Şimdi Ara

Cok agir olup barfiks cekenler ? (Vucut agirligim 105kg) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
8.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mitokondrioglukadayi

    Kesinlikle tugrabozan cok daha iyi ama malesef satis konusunda problem var, hicbir sitede yok, facebook uzerinden vs baglanti kurulmasi gerekiyor, halbuki bilek guresi veya vucut gelistirme ile ugrasanlar icin bulunmaz nimet (Kavrama kabiliyetinin onemli oldugu her sporda gecerli).

    Keske bilindik online sitelerden satis yapsalar, malesef yok.

    Hocam siteleri yok ama kesinlikle güvenebilirsiniz. Ben bu zamana kadar 6 farklı alet aldım hiç birinde de sorun yaşamadım. Hepsi sağlam evladiyelik malzemelerdi.

    Hatta kavrama kuvvetinden konu açılmışken size bir tavsiyede bulunayım. Barfiksi ince bar yerine kalın barlarda çekseniz daha faydalı olur. Ben şahsen 5 cm çapındaki demir boruyla çekiyorum.

    Barfiksi arttırmak için ya da barfiks çekebilmek için yardımcı egzersizler konusuna gelirsek:

    Inverted Row hareketi barfikse yardımcı olabilir.



    Ben yapılış şeklini göstermek için videoyu paylaştım illa o makinada yapmanıza gerek yok evde de şu şekilde yapılabilir:

    Cok agir olup barfiks cekenler ? (Vucut agirligim 105kg)

    Sınır sizin hayal gücünüz.


    2. tavsiyem barfiks barına zıplayarak kendinizi yukarı çekin. Bırakırken yavaş yavaş inin. Yani hareketin negatifini yapın. Böyle yaparak barfiks çekebilir ya da barfiks sayınızı arttırabilirsiniz.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarık-16 -- 21 Haziran 2017; 20:30:19 >




  • Tugrabozan cok kaliteli ama keske satislarini normal sitelere kaydirsalar, facebook uzerinden olmasa, bence cok alan olur ve memleketin sporcularina da katkisi olur. Guvenilirlikleri konusunda bir suphem yok.

    Evde oyle bir masa yok, zaten birkac kere yapsam masa dagilir gider ama kesinlikle ise yarar bir hareket.

    Barfiks demirim kirisin hemen uzerine celik dubelle tutturulmus durumda ancak, kirisin ust kismindaki tugla boslugu nedeniyle cok saglam degil oturdugu yer ve sicrarsam kic ustu yere dusebilirim duvarla birlikte.

    inverted row kesinlikle ise yarar ancak ev cok kucuk, simdilik yer acmaya calisiyorum, eskiden bench vardi, onunla gayet guzel calisabiliyordum, malesef sartlar geregi bench`i koyacak yer bulmak cok zorlasti. Tavsiyeler icin tesekkurler.

    Bulundugum yerdeki parkta bunlarin hepsi var ama iste yaz-kis oraya gidip calismak zor, evde mutlaka yer acmam gerekiyor.
  • Chin up ta avuç içi sana, pull up ta karşıya bakıyor


    Tutuş gücü benim de aşırı derecede zayıf. 140 kg deadliftten sonra elim tutmuyor. Mixed grip şeklinde yapınca strapa göre daha iyi hissediyorum. Strapın bende nedense hiçbir faydası yok. Ellerim küçük galiba onunla alakalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B8937EC2 -- 22 Haziran 2017; 15:58:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bench Press`e geri donme asamasindayim ama yuksek agirliklarda tek basima calisacagim icin barin uzerime dusmesini istemiyorum, Turkiye`de bu rack tipi korumali bench press sehpalari nerede bulunur ? Demircide falan yaptiran var mi ? Cok ucuk rakamlar gordum, yurtdisinda ucuzlar.

    Chin up`ta hala 2`nin uzerine cikamadim, sicaklar da cok etkiledi.

    Cok agir olup barfiks cekenler ? (Vucut agirligim 105kg)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitokondrioglukadayi -- 17 Ağustos 2017; 21:20:10 >




  • Guncel vucut agirligi = 99.5 kg

    Tam tekrar nizami cekilebilen tek set maks rep = 2

    Nizami tek set sinav = 33 (Genelde oglen vakti)

    Gunluk cekilen sinav sayisi = 167

    sabah ve aksam 16+14+12+11+13 tekrar,5 set 66x2

    Calisilan gunlerde amino max 8000 sabah kalkar kalkmaz 1 adet, ilk calisma oncesi(40 dakika) 1 adet, aksam son sinav seti sonrasi 4 adet

    Barfiks, gece yarisi 2 reps (tam nizami tekrar, tek set) 2 repsx3 (ilk cikis tam nizami ikincisi yarim rep seklinde) geri kalan 1 rep x 5

    Bu tempoyla cok hizli olmasa da ilerleme kaydedebiliyorum, malesef kilo vermek kacinilmaz oldu.
  • mitokondrioglukadayi kullanıcısına yanıt
    Barfiks o kiloda zor arttırmada zorlanmaniz normal ama şınaviniz gerçekten çok iyiymiş. 100 kilo bir vucut için 33 şınav çok iyi bir rakam. Ben 80 kilo halimle 35 şınav anca yapabiliyorum. Barfiks 10 tane anca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mitokondrioglukadayi kullanıcısına yanıt
    Guzel gelismeler. Tabi 5kg verdigini de goz onunde bulundurmak lazim.

    Zamaninda barfiks cok takmistim, vucudum 75kg civarindayken belime 20kg asip 6 tekrar cikariyordum. Cut’a baslamadan once 85 kiloydum, 3-4 tekrar zar zor cikiyordu, cut suresince buna gelmistim.

    Barfiks bir az tecrube ister. Asagidaki ipuclari kullanabilirsiniz.

    1. Barfiks fail sevmez. Evet, cok garip, ama zorlayinca rep dusuyor. O yuzden 2-3 tekrar fail’den uzak durmak lazim. Cok intensif zorlama varsa 5-7 gunde bir yapmak lazim.

    2. Volume lazim. Ama sadece 2 tekrar cikiyorsa? Iste gerekli volume yakalanamiyorsa gelismek zor. Bu yuzden ters agirlik makinasinda baslanabilir veya direnc lastigini ayaklarin altindan gecirip uclarinu elle tutup cekilebilir. 6-7 tekrardan baslayip tekrarlari arttirmak gerekiyor, ta ki vucut agirligi ile en az 5-6 tekrar yakalanana kadar. 0dan baslamak cok zor. Boyle imkanlar yoksa tek care hareketin negatifini yapmak. Yuksek bir sehpa ile ust noktada asilip yavasca inmek gerekiyor. Bu sekilde negatif 5-6 tekrar yakalamak mumkun.

    3. Frequency lazim. Evet, cok zorlamadan sık yapmak lazim. Ama her gun degil. Haftada 2-3 ideal.

    4. Barfiks form ister. Cogumuz bisepsle cekeriz, ondan dolayi olmuyor. Sirtimizi kullanip goguse dogru cekmek gerekiyor.

    2 tekrar yapabilecek arkadas ne yapmali? Iyi bir soru. Baska programi olmadigini varsayarsak:

    2 hafta boyunca haftada 2 defa barfiks cekmeli, 3. Hafta bu tek sefere dusmeli. Ilk hafta 2 defa 2ser set. Fail yok. Ters agirlikli alet veya lastikli. En az 6-8 tekrar cikacak sekilde. 2. Hafta 3er set, ayni sekilde. Son hafta, 1 antreman, 2 set, ilk sette maksimum efor (fail’a yakin) ve 2. Set ters agirlikli veya lastikli ve sadece onceki set ile ayni tekrar veya en fazla +1. Her 3. Hafta ilk set birer birer tekrar arttirilmaya calisilir.

    Iyi sporlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tarık-16 kullanıcısına yanıt
    Bende facebook yok bundan nasıl alabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • semavi7 kullanıcısına yanıt
    Hala yapıp veriyorsa telefonla ulaşabilirsiniz. Özelden attım
  • @hyuga kojiro

    Bugun itibariyle, 35`i gorebiliyorum tek sette ancak seneler once (12 sene olmus) 80 kiloyken 70-80 arasi sinav ve 8 nizami barfiks cekebiliyordum. Tekrar kolumda ve gogsumde artis olmaya basladi, bana sorarsaniz 80 kilo icin 10 barfiks son derece basarili (Nizami oldugunu dusunursek, kollar tamamen inecek ve cikacak)

    @Alx

    1- Omuz, sirt veya kolumda zorlanma yok diyebilirim, yorgun da degilim ve 2 ser gun arayla haftada 2-3 gun ve gunde 2 saati alan bir calisma. Rahat sayilirim. Yillar once de bu sekilde baslamistim (tek barfiks cekemiyordum, yine agirdim, 80-85kg, bench press`le karisik antremanlarim sonrasi barfiks sayisi artmisti, simdi ev dar oldugu icin bench sehpasi almakta zorlaniyorum)

    2- Direnc lastigi beni korkutuyor, ayagimdan cikar vs, suratima carpar diye vs... Negatifleri yapiyorum ama nefesimi cok zorluyor, 40. saniyeden sonra, kilo verme taraftari da degilim.

    3-evet, hergun degil barfiks, 3 ya da 2 gun haftada.

    4- evet simdilik malesef bicepsle ellerim ice donuk cekiyorum(Gerci kollarim da guclenmeye basladi) zira duvara donuk tuttugumda sadece 1 barfiks cikiyor tam ve nizami o da gelisme acisindan pek mantikli gozukmuyor

    son paragraftaki onerilerinizi deneyecegim. aslinda dinlenme icin (gercek anlamda) 5 gun falan gecmeli deniliyor, hatta iki hafta diyen bile var ama bilemiyorum.

    Guclendigimi bariz goruyorum, sinav 22`ydi basladigimda ve barfiks 0`di. Cok agir ilerleme ama istikrarli.


    Degerli vaktinizi ayirip cevap yazdiginiz icin tesekkur ederim.


    Arkadaslar, bu ulkede rack veya squat machine disinda, koruma pinli veya barli bench press sehpasi satan bir yer yok mu ? eger bench`e geri donersem 100kg uzeri agirliklarla hasir nesir olacagim, sakatlik veya kaza yasamak istemiyorum malum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitokondrioglukadayi -- 6 Ekim 2017; 0:32:5 >




  • bench press almak yerine sirtima agirlik koyup sinav cekmeye karar verdim, yarin ilk extra agirlik 10kg olacak, tek sette 36 sinav cekmemin barfiks sayisinda pek anlamini goremedim, sadece kondisyon ve nefes olarak daha iyi oluyorum, mesele su ki sirtimdaki bu agirligi zamanla 30kg`a nasil cikaracagim, birisinin tutmasi lazim, o birisi olmadan yapmanin bir yolunu bulmaliyim. (Galiba sirt cantasi bu isi gorecek, youtube`daki videolarda bu sekilde calisanlar var)

    eger 30kg ile sinav cekersem, barfikste mutlaka iyi gelismeler saglayacagimdan eminim. bakalim neler olacak.

    Oyle ahim sahim bir kol yok, seneler gecmis, son durum bu

    Cok agir olup barfiks cekenler ? (Vucut agirligim 105kg)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitokondrioglukadayi -- 20 Ekim 2017; 0:56:11 >




  • mitokondrioglukadayi kullanıcısına yanıt
    Hocam amacım çok bilmişlik yapmak değil ama şınav göğüs, omuz , arkakola vurur. Barfiks ise sirt , onkola. Yani sırtinizi guclenlendirmelisiniz barfiksin artmasi için. Onkoluda ihmal etmemek gerek tabi. Sırt hareketlerinde güçlenirseniz mesela one arm dambell row evdede kolaylıkla yapılabilecek bir hareket. Barfikse çok faydası olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hyuga kojiro

    Hocam amacım çok bilmişlik yapmak değil ama şınav göğüs, omuz , arkakola vurur. Barfiks ise sirt , onkola. Yani sırtinizi guclenlendirmelisiniz barfiksin artmasi için. Onkoluda ihmal etmemek gerek tabi. Sırt hareketlerinde güçlenirseniz mesela one arm dambell row evdede kolaylıkla yapılabilecek bir hareket. Barfikse çok faydası olacaktır.

    Estagfirullah, onerileriniz icin tesekkurler, bench olmadigi icin weighted pushups secenegine yoneldim. Tabi farkli gruplar calissa da, sonucta core gucleniyor ve bu durumda genel kuvvet artmis oluyor, artik ikinci barfiksimi tam anlamiyla cekiyorum (%90-95 diyebiliriz) yakinda 3`e de gecmis olurum diye dusunuyorum. One arm dumbell row ve bent over barbell row kesinlikle faydali tabi.

    Ben gecmiste 1 barfiks bile cekemezken bench pressle 8 e cikmistim, baska hicbir hareket yapmadim (tabi duzenli olarak pullup-pushup-bench uclusuyle)

    Farkli kas gruplari calisiyor diye sinavin barfikse yardiminin olmadigini dusunulse de (ve bu cogunlukla dogrudur da), core guclendigi icin barfiks esnasinda daha diri, daha sert bir vucut oluyor, yani barfiks sirt temelli olsa da sinavin tamamen etkisiz oldugunu dusunmemek gerekir.

    Nihayetinde core gucleniyorsa, her hareket daha iyi yapilir. Nacizane gorusum.

    Bu arada normal sinavda 36`yi (tek set) gormeme ragmen, agirlikli (10kg) sayi 17`ye dustu.

    Buna gore agirligi 20`ye yukseltmeye karar verdim, simdi sirt cantasi ariyorum.




  • 2 Ay sonra gelinen nokta 4 tekrar, supinated grip. dirseklerin tamamen duz oldugu (dead hang) sekilde pullup yapmamaya karar verdim, zira bu durumda yuk kaslara binecegine dirsege, eklemlere biniyor ve gereksiz acilara maruz kaliniyor.

    Yavas oluyor ama cok kotu de sayilmaz. Kilom 100-101 arasi degisiyor.
  • Biraz okudum konuyu da sunu anlamadim barfikse neden kafayi taktin barfiksle mi vucut yapiliyor anlamadkm barfiks izole hareket sirt kaslarinj sekillendirir tabi once diger hareketlerle gelistirdikten sonra..sade barfiksle sirt felan oyle fazla gelismez..



    Ayrica salona gitmiyen belli agirliklara vucudu alisik olmuyan duz barfiksi biraz zor ceker hele kiloluysa

    Ben bile su an 10 tane zor yapiyorum sifir inip yani bayadir spor yapmama ragmen bencr barfikse takilma pek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Barfiks temel guc belirleyen hareketlerden oldugu icin kafayi taktim, bir de agirken bunu yapabilmek cok zor ama bir o kadar da keyifli. 100 kiloyken o barin ustune cikmak farkli, 70 kiloyken farkli. Cevrenizde 100 kilo ustu kac kisi barfiks cekebiliyor ? (Vucutcu olmayanlar ozellikle, cunku ben vucut gelistirmeci degilim).
  • 75KG yim. Kendime 15KG ağırlık bağlayıp 6 tane çekerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.