Şimdi Ara

Çok yiyip kusmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese. Son zamanlarda kullandığım ilaçlardan kaynaklı iştahım çok açıldı. Doymak nedir bilmiyorum sürekli açım ve canım sürekli tatlı şeyler istiyor. Tatlı konusunda kontrolümü kaybediyorum. Her yiyişten sonra kendimi kusturup bir daha asla tatlı yemicem diyorum ama olmuyor. Kusmazsam hiç rahat edemiyorum takıntı gibi bir şey oldu. Bunları doktora anlatmayı düşünüyorum ama beni hastaneye yatırır ve ailem bu davranışımı duyar diye çekiniyorum. Sizce ne yapmalıyım?

    Kullandığım ilaçlar : Rexapin, efexor ve lamictal

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Yeme bozukluğu hastalıkları çok ciddi hastalıklardır kesinlikle utanma ve çekinme doktorla görüş şuan Anladığım kadarıyla Blumia hastalığı evresindesin. psikolojik hastalıklardan en çok ölüm oranına sağlık hastalıklar yeme bozukluğu hastalıkları umarım geç olmadan ciddiye alırsın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhallebimuhtarı M kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim. Bu sefer kesinlikle doktora anlatacağım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zengin hastalığı herhal gel benim yerime geç yiyecek bişey bulamaz iyileşirsin

  • KESİNLİKLE durumunu anlat. aldığın ilaçlar iştahı açar rexapin özellikle sabah akşam yedirir.

  • Hocam bu bir yeme bozukluğu, Hatta “bulimia nervoza” diye geçiyor. Anlattıklarına göre çoğu tanıyı taşıyorsun ve Böyle çok yemene neden olan faktörlerden biri strestir, stresini at ve bir psikiyatriste görün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lil suffer -- 23 Mayıs 2022; 12:55:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lil suffer kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap için teşekkür ederim. Haftaya psikiyatri kontrolüme gidince kesinlikle söyleyeceğim. Afedersin ama dün peşpeşe bimden aldığım 2 kazandibi, keşkül, cips ve kolayı 15 dk içinde yedim sonra da her zaman ki gibi pişman olup kustum. Kusmanın etkisiyle de boğazım acıyor çok sık farenjit oluyorum. İnşallah bu durumdan kurtulurum ama stresi azaltmadan zor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rexpain fena iştah açıyor ya doktoruna danış kesinlikle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar doktorla görüştüm. Başlangıç seviyesinde yeme bozukluğun var dedi. Rexapin yerine Risperdal verdi ayrıca uyku problemi yaşarsam da Seroquel kullanacağım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • noahwizgate kullanıcısına yanıt
    Seroquel de Risperdal da iyidir güzeldir geçmiş olsun seni çok iyi anlayabiliyorum.
    Kendimde fark ettiğim masada bilgisayar basında boş amaçsız oturursam kendimi yer kalmayana kadar dolduruyorum. Eğer senin de fark ettiğin denk gelen durumlar varsa kaçınmaya çalışabilirsin. Ben öyle olmasın diye gidip yatıp bir şeyler açıyorum aklım uzaklaşsın diye.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • furkanta_resmi kullanıcısına yanıt
    Hocam bende bu hatayı çok yapıyorum sırf can sıkıntısından veya mutlu olmak için patlayana kadar yiyorum. Dış görünüşümü geçtim şeker hastalığı da başladı. Eğer kilo veremezsem metformin kullanacağım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • noahwizgate kullanıcısına yanıt
    Hocam tavsiyem iradenizi tutmanız ben metformin senelerdir kullanıyorum hiç bu durumlara gelin istemem hatırlatıcı bir şey baglayabilirsiniz bileklik gibi iradenizi sorgulatacak

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Rahatsızlığın için kullandığın ilaçlar iştahı açıyor, o veya bu ilaç az çok etkileri var. Sigara kullanmıyorsan şanslısın, çünkü sigara tüketimini de acayip ölçüde arttırıyorlar.

    Tavsiyem, mümkün oldukça kendini frenlemek, tabi bunu tamamıyla yapabilmek mümkün değil, fazladan yediğin besin için yüksek efor sarfettiren spor yapmalısın. Koşu idealdir bence 30dk'da bayağı kalori yaktırır, şeker hastalığı gibi şeylerin oluşmasını da önler.

    Yani fazladan yediğin şeyleri, kusmak yerine biraz kendini frenleme ile, biraz da orta ve yüksek tempolu koşu ile telafi etmen. Ayrıca bir şeyler tüketme isteği geldiğinde kendini kandırmanın en kolay yolu su içmektir, bir dene işe yararsa kendini frenleme de yardımcı olur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.