Şimdi Ara

commwarrior

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu virüs hakkında bilgisi olan varmı? forumda arama yaptım ama bulamadım daha önce sorulduysa kusura bakmayın...



  • Cep telefonu virüsüne dikkat!


    Veri güvenlik şirketleri, yeni bir cep telefonu yazılım virüsünün bu hafta içinde resim ve ses içeren mesajlar yoluyla yayılmaya başladığını ve türünün ilk örneği olan bu virüsün dünyadaki bütün cep telefonlarını tehdit ettiğini açıkladılar.

    Commwarrior.A virüsü, girdiği telefonun rehberindeki isimlere multimedya mesajları göndererek kendini kopyalıyor ve aynı zamanda aynısını başka aygıtlarla kurulan kablosuz Bluetooth bağlantıları üzerinden gerçekleştiriyor. Virüs nihayetinde telefonun pilini bitiriyor.

    İnternet üzerinden dünyada büyük bir hızla yayılan bilgisayar virüslerinden farklı olarak cep telefonu virüsleri daha önce teknoloji nedeniyle sınırlı bir kapsamda kalıyordu.

    Dünyada ortaya çıkan ilk cep telefonu virüsü Cabir, Bluetooth bağlantıları üzerinden altı ay içinde yalnızca 16 ülkeye yayılmıştı.

    Güvenlik yazılımları üreticisi Symantec yaptığı açıklamada, Commwarrior.A virüsünün Symbian yazılımı üzerinden faaliyet gösteren ve çok sayıda kişi tarafından tercih edilen Series 60 cep telefonları kullanıcılarına farklı isimler altında multimedya mesajları gönderdiğini bildirdi. Kullanıcının basması ve mesajı yüklemesi halinde virüs yayılıyor.

    Finlandiyalı virüs araştırma şirketi F-Secure Direktörü Mikko Hypponen`in verdiği bilgiye göre, elde edilen ilk göstergeler virüsün kökeninin Rusya olduğuna işaret ediyor.

    Symbian yazılımının yüzde 48`ine sahip olan dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi Nokia , cep telefonu sektörünün virüslere hazırlıklı olduğunu ve bilgisayarlarda elde edilen dersleri kullanabileceğini ifade etti.

    Hem Nokia sözcüsü hem de Hypponen, cep telefonu operatörlerinin, şüpheli dosyaları tarayarak daha geniş çaplı bir virüs yayılmasını durdurabilmelerinin gerektiğini belirttiler....


    Türkçe Kaynak:http://www.oytrabzon.com/oytrabzon/modules/sections/index.php?op=viewarticle&artid=380
    Yabancı Kaynak:http://www.f-secure.com/v-descs/commwarrior.shtml




  • Henüz elime ulaşmadı.. Söz!!! Ulaşınca dagıtımını paylaşım bölümünde bizzat yapıcam..































    Şaka tabii, şimdi ciddiye alınmasında ceza yemeyelim ayaküstü..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.