Şimdi Ara

çok önemli: SÜPER HIZLI AĞA KORSAN KARIŞTI.^^^^ INTERNET 2 ^^^^

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnternetin gelecek kuşağı olarak gösterilen süper hızlı bilgi ağı Internet2 üstünde öğrencilerin korsan müzik ve film alışverişi yapması, ABD'yi ayağa kaldırdı.
    Uzun zamandır aralarında uluslararası kuruluşların ve ABD hükümetinin de bulunduğu 200 üniversiteden oluşan konsorsiyum tarafından yürütülen çalışmalarda hız konusunda rekor üstüne rekor kırılıyor ve bu yeniliklerin birkaç sene içinde tüm dünyaya yayılması umuluyordu.

    Bu ağ, DVD kalitesindeki bir filmi 30 saniyede transfer edecek kadar hızlı. Normal şartlarda oranın üstü bir internet bağlantısında bu işlem 25 saatten fazla sürüyor. Bölgede en çok fikir ve sanat eserinin korumasını üstlenen Amerikan Kayıt Endüstrisi Birliği, Internet2 ağına bağlı 18 üniversiteden 405 öğrencinin dava edileceğini duyurdu. Bunun yanında yasadışı dosya paylaşımına giden 41 eyaletten 140 okula da uyarı mektupları gönderildi ve üniversitenin yetkilileri uyarıldı.

    En hızlı bağlantı

    Yapılan araştırmalarda 13 bin 600 müzik eserinin yasadışı yollardan çoğaltıldığı belirlenirken hızlı internetin de yardımıyla öğrenci başına yaklaşık 2 bin 300 dosyanın indirildiği belirlendi. Birliğin başkanı Cary Sherman 'hızlı internet ağının da normal kurallara tabi olması gerektiğini savunurken birlik olarak bu alanda korsanlık yapılmasına izin vermeyeceklerini' belirtti. Bunun yanında yetkililer, hayata geçirilen korsanlık eylemlerinin tüm ağı yavaşlatarak bilimsel çalışmalara sekte vurulmasından da çekiniyor.

    Internet2 ağını yöneten yetkililer ise yaptıkları açıklamada, ağ üzerinde korsan eylemlerin yapılıp yapılmadığının incelenmediğini, bunun teknik yetersizlikler ve kişisel hakların korunması ilkesi yüzünden yapılamadığını vurguladı. Bunun yanında üniversite yöneticileri, ağdaki kullanıcıların yaptıkları eylemlerden Internet2 ve onun teknolojisinin sorumlu tutulamaması gerektiğini söyledi.

    Nasıl bulundular?

    İnternet alanında yıllardır birçok kullanıcıya dava açan şirketlerin yasadışı dosya paylaşımını üniversitelerarası ağda dahi takip etmesi, bu kurumların konu üstünde ne kadar agresif davranabileceğinin de önemli bir göstergesi oldu. Bunun yanında yetkililer, bu kapalı ağ üstünde yapılan korsanlığın nasıl farkına varıldığını ve kontrol edildiğini açıklamazken herhangi bir yasadışı izlemenin gerçekleştirilmediği üstünde özellikle durdular. Ancak kendilerine herhangi bir izleme isteği gelmediğini belirten Internet2 yetkilileri, bu eylemin kendileri tarafından dahi gerçekleştirilemediğini belirtti.

    Kaynak:Akşam







  • Ne yazıkki gereksiz topiclere muazzam bir ilgi var.
    Fakat bakıyorum da önemli sayılabilicek konularda konuşacak userlar yok. eskiden çok daha seviyeli bir kullanıcılar vardı. Artık denize petrol karıştı.
  • şu andaki kullandığımız internette bile korsan alım gönderimi engelleyemiyorlar. Birde hızın 30 saniyede dvd filim indirdiği zamanı düşünün öyle bi internet hızında nasıl engellemeyi düşünüyorlar anlamıyorum. Zaten engellenemeyeceği ortada bari serbest bırakında sizde kurtulun kıçlarınıda yırtsalar önleyemezler yasa dışı doya paylaşımını. Aslında benim tahminim bu internet2 olayını çoktandır çözdüler test aşaması felan bitti ama sırf korsan korkusu yüzünden dağıtımını yapmıyorlar. Şayet böyle olsa bile Türkiyeye ne zaman gelir bilmem artık.

    Bu arada tüm arkadaşların ve islam aleminin MEVLİD KANDİLİ mübarek olsun , Allah' u Teala HZ. sonumuzu hayır etsin
  • isteyen istediği önlemi alsın geleceçkte internet hızı öyle bir artcakki bir günde düzinelerce film indirilebilecek insanlar internetten sanal HDD ler satın alacak bakkala gitmek yerine internetten sipariş verilecek ve kopyacılık hiç olmadığı kadar ihyalancak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.