Şimdi Ara

corsa da devirli kullanım veya vites değişim aralığı nasıl olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2006 model 1.3 cdtı corsam var. bir sene önce ikinci el olarak aldım. genel olarakta gayet memnunum aracımdan. Sorum ise şu arkadaşlar;
    Bugün arkadaşlardan biri trafikte seyir halinde iken egsozdan bayağı bir siyah duman attığını söyledi. Ustaya götürdüm (Usta tanıdık hemen belirteyim), ustanın ilk sorusu "bu aracı devirsiz mi kullanıyorsun?" oldu. Bindik ustayla araca motoru bağırttıra çağırttıra gezdik, yeniden ustanın yerine geldiğimizde egsozdan siyah duman falan çıkmıyordu artık. Ben bir senelik kullanıcıyım henüz. Doğal olarakta devirli kullanım konusunda kafam karışmaya başladı.
    Forumdan da daha önce takip ettiğim kadarıyla yüksek devirde kullanımın hararete ve yakıt sarfiyatına neden olduğu yazıyordu yanılmıyorsam. Burada daha önce motor öğretmeni bir arkadaşım uygun vites aralıklarını devire göre değilde aracın hızına göre de tarifte etmişti hatta.

    0-20 km 1. vites,
    20-40 2. vites,
    40-60 3.vites,
    60-80 4. vites,
    80-...5 vites şeklinde.

    Göstergeye de bakıyordum tabiiki ama, hız aralığı fikri de kafama yatmıştı doğrusu. Ustanın söylemine göre araç iyice hızını aldıktan sonra (ki bu da 3000 devre hatta daha fazlasına tekamül ediyor) vites değiştirmemi tavsiye etti. aracın devrini 3000 lere fırlatıp vites değiştirmeninde neresi mantıklı ki? Durduk yerde aracı zorlamak ve yakıt sarfiyatını artırmak değil midir bu? Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.







  • sorunuzu keşke genel konuya sorsaydınız orda cevapları var..ama kısa olarak 2500 devirden önce degiştirmeyin..
  • Ben 3000 devirde değiştiriyorum ve bana göre ideal değerde budur.. Hıza göre vites değiştirmedim bugüne kadar
    Yakıt tüketimine gelince aracı ilk aldığım zamanlarda 4000 devire kadar zorluyordum motoru ve haliyle fazla yakıyordu
    tabi.. Ama 3000 devire düştükten sonra tüketimde azaldı , aracın içine gelen motor seside
  • Bizimkiler gibi modern dizel araçlarda ekonomi açısından Opel 2000 devirden önce vites yükseltmeyi oneriyor. Benim aracım otomatik ve gaza normal bastığım zaman 1750-1800 devirde yükseltiyor. Yüksek devirde vites yükseltmenin bedelini her akaryakıt istasyonuna uğradığınızda ödersiniz.
    Sürekli düsük devirde kullanımda kuruma neden olabiliyor. O yuzden her 5 bin km'de 10-15 dklılığına 3500-4000 devir kullanırsanız o kurumda temizlenmis olur. Boşu boşuna da fazladan yakıt tüketmezsiniz.
  • Kafana göre
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.