Şimdi Ara

Cor. D, harekette iken yanan şarj lambası, sertleşen direksiyon, aracın çalışmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Başlık aslında oldukça açıklayıcı oldu. Bugün aracımla giderken şarj ikaz lambası yanmaya başladı. Akünün zayıflamış olabileceğine yormuştum. Sonrasında park ederken direksiyonun çok sertleştiğini fark ettim; güç bela aracı park ettim. Bu arada CD çalar falan da gelip gitmeye başladı. Aracı park ettikten sonra tekrar çalıştırmaya çalıştığımda araç çalışmadı. Kontağı çevirdiğimde tık, tık ses geliyor (marş sesi değil) ve araç çalışmıyor. Kafamda bir kaç tane alternatif var sorunla ilgili. Akünün bitmesi, şarj dinamosunun bozulması veya şarj dinamosu kayışının kopması/bozulması.

    Daha önce benzer problem yaşayan var mı?

    Araç 2007 model Corsa D 1.3 CDTI.

    Teşekkürler şimdiden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capablanca12 -- 1 Mart 2015; 16:39:00 >



  • Şarjda sorun olduğu belli. Akü de bitmiş olabilir hiç değişmediyse. Normalde dizel motor çalışmak için elektriğe ihtiyaç duymaz motoru kapatmasanız yakıt bitene kadar elekrik destekli sistemler olmadan seyrederdiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için teşekkürler.

    Ek bilgi: Aracı bir süre bekleyip sonra tekrar çalıştırmaya çalıştığımda önce o malum marş sesi geliyor kısa bir süre için ama araç çalışmıyor. Hemen sonra tekrar deneyince yine tık tık sesi geliyor sadece. Akünün zayıflamış olabileceğini düşünüyorum bu yüzden. Umarım öyledir. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.