Şimdi Ara

Corsa 1.2 Twinport 95 Oktan Silkeleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Aracım Corsa 1.2 twinport benzinli. Özellikle sabah soğuk havalarda ilk kalkışda ve motor soğukken ışıklarda birkaç duruşdan sonraki kalkışlarda motor silkeleme yapıyordu. Baskı balata falan dedi ustalar ama inanmadım. Çünkü yazın hiç yapmıyor ve vites geçişleri problemsiz ve rampalarda araçda 5 kişi varken bile kalkışlarda bir sorun yok.

    95 oktan benzin kullanıyordum. Depoyu tamamen bitirip Opet'den 97 oktan benzin aldım. Araç bambaşka bir araç oldu. Sabah dış hava sıcaklığı -1'de bile çok çok az silkeleyerek kalkıyor. Gün içindeki kalkışlarda hiç silkeleme yok. Aracın rölanti sesi, motorun sarsıntısı, gaza tepkisi değişti (çekiş demiyorum).

    Aracımın ateşleme sisteminde problem mi var acaba diye düşünüyorum (buji, buji kablosu v.b)? Ya da yakıt hava karışımı ile alakalı bir problem olabilir mi (lambda sensörü falan)? Çünkü neredeyse bütün petrol istasyonlarının 95 oktan benzinlerini denedim, hepsinde silkeleme oldu. Kullanma klavuzunda 95 oktan öneriyor ama benim aracımda sonuçlar ortada.

    Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler,







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.