Şimdi Ara

Corsa D Drieksiyon Problemi Acill

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce 2010 Corsa D 1.2 111.Yıl Enjoy model aracı satın aldım. Aracımda bu aralar direksiyon problemi baş gösterdi. Ustalar bilmiyorlar bu olur Opel de diye geçiştiriyorlar. Birde sizden bilgi almak isterim.
    1. Sorun: Araç çalışır vaziyetteyken direksiyonu tutunca tıkırt tıkrt tıkırt diye bir ses geliyor ve direksiyon sağa sola hareket ediyor silkeleniyor. Hareket halinde bu olmuyor. Yada direksiyonu döndürünce sorun yok sorun direksiyon merkez konumda iken direksiyonu tutunca oluyor. ve bayağı sallanıyor direksiyon.
    2. Sorun pedalların olduğu yerden düşük hızlarda çukurdan geçerken ve bozuk yollarda tıkırrrrık diye sanki sert bir plastiği kastırıp bırakınca titreşir ya onun gibi bir ses geliyor. Pedallardan değil ama o kısımdan geliyor. Acil cevap yazar mısınız teşekkürler.



  • 1. sorunun için önce direksiyon yükseklik kolu ile oynamayı bir dene eğer sorun orada değil ise EPS yani elektro mekanik direksiyon arızası olabilir. Araç hareket halinde değilken boşta gaz verip deviri 3000 civarlarında tutup aynı arıza yine oluyor mu tekrar dene. Eğer arıza olmuyorsa elektriksel EPS arızası olabilir. Ucuza giderirsin. Eğer tüm bunlara rağmen devam ediyorsa direksiyon kutusuda arızalı olabilir diyeceğim ama hareket halinde yok diyorsun bilemedim şimdi :)

    2. sorunun yine yükseklik ayar kolu ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
  • tolgahandevrim kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız için tolgahan bey ama sorun tam olarak şöyle direksiyonu merkez konuma aldığım zaman oluyor. Hareket halindede yapmaya başladı örnek 100km hızla giderken direksiyon orta konumda direksiyonu bırakıyorum sorun yok ama tuttuğum anda hırt hırt hırt benzeri direksiyon kendi hareket ediyor titriyor ama bu rot ayarsızlığındaki gibi bir titreme değil daha uzun aralıklı oluyor sanki direksiyonu sağa sola doğru vurduruyor .
    2. sorun da sanki böyle yay titreşimi gibi oluyor ses. ustalara götürdüm kimse anlamıyor. bizlik değil diyor bir usta sadece bir kaç kez sesi dinledi direksiyon pompan ölmüş 1000 lira masrafı var dedi o da tatmin edici gelmedi bana başından atarcasına yaptı sanki.
  • babamın daha önce t25 avensisi vardı. Araba çalışınca ilk hareket esnasında esp yi devreye alıyor ani fren yapıyor kendi kendine sonra vsc arıza lambası yanıyordu sürekli. Servise götürdük vsc sensörler değişecek tanesi 600 tl dedi. hiçbir tamirci anlamadı en son vsc fişini çekelim dediler. çözümsüz 1 yıl bindik öyle sonra bir arkadaş dedi ki arabanın vsc kalibrasyonu bozulmuş olabilir dedi. nasıl dedim anlattı ve ben de yeniden kalibrasyon yaptım araca ve bir daha arıza lambası yanmadı. diyeceğim pek çok usta ve buna servis de dahil elektronik arızalardan çok anlamdıklarını düşünüyorum çözümler bazen böyle basit olabiliyor. onun için forumda bunu yaşayan ya da bu konuda bilgi sahibi arkadaşlardan bilgi almak isterim.
  • 2011 Corsa alıp direksiyon kutusu sorunu yaşayan bir tanıdığım vardı, benzer sorun çoğu Corsa da görülebilen bir sorunmuş, detayını unuttum ama direksiyon "beyni" bu araçlarda kolayca nemlenip arızalara neden oluyormuş, işini bilen ustalar nemi giderip birkaç basit lehim yenileme işlemi ile sorunu çözebiliyorlarmış.


    Muhtemelen pek yardımcı olamadım ama gene de bilin istedim.
  • esmerce kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim bilgi için ama adıyamanda öyle usta olduğunu sanmıyorum ya adamlar baştan savmaya çabalıyor resmen
  • Arkadaşlar bugün dikkat ettim direksiyonu sağa doğru hafifçe çekince olmuyor ses sadece sol tarafa doğru tutunca geliyor
  • sony80 S kullanıcısına yanıt
    biraz ilginç bir sorum olacak ama aracınız alttan daha önce darbe almış mı? emniyet kemer tokalarının yanındaki çizgilerden herhangi bir kart çıkma durumu mevcut mu? yada yenilerde sanırım kemer tokasının alt metal baglantı noktalarından anlaşılabiliyor diye biliyorum. yani direksiyon kutusunda problem yok fakat daha önce direksiyon mekaniğinden sadece darbeden dolayı bu şekilde bir arıza yaşadım.
  • tolgahandevrim kullanıcısına yanıt
    Valla hocam darbe yok sanırım baktım bugün oto tamircisine gittim öneri ile iyi bir ustaymış, aracı life kaldırdı baktı. mekanik hiçbir sıkıntı yok dedi bindi gezdi felan oto beyinsine gönderdi sorun elektronik bunda dedi. beyinciye götürdüm cihaza bağladı sanki arabanın direksiyonu kendi kendine hareket vermeye çalışıyor gibi dedi. Baktı bilgisayardan tork sensörü arızası gösteriyor bilgisayar ama arabada arıza lambası yanmıyor yani. sizce tork sensörü arızalı olursa direksiyona böyle müdahale eder mi nedir bu tork sensörü yaptırayım mı ne kadar çıkar masraf bilgi verir misiniz? bu arada ilginize çok ama çok teşekkür ederim sağolun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sony80 -- 17 Şubat 2017; 19:20:11 >
  • sony80 S kullanıcısına yanıt
    Açıkçası EPS de tork sensörünün neden olduğu hatanın kaynağı diyebilirim zaten. Siz direksiyonu döndürdükçe elektrik desteği size katkıda bulunuyor bu mekanizma arızalanmış. Corsa c lerde kronik sorundu ben direk değiştirmiştim. Masraf hakkında bilgim yok ama fazla pahalı değildir. Ben teşekkür ederim bu arada.



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sony80 -- 23 Mart 2017; 23:0:52 >
  • Bu konuda bir çözüm oldu mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.