinde bulunan ve sağ kanala giden temas noktasının ön panel girişindeki sağ kanala ses ileten temas noktasını geçtiği anlamına geliyor; veya sağ kanala giden kablo topraklanıyor; bu durumda en iyi çözüm önerisi panelin içini açıp yuvaya "jack"in nasıl oturduğunu incelemek olacaktır ama eliniz yatkın değilse geri toplayamayabilirsiniz. Öncelikle bakalım Corsair yetkili kişisi tech guru ne diyecek, ona göre hareket ederiz.




  • Hocam bende de 750D var ancak dediğiniz gibi bir problem şuan için yok. Aklıma bir neden geliyor.

    Anakartınızın tam olarak marka ve modeli nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende zalman z11 plus kasasını kullanıyorum benimde ön panel kulaklık ve mikrofon girişinde temazsızlık vardı kulaklığı unutup bi anda kalktığımdan dolayı. Elektronikçilere gitmeme rağmen yapılması imkansız yeni parça bulman lazım dediler(Aga herşeyi kendin yapacaksın) malesef benim ses kartında olan bu jack girişi türkiyede satılmıyor rastlamadım ben. Şimdi size nasıl çözdüğümü anlatacağım
     Corsair 750D Kasa Ön Kulaklık Girişinde Temassızlık (
     Corsair 750D Kasa Ön Kulaklık Girişinde Temassızlık
     Corsair 750D Kasa Ön Kulaklık Girişinde Temassızlık
     Corsair 750D Kasa Ön Kulaklık Girişinde Temassızlık
     Corsair 750D Kasa Ön Kulaklık Girişinde Temassızlık
     Corsair 750D Kasa Ön Kulaklık Girişinde Temassızlık
    1.fotoğraf ön panel mikrofon ve kulaklık girşi asıl problem burda kulaklığı hafif geri doğru bastırdığım zaman temazssılık gidiyordu dediğim gibi heryere gittim olmaz dediler.
    2.fotoğrafta görülen portun arka plastik kapağını çıkartılmış görüntüsü çok basit ince bi cımbızla tutunca sökülüyor
    3.fotoğrafta görüldüğü gibi kulaklık takılı olmasına rağmen altında yay sitemi bulunan bakır levha temas etmesi gereken yere etmiyordu Buda kulaklığı unutup kalkmaktan kaynaklanıyor.
    Diğer fotoğrafları detaylı açıklamama gerek yok.Evet başlayalım tamirata şimdi kulaklık takılı olduğu halde temas etmeyen lehvayı cımbız veya tırnak et makası yardımıyla ucundan hafif bir şekilde bükerek o levhaya temas etmesini sağlıyoruz ve temazssızlık sorunumuz çözülüyor kulaklığı takıp sağdan sola çekmeme rağmen gık demedi.
    !!!!Önemli tavsiye ben yapmaya çalışırken bir tanesini ses kartının üsütünden söktüm acemilikten ama siz yapmayın bacakları çok hassas kırılabiliyor benimki kırıldı.Allahtan söktüğümün ayağı kırıldı da onuda lehimle halledeceğim yarın şimdi siz sökmeyin bu jack girişlerini jack girişinin arka plakasını sökün ve nasıl yaparsanız orası size kalmış o çubuğu az bişey büküp kulaklık takıldığında oraya temas edecek hale getirin ve temassızlık probleminiz çözülsün şimdiden herkese kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laurein -- 23 Mart 2021; 0:40:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.