Şimdi Ara

çok param yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2004 üzeri Fiesta 1.4 TDCI almak istiyorum. Üst limitim 25.000 zorlarsam maksimum 27.000'e çıkarım.
    Bu rakamlara bulabileceğim en düzgün araç için tavsiyelerinizi bekliyorum .
    Nelere dikkat etmem gerekiyor. Kilometrede üst sınır ne olmalı, hasar durumu vs. aklınıza gelebilecek her türlü bilgiye ihtiyacım var.
    İlk arabam olacak. Şimdiden teşekkürler.



  • Ekonomi ön planda ise Punto tavsiye ederim. Şuan 2007 fiesta ve 2008 punto sahibiyiz ikisi de aşağı yukarı aynı araçlar. Fiesta lpg li 1.4 punto ise dizel 1.3, fiesta 103 punto 154 bin km de. Puntoyu 3 ay önce, fiestayı 1 sene önce aldık, fiesta ile 6-7 bin, punto ile 4 bin km yaptım..

    İki aracın da artı ve eksilerini yazayım.

    Punto artıları
    Kesinlikle daha komforlu. City mode ile direksiyon kuş gibi. Koltuklar daha rahat, iç hacim daha geniş. Bagaj konusunda emin değilim kıyaslama yapmadım ama, daha geniş sanırım yine. Yedek parça ve bakımları çok daha uygun fiestadan. Fiesta için 3000 civarı tutan işlemler, 1100 lira tuttu puntoda. Sadece baskı balata fazlası vardı fiestanın. Ayrıca punto daha düşük vergi diliminde. Ayrıca tamamen göreceli birşey olmakla beraber, tasarımı daha güzel bence.

    Fiesta artıları
    Yol tutuşu daha iyi. İç aksam daha kaliteli. Daha keyifli bir sürüşü var. Ayrıca jantları 1 inch daha küçük, lastik alırken daha tasarruflu oluyor. Yakıt açısından kıyaslama yapamıyorum iki araç da farklı yakıtla çalıştığı için.


    Aralarındaki farklar çok fazla değil. Fiesta sürerken puntoya kıyasla posche sürüyormuş gibi hissetmiyorum veya konfor açısından puntodan fiestaya geçince attan inip eşeğe binmiş gibi olmuyor. ufak farklar var. Ancak ekonomi farkı büyük.

    Senin sorundan farklı olarak kendi kişisel yorumumu bitirdiğime göre, sorularını cevaplayım.

    Herşeyden önemlisi kilometre tek başına birşey ifade etmiyor. 90 bin km de motoru 190 binlik arabadan kötü halde olacak arabalar çıkacaktır. Ancak yine de kilometre önemli bir ölçüt. Bence arabanın yaşının 12-13 katını geçmemeli. Örneğin, 2006 model bir araba 120-130 binde ise ideal olacaktır. Aşağısı benim için tercih sebebi olur, yukarısına temkinli yaklaşırım ben.

    Hasar konusunda, özellikle maddiyat açısından mümkün olduğunca temiz bir araç bulmaya çalışın. Belki 1000-2000 lira fazla verirsiniz ama Allah korusun ihtiyaç durumunda da zararsız ve çabuk satmanız kolaylaşır. Mümkün olduğunca kaput ve tavanda boya/değişim olmamasına özen gösterin.

    Hangi arabayı alırsanız alın tramer kaydını sorgulayın, ekspertize sokun. 100-150 liradan tasarruf edeyim derken binlerce liradan olabilirsiniz.

    Umarım fiesta forumunda punto tavsiye etmemden dolayı fiesta kullanıcılarını kızdırmamışımdır. Ancak çok parası olmayan birisi için, ki buna ben de dahilim, Punto birkaç tık daha avantajlı. Ama en sonunda hangi arabayı alırsanız alın önemli olan arabanın temizliği ve içinize sinmesi. İkisi de aynı sınıf arabalar ve aralarındaki fark çok değil.




  • The Sovereign kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Aslına bakarsanız Fiesta diye bi kısıtlamam yok.
    İçime sinen ekonomime uyan her aracı değerlendirebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.