Şimdi Ara

CMR 4 TB HDD önerisi fiyat/performans

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi günler. 4 TB uygun fiyatlı HDD arıyorum. Temel amacım veri arşivlemek ama aynı zamanda SSD'ye kurmam mümkün olmayan (GTA 5 gibi) oyunları oynamak istiyorum. Forumlarda gezdiğimde SMR disklerden kesinlikle uzak durulması, doğrudan CMR'ye yönelmek gerektiğini anladım. Toshiba p300 (SMR) ve WD Blue (CMR fakat 1600 dolaylarında, bütçemi biraz aşıyor) çok önerilmiş. CMR olması ve fiyatı uygun olması açısından WD Purple ve Seagate Enterprise Capacity bana uygun geldi. Yorumlarınız nelerdir, sizce hangisini almalıyım?


    WD Blue: https://www.epey.com/sabit-disk/wd-blue-desktop-4tb.html

    WD Purple: https://www.epey.com/sabit-disk/wd-purple-wd42purz.html

    Toshiba P300: https://www.epey.com/sabit-disk/toshiba-p300.html

    Seagate Enterprise Capacity: https://www.epey.com/sabit-disk/seagate-enterprise-capacity-512n-4tb.html




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çisero -- 4 Mayıs 2022; 8:57:15 >







  • Hocam benzer bir şekilde arşiv ve oyun yüklemek üzerine bir disk arıyorum. Uygun fiyatlı bulabilirsem diye piyasa araştırmasındayım ancak bu konuda çok çok kısıtlı bilgi var. Sanki bir sır gibi veya belki de kimse bilmiyor. Açıkçası internette ne bulabildiysem baktım ancak WD Blue için "CMR" denmiş bazı yerlerde, bazı yerlerde de "hayır o SMR denmiş". BarraCuda zaten SMR. NAS diskler de güvenlik kamera sistemleri için optimize edilmiş. Geriye arşiv için Seagate Archive Desktop modeli kalıyor ama sanki o da piyasada yok (belki de eski model olabilir o yüzdendir). IronWolf serisi CMR ancak bunlarda da NAS için optimize yazıyor. Skyhawk ve Purple desen öyle. Geriye model kalmadı araştırmadığım.


    CMR sürücüsü olan arşiv ve oyun için 4TB disk bulabildiyseniz paylaşır mısınız?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocaefe88 -- 4 Aralık 2022; 18:22:45 >
  • kocaefe88 K kullanıcısına yanıt

    NAS için optimize diskin ne dezavantajı var ki? Ironwolf Pro niye almayalım? Pahalı olması dışından bilmediğim bir handikapı olur mu?

  • Handikapı yokmuş. Ben nerdeyse 3-4 gündür araştırıyorum. Bir çok yerde bu konuda bilgi kırıntısı dahi yok. Artık yabancı forumlara ve videolara dadandım. Epey bilgi paylaşılmış yurtdışında.


    Handikap bu modelde var. Skyhawk 7/24 güvenlik kamera sistemleri için optimize edilmiş ve normal bilgisayarda kullanmaya kalkınca çok sıkıntılı bir sistemi var. Birincisi aşırı yavaşlar, ikincisi başka problemler yaşatabiliyormuş, üçüncüsü oyun vs çalıştırmak için hiç uygun değiller.


    IronWolf ve IronWolf Pro modelleri hem NAS hem de normal kullanıcılar için uygun olduğunu öğrendim. Özellikle Pro modeli hız konusunda oldukça iyi ve kararlı bir model. Ayrıca CMR sürücü olması sebebiyle veri kaybetme riski en az olan bir disk. Yani IronWolf Pro fiyatı dışında bugün alınabilecek en iyi HDD. Ancak fiyat konusu araya girince IronWolf her türlü avantajlı. Pro modelinden sadece biraz daha yavaş bir disk ama bunu zamana vurunca büyük kayıp yaşatmıyor. Fiyat performans aranıyorsa düz IronWolf en iyisi.

    Bu arada eskiden piyasada SSHD olurdu. Zamanında bir tane 1TB almıştım ve 14 senedir de kullanıyorum. 1TB HDD + 8 GB SSD barındırıyor içerisinde ve hız konusunda bütün HDD'lerden daha iyi. 14 sene olmasına rağmen bugün bile şahane performans gösteriyor. IronWolf Pro bile eline su dökemez. Ancak SSD'lerin yaygınlaşması sonucu bu SSHD'ler piyasadan silindi çünkü fiyatları SSD ile yarışamadı. Ancak veri saklama ve uzun dayanıklılık konusunda SSD'lerden çok daha iyilerdi. Tabii devri kapandığı için ve piyasada kalmadığı için bir seçenek olmaktan çıktı.


    Sonuç olarak fiyat performans ve benim ihtiyaçlarımı karşılaması açısından IronWolf almaya karar verdim. Pro modeli çok pahalı ama buna karşın sadece birazcık hızlı ve dayanıklılık konusunda benzerler. IronWolf 3 yıl garanti 2 yıl veri kurtarma sunarken, Pro modeli 5 yıl garanti 2 yıl veri kurtarma sunuyor. Yani veri kurtarma kısmında aslında eşit süre tanınmış. Bu açıdan düz model IronWolf daha iyi göründü benim gözüme.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocaefe88 -- 6 Aralık 2022; 23:38:8 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.