Şimdi Ara

CMPE Dusunenlerle Soru-Cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yurtdisinda yasayan, 5+ senedir bilgisayar muhendisi olarak calisan bir abinizim. Sorularinizi cevaplayabilirim.




  • okulun onemi kahranmarasta okumak vs ilkogretim mat okumak. ne dusunuyorsunuz? tesekkurler
  • trolldetector kullanıcısına yanıt

    Ikisi cok farkli meslekler, hangisini daha cok istiyorsunuz?

  • forumun hatta ceng yazan turbanli kizlarin da dahil oldugu cok buyuk bir toplulugun %90ı gibi ben de bilgisayara ilgim oldugunu dusunuyorum aslinda ama

    en dandik uni bile 60k ile falan kapatiyor turkiye nitelikli muhendise tıka basa doydu gibi.

    konfor acisindan iö mat dusunuyorum.

    sizce turkiyede cengin gelecegi nasil?

    edit:imla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trolldetector -- 24 Temmuz 2023; 15:12:18 >
  • Bu yıl 1. sınıfa geçiyorum, merak ettiğim şey mesela hangi alana yöneleceğinize ne zaman karar verdiniz ve bunun için ders dışında neler yaptınız? Hazırlığı pek istediğim gibi geçiremedim o yüzden geç kalmış hissediyorum bunlar için.
  • @trolldetector ben TR'de degilim fakat takip ettigim uzere CMPE mezunlari TR'de uzun bir sure (+10 yil) hakettikleri calisma sartlarina sahip olamayacaklar. TR'nin cok daha buyuk problemleri var zira. Ilginizi ceken meslege yonelik bir bolum okumak daha mantikli olur.


    @Leopard76 Egitiminizi belli bir alana gore kisitlamayin, her alani azar azar ogrenmeye calisin. Ne kadar cok alanda az biraz bilgi sahibi olursaniz o kadar iyi. Bolumunuzde bazi alanlarla ozellesmis, kendini gelistirmis, hatta freelance isler yaparak para kazanmaya baslamis insanlar gorecekseniz. Kendinizi kiyaslamayin, moralinizi bozmayin, bu insanlarin da cogu mezun olduktan sonra alan degistirecekler. Belli bir ozellesme her zaman gecicidir, ama temel bilgisayar bilgisi kalicidir; alanlar arasinda gecis yapmanizi kolaylastirir. Olabildigince farkli diller/frameworkler ile oynayin ve bilgi kazanin. "Gec kalmak" diye bir durum mumkun degil. Ikinci veya ucuncu sinif sonunda ilk stajiniz icin bakinirken kendinizi bir tik gelistirmek istediginiz bir alan secersiniz. CMPE bu acidan tip'a yakin: bizde "TUS" sinavi yok ama bizim de alan secimini mezun sonrasina birakmamiz mumkun.





  • hangi alanda çalışıyorsunuz, çalıştığınız alanda matematiği aktif olarak kullanıyor musunuz, bu işte matematiğin yeri nedir?


    back-end, mobil, siber güvenlik, görüntü işleme vs. gibi alanlardan hangisinin önü gelecekte daha açık?

  • Hocam master konusunda ne dusunuyorsunuz ? Sizce gunumuz dunyasinda bir gereklilik olma yolunde ilerliyor mu(gelecek icin) ? Yani sira data science ve benzeri alanlar uzerine calisanlar icin onerileriniz var midir ? Bu alanlarda nasil farklilasabiliriz sizce ? Nerede calisiyorsunuz ve yurt disi ile turkiyeyi karsilastirdiginiz zaman cs major birisi icin farkliliklar nelerdir ? Hocam bir de surekli konusuluyor secim yapacak ogrenciler icin onerdiginiz universiteler var midir ceng icin ? Eger ki sizin icin sorun teskil etmezse nere mezunusunuz bunu da ogrenebilir miyiz ? Bizleri dusunup boyle bir konu actiginiz icin tesekkur ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uyazaaa -- 24 Temmuz 2023; 15:40:36 >
  • @Eldain Mobil uygulama gelistirme alaninda calisiyorum. Calisma arkadaslarimin bir kismi univeriste mezunu degil. Bu alanda kucuk/orta buyuklukte sirketlere giris icin universite diplomasi sart degil. Cok teknik islere girismiyorsaniz bu alanda matematik cogu zaman sart degil. Saydiginiz alanlarin hepsinin onu (bence) acik. Backend'de is firsatlari daha cok (her sirketin backend'i var fakat her sirketin mobil app'i yok)


    @Uyazaaa Master konusu, yukaridaki cevapla yakin alakali: ilerlemeyi dusundugunuz alana gore degisiyor. Yapay zeka veya goruntu isleme gibi teknik konularda ilerlemeyi dusunuyorsaniz master cok faydali, hatta sart (yapay zeka alaninda artik master yetmiyor, doktora gerekiyor). Backend ve mobile gibi alanlarla master gereksiz, is tecrubesi daha faydali. Yapay zeka alaninda calisanlar akademiye ekstra sevgi gostermeliler, PhD yapmalari neredeyse sart, hocalarinizla cok iyi gecinmeye bakin zira hocalarinizin yurtdisi baglantilari cok onemli. TR'de hic calismadigim icin duzgun bir karsilastirma yapamam fakat gozlemledigim kadariyla TR'de hakedilen maaslar odenmiyor, egolar profesyonelligin onune geciyor, insanlar kendilerini gelistirmiyor.


    Sinava girdigim sene ilk 800'deydim, TR'nin en iyi universitelerinden birinden mezunum. Su anda universiteler hakkinda bilgim yok, ben arastirma yaparken universitelerin hocalarina mail atmistim, cok hos donusler almistim. Siz de cekinmeyin, universite hocalarina mailler atin. Donus yapmiyorlarsa siz o okula yerlestiginizde de sizinle cok ilgilenmeyecekler demektir.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.