Şimdi Ara

Conax Modül mü, Teledünya Kutusu mu ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
214
Cevap
6
Favori
76.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdar_ayberk

    İnternetten 2. el modem bulabilirsiniz. Ben de modem sorunu yaşandığını forumdan öğrendim. Docsis 3 modem alın. Docsis 2 modem almayın. Docsis 2 modem 16 mbps üzeri hızları desteklemiyor. Alırken de alıcıdan mac numarasını öğrenin. Modem ile ilgili borç olup olmadığını Türksat arayıp,öğrenin. Kablo modem elektronik marketlerde de satılmıyor. Netmaster Infinity ya da Ubee modem bulabilirseniz daha iyi olur.

    Uydu yayıncılığında 4K maliyetli olduğu için şimdilik yeni kaallar açılacak gibi gözükmüyor. Maliyeti azaltmak HD yayınların bitrate değerini düşürürken kanallar 4K yayın yapması zor. ip yayıncılıkta 4K yayın gelişebilir. Bazı diziler ve bazı spor karşılaşmaları 4K çekiliyor. O yayınları izleyebilmek için yüksek hızda sınırsız internetin olması gerekiyor. Gelişmesi zaman isteyecek:)
    Modem konusundaki sıkıntıyı bende @EnemyTerritory hocamdan öğrendim. Yalnız dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Modemin mevcut eski sahibi üzerinden hak ve borç olarak düşüp boşa çıkması, MAC kaydının yapılmış olması ve tabi ki arızalı olmaması gibi :)

    Bu kadar (belki daha vardır) kriteri tutturmak zorunda kalmak ve modem rezaletini yaşamak zorunda kalmak Türksat'ın içine nasıl sindirebildiği bir durum anlamak mümkün değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 7 Şubat 2019; 13:2:26 >




  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Modemi ona göre tedarik etmeleri gerekiyordu. Elektronik mağazalarda modem satmıyor. İkinci el sitelerine şimdi baktım,ikinci el fiyatları da yükselmiş.
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum size Üstelik 2. el modem aldınız garanti yok aldınız hayırlı olsun bir sorunu var ise hemen anlamak mümkün degil çalışıyor ama randıman vermiyordur gel de anlat vs vs vs maalesef halen ülkemizde en kurumsal gözüken milyonlarca dolarlık firmalar bile amatör durumlar sergiliyor Kablonet gayet iyi bir örnek, Aslında tüm gsm ve net oparatörleri aynı durumda sattıkları hizmet sorunlu ama ücretler en üst düzey
  • Arkadaşlar selamlar, sizlere bir sorum olacak yaklaşık 2 yıldır Technisat Digit Isio STC 4K uydu alıcısı kullanıyorum ve bu uydu alıcının 1 modül girişi mevcut bende o modülü kablo tv modül takarak kullanıyorum. Şimdi sorum şu; yakın zamanda digitürk modül almayı planlıyorum ve cihazda tek CI+ modül bulunduğundan o hakkımı digitürkten yana kullanıp uydu alıcısında ki smart card girişine de kablo tv kartını takıp kullanmak istiyorum. Acaba bu mümkün mü yoksa teledünya içinde muhakkak modül kullanmam gerekiyor mu? nette biraz araştırdım pek çok uydu alıcısı incelemesinde bu kart girişlerine teledünya kartlarının takılarak sorunsuz kullanıldığı yazıyor ama emin olamadığımdan sizlere sormak istedim. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok makbule geçer şimdiden çok teşekkürler. Cihazın arkasının resmini de ekliyorum bilgi vermek açısından.

     Conax Modül mü, Teledünya Kutusu mu ?




  • Teledünya kutudan conax modüle nasıl geçerim. Dezatantajı olur mu?
  • qqqqqq0 Q kullanıcısına yanıt
    Modülün avantajı görüntü kalitesi daha iyidir, televizyonunuz izin verirse farklı sıralama yapabilirsiniz, tek kumanda ile yayınları izleyebilirsiniz. Dezavantajı ise kanal geçişi daha yavaş oluyor. Televizyonunuzun işlemcisine göre yavaşlığı değişir.

    Modülü Kablo TV'den kiralayabilir, dışarıdan internet ya da mağazadan satın alabilirsiniz. satın alacaksanız ürünün orijinal olup olmdığına garantisine dikkat ediniz.
  • serdar_ayberk S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Samsung 40f6510 televizyona uyar mı? Bu konuda acemiyim. Birde uyarsa modülü satın almak mı uygun? Nerden alabilirim? İlk mesajdaki hb de satış yok.
  • qqqqqq0 Q kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Televizyonuzun DVB-C desteği var,modülle izleyebilrisiniz. 2010 sonrası çoğu televizyonun modül desteği var. Modül satın alacaksanız güvenilir satış yapan bir yeri tercih edin. İnternette satış yapanlar var da satıcının bgüvenirliğini bilemiyorum. Eskiden elektronik marketlerden modül satışı yapanlar vardı. Garanti konusunda, orijinallik açısından güvenilir derdim de şu anda tavsiyede bulunamıyorum. Türkiye'deki faaliyetleri sona erdiği için isim de verebilirim,Electro World'de conax modül satılıyordu. Güvenilir satıcı bulamazsanız da modülü kiralayabilirsiniz. Kiralarsanız da aylık 3 TL kiralama ücreti var.
  • serdar_ayberk S kullanıcısına yanıt
    Geçiş yaptım çok iyi oldu. İki sorum var.

    Yeni kanal gelirse ne yapmak lazım?

    Hem uydu hem kablonet takılı nasıl geçiş yapabilirim? Sorun olur mu birlikte kullanmanın?
  • qqqqqq0 Q kullanıcısına yanıt
    Televizyonun otomatik kanal ekleme(güncelleme) özelliği varsa açık olsun. Kanal otomatik eklenecektir. Eklenmezse dehttps://www.turksatkablo.com.tr/Frekans-Listesi 'ne bakarak hangi frekansa geldiyse manuel arama ile ekleyebilirsiniz. Frekans Mhz 256qam 6900 şeklinde oluyor.

    Uydu hdmi ile bağlıysa sorunsuz geçiş yapabilirsiniz. İkisi de aynı listede yer alıyorsa sorun yaşanıp yaşanmayacağı televizyonun özelliklerine bağlıdır. Sorun yaşamayabilirsiniz.
  • merhabalar

    anneme aşağıdaki tv'yi aldım az önce mutfak için. özellikle analog girişli model kastım çünkü eski tv mini tüplü idi ve kablo tv hattı çekili mutfakta. salonda ise teledünya kutusu var. şimdi ürün resimlerine falan bakarken farkettim. modül girişi mevcut sanki, doğru mudur? ben bunun için üyeliğime ek 3tl ile modül kiralayabiliyor muyum salonda aynı zamanda kutu varken? 3 tl yılda 36 tl yapar, dışardan alabileceğim farklı bir link var mı? :) eski mesajlardaki hepsiburada linkleri gitmiş hep.

    şimdiden teşekkürler
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07FYZTVHG/ref=ya_st_dp_summary?ie=UTF8&psc=1




  • darkness_kaan kullanıcısına yanıt
    merhabalar

    Televizyonun bir sitede dvb-c desteğiin olduğu yazıyor. Diğerlerinde belitilmemiş olarak geçiyor. Conax modül uyumlu olup olmadığı televizyonun katalogunda yazıyordur.Uyumluysa 3 TL'ye modül kiralayabilirsiniz. İkinci televizyon içinde aynı anda izleyecekseniz 2. bir kart gerekir. Onu içinde yan oda kampanyasına taahhüt vermeniz ayrı ücret ödemeniz gerekir. Çok izlenmiyorsa analog yayın işinizi görebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdar_ayberk

    Kutu olsaydı HDMI ile bağlantı sağlanacaktı. Modül olunca doğrudan anten girişiyle bağlantı kuruluyor. Modülün görüntü kalitesi daha iyidir. Bazı kanalların bitrate değerleri düşük olabilir. Sinema kanalları da HD'dir de bitrate değerleri çok yüksek değil. Modülle HD ve 4K görüntü alabilirsiniz. HD kanalların görüntüsü HD'dir. SD olan belgesel kanalları var,onların görüntüsü SD'dir. Televizyonunuza baktım 4K'ymış. Modül dışında 4K kanalı izleyemezsiniz. 4K kanal olarak da Kablo TV'de bir tek FunBox UHD var. Onu 4K izleyebilirsiniz.
    Hocam 10 ay geçmiş üzerinden ama hala kullanıyorsanız philips tv de conax modülünün performansı nasıl? Yeni 4k Philips tv aldım. Evde HD kutu vardı. Conaxa geçiyim diyorum performansı ve görüntü kalitesi güzelse.




  • memothegreat kullanıcısına yanıt
    Kanal değişim hızı televizyonuzun işlemciyle alakalı. Yakın hızda da olabilir,yavaşta olabilir. Modülde televizyonda görüntü kaybı yaşanmayacağı için daha net,kaliteli bir görüntü alırsınız. İsterseniz modül kiralayıp,deneyin. Performansından memnun kalmazsanız iade edersiniz. Televizyonuzun 4K olduğunu söylemişsiniz, FunBox UHD kanalını da modülle izleyebilirsiniz.
  • serdar_ayberk S kullanıcısına yanıt
    Tamamdır teşekkürler.
  • memothegreat kullanıcısına yanıt
    Rica ederim
  • memothegreat kullanıcısına yanıt
    benzer kararsızlığı bir ay kadar önce yaşamıştım. Sonra Conax modüle geçtim, çok çok memnun kaldık. Tek kumanda kullanımı ve tvnin kendi menülerini kullanmak çok iyi geldi, özellikle philips menülerini çok beğendim, modül kullanmanız tavsiyemdir.
  • T1nY kullanıcısına yanıt
    Conaxa geçtim hocam. Teşekkürler bilgi için. Bende şuan için memnunum.
  • elcuman E kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Bazı televizyonlarda Türkiye seçimi ile kurulum yapılamıyor. Finlandiya ya da Almanya seçimi yaparak arama yapmayı deneyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T1nY

    benzer kararsızlığı bir ay kadar önce yaşamıştım. Sonra Conax modüle geçtim, çok çok memnun kaldık. Tek kumanda kullanımı ve tvnin kendi menülerini kullanmak çok iyi geldi, özellikle philips menülerini çok beğendim, modül kullanmanız tavsiyemdir.
    merhaba bende de philips pus7002 var, conax modülle izlerken orjinal dile nasıl geçiliyor kumandada dil tuşu yok. yapamadım bir türlü
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.