Şimdi Ara

CNBC: Türkiye 2 hafta içinde S-400'den Vazgeçmezse Yaptırımları Yiyecek! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
491
Cevap
5
Favori
109.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
182 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • YORUM SİZİN

    https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/reuters-turkiye-abd-menseili-bazi-urunlerde-ek-vergileri-indirecek-4885020/

    Son dakika:

    Türkiye’den ABD’ye çelik jesti! Yarı yarıya indirildi
    Türkiye, ABD menşeli 22 üründe ek gümrük vergisini yarıya indirdi. Karar, ABD'nin geçen hafta Türkiye'den çelik ithalatına uyguladığı yüzde 50 oranındaki gümrük vergisini yüzde 25'e indirmesinin ardından geldi. İlgili Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

    ABD menşei bazı ürünlerin ithalatında 14 Ağustos 2018 tarihinde yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan ek mali yükümlülük yüzde 50 oranında düşürüldü.

    Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre, söz konusu liste kapsamında binek otomobiller, alkollü içkiler, yaprak tütün, güzellik ve makyaj ürünleri ile sıvanmamış kağıt ve karton gibi ürünler bulunuyor.

    İŞTE İNDİRİM YAPILAN ÜRÜNLER
    Kararlar ABD’den ithal aşamasında uygulanacak ek mali yükümlülük oranı binek otomobiller için yüzde 120’den yüzde 60’a, alkollü içkiler için yüzde 140’tan yüzde 70’e, yaprak tütün için yüzde 60’tan yüzde 30’a, güzellik ve makyaj ürünleri için yüzde 60’tan yüzde 30’a düşürüldü. Türkiye’nin yarıya indirdiği ürünler şöyle;


    PEKCAN: 521,2 MİLYON DOLAR TUTARINDA İLAVE VERGİ 260,6 MİLYON DOLARA İNECEKTİR
    Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Pekcan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

    Bilindiği üzere 17 Mayıs tarihinde ABD, Türkiye'den ithal edilen çelik ürünlerinde uyguladığı ilave vergileri yüzde 50'den yüzde 25'e düşürmüştür.

    Türkiye bu kararın ardından mütekabiliyet gereği ABD menşeli 22 ithal ürüne uyguladığı ek mali yükümlülükleri yarı yarıya düşürmüştür.

    Bu karar ile ABD ürünlerine uygulanan 521,2 milyon dolar tutarında ilave vergi 260,6 milyon dolara inecektir.

    ABD ile ticaretin önündeki engellerin kaldırılması ve hükümetlerimiz tarafından ortaya konulan 75 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz.

    İHRACATTA SERT DÜŞÜŞ YAŞANMIŞTI

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu filmi daha önce papaz olayında izlemiştik, "bu kardeşiniz burada varken, kafamı kesmeden papazı vermem" diyordu RTE , ne oldu papazın mahkemesi bittikten 45 dk sonra jet ile amerikaya yola çıkmıştı.Madem vereceksin papazı neden atar gider yapıp ülkeye ekonomik olarak zarar verilmesine izin veriyorsun?

    Şimdi de aynısı olacak "bu kardeşinizin kafasını kesemeleri lazım s400 lerden vazgeçmek için" denilip,yumurta kapıya dayanınca vaz geçecekler, yada bazı AKP ye yakın gazetecilerin yazdığı gibi Azerbaycana konuşlandıracaklar.

    Yani burada savunanlar bile o füzelerin gelme ihtimalinin %1 olduğunu biliyor. Zaten vazgeçeceksiniz bırakın ekonomiye zarar vermeyin, ülke ticaretinin %50 si ABD ile.
  • Nato artık ipleri kopardı gibi...

    s400, f35, patriot hepsi ufak konular oldu.

    Türkiye'ye ve birinci muhattabı hükümete soru şu...

    Batı mı, doğu mu? Nato içinde mi kalacaksın, kovalım mı?

    Konu artık buraya geldi!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x3x

    18 yıldır iktidarsın, üretim namına hiçbirşeyi geliştirmedin. Bırak sanayi teknolojiyi, insanlar tarımcılık birle yapmak istemiyorlar. Ekonomin olduğu gibi dışa bağımlı. E be güzel kardeşim, bak sen güzel bir kardeşe benziyorsun, bak sana güzelce anlatıyprum, yıllarca ülkeyi yiyip bitirdiler, tek düşündükleri kendi rantları oldu. Şimdi elin adamı, ekonomi ile bizi tehdit ediyor. Bunun sorumlusu kim ?

    Adamsan ekonomini düzeltir öyle karşı koyarsın abd'ye. Baktı iş kötüye gidiyor, 82 milyon aynı gemideyiz de. Ulan siz yıllarca yatlarda gezdiniz. Millet sandalı bulamadı. Ne aynı gemisi.

    Alıntıları Göster
    Sana birkaç sorum olacak

    1- Dünyanın en büyük yatı hangi Türkiye cumhurbaşkanına alınmıştır?
    2- 25 küsür sene tek parti olarak görev yapan CHP ekonomiyi senin dediğin gibi muhteşem hale getirmiş midir? NATO’ ya giriş hususunda İsmet İnönü’ nün düşünceleri nelerdir?
    3- CHP menşeili Bülent Ecevit’ e ambargo konulduğunda aynı şekilde saldırıp niye bağımsız ekonomi yapmadın niye bizi aç bıraktın diye eleştiriyor musun? Yoksa Bülent Ecevit ABD karşısında dik durdu bağımsızlık daha önemli diye mi geziyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-530508BB2

    Sana birkaç sorum olacak

    1- Dünyanın en büyük yatı hangi Türkiye cumhurbaşkanına alınmıştır?
    2- 25 küsür sene tek parti olarak görev yapan CHP ekonomiyi senin dediğin gibi muhteşem hale getirmiş midir? NATO’ ya giriş hususunda İsmet İnönü’ nün düşünceleri nelerdir?
    3- CHP menşeili Bülent Ecevit’ e ambargo konulduğunda aynı şekilde saldırıp niye bağımsız ekonomi yapmadın niye bizi aç bıraktın diye eleştiriyor musun? Yoksa Bülent Ecevit ABD karşısında dik durdu bağımsızlık daha önemli diye mi geziyorsun?

    Alıntıları Göster
    50 sene önce ki siyasiler, O zaman ki Ülke şartları ile kötü yönetim sergilemiş diyelim, O zamanın Türkiye koşullarına, gerekliliklerine göre yönetenlerin icraatlarını gösterip, 17 sene dir yöneten şuan ki sözde Hükümet, Tek adam rejimi nin yaptıklarını, izlediği politikayı, getirdiği noktayı kıstas alıp savunmak da nasıl bir acizliğin bir göstergesi anlatamam.

    Sen zamanın da şöyle yaparken iyimiydi, ben şimdi böyle yapınca neden sorun oluyor, vb Karı Koca kavgası gibi kendi İktidarını, Ülkeyi yönetenleri savunmaya devam.

    Amacın bilgilenmek bile olsa, ki yazdıklarında kinayeli bir iktidar sempatisi sezinlememek mümkün değil,

    Ambargo ya neden olan Kıbrıs çıkarmasını bile, şuanki iktidarı savunmak için örnek verip anoloji, demogoji yapman bile abesle iştigal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 22 Mayıs 2019; 9:54:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MaSSive kullanıcısına yanıt
    Ben kimseyi savunmuyorum. Baya ahkam kesmişsin bilgili bir insana benziyorsun 3 tane soru sorup bilgilenmek istedim. Neyse ki birine verdiğin yarım cevap haricinde diğerlerini cevaplamadın

    “Türkiye’ nin fakir koşullarına göre dünyanın en büyük yatını aldık. 17 sene bağımsız ekonomiye yetiyorken 25 seneye yetmedi. Ambargo yediğimiz dönem o günün şartları ile aç kalmak doğruydu ama bugünün şartları ile İphone XS MAX telefonunun fiyatının artmasını riske alamayız. “

    İŞTE ARADIĞIM OBJEKTİF BAKIŞ AÇISI

    Çok bilgilisin (!) ya bir soru daha sorayım ben bilmiyorum. Tek adam rejimi nedir? Şöyle bir şey midir?
    Tek bir tane parti oluyor. Parti tüzüğünde şöyle yazıyor.
    Madde-3
    Partinin değişmez Genel Başkanı İsmet İnönü’dür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 22 Mayıs 2019; 11:2:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: senpaituyun

    S400 ün 3 tanesi çoklu ve tekli hava hedeflerine karşı tüm türkiyeyi koruyacak
    Günümüz savaşları karadan olmadığına göre bizim bu hava savunma sistemini kesinlikle almamız gerek sonuçları ne olursa olsun
    Atom bombası biyolojik silah nükleer silah ve hava savunma sistemleri savaş caydırıcı etkendir hiç bir devlet bunlara sahip ülkelere savaş açma cesareti gösteremez bakınız İran adam amerikaya yiyorsa gel beni vur dedi adamlar nükleer silah denemeleri yapıyor
    Bakıyoruz bizde hiç biri yok ortadoğunun göbeğinde savaşın ortasında sın ama yok
    Neden her yeltendiginde Amerika ve yandaşları dur yapma alma yapamazsın alamazsın sen silah üretemez bunlara sahip olamazsın sana ambargo uygularız demiş bizim devlet adamlarına oy korkusu iktidar korkusu ve maşalı yapmaktan tamam ağam demiş

    İPhone kullanmazsan ölmezsin ama savunma ve saldırı gücün olmazsa ölürsün
    Bu ülkede savaş kaçınılmaz pkk ve pyd ye binlerce TIR silah gitti Amerika tarafından bizde olmayan zırhlı araçlar ve silahlar var

    Amerika alma dedi die S400 almayan adamın ben taaaaaaa... Savunanında taaaaa...
    Adam olun biraz
    Şaka mısın atom bombası yazmışsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Milli Savunma Bakanı Akar, S-400 alımıyla ilgili ABD ile yürütülen görüşmeler hakkında, "ABD'liler 'No deal is a done deal' (Hiçbir anlaşma bitmiş değildir) diyor. Biz de diyoruz ki 'Done deal' (Anlaşma tamamlanmıştır). Onlar hiçbir anlaşma, hiçbir sözleşme bitmiş değildir diyorlar. Umutlarını belirtiyorlar" dedi
  • iphone xs max ın fiyatının artmaması içinmi, o senin kendi savı nı güçlendirmek, desteklemek için belirlediğin, yaptığın bir genelleme.
    İphone örneği verip, herkesin derdi sadece iphonemuş gibi, iphone nun fiyatını yurt dışı fiyatı ile kıyaslayıp, Ülkenin parabiriminin değersizliğini anlatmaya çalışmak, geldiği noktayı göstermek olanlara bakıp, her eleştireni derdi sadece buymuş gibi genellemeye dahil edemezsin.

    Zamanın da Atatürk'e ait Savarona yatı, Atatürk tarafından keyfe keder, kendi isteği ile alınmamıştır.

    1.2 milyon dolar, günümüzün değeri ile gerçek değeri 50 milyon dolar civarı iken, 19 milyon dolar a Türk Hükümeti tarafından, satın alınıp hasta olan Atatürk e hediye edilmiştir. Yatı da pek kullandığıda söylenemez.

    Bir tarafta Atatürk yaptıkları ortada, , Bir tarafta ise RTE keyfine keder harcadığı paranın haddi hesabı yok.

    Birşeyleri anlatırken, varmaya çalıştığın şeyi desteklemesi için verdiğin örnekler birbiri ile zıtlık taşımamasına dikkat et.

    Kötü bile olsa, kötüyü kötü örnekle savunup desteklenmesi iyi birşey değil.

    Bu şekil de bir yere varılmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 22 Mayıs 2019; 10:20:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MaSSive kullanıcısına yanıt
    Tek partili değişmez başkanlı bir dönemde keyfe keder alınmadığını nasıl anlayabilirim? Türk hükümeti hediye etti, Atatürk hiç istemiyordu madem iade etseydi? “Doğuda insanlar çıplak geziyor, ham buğdayları yiyor sizin bu yatı almanızdaki amacınız nedir?” Deseydi? Bir ülkenin tek partili sistemde değişmez başkanından gizli hareket eden Türk hükümetini de tebrik ediyorum.

    Ben olaya bakarım isme şekle bakmam . Millet tekneye binemiyor yatta gezenler var eleştirisi yaptın benim de aklıma dünyanın en büyük yatı geldi. Bundan doğal bir şey yok.

    İsraf kişiden kişiye değişmez israftır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 22 Mayıs 2019; 11:24:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-530508BB2

    Sana birkaç sorum olacak

    1- Dünyanın en büyük yatı hangi Türkiye cumhurbaşkanına alınmıştır?
    2- 25 küsür sene tek parti olarak görev yapan CHP ekonomiyi senin dediğin gibi muhteşem hale getirmiş midir? NATO’ ya giriş hususunda İsmet İnönü’ nün düşünceleri nelerdir?
    3- CHP menşeili Bülent Ecevit’ e ambargo konulduğunda aynı şekilde saldırıp niye bağımsız ekonomi yapmadın niye bizi aç bıraktın diye eleştiriyor musun? Yoksa Bülent Ecevit ABD karşısında dik durdu bağımsızlık daha önemli diye mi geziyorsun?

    Alıntıları Göster
    1- Atatürk gidipte yatı kendisi almadı. Ayrıca orda demek istediğim, ülkenin zenginliğini sadece kendisi ve yandaşları yıllarca yedi. 4 tane bakan görevden alındı zamanında, sen sebebini bilmiyor musun? Bunlar fetoyla bile rant kavgasına düştükten sonra bu hale geldiler. O yüzden geç laf çarpıtmayı.

    2- Türkiye 1923-1950 arasında ortalama %8,1 ile cumhuriyet tarihinin en büyük büyüme ortalamasını gerçekleştirdi. Dünyada zebil gibi dolar varken, şartlar çok daha müsaitken akp büyüme ortalaması %4, 7 (2001-2014).2018 son çeyrekte küçüldük. 2019 tüm yılda küçüleceğiz. Ayrıca cumhuriyet dönemindeki ülke kazanımlarının tamamı da akp tarafından satıldı. Türk telekom, tüpraş, şeker fabrikaları, tekel ilk aklıma gelenler.

    3-Kötü örnek, örnek değildir. Biz onun içinde aynı şeyi söyleriz. Ayrıca o zamanda aynı şey oldu demek, şu anlama geliyor; evet biz daha iyisini yapamadık, eskiden nasılsa hala aynı , hiçbirşeyi ileriye taşıyamadık.

    Yıllara göre büyüme oranları;


    CNBC: Türkiye 2 hafta içinde S-400'den Vazgeçmezse Yaptırımları Yiyecek!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x3x -- 22 Mayıs 2019; 11:26:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-530508BB2

    Tek partili değişmez başkanlı bir dönemde keyfe keder alınmadığını nasıl anlayabilirim? Türk hükümeti hediye etti, Atatürk hiç istemiyordu madem iade etseydi? “Doğuda insanlar çıplak geziyor, ham buğdayları yiyor sizin bu yatı almanızdaki amacınız nedir?” Deseydi? Bir ülkenin tek partili sistemde değişmez başkanından gizli hareket eden Türk hükümetini de tebrik ediyorum.

    Ben olaya bakarım isme şekle bakmam . Millet tekneye binemiyor yatta gezenler var eleştirisi yaptın benim de aklıma dünyanın en büyük yatı geldi. Bundan doğal bir şey yok.

    İsraf kişiden kişiye değişmez israftır.
    Wikipedia


    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/MV_Savarona

    Pardon yaşadığın Ülke de Wikipedia bile ambargo yemiş durumda değilmi.

    VPN kullanmıyorsan,

    Linkteki Bilgiler aşağıda.

    Adını Hint Okyanusu'nda yaşayan Afrika kuğusundan alan gemi, 1931 yılında Gibbs & Cox tarafından, Brooklyn Köprüsü'nün mühendisi Amerikalı John A. Roebling'in mirasçısı Emily Roebling Cadwallader için tasarlanmıştır. Gemi, Blohm & Voss tarafından Hamburg'da inşa edilmiştir. Geminin toplam maliyeti 4 milyon $ (Haziran 2015 eşdeğeri 58.5 milyon $) olmuştur.[2] Gemi, vergi sebepleriyle Cadwallader çifti tarafından ABD'ye sokulamayınca Hamburg'a geri döndü.

    Savarona, 23 Şubat 1938'de Türk hükümeti tarafından 1.2 milyon $ (Haziran 2015 eşdeğeri 19.4 milyon $)[3] karşılığında satın alınarak sağlığı gün geçtikçe kötüleşen Mustafa Kemal Atatürk'e hediye edilmiştir. Atatürk, ölümünden önce gemide sadece 56 gün vakit geçirmiştir.

    Yat, İkinci Dünya Savaşı boyunca İstanbul Boğazı'nda Kanlıca Koyu'nda demirli kalmıştır. 1951'de Güneş Dil adıyla eğitim gemisine çevrilmiştir. Savarona, 3 Ekim 1979'da Heybeliada'da demirliyken makine dairesinde çıkan yangın sonucu büyük hasar aldı. Gölcük Tersanesi'nde 6 ay boyunca onarıldı ve tekrar eğitim gemisi olarak hizmet vermeye başladı, ancak bir süre sonra tekrar hizmetten alındı. Yangından kurtarılan bazı eşyaları 1986'da İstanbul Deniz Müzesi'ne devredildi.[4]

    1989 yılında gemi hurdaya çıkartıldı, ancak haberin basında yer alması sonrasında Savarona, 49 yıllığına Türk iş adamı ve armatör Kahraman Sadıkoğlu tarafından kiralandı.[5] Sadıkoğlu'nun firması, Tuzla tersanesinde üç yıllık onarım sürecinde 45 milyon dolarlık harcama ile gemiyi tamamen yeniledi. Orijinal buhar türbini motorları sökülerek, yerine modern Caterpillar dizel motorlar takıldı. Yenilenen gemi, ünlü ve önemli konukları ağırlamak ve Atatürk'ün anısını yaşatmak amaçlarıyla kullanıma alındı.

    2013 yılının sonraların da dönemin Başbakanı, Türkiye Cuhmuriyetinin 12.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca kiralık bulunduğu iş adamı Kahraman Sadıkoğlu'ndan devri alındı ve Türkiye'de ve yabancı ülkelerde gerçekleştireceği toplantı ve görüşmelerde prestij amaçlı olarak değerlendirilmek üzere bakım ve restorasyonu yapıldı. Bakanlık tarafından 10 ay süren restorasyon ve bakımın ardından devlet büyüklerinin tarihi toplantılarında ve önemli kabullerinde kullanabilmesi için son aşama olan "tecrübe seferi"nden de başarıyla döndü. İstanbul Kuruçeşme Limanı'nda demirli bulunan Atatürk'ün yadigarı yat, tarihine yakışır şekilde devlet büyüklerinin Türkiye'de ve yabancı ülkelerde gerçekleştireceği toplantı ve görüşmelerde prestij amaçlı olarak değerlendirilmek üzere hazırlandı.

    Tarihi yat, önemli konuklarını ağırlamadan önce "tecrübe seferi" için Kuruçeşme Limanı'ndan demir aldı. Vatandaşların meraklı bakışları altında bütün ihtişamıyla İstanbul Boğazı'ndan geçen yat, Avşa'ya gitti. Halen dünyanın en güzel yatlarından biri olma özelliğini koruyan Savarona, seferini başarıyla gerçekleştirdi. Savarona'nın tecrübe seferine, Anadolu Ajansı (AA) ekibi de eşlik etti. Başta Atatürk'ün kaldığı oda olmak üzere bütün odaların ve diğer birimlerin tek tek elden geçirildiği yat, bütün ihtiyaçlara cevap verecek şekilde hazırlandı. Yatın bakımında ince elendi sık dokundu. Savarona'nın elektronik tesisatı ve cihazları başta olmak üzere lüzum görülen kısımları yenilendi, her yeri boyandı. Savarona, son teknolojiyle de donatıldı. Gemide dinlenme salonu ve süitlerin yanı sıra Türk ve dünya mutfağından yemeklerin yapılabildiği son teknoloji ile donatılmış mutfak da yer alıyor. Koltuk grupları ile bir piyanonun süslediği geniş salonu ise gerektiğinde oturma, gerektiğinde yemek, gerektiğinde ise geniş katılımlı toplantılar için düzen alınabilecek şekilde düşünüldü.

    Savarona'da en çok ilgiyi Atatürk'ün kaldığı oda çekiyor. Atatürk'ün 55 gününü geçirdiği odaya, söz konusu dönemde çalışma odası olarak kullandığı bölümden girilebiliyor. Odaya girişte sağda "Atatürk" yazılı tabela göze çarpıyor. Atatürk'ün çalışma odasında fotoğraflarından oluşan albümler, çok sayıda kitap ve Savarona'ya ait yazılı belgeler bulunuyor. Mustafa Kemal'in odasına girince her şeyin o döneme uygun şekilde yerleştirildiği görülüyor. Selanik'te kullandığı belirtilen ahşap karyolası ve yatağı, ziyaretçileri tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. Atatürk'ün fotoğraflarının da yer aldığı odada üzerinde MKA yazılı sigarasının yanı sıra mendili ve eldiveni dikkati çekiyor. Atatürk'ün el yazısının yer aldığı tabloyla Cumhurbaşkanlığı forsu, bardakları, bastonu da odada bulunan diğer eşyalardan bazıları. Geminin güvertesine çıkış noktasında bulunan ve Savarona'ya ait o dönemden kalma tek belge olan kroki de gözlerden kaçmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 22 Mayıs 2019; 10:31:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kkratoss

    Doğrudur. Ülke şu an hem ekonomik ve hem de gıdasal yeterlilik konusunda çok zayıf durumda. Yılların getirdiği rezil politikalar bu ülkeyi baskıya ve tehdide açık hale getirdi ne yazık ki. Yalnız diyorum ya, S-400'ten vazgeçsek dahi bu tehditlerin arkası kesilmeyecek. Kıbrıs açıklarında kıyamet kopmak üzere. Bizim kıta sahanlığımızda bulunan enerji yataklarına göz dikmiş durumdalar. Türkiye haliyle buna göz yummayacağını söyleyip ardı arkasına askeri tatbikatlarda bulunuyor. Bu olaydan dolayı yine yaptırım tehdidi yediğimizde ne yapacağız peki? Yine mi boyun eğeceğiz? Bu iş yarı bağımlı Türkiye'nin bağımsız olduğunu ya da tamamen bağımlı olduğunu belirleyecek bir süreçtir artık.

    Bakın şunu çok net söylüyorum. Hükümeti falan geçtim, bu işler onları aşıyor artık. Devlet, kılıçları çekmiş durumda. Şakası yok bu işin. Savaş bile göze alınmış durumda. Türkiye'nin ısrarla S-400 istemesinin ana sebebi bile olabilir bu Doğu Akdeniz mevzusu. Hava sahamızı güvence altına alamazsak hiçbir tehdide karşı koyamayız. Olaya bir de bu yönden bakmak lazım. Aman düzenimiz bozulmasın, aman tadımız kaçmasın diye çevremizde yaşanan ve bizleri fazlasıyla etkileyecek olan olaylara sessiz mi kalalım yani? Olacak iş değil. Azdan az çoktan çok gider. Geri dönüşü olmayan bir yola giriyoruz artık. Herkes alışsın bu duruma.

    Alıntıları Göster
    Perinçekçimisin bilmiyorum ama Perinçek dışında Erdoğan'ı destekleyen kimse yok ülkede ( Bahceli'yi saymazsak ki onunda neden desteklediği az çok belli)

    S400 ün Erdoğan'ın ailesini korumak dışında ülkeye ne faydası olacağını söyleyebilir misiniz?

    Asıl s400 yüzünden doğu Akdeniz ve ege'deki haklarımızı kaybedeceğiz ticari gemilerimiz egeden çıkarken vergi ödeyecek AB ve Yunanistan'a...Çıkacak Türk-Yunan Savaşı'nda aynı balyoz-ergenekon'da olduğunda gibi muhalif kıyı Ege'nin Yunanlılar tarafından bombalanıp insanların öldürülmesi üzerine savaş stratejisi uygulanmayacağına emin olabilir miyiz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 22 Mayıs 2019; 11:36:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • x3x kullanıcısına yanıt
    1- RTE de muhtemelen CB envanterine aldığı araçları kendi almıyordur. Saçma bahane. Doğu’ da insanların çıplak gezdiği bir ortamda ben bu yatı kabul etmem diyebilir.
    2- 100 tlyi %10 büyütmek için 10 tl gerekir. 1.000 tlyi %5 büyütmek için 50 tl gerekir. Senin bu saçma mantığınla ilerlersek RTE dönemindeki büyüme oranları ABD ve Avrupanın ileri gelen ülkelerinden daha fazla. BASİT MATEMATİK
    Devam edecektim vazgeçtim boşver sen haklısın zumqi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 22 Mayıs 2019; 11:39:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atalarımızın çok güzel bir lafı var. Elin şeyiyle gerdeğe girilmez diye.

    Şanlı tarihimizi okuyun hangi savaşı dışarıdan getirdiği alet edevat ile kazandık. Bu f35 içinde geçerli. Bu gibi projelere dayanılarak savunma hattı oluştırulamaz.

    S400 de f35 de siyasi olaylardır. Askerin ihtiyacı olayı felan hikaye. Kutuplara yakınlık göstergesi. Biz yeri gelir f35 ile abd ye yeri gelir s400 ile rusyaya yakınlaşırız.

    Burada önemli olan ekonomik olarak seni ileriye götürecek hangisi. Yani rusya mı abd mi?

    Seni kimse ileriye götüremez. Kendin yaparsın. Ve güç olursun. Bloklaşmada net taraf tutmak gram fayda etmez.

    Ben sonuca bakarım. Eğer gerçekten kendi üretimimize faydasını sağlayacağını düşündüğüm bir proje varsa isterim. Satın alarak savaş kazancağını düşünenler araplara baksın o zaman. Dünya paraları var. Hangisi savaş kazanmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaSSive

    Wikipedia


    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/MV_Savarona

    Pardon yaşadığın Ülke de Wikipedia bile ambargo yemiş durumda değilmi.

    VPN kullanmıyorsan,

    Linkteki Bilgiler aşağıda.

    Adını Hint Okyanusu'nda yaşayan Afrika kuğusundan alan gemi, 1931 yılında Gibbs & Cox tarafından, Brooklyn Köprüsü'nün mühendisi Amerikalı John A. Roebling'in mirasçısı Emily Roebling Cadwallader için tasarlanmıştır. Gemi, Blohm & Voss tarafından Hamburg'da inşa edilmiştir. Geminin toplam maliyeti 4 milyon $ (Haziran 2015 eşdeğeri 58.5 milyon $) olmuştur.[2] Gemi, vergi sebepleriyle Cadwallader çifti tarafından ABD'ye sokulamayınca Hamburg'a geri döndü.

    Savarona, 23 Şubat 1938'de Türk hükümeti tarafından 1.2 milyon $ (Haziran 2015 eşdeğeri 19.4 milyon $)[3] karşılığında satın alınarak sağlığı gün geçtikçe kötüleşen Mustafa Kemal Atatürk'e hediye edilmiştir. Atatürk, ölümünden önce gemide sadece 56 gün vakit geçirmiştir.

    Yat, İkinci Dünya Savaşı boyunca İstanbul Boğazı'nda Kanlıca Koyu'nda demirli kalmıştır. 1951'de Güneş Dil adıyla eğitim gemisine çevrilmiştir. Savarona, 3 Ekim 1979'da Heybeliada'da demirliyken makine dairesinde çıkan yangın sonucu büyük hasar aldı. Gölcük Tersanesi'nde 6 ay boyunca onarıldı ve tekrar eğitim gemisi olarak hizmet vermeye başladı, ancak bir süre sonra tekrar hizmetten alındı. Yangından kurtarılan bazı eşyaları 1986'da İstanbul Deniz Müzesi'ne devredildi.[4]

    1989 yılında gemi hurdaya çıkartıldı, ancak haberin basında yer alması sonrasında Savarona, 49 yıllığına Türk iş adamı ve armatör Kahraman Sadıkoğlu tarafından kiralandı.[5] Sadıkoğlu'nun firması, Tuzla tersanesinde üç yıllık onarım sürecinde 45 milyon dolarlık harcama ile gemiyi tamamen yeniledi. Orijinal buhar türbini motorları sökülerek, yerine modern Caterpillar dizel motorlar takıldı. Yenilenen gemi, ünlü ve önemli konukları ağırlamak ve Atatürk'ün anısını yaşatmak amaçlarıyla kullanıma alındı.

    2013 yılının sonraların da dönemin Başbakanı, Türkiye Cuhmuriyetinin 12.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca kiralık bulunduğu iş adamı Kahraman Sadıkoğlu'ndan devri alındı ve Türkiye'de ve yabancı ülkelerde gerçekleştireceği toplantı ve görüşmelerde prestij amaçlı olarak değerlendirilmek üzere bakım ve restorasyonu yapıldı. Bakanlık tarafından 10 ay süren restorasyon ve bakımın ardından devlet büyüklerinin tarihi toplantılarında ve önemli kabullerinde kullanabilmesi için son aşama olan "tecrübe seferi"nden de başarıyla döndü. İstanbul Kuruçeşme Limanı'nda demirli bulunan Atatürk'ün yadigarı yat, tarihine yakışır şekilde devlet büyüklerinin Türkiye'de ve yabancı ülkelerde gerçekleştireceği toplantı ve görüşmelerde prestij amaçlı olarak değerlendirilmek üzere hazırlandı.

    Tarihi yat, önemli konuklarını ağırlamadan önce "tecrübe seferi" için Kuruçeşme Limanı'ndan demir aldı. Vatandaşların meraklı bakışları altında bütün ihtişamıyla İstanbul Boğazı'ndan geçen yat, Avşa'ya gitti. Halen dünyanın en güzel yatlarından biri olma özelliğini koruyan Savarona, seferini başarıyla gerçekleştirdi. Savarona'nın tecrübe seferine, Anadolu Ajansı (AA) ekibi de eşlik etti. Başta Atatürk'ün kaldığı oda olmak üzere bütün odaların ve diğer birimlerin tek tek elden geçirildiği yat, bütün ihtiyaçlara cevap verecek şekilde hazırlandı. Yatın bakımında ince elendi sık dokundu. Savarona'nın elektronik tesisatı ve cihazları başta olmak üzere lüzum görülen kısımları yenilendi, her yeri boyandı. Savarona, son teknolojiyle de donatıldı. Gemide dinlenme salonu ve süitlerin yanı sıra Türk ve dünya mutfağından yemeklerin yapılabildiği son teknoloji ile donatılmış mutfak da yer alıyor. Koltuk grupları ile bir piyanonun süslediği geniş salonu ise gerektiğinde oturma, gerektiğinde yemek, gerektiğinde ise geniş katılımlı toplantılar için düzen alınabilecek şekilde düşünüldü.

    Savarona'da en çok ilgiyi Atatürk'ün kaldığı oda çekiyor. Atatürk'ün 55 gününü geçirdiği odaya, söz konusu dönemde çalışma odası olarak kullandığı bölümden girilebiliyor. Odaya girişte sağda "Atatürk" yazılı tabela göze çarpıyor. Atatürk'ün çalışma odasında fotoğraflarından oluşan albümler, çok sayıda kitap ve Savarona'ya ait yazılı belgeler bulunuyor. Mustafa Kemal'in odasına girince her şeyin o döneme uygun şekilde yerleştirildiği görülüyor. Selanik'te kullandığı belirtilen ahşap karyolası ve yatağı, ziyaretçileri tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. Atatürk'ün fotoğraflarının da yer aldığı odada üzerinde MKA yazılı sigarasının yanı sıra mendili ve eldiveni dikkati çekiyor. Atatürk'ün el yazısının yer aldığı tabloyla Cumhurbaşkanlığı forsu, bardakları, bastonu da odada bulunan diğer eşyalardan bazıları. Geminin güvertesine çıkış noktasında bulunan ve Savarona'ya ait o dönemden kalma tek belge olan kroki de gözlerden kaçmıyor.

    Alıntıları Göster
    1- Herhangi bir kaynakta Atatürk’ ten habersiz alındı yazması doğrulatmıyor. Ayrıca sizin dediğinizi doğru kabul edip niye iade etmediğini de sordum. Basit detaylara takılara haklı çıkmaya çalışıyorsun.
    2- wikipediada en son donald trump memleket şanlıurfa gözüküyordu. Wikipedia ile tarih öğreneceksek zor bu işler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • CNBC: Türkiye 2 hafta içinde S-400'den Vazgeçmezse Yaptırımları Yiyecek!


    Nerden baksan güzel makine be.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-530508BB2

    1- RTE de muhtemelen CB envanterine aldığı araçları kendi almıyordur. Saçma bahane. Doğu’ da insanların çıplak gezdiği bir ortamda ben bu yatı kabul etmem diyebilir.
    2- 100 tlyi %10 büyütmek için 10 tl gerekir. 1.000 tlyi %5 büyütmek için 50 tl gerekir. Senin bu saçma mantığınla ilerlersek RTE dönemindeki büyüme oranları ABD ve Avrupanın ileri gelen ülkelerinden daha fazla. BASİT MATEMATİK
    Devam edecektim vazgeçtim boşver sen haklısın zumqi
    Rte milyar liraya saray yaptırdı sen ne anlatıyorsun. Bu kriz ortamında 30 trilyona da van gölü dibine köşk yaptırıyor. Millet işsizlikten kendini yakıyor. Biri antepte biri istanbulda iki kişi kendini yaktı.

    Nedense büyüme oranlarına cevap verememişsin. Tipik bi akp lisin, iflah olmaz cinsten. Ayrıca zumqi diye bir kelime bilmiyorum, arapça herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Düşük_Baglanti

    Biri bana s400'ü kimden korunmak için aldığımızı söylebilir mi?

    Nato ülkelerine karşı desen, bizzat mevlut çavuşoğlu natonun korkması gereken bir şey yok sistemi onların uçaklarına tanıtacağız dedi?

    Rusya desen, malı zaten arap faikten alıyoruz kimi kimden koruyacak?

    Terör örgütleri desen, 35000 feet üzeri balistik füzesi veya savaş uçağı olan terör örgütü varda biz mi bilmiyoruz?

    Uzaylılara karşı mı alıyoruz?
    Amerika'ya karşı alınıyor...

    Bir filmde silah gösterilmişse mutlaka patlar Türkiye Amerika'ya karşı silah alıyorsa patlama ihtimali yüksek demektir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 22 Mayıs 2019; 11:46:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-530508BB2

    Tek partili değişmez başkanlı bir dönemde keyfe keder alınmadığını nasıl anlayabilirim? Türk hükümeti hediye etti, Atatürk hiç istemiyordu madem iade etseydi? “Doğuda insanlar çıplak geziyor, ham buğdayları yiyor sizin bu yatı almanızdaki amacınız nedir?” Deseydi? Bir ülkenin tek partili sistemde değişmez başkanından gizli hareket eden Türk hükümetini de tebrik ediyorum.

    Ben olaya bakarım isme şekle bakmam . Millet tekneye binemiyor yatta gezenler var eleştirisi yaptın benim de aklıma dünyanın en büyük yatı geldi. Bundan doğal bir şey yok.

    İsraf kişiden kişiye değişmez israftır.
    Diyelimki dediğin gibi yapmadı, deseydi, etseydi, yapsaydı.
    Sonuç? Bugün ki Tek adamın yaptıklarını maruzmu gösterir bu.
    Şuan yaşayıp da, O zaman yaşamış kaç kişi var da sen kalkıp da, şuan ki sistemi eleştirenleri o zamanda buna ses çıkarmayıp,eleştirmediniz de, şimdiki olanları eleştiriyorsunuz diye, geçmişteki zihniyeti parti bazında şimdiki eleştirenlere mağledip empati yapıp sorgulamasını beklemek nedir.

    Atatürk e o gemi alındığında yine eleştiren eleştirmiştir ne biliyorsun? Şimdi ki Tek adamlığı eleştirenlerin çoğu BEN o zaman yaşasaydı yine eleştirirdi ne biliyorsun?

    Neymiş zamanın en pahalı gemisi alınmış mış.

    Günümüz deki tek adamın aldıklarının yanında, Atatürk e böyle bir hediye alınmış az bile.Bunu neden böyle diyorum çünkü bugünleri görüp, kıyas alıyorum. Yıllık Sarayının masrafı ile sahip oldukları yanında, O gemi zamanına göre bile deve de kulak kalır.

    Bugün ki Haramzadelerin harcamalarını, geçmişten örnek vererek mazur göstermekden başka birşey değil senin kisi.

    Sen yapınca iyiydi, ben yapınca kötümü, sen yiyince iyiydi ben yapınca kötümü, bu mantıkla yaptıklarını haklı göstereceksen, zamanında kötü bulduğun müsrifliği düzelteceğine, bunu kıstas alıp kendi müsrifliğini savunmak, ucuz siyasetin dik alâsıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 22 Mayıs 2019; 10:51:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.