Şimdi Ara

CORSAİR 2*512 DDR(2-2-2-5) RAMLERİN YANINA, UCUZ YOLLU 2*512 DAHA KOYABİLİR MİYİM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilgisayarımda Dual 2*512 Corsair DDR, orjinali 2-2-2-5 çalışan ramlerim var. Anakartım Asus İ 875 P idi fakat geçen gün arızalanınca yerine İntel İ 865 anakart buldum ve artık onu kullanıyorum. İşlemci P4 3.0, ekran kartı da X1650 Pro. Şimdi sizlerden şunu öğrenmek istiyorum. Corsairin yanına 2*512 olan ucuz yollu bir ram daha alsam toplamda belleği 2GB’a çıkarsam,
    1- Sistemde sorun olur mu, sorunsuz çalışan Corsair'le bir süre daha idare mi etsem,
    2- Bana faydası ne kadar olur, değer mi yani böyle bir işleme,
    3- Eğer al diyorsanız hangi markayı önerirsiniz.

    Bilgisayarı genelde oyun ağırlıklı kullanıyorum. Far CRY, COD 2, NFS Most Wanted türü oyunlar oynarım. Bir de kameraya çektiğim görüntüleri DVD yapıyorum. Şimdilik bilgisayarda problemim yok ama 1 GB ramin bazen yetmediğini düşünüyorum. Ayrıca AGP olan sistemimi en az 2 yıl daha kullanacağım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.







  • bir sorun olacağını düşünmüyorum ama ram zamanlamalarını artık 2-2-2-5 olarak kullanmamalısın. yeni alacağın ramlerin bu değerlerde çalışmayabilir, o yüzden biostan default'u ayarlarsan en üygun ayarda çalışacaktır.
  • Benim için önemli olan toplamda 4*512 olacak ve ramlerin ikisi corsair, ikisi de bir başka marka olacak. Zaten yeni alacağım ram performans olarak corsairin yanına bile yaklaşamayacak hadi o da önemli değil diyelim, asıl konu sistemde problem yaratır mı ve performans artırmak için böyle bir işlem yaparken hepten makinenin stabilitesini bozmayalım. Kısaca bana faydası olur mu, yoksa şimdilik böyle idare edeyim mi?
  • 2. elden Corsair VS bakabilirsiniz Cas 2.5 olanlardan. (Sıfır ı varsa piyasada daha iyi olur tabi) Hepsini CL 2 ile çalıştırabilirsiniz
  • biosdan ram zamanlamalarını 3 4 4 8 e çek ki ağır uygulamalarda sorunla karşılaşmayasın.
  • Arkadaşlar hepinize teşekür ederim. Fakat hala bu işlemin bana getirisi olup olmayacağını tam anlayamadım. Sistem 1 GB dan 2 ye çıkacak ama birbirleriyle hiç alakası olmayan ayrı ayrı ramlerle. Yani bunu yapmak mantıklı mı, yoksa bilgisayar artık bu ramler bana yetmiyo diyene kadar böyle mi kullanıyım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.