Şimdi Ara

Community College

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlıkta belirttiğim kolejler hakkında bilgi sahibi birisi rica etsem beni bilgilendirebilir mi ?Avantajı-dezavantajı,şartları,fiyatları vs. Sanırım lise 3'te başlayabiliyoruz.İngilizce anlayabilirim,konuşabilirim ama ana dilim kadar değil.Bu kayıtlarda sorun yaratır mı ?Ucuz ve kaliteli eğitim vermeleri konusu beni şüphelendirdi.Açıkçası dezavantajının sadece kişisel meseleler olduğunu gördüm.Farklı düşüncelere ihtiyacım var, ne düşünüyorsunuz ?



  • http://forum.donanimhaber.com/m_41525565/tm.htm ilk mesajda Amerika bölümünde açıklamıştım.
  • Açıklamanızı okudum ama aşağıda http://uluslararasiegitim.blogspot.com.tr/2009/05/community-college.htmllinkinden almış olduğum bilgiler sizin açıklamalarınızla çakışıyorlar.Benim avantajım lise 2'nin sonunda başlamak istemem.O zaman gerekli krediyi-bu arada tam anlamadım bu krediyi-toplayabilirim.Yıl sonu ort.:95.49 yani idare edebilir belki.Özetle liseden sonra girmek istemiyorum, aktarma gibi.Atı alıp Üsküdarı geçmek istiyorum.

    Community College nedir ? 

    Community college, Amerikan eğitim sisteminin parlayan yıldızıdır. Geçmişte uluslararası alanda çok fazla bilinirliği olmayan bu sistem, son yıllarda sağladığı avantajlar ile adeta patlama yapmıştır.

    Öğrencilerin Community Collegelarda okumalarının genellikle iki nedeni vardır,

    1- Öğrencinin lise not ortalaması kötü ise yahut istediği üniversite'de kabul alamamışsa, daha iyi bir üniversite'ye geçiş yapmak için basamak olarak kullanılır Community Collegelar. Daha iyi idrak edilmesi açısından bir örnek verecek olursak: Community College'de political science okuyan bir öğrenci not ortalamasını yüksek tutması durumunda 4 yıllık çok prestijli bir üniversite'ye geçi yapabilir.

    2- Tercih edilmesinin 2. nedeni ise fiyatlarıdır. 4 yıllık üniversiteler 12 bin dolar'dan kapı açarken, Community Collegelar 4 bin dolar'dan başlamaktadır.

    Community college seçerken her öğrenci kendi kıstasları dahilinde hareket etmektedir. Amerika'nın her eyalet'inde bir çok Commuinty college bulunmaktadır. Her eyalet güvenlik ve fiyat olarak birbirinden farklılık göstermektedir. Genelde College seçerken bu iki husus kıstas olarak alınır. Bunun sebei ise; bütün Community Collegelar eğitim kalitesi olarak biribirine çok yakındır.

    Community Collegelar kendi eyalet'inde bulunan bazı üniversiteler ile anlaşmalıdır.

    Bu anlaşmanın avantajı nedir ?

    4 senelik iyi bir üniversite'ye direk geçiş imkanı sağlamaktadır. Not ortalamanızın fazla bir önemi olmamaktadır.

    4 senelik üniverite'ye geçiş yapabileceğiniz gibi, ön lisans diploması alarak iş hayatına atılabilirsiniz.

    Not: Community Collegelarda bulunan bölümler ayrıca yazılacaktır.




  • dostum ne yaptın gidebildin mi 5 sene olmuş merak ettim
  • 5 sene sonra itü ie ye gidip kendi işimi kurmaya karar verdim. yıllar geçti ama yurtdışı ve eğitim fikrim değişmedi. bu durumlarda mevcut koşullar en belirleyici etmen oluyor motivasyondan sonra
  • Hocam benim böyle bir firsatım var community college'dan 4 yıllık üniversiteye transfer olmak istiyorum daha sonrasında.Önerir misiniz böyle bir şey yapma mı ? Computer science bölümünde okumak istiyorum.Teşekkürler şimdiden

  • SemihKoca S kullanıcısına yanıt

    Merhabalar bende ABD de okumak istiyorum Comunity Collegeler özellikle bana çok cazip geliyor ancak bunlar hakkında sormak istediğim sorular var size


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar cc'lara gitmedim gitmeyi de planlamıyorum nasip olursa wat yaptıktan sonra erasmus yaptığım ülkedeki okullara başvurup intibak yaptıracağım başvuracağınız cc'lerin sıralamalarına bakın değer mi diye. Brownhood açıkçası önermem. Ama yapılabilir wat ile gidenler vizeyi uzatıp okurken çalışıyorlar ve yapıyorlar. Ama lisans ücretinin altından nasıl kalkıyorlar bilmiyorum. Risk almak isteyen şu saatten sonra gemileri yakma kafasında oluyor.

  • SemihKoca S kullanıcısına yanıt
    iyi bir cc ye gitmeyi itu ie ye tercih eder miydiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cscolt1

    iyi bir cc ye gitmeyi itu ie ye tercih eder miydiniz

    Ben her türlü ederim. Amaç ilerde ABD'ye yerleşmekse, ABD'de istersen Boğaziçi'ni birincilikle bitirmiş ol, adamların gözünde herhangi bir değerin yok eğer öyle çok önemli projelerde falan bulunmadıysan. Adamlar ABD diplomasına bakıyor her türlü.


    Community college denen olay benim gözümde nispeten orta gelirli kişilerin ABD'ye en kısa yoldan kapak atması için on numara bir yöntemdir. Tabii yine belirli bir bütçe gerekiyor ama normal üniversitelere göre çok daha ucuz olmaları, kısa süreli olmaları ve mezun olduktan sonra ABD'de resmi bir diploma sahibi yapması yeter de artar bile. Daha ne olsun.


    ITU IE'den mezun olsan ne olacak? Öyle aman aman bir öğrenci değilsen mezun olduktan sonra asgari ücretle proje stajyeri olarak dandik bir aile şirketinde işe başlarsın, kekoların, barzoların ağız kokusunu çekersin. 5-10 yıl sonra alacağın maaş da enflasyondan dolayı cebe girmeden çöpe gider. ABD'ye kapak atma amacın varsa ve para da nispeten kısıtlıysa (yani yıllık 30-40K dolar harcayamayacaksan, ben en fazla 10-15K falan harcayabilirim diyorsan) doğru yallah community college'lardan birine git. Hiç bekleme.





  • https://www.iecc.com.tr/Amerika-da-Community-College

    commnty college amerikan eğitim sisteminde en basit yoldan eğitim alacağınız + en ekonomik yoludur.

    1 yıl ESL programını bitirdim, mimarlık okudum ve 4 yıllık üni geçtim. hem çalıştım hem okudum. bütün bu işlemleri IECC ile yaptım. iyi ki de onlarla çalıştım. herşeyimi kusursuz hallettiler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.