Şimdi Ara

çook kararsızım dostlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar selam.
    Chevrolet Aveo nun yeni kasası yeni motorlarla bu 1-2 ay içinde gelecekmiş fotolara bakılırsa gerçekten etkileyici araba olmuş kasa tamamen değişmiş.
    dizel motoru da yapmışlar gelecekmiş sedan a bayıldım. fiyatları da en düşüğü 27.0000 civarı olmalı.... göreceğiz bunu tabii :)
    bu araçla ilgili tek sıkıntı ülkemizde fazla tutulmaması ve güvenlik sorunu ve servis sıkıntısı sanırım. Gerçi istanbul gibi metropolde servis sıkıntısı bu kadar da kötü olamaz sanırım.

    Bir iki aydır ikinci el dizel focus, megan ve corralla araştırıyorum. ama pek temizini ve 90.000 altında da iyi durumda olanı görmedim. 90bin veya muadili bir dizel alınırmı o da ayrı bir araştırılması gereken bir durum.

    sizce 27-28 bine sıfır chevrolet aveo mu almalı yoksa ikinci el 2005-2007 arası dizel focus veya megan mı almalı?



  • Bence o fiyatlara 1-2 yasinda, temiz kullanilmis, daha kaliteli, daha tutulan bir B sinifi almak daha mantikli olacaktir.

    Ornegin Fiesta:

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2009-orjinal-km-full-full-fiesta-1-4-tdci-titanium-52017943/detay/

    Ornegin Fabia:

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-2010-d-i-e-s-e-l-yakit-cimrisi-51114425/detay/

    Ornegin Corsa:

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2009-opel-corsa-1-3-cdti-90-bg-6-ileri-degisensiz-yeni-lastikli-52273293/detay/

    Ornegin Polo:

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sahibinden-temiz-1-4-polo-diesel-52752461/detay/

    Bu fiyatlara temiz Clio da bulunur, 1.5 dCi.

    Tabii illa sedan olacak derseniz, secenekler daha az... 2006-2007 Fabia'lar var galiba; bir de tabii Symbol, Accent vs. Bunlar da kalite olarak baktiginiz Aveo ayarindadir az cok. Tamamen kullanim amacina bagli sonucta.




  • fabia ve corsa bakın derim, aveo sağlam ayakkabı değil.
  • arkadaşlar teşekkür ederim yorumlar için. pololar corsalar bana uymuyo çünkü biz 5 kişiyiz o yüzden geniş bir araba olmak zorunda bir ara focus c-max i araştırıdm ama ikinci elde düşük km bulamadım dizelinin ve çoğu da darbeiydi. focus megan coralla tercihim de geniş olduğu için...

    bana kalsada polo ikinci elde tek tercih edeceğim araçtır ama malesef aile geniş sığamayız biz o arabalara.

    yeni kasa aveonun test verilerini merak ediyorum doğrusu

     çook kararsızım dostlar
  • honda jazzda düşünebilirsin.. içi gayet ferah diger arabalara bakarak.
  • yada jazz yerine city aile kalabalıksa bagajı açısından honda city. örneğin bunun gibi
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-yeni-kasa-otomatik-honda-city-52442878/detay/
  • O halde hocam:

    1. kendikendine'nin de dedigi gibi: Honda City.
    2. Yoksa da 2005-2006 en temizinden bir Corolla Sol diyecegim.

    Kotu mali pahaliya sattiklari coktur ama iyi mali ucuza satmazlar hocam. Bir onceki Aveo'nun testlerine, yorumlarina bakarsaniz, simdi cikacak kasayi az cok kestirebilirsiniz.
  • kimse chevrolet markasına güvenmiyo sanırım.

    blue ronda: Kotu mali pahaliya sattiklari coktur ama iyi mali ucuza satmazlar hocam
    olayın özü bu sanırım, kasaya tav olup o kadar parayı yatırmak mantıksız gibi bence de.

    10 yıllık bir coralla kullancısı olarak temiz ikinci el bir 2005-2007 arası coralla dizel çok daha mantıklı olacaktır bu durumda. bildiğim araç bu güne kadar hiçbir sorunumuz olmadı kendisiyle yağını suyunu ver tamam.

    Honda Jazz da aklımda olan bir model ama yakıt konusunda endişeliyim şehir içi kullanılacak araç daha çok 100 km/9 falan bulursa dağılırım :) dizeli de yok jazz ın
  • corola dizel bulunsa iyidir geniş dizel sağlam.Bu sıralar sezondan dolayı ikinci el piyasası hem yüksek hemde araç yok bence alıp kullanacaksanız uzun süre bir kaç ay daha bekleyin sağlam temiz bir araç bulursunuz.Yeni çıkan bir aracı almak risklidir.Bir çok kronik sorunu olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetünal

    kimse chevrolet markasına güvenmiyo sanırım.

    blue ronda: Kotu mali pahaliya sattiklari coktur ama iyi mali ucuza satmazlar hocam
    olayın özü bu sanırım, kasaya tav olup o kadar parayı yatırmak mantıksız gibi bence de.

    10 yıllık bir coralla kullancısı olarak temiz ikinci el bir 2005-2007 arası coralla dizel çok daha mantıklı olacaktır bu durumda. bildiğim araç bu güne kadar hiçbir sorunumuz olmadı kendisiyle yağını suyunu ver tamam.

    Honda Jazz da aklımda olan bir model ama yakıt konusunda endişeliyim şehir içi kullanılacak araç daha çok 100 km/9 falan bulursa dağılırım :) dizeli de yok jazz ın


    hocam bende 11 yıldır corolla kullanıyorum. corolla sedanın dizellerinde sol donanım yok galiba. sol dizelde yalnızca hb modellerde var. biraz donanım arıyorsanız dizelde hb almalısınız. ama yine ben corolla alcak olsam benzin lpg kombinasyonu düşünürdüm. jazzların normal trafikte yaklaşık 7 gibi yaktığını burada kullananlar hep söylüyordu.ama benzinli br otomobil dur kalk trafikte bu değeri çok zor tutturur.




  • cuma günü opetten 50 liralık gaz aldım şehir içi yaptım ama çok trafiğe girdim dur kalk ve çoğu kez az mesafeye gittim 200 km yapmışım 50 tl ama bu değer aracın doluluk orarı, yük trafik vs çok etkiliyo gerçekten ve hep 4-5 kişiydik... artık lpg den sıkılmaya başladım açıkcası alışveriş merkezlerine giremiyosun artı bagaj çok küçüldü ince lastiklerden almıştım ama yinede çocuğun arabası anca sığıyo nerdeyse...

    temiz az km yapmış bir coralla sedan dizel bulursam alırım.
    şu ara fiyatlar uçmuş durumda 2 ay beklemeli ama şu anda benim aracımında fiyatı arttı birde o var :) yani bende 2 ay sonra satsam benimki de düşecek :) pek fark etmiyo sanırım.

    birde şu var Jazz gerçekten aklımda olan bir model bir iki defa otomatik vitesini ve manuelini kullandım kısa mesafede çok havalı "şeker gibi araba" içi de çok ferah ve yeterli genişlikte... hız yapma ya da agresif kullanma durumum hiç olmadı olmazda dikkatli kullanmayla aşağılara indirebilirm km durumunu. indirenleri de biliyorum. ayrıca yine japon arabası olduğu için tercih ederim Hondayı...

    örnek verirsem 2006-07 Jazz ın benzinli 1.4 ü, 2006 coralla sedan dizel den 2000-3000 aşağısında bir rakam olursa tercih ederim. sonuçta ikinci el 80-100.000 i devirmiş dizel bir aracın masrafını da düşününce + 2-3 bini göz önünde bulundurusak jazz mantıklı olur.




  • siz aracınızı şimdi satın bir kaç ay bekleyin.Şu an piyasa uçuk zze112 kasa dizel sedan terra corollaya 30000 isteniyor
  • forumdaki dizel ve benzinli 1.4 Jazz araçların yakıtlarını incelediğimde çok bir fark olmadığını fark ettim. Sürekli şehir dışına da çıkmıyorum.
    Honda Jazz 100 km yaklaşk 25 tl yakıyor deniliyor. O halde tüplü arabayı satıp yüksek km dizel almak yerine az km yapmış ve fiyatı biraz daha aşağıda jazz mantıklı

    Karar verilmiştir temiz ikinci el bir Honda Jazz otomatik 1.4 Elit aranacak ve alınacak :)

    baya bir araştırdım bu aracı ve iç mekan ve konfor olarak ve kullanıcı yorumlarından sonra diğer kardeşlerinden biraz ilerde bagaj olayı da yeterli Hb olduğu için tavana kadar kullanma durumu var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.