Şimdi Ara

CM RC-335 Kasayı Boyama ve Sleeve Projesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.
    Uzun senelerdir kullanmakta olduğum Cooler Master RC-335 model kasamın iç renginin verdiği dürtüye dayanarak yeni bir projeye başlama kararı almıştım. Bu aşama sırasında öncelikle PC bileşenlerimi değiştirdim ve ardından kasamın içine kabloları toplamak için gerekli olan delikleri açtım.

    Delikleri açmak için kullandığım cihaz Dremel 3000.

    Not: Kasanın önceki halini fotoğraflama işiyle uğraşmamıştım. Onun yerine eski ve yeni halinin fotoğraflarını atayım ki karşılaştırabilelim.

    Önceki hali;
     CM RC-335 Kasayı Boyama ve Sleeve Projesi


    Dremel ile deliklerin açılıp, boyama işleminden sonraki hali;

     CM RC-335 Kasayı Boyama ve Sleeve Projesi


     CM RC-335 Kasayı Boyama ve Sleeve Projesi


    Boyama Aşaması:
    Boya işlemini yapmadan önce kasayı boş bir ortama alıp, ıslak bezle parmak izlerini alıp, toz bırakmayan bezlerle güzelce silerek kuruladım. Bulunduğumuz ortamın da toz almamasına özen göstermek gerekiyor. Ardından bir masanın üzerine kasayı koyup, boyanın her tarafa eşit bir şekilde dağılmasını sağlıyoruz.

    Boya demişken, öyle kaliteli boyalara para vermedim, çünkü içini boyayacaktım. Tanesi 6 lira olan parlak siyah 2 kutu boyayı kasanın bocaladım. Ve sonuç üstteki gibi oldu.

    Sıra gelmişti sleeve olayına. Öncelikle DealExtreme'den 30 metrelik sleeve aldım. Piyasada bulduğum en ucuz ve en uzun sleeve bu üründü. Yanına da 5 metre makaron aldım.

    Ürünlerin elime ulaşması 3 hafta sürdü ve makaronu görünce 'işte şimdi ayvayı yedim çünkü bu makaron olmayacak dedim.' Ama makaronu alıp, kabloya takmak için, içine doğru büzülmesini sağlayınca 'olay budur aga' dedim...

    Sonuç kısmına gelince, sleeve'den 5 metre kadar, makarondan ise 1-2 metre kadar arttı. Yapabildiğim bütün kablolara sleeve işlemi yaptım fakat 24 pinlik kabloya bilerek yapmadım. İsteyenler yapabilir çünkü yetecek kadar sleeve artıyor.

    En sonunda uzun bir uğraş sonucu kasayı adam ettiğimi düşünüyorum. Fakat parmak uçlarım haşat olmuştu...

     CM RC-335 Kasayı Boyama ve Sleeve Projesi


     CM RC-335 Kasayı Boyama ve Sleeve Projesi







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.