Şimdi Ara

Çok basit bişey sorcam galiba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar beyler. Ekran kartım sistem özelliklerinde 256 mb (resim) görünüyor ama internette ekran kartımın modelini araştırdığımda 512 olduğu yazıyor. Format yeni atıldığı halde 256 yazıyor.BU resim den de anlaşılacağı gibi max. bellek 512 yazıyo ama diğer herkes neden o max. belleği kullanırken ben yarısını kullanıyorum? bios tan düzeltsem işime yarar mı? sony vaio vgn-fz21m kullanıyorum ve 2. el aldım. bu seride anakart , ekran kartı sorunu oluyomuş. acaba önceki kullanıcısı sorun olmasın diye düşürmüş olabilir mi? Yükseltmeli miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micheck555 -- 10 Ocak 2014; 19:03:17 >







  • tahmin ediyorum ki entegre-paylaşımlı ekran kartın var. bios tan paylaşımı 512 yaparsan sorunun çözülür zannedersem.
  • gtxman G kullanıcısına yanıt
    Bunu sorun olarak görmüyorum aslında. Çünkü ekran kartının ram ini artırmanın pek bi önemi yok diyolar o yüzden ram artırmak istemiyorum fakat benimki kapasitesinin de altında olduğu için yükseltsem mi diye soruyorum. Normal bi adamın 256 lık kartını 512 ye yükseltmesiyle benim yükseltmem arasında fark olur mu ? eğer olur derseniz yükselticem.
  • şimdi ekran kartının ram ini yükseltmenin bi anlamı yok diyenler neye istinaden bunu söylediler bilmiyorum. ama oyunlar gpu üzerinde detaylandırma yaparken vram e ihtiyaç duyarlar. yani çalışma alanı ne kadar geniş olursa o kadar iyi.

    tabi oyundan oyuna göreceli bir durum.

    ikincisi ise kullandığın bilgisayarın ekran birimi değiştirilebiliyor mu yada ekran kartı takılabiliyor mu araştırmak lazım. her taşınabilir bilgisayarın grafik arabirimi değişmez.
  • gtxman G kullanıcısına yanıt
    ekran kartı ram ını artırınca ram den yiyeceğini söylüyolar. bu yüzden performans artmaz gerek yok gibisinden akıl veriyolar. zenginden para istersin akıl alırsın misali :) ekran kartı ram imimin artıralabip artıralamayacağını nerden öğrenebilirim?
  • pegasus1881 kullanıcısına yanıt
    gta 4 ü düşük ayarlarda oynuyorum. biraz daha ekran kartının artması lazım performans artmasa da bunu yapmak istiyorum ama nasıl yapıcağımı bulamadım. bios a giriyorum main falan var ama yapılabilecek hiç işlem yok... nasıl yapabilirim?
  • pegasus1881 kullanıcısına yanıt
    dostum kartımı örselemeyi bırak da benim biosumda bu olay mümkün mü onu söyle. hepsinde mümkün olmadığını biliyorum. durmuş ordan akıl veriyosun senin kartını köpek yemez falan.
  • ilgili bölüm notebook bölümü burada cevap almanız çok çok zor.
    ama benım bu mesajımdan sonra bana ayar olanlar size cevap yazabilirler.
  • teşekkür ederim dostum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.