Şimdi Ara

Comnet, 'Access Denied' hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu ne oluyor acaba ? Vpn falan açık değil, bu gibi birkaç siteye giremiyorum, iss'den vpnli mi geliyor internet tam olarak nedir acaba. Benzer hata alıp çözüme ulaşabilen var mı?


    Comnet, "Access Denied" hatası



  • Bunu çeşitli konularda epey uzun uzun dile getirmiştim. Comnet'in ip havuzundan bize atanan ip adresleri hosting etiketli olduğu için sunucu, vpn, proxy vb. gibi bağlantılarla sitelere girmeyi reddeden ve özellikle cloudflare üzerinden bu bağlantılara yasak koyan (saldırı vs. den korunmak amaçlı) sitelerde problem çıkartıyor.


    Bu sitelere giremiyorsunuz.


    Bunu comnet'e ticket atarak ve çok ısrarcı olarak, üzerine comnet ile alakalı açılan tüm donanımhaber konularında detayı ile dile getirerek yazdım. Fakat bir çözüm olmadı.


    Comnet, sorun bizle alakalı değil girmeye çalıştığınız siteyle görüşün diyerek başından savıyor. Çözüm odaklı değiller.


    Çoğu siteye girebiliyorsunuz fakat bu şekilde korunan sitelere giremiyorsunuz. Tek çaresi comnet'in bize sağladığı internet çıkışında bazı düzenlemeler yapması veya bu sitelere ip adresinize izin vermeleri için başvurmanız. Ki bunca siteye nasıl başvuracaksınız? Kaldı ki umurlarında bile olmaz bu sitelerin. Çözüm sağlaması gereken yer kesinlikle comnet.


    Comnet'in en büyük sorunu bu konuda bahsettiğiniz sorundur ve çözmüyorlar. Çözmeyi reddediyorlar.


    Bu adrese girin ve ip adresinizin etiketlerine bakın;

    Comnet, "Access Denied" hatasıip-api.com
    IP-API.com - Geolocation API
    https://ip-api.com


    En aşağıda şu kısmı göreceksiniz;


    Kod

    Yığını:
    "asname": "COMNET-DATACENTER-ISTANBUL", "mobile": true, "proxy": false, "hosting": true }


    Burada "hosting" etiketi "true" olduğu için, ip adresimiz sanki bir hosting ip'si gibi gözüküyor. Bu benim çıkarımım tabii, ben bu etiket yüzünden bazı sitelere giremediğimizi düşünüyorum.


    Forumda comnet'i öve öve bitiremeyenler ise davetiye kodu spamı yapmak dışında böyle şeylere değinmiyorlar. Tek dertleri 1 ay daha nasıl bedava internet kullanırım. Böyle sorunları comnet kullanıcıları olarak ticket vs. yolu ile şikayet edersek ve sayımız çok olursa halledebiliriz ancak. Bu bahsedilen sorun çok büyük bir rezalet. Rezalet sorunun olması değil aslında, rezalet sorunu bildikleri halde çözmemeleri ve üzerine çözmeyi de reddetmeleri.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 21 Nisan 2022; 20:2:31 >




  • Evet, sizinki ile aynı değerler. İlginç bir durum, vpnli gibi görünüyoruz, twitter hesaplarımı bu yüzden kapatıyor demek.

    Ben bununla alakalı destek açarım, çözüm üretmiyorlar ise o zaman peşin aldığım internet süresi bitince farklı bir iss geçerim zira 1, 2 tane site olsa neyse denilir de, çoğu site bu güvenlik önlemini almış, ben çok rastlıyorum, belki sayıları git gide artar, ne yapacağız kalıp hiç bir siteye giremeyecek miyiz. Mantıksız hareket ediyorlar çözüm üretmeyerek.



    Comnet, "Access Denied" hatası




    @Zaris





  • Bey V kullanıcısına yanıt

    Benim işimle alakalı bir sitede bu sorunu yaşamıştım, aylık ödeme yaptığım bir site olduğundan adamlara 3 gün rica minnet ederek ip adresim için izin aldım. Ondan benim şimdilik bir sorunum kalmadı ama hangi sitede sorun yaşanacağı belli değil gerçekten.


    Comnet'in te dediği şey şu "Bizlik bir şey yok. Girdiğiniz sitelerle görüşün."


    Çözüm odaklı hiçbir girişimde bulunmadılar. Hatta dedim ki; "En azından bir teknik biriminize aktarsanız inceleseler? Böyle kesitirip atmayın lütfen."


    Cevap, "Söylediğimiz gibi yapabileceğimiz bir şey yok."


    Siz de yazın tabii, belki başka müşterilerin de aynı sorunu yaşadığını ve yaşayabileceklerini idrak edip çözmeye çalışırlar Comnet, "Access Denied" hatası 

  • Zaris kullanıcısına yanıt

    Girdiğimiz siteler, güvenlik önlemlerini bizim için tamamıyla iptal edecek değiller herhalde.

    Benim de dikkatimi çekti, çalışanları mı ilgisiz alakasız, firma olarak çalışanlar mı denetlenmiyor, velhasıl bir ciddiyetsizlik durumu mevcut.

    Bugün bir şansımı deneyeyim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.