Şimdi Ara

'Corsa' Genel (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
42.181
Cevap
81
Favori
2.532.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2004 model corsa cdti essentia sahibiyim.
    süspansiyonlardaki gıcırtıyı bende yaşıorum. öğrendiğim kadarıyla soğuk havalarda bu problem oluyor. direksiyondaki titremeye gelince corsaların çoğunda var ( şükürler olsun ben yaşamıyorum) yaptırmanızıda önermem çünkü 1 hafta sonra başlama riski var . (yaptıran arkadaşlarım dan biliyorum)ama arabayı etkileyen 1 problem değilmiş .ses yalıtımına gelince: opel corsanın dizel modelli kendi sınıfı içinde en sessizi.
  • direksiyon kutusundan gelen ses corsa'nın nadir kronik sorunlarından...
    benim 2 kere garanti kapsamında değişti ama hala aynı ve servise artık bu şikayetle gittiğimde bişey yapmıyolar, bunu kabullenin diyolar

    ama bizim zeki ustalarımız bunun yolunu bulmuşlar

    sanayilerde, opel ustaları bu sesi kesmeyi başarmışlar, 90-100ytl civarı bi paraya sesi tamamen kesiyolarmış, yaptıran ark.ım var, kış bitiminde ben de yaptırcam...

    vites geçişlerinin sert olması alışmamasından kaynaklanıyo, benim viteslerim şu an çok yumuşak, geçen showroom'da bi corsa van'ın içine bindim (aynı kasa) vitesle oynayayım dedim, çok çok sert geldi..
    yani zamanla alışıyo vitesler...




  • benim 99 model 1.2 swiming O.T opel corsam var..şehir inde biraz fazla yakıt tüketiyor..1 litre ile 9 km yapıyor..sıralı lpg sistem takmayı düşünüyorum ve internette yaptığım araştırmalarda %40-%50 tasaruf sağladığını öğrendim..fakat bazı arkadaşlar burda corsaya LPG takmanın ekonomi sağlamıyacağını yazmışlar..Gerçekten kafam karıştı..bu arkadaşlardan ricam bana biraz daha fazla bilgi vermeleri..neden önermiyorlar???
  • Ben bu direksiyon kutusunun sesi için çok araştırdım ve en sonunda Şaşmaz - Ankara'da bir yerde problemi hallettirdim, şu anda problem %80 oranında çözüldü diyebilirim ama bence hiç gerek yok yaptırmaya. Tamir fiyatı da 250 ytl civarında tutuyor.

    quote:

    Orjinalden alıntı: fircam

    direksiyon kutusundan gelen ses corsa'nın nadir kronik sorunlarından...
    benim 2 kere garanti kapsamında değişti ama hala aynı ve servise artık bu şikayetle gittiğimde bişey yapmıyolar, bunu kabullenin diyolar

    ama bizim zeki ustalarımız bunun yolunu bulmuşlar

    sanayilerde, opel ustaları bu sesi kesmeyi başarmışlar, 90-100ytl civarı bi paraya sesi tamamen kesiyolarmış, yaptıran ark.ım var, kış bitiminde ben de yaptırcam...

    vites geçişlerinin sert olması alışmamasından kaynaklanıyo, benim viteslerim şu an çok yumuşak, geçen showroom'da bi corsa van'ın içine bindim (aynı kasa) vitesle oynayayım dedim, çok çok sert geldi..
    yani zamanla alışıyo vitesler...





  • arkadaşlar ben bişey soracağım 2000 model 1,5 dtı 90,000 de bir araç var almayı düşünüyoruz bi bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim fiyatı 13,5 bin.
  • yeni corsalar güzel fakat pahalı
  • 2004 1.3 essentia kullanıyorum. 47000km. de şu anda. Benim sorunum zaman zaman gazı yememesi. Bazı zamanlar gaz pedalına dokundunmu araç ileri atışıyor. Bazı zamanlar ise sanki arkadan aracı çeken biri varmış gibi zor hızlanıyor. Neredeyse arabayı aldığım dan bu yana benzer sorunla karşı karşıyayım. İlk anlarda motorun açılmamasından kaynaklı olabilir demiştim. 30000 bakımında kontrol ettirdim. birşey bulamadılar. Mazotu aldığım yeri değiştirdim. Daha az olmakla birlikte kesin bir düzelme olmadı. Benzer sorunu yaşayanlar varmı?
  • 2004 1.3 cdti enjoy kullanıyorum yaklaşık 1 yıldır.alığımda 15000 deydi şimdi 45000 de.servis bakımlı şu ana kadar da hiçbir problem yaşamadım.ancak günü gelmeden km ye 100 m kala yagını yag filtresini değiştiriyorum,aynı yerden eurodizel alıyorum.rengide orjanal bi renk mavinin bi tonu.jant var, tesisat var,film var ve egzos var,dizel arabaya ekzos olurmu demeyin,3 ve 4. viteslerde aracı uçuruyoo...bu arada 90_110 arası gidildiğinde 97_103 ytl yakıyo.sürat 130 un üzerine çıktıgında 125 ytl ye kadar çıkıoo.şehir içi 135ytl yakıyoo.....gerçekten corsa nın dizel arabaları binilecek türden,tek sorun çok çok çok dar.......BAGAJI.......(BİDE RAMPA VE VİRAJLARDA 1.4,1.5,VE 1.9 TDI LERİN PEŞİNİ BIRAKMIYOO HATTA GEÇİYOO)
  • 2004 model 1.2 sahibiyim.arabadamdan genel olarak memnunum hatta çok çok memnunum.özellikle yakıt tüketimideki çok iyi.otomobilde begenmedigim tek şey ise koltuklarının çok aşırı sert olması
  • arkadaşlar bende 2004 corsa 1.2 kullanıcısıyım ve arabanın motorundan 1.2 olarak gayet memnunum ses konusunda bence yalıtım güzel tabiki 3-4000 devirden sonra motorun sesini duyacaz oda motorun güzelligi bence arabanın dış görüntüsüne hayranım zaten

    tüm şöförlere kazasız belasız
  • corsa 1.7 dti bende aynı sorunu yasadım 280 lira ya değişti marş motoru 1.3 corsam var şimdi onunda marşı arızalı daha once 1.5 corsam vardı onunda marşı yanmıştı astralardada marş sorunuvar garantiden değişiyormus sanırım opelde kronik bi hastalık bu bence sende sorun yok :)
  • evet bu direksiyon kutusundaki ses sorunu çözülmüş ist maltepe boycan opel servis yapıyor bu işi ve 1 yılda garanti veriyor bilginize....
  • 1.7 ler ve eski 1.5 ler çok sesliydi gercekten ben ikisinide kullandım ama 1.3 cdti gerçekten ford,reno,peugeot hepsinden sessiz ama yeni clio 2007 hepsinden sessiz anlasılmıyor dizel olğu 1.3 cdti bence ses yalıtımı konusunda başarılı ama genede çok rahatsız olan varsa yalıtım sistemi güçlendirilebiliyor bilidiğim kadarı ile 500 ytl tutmuyor bu işlem ve oldukça başarılı sonuçlar alan arkadaşlarım oldu...
  • merhaba arkadaşlar...99 opel korsa 1.2 swiming o.t arabam var..biraz fazla yakıt harcıyor.. şehir içi 1 litreyle ortalama 6 km yapıyor.. sıralı lpg takmayı düşünüyorum..corsaya lpg tasaruf sağlarmı.. ben yeterli bilgi sahibi değilim.... beni bilgilendirirseniz sevinirim..
  • özür dilerim.. 1 litreyle 6 km yazmışım... 9 km olacaktı..
  • LPG işini iyi yapan bir yere yaptırmalısın, ters çalışma ve aşırı tüketim gibi bazı problemler uğraşabilirsin. 1km ile yaptığın mesafe normal benzinli bir corsa'dan yaklaşık 5 - 6 km az, bence herşeyden önce bunun nedenini araştırmalısın, mevcut hali ile LPG tüketimin de fazla olabilir.

    LPG ile km'de 0,10 - 0,12 ytl arası tüketimin olacaktır.
    quote:

    Orjinalden alıntı: biologist84

    özür dilerim.. 1 litreyle 6 km yazmışım... 9 km olacaktı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A-nf-A -- 25 Şubat 2007; 10:59:24 >
  • ama bu 1 litreyle 9 km rakamı sehir içi için... şehirler arası orrtalama 15 km yapıyor... 5-6 km az yapıyor demişsiniz.. bu durumda şehir içi 15 km olması gerek yani.. bu rakam biraz fazla olmazmı??..ilginize teşekür ederim..
  • ankaradan benzinli opel corsa lazım 1.2 veya 1.4 99-2000-01 olabilir
    email:akicten@hotmail.com
  • lt'de 15 km demek bir depo ile 550 - 650 km demek ki bu değer benzinli bir corsa için şehir içi tüketimde ideal, lpg ile bunu daha fazla düşürebilirsin ama sana maliyeti ne kadar olacak?
  • dizeli var isterseniz,
    şu araba satışı ile ilgi internet adreslerini takip ettiniz mi, oralarda bulabilirsiniz belki.

    quote:

    Orjinalden alıntı: FİAT SATIŞ

    ankaradan benzinli opel corsa lazım 1.2 veya 1.4 99-2000-01 olabilir
    email:akicten@hotmail.com
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.