Şimdi Ara

Çok utangacım, hayatım avuçlarımdan kayıp gidiyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
11
Favori
7.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nerple kullanıcısına yanıt
    Kendiniz halledemezsiniz. Sorun önemli noktaya gelmiş: intiharı düşünüyorsunuz. Bu ciddi bir konu. Kendiniz halledecek olsanız hekimlerin işi ne?
    İlacı da kendi kafanızdan kullanmıcaksınız eczane vermez zaten. Bu tip ilaçlar bağımlılık yapmıyor ve yeşil reçete gerektirmiyor ama kullanımları çok hassasiyet gerektirdiğinden sadece doktor veriyor.

    Doktora git doktora. Burada geçen konuyu anlat buraya yazdıklarını aynen aktar beni arkadaşlar gönderdiler fala tüm detayları anlat. Cümleye bazı sıkıntılarım var hocam diyerek başla... Kekeleyerek konuşuyorum ama kusura bakmayın de, karşı tarafın sorununu biliyor olması seni rahatlatacaktır daha rahat konuşursun. Konuşmayı dahi beceremiyorum demişsin. Gittiğin hekim rahat olabilmen için kendi hemcinsin olsun mümkünse. Sonra kendine konuşma planı yap. Mesela odadan içeri girdiğin zaman merhabalaaaar, kolay gelsin hocam de. O sana sorular soracak ama daha çok dinleyecek. Arkadaşınla sohbet eder gibi konuşacaksın bu kadar basit. Gerekli görürse seni ilaca değil gurup terapilerine çağırır. Bak sıkıntı yapcak hiçbirşey yok ben de eskiden gittim. Özellikle ergenlik döneminde başlayıp üniversite sınavıyla patlayan bir sorundur bu. Üniversiteye başlayınca da bir anda kendini yığınla sorunun içinde buldun çok normal bir durum.




  • İntiharı düşünme sebebim genelde hayatın özünü sorgulamamdan kaynaklanıyor. Çoğu insan bu çıkmaza girmiştir ve "neden yaşıyorum ki?" demiştir. Benimki de buna benzer bir şey.

    Peki sizce devlet psikiyatristine mi gitmeliyim? Bu konuları pek bilmiyorum, sorularımı mazur görün. Ayrıca ailemin haberinin olmasını istemiyorum. Kendim hafta da bir psikiyatr ile görüşsem belki bana faydası olabilir.
  • bende öyleydim. ama araştırdım sürekli kurslara yazıldım , kulüplere girdim , etkinliklere gittim vs.

    tek başıma sokağa çıkıp insanlarla iletişime girdim. bu benim için de zordu. 5-6 saat sokakta dolaştım ve sadece 2 kişiye adres sorabilmiştim. o anda da aşırı heyecanlanmıştım. ama o gün o 2 kişiyle iki kez daha karşılaştım ve en sonunda yanlarına geçip muhabbet ettim. hayatımın en mutlu günlerinden biriydi. tanımadığım iki kızın masasına oturmuştum ve konuşmuştum. üstelik evlerine bırakmıştım. eve dans ederek gitmiştim.

    bir kulübe girmiştim. hafta sonları toplantı oluyordu. saat 14'deydi toplantı. saat 10'da da kursum vardı. sabah 8'De uyanıyordum hafta sonları. düşün millet uyuyor keyfine bakıyor ama ben kurslara gidiyorum tamamen kendi isteğimle. kurs bitti. saat 12 civarı. dışarı çıktım hava çok güzeldi. millet kızlı erkekli gülüyor eğleniyor ben ise tek başımayım. geçtim bir yere oturdum ve baktım ki tek başına oturan bir benim. gözümden bir iki damla yaş aktı. eve mi gitsem diye düşündüm. ev benim için kurtuluştu. ne zaman üzülsem eve gidip bilgisayara oturmak istiyordum. ama eve gitmedim ve kursa gittim. orada iki kızla tanıştım. yaklaşık 3 ay muhatap oldum ki kızın birisi benden hoşlanmıştı ama ben yürütemedim olayı çünkü tecrübem yoktu.

    bu ve buna benzer birçok şey yaşadım. şuanda yalnız değilim. arkadaşlarım var. birçok insan bana özeniyor. sosyalliğimi övüyor. kızlarla olan fotoğraflarıma imrenerek bakıyorlar. kısacası azim olmadan hiçbir şey olmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hüseyinhayko cepkinci

    hadi buyur işte gene bir şükür paradoksu


    yahu hocam bi adam gelip sizin bi kolunuzu kesse 'allaha şükürler olsun en azından diğer kolum kaldı şükürler olsun yarabbi' mi diyeceksiniz?

    şükür şükür de biyere kadar hocam.

    Alıntıları Göster
    İşe bak ki Dünyayı şükretmeyi bilmeyenler, sadece isteyip ve ulaşana kadar durmayanlar yönetiyor
  • Nerple kullanıcısına yanıt
    Ben de ne zaman bir gruba girsem ya aşırı heyecanlanıp aklımdakilerin hepsini söylemeye çalışırken saçmalıyorum ya da hiç tınlamıyorlar beni. Bir şey anlatmaya başladığımda bir başkası aynı anda bir şey anlatıyor ve insanlar o kişiye odaklanıyor. Bazen çok alçak sesle konuştuğumu fark ediyorum. Bazen de nerede hata yapıyorum anlamıyorum. Her zaman çok nazik olmama rağmen insanlar benden hoşlanmıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: macsimust

    Ben de ne zaman bir gruba girsem ya aşırı heyecanlanıp aklımdakilerin hepsini söylemeye çalışırken saçmalıyorum ya da hiç tınlamıyorlar beni. Bir şey anlatmaya başladığımda bir başkası aynı anda bir şey anlatıyor ve insanlar o kişiye odaklanıyor. Bazen çok alçak sesle konuştuğumu fark ediyorum. Bazen de nerede hata yapıyorum anlamıyorum. Her zaman çok nazik olmama rağmen insanlar benden hoşlanmıyorlar.
    Ses tonu ve anlatırken kullanılmayan jest ve mimiklerimizle alakalı olduğunu düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim yazdıysan da göremedim. hangi bölümde okuyorsun samsunda? bir de ne burcusun? bu kadar depresif olma :D
  • rockcash kullanıcısına yanıt
    Endüstri mühendisliği okuyorum. Kova burcuyum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkınti senin ozguvenin degil senin suratin senin fizikin, eget yakisikli falan olsaydin kizlar seni es olmaya deger bulsaydi boyle bi sorun yasamayacaktin, kizlarin gozunde bir hic isen genetik olarak insanin evrimine zararliysan senin beynin bile seni ciftlesmekten alikoyuyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende senin gibiyim. Okulun baslarinda cok konusmak takilmak isteyen oldu ama ben istemedim hep yalniz kalmak istedim aralarinda kendimi mutlu hissedemedim kafa denklerim degildi. Bu sene sinava tekrar girecegim icinde pek takmadim. Sende konusmandan duzgun birine benziyorsun zorlada olsa aralarina gir. Hoduk gibi gir bagira bagira muabbetlerine dal anca oyle oyle olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir zavallı olduğunu biliyorsun değil mi ? Eğer zavvalı bir insan olmak istemiyorsan o kafanı kaldırıp dış Dünya ile iletişime geçmeyi öğrenip bilmen lazım. Yoksa hayalleri olmayan zavallı yıkık bir insan olursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Complicated tipler insanların konuşmayı değil filmlerde karşılaşmayı tercih ettikleri tiplerdir.Söz konusu tavrı hazineye çevirip artık o tiplerden biri olmayabilirsin

    Hem zaten konuşmak nedir ki
  • Nerple kullanıcısına yanıt
    :D tahmin etmiştim. ben de kova burcu bir elektrik mühendisiyim. özel mesaj kutuna bak.
  • Hocam gir merhaba de otur yanlarına veya hobi bul spora falan başla öz güvenin yerine gelir. Bu kadar çekinme yani birine " merhaba naber? " desen sana küfür etmez ya da dövmez yani korktuğun neyse işte. Zorla kendini abartma bu kadar.
  • AlienPickless9 A kullanıcısına yanıt
    Bende hiç kafa dengi bulamadım. Bilmiyorum çok mu seçiciyim ama insanlar bana göre değil. Anlaşamıyoruz çoğuyla. Ya kendim olup yalnız kalacağım ya da rol yaparak sahte bir hayat yaşayacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arnoldşırnaktahalayceker kullanıcısına yanıt
    Ben senin yaşındayken büyüklerime karşı daha saygılıydım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İTÜinş kullanıcısına yanıt
    Merhaba demek maalesef zor. Cidden sandığınız kadar kolay değil. Karşı cinsi katmıyorum bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nerple

    Merhaba demek maalesef zor. Cidden sandığınız kadar kolay değil. Karşı cinsi katmıyorum bile.
    Valla hocam iş sizde bitiyor kimse elinizden tutup ortamlara sokmayacak seni e hayatında 1 kere 18-30 aralığında olup karşı cinse ve boş zamana bu kadar çok sahip olacaksın. Yani boşa geçirme derim zamanını ; ortalık cıvıl cıvıl sen kendine sürekli " ben eziğim , malım , asosyalim " dersen öyle olursun. Kendi kendini güçlendirmen lazım. Ha bunu okuyunca da bir şey değişmeyecek konuyu da büyük ihtimal o anki sinirle ya da can sıkıntısıyla açtın. Ama sana diyeceğim kendi kendini kısıtlıyorsun. Kendini bu kadar zorlama.
  • normalde böyle konulara açıp bakmam ama nedense konu başlığı ilgimi çekti, başlıktaki kelime seçimlerinden kitap okuduğun belli oluyor.

    yazılan mesajları okumadım, ama senin aradığın ve ihtiyacını hissettiğin şeyi söylüyorum. AKTİVİTE! bu kadar basit, sen hiçbir şey yapmazsan konuşacak, anlatacak bir şeyinde olmaz. böyle kişiler zamanla arkadaş grubundan silinir çünkü sıkıcıdırlar, nedenide bellidir. hiç konuşmazlar, sadece dinlerler çünkü konuşacak bir şeyi yoktur. insan içine karışmalısın, neyle ilgileniyorsan ona göre bir aktivite edin kendine. en bilinenleri spor ya da müzik kursu. hadi bak sana on numara taktik vereyim, başkasının anısını kendi anınmış gibi anlat, ama dikkat et anıyı duyduğun ve anlattığın kişiler birbirini tanıyor olmasın. zamanında çekinken birine böyle yap demiştim, çocuk gitmiş benim anıyı ortak arkadaşlara kendininmiş gibi anlatmış ve kendini tuhaf bir durumda bulmuştu.

    senin şu anki döngün > üni ders- eve gel bilgisayar oyunu- varsa belki proje ödevi filan. bunu değiştir gerisi düzelir.

    ünide değil misin? git rastgele bir sınıfa gir, selam ben x de konuş insanlarla. önceki cümleyi okuyunca '' neden geldin diyen olursa '' diye düşüneceksin eminim, korkma sormaz kimse, eğer sorarsa bile sizin bölümü merak ettim ya da bu bölümde ne yapıyorsunuz de. baktın bir şeyler anlattılar, ooo iyimiş seneye buraya gelicem şimdiden ortamı beğendim de. bunu haftada 1 kere bile yapsan zaten 1 aya 20-30 kişiyi tanımış olursun.

    bu yazdığımı okuyacak arkadaşlar size ne kadar komik gelsede gidin deneyin.




  • Hocam kızlar konusunda sen adim atmazsan mümkün degil onlar atmazlar(eğer brad pitt gibi birseysen o ayri)

    Arkadaşlik ortamıda tamamen sana bağlı insanlarin arasina karışman muhabbet etmen lazim. Onlarla takılip dertlerini dinlemen, yiyip içmen lazim.

    Evde oylece oturup hiçbirşey bekleme!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.