Şimdi Ara

CNC ama hangi CNC ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumda dolaştıkça arkadaşların bilinçsizce cnc tezgahı araştırdığını görüyorum.bazı kavramların anlaşılması için şunları açıklamak gereğini duydum. Bu konuyu hakkıyla bilen arkadaşlar yanlışlarımı düzeltirlerse ve ilave ederlerse sevinirim.
    CNC bir koordinat sistemidir bu sistemle yapılacak işin koordinatları tesbit edilip hareketli kesici parçaya iletilir.buparça işlemi tazyikli su ile yapıyorsa sistem su jeti diye anılır.kesici kafa lazer ise, cnc lazer olarak bilinir.eğer kesici kafa olarak matkap benzeri bir kafa kullanılıyorsa cnc router olarak anılır .Bu aletlerden su jeti en az kullanlılan tipidir.cnc lazer daha yaygın olan tipidir. bu iki tezgahta oldukça büyük ve pahalı aletlerdir.Bunlarda iş yaptırmakta tabiidirki pahalı oluyor,ama bizim modifikasyon için ihtiyacımız, parçaları el aletleri yerine daha hassas olan router ile kesmektir.Genelde tabela ve reklam işi yapanların kullandığı daha ucuz bir alettir.madrabazına düşmezseniz parçalarınızı çok ucuza birkaç dakikada kestirebilirsiniz.boşuna büyük cnc tezgahları ile uğraşmayın, sanayi sitelerinde ızdırap çekmeyin, derim.İstanbul anadolu yakasında bu tür işleri yaptırabileceğiniz bir yeri ihtiyaç duyarsanız PM den verebilirim. şu cnc pahalı muhabbeti bitsin istedim.Saygılar.
    not: konu sadece kesim(dekupaj) konusunu açıklamak maksadıyla yazılmıştır.cnc lerin çok farklı işlemler yaptığı konumuz dışındadır.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.