Şimdi Ara

CM HYPER EVO212 BOŞTA soğutma değerlerin (canavar desem yeridir :)) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • RapscallioN kullanıcısına yanıt
    Fx 8000 ve fx 9000 serilerinde bahsettiğiniz mantıksızlığın olacağını düşünmüyorum hocam çünkü amd adı çıkmış dokuza inmez sekize misali bir türlü adını aklayamıyor iyi bir soğutucu ile 8000 ve 9000 serileri gerçekten çoğu intel işlemciye bile kafa tutabiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The.ApoLLo kullanıcısına yanıt
    Hocam yukarida verdigim linki okuduktan sonra konusalim. Bosuna polemige girmeyelim.

    Ayrica evin icinin eksi derecelerde olmasi durumunu da tekrar söylemeyin bence Buzdolabinizin sogutucu bölümü bile 3-8 derece arasinda calisir ama siz evin icinin cok daha soguk oldugunu iddia ediyorsunuzGerci simdi siz buzdolabi kullanmiyorum dersiniz ama onu da bosverin cünkü evde montla oturacak hava var hakikaten dediginize göre montla oturmuyorsunuz, tabi bu durumda sizin soguga karsi insanüstü bir direnciniz olmasi lazim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RapscallioN -- 11 Ocak 2015; 2:12:47 >




  • AMD işlemcilerin ısılarını öğrenmenin en doğru yolu anakart üreticisinin (Asus, Gigabyte vs) sağladığı yazılımları kullanmaktır. Diğer yazılımların %99'u hatalı ölçüm yapıyor. Sonra millet çıkıp böyle gaza gelebiliyor.

    Not: APU kullanıyorum.
  • RapscallioN kullanıcısına yanıt
    Hocam valla amd benim babamın değil kesinlikle kullandığım ürünü yalan yanlış şekilde kimseye allandıra ballandıra anlatma alışkanlığımda yok Ben işlemci ısısını ölçen tüm uygulamaların sonuçlarına göre ekran resimleri ile konuya dahil oldum, elektronik eşya yüzünden yalan söyleyip günaha girmem. Oda sıcaklığı konusunu açığa kavuşturayım ki yalancı konumuna düşmeyeyim. Ben 2008 yılında trafik kazası sonucu bacaklarımı kaybettim. Hava en son baktığım kadarıyla -5 derece oluncaya kadar üşümüyorum ama hafif sıcak olunca, misal 20 derece olunca dayanamıyorum bana 50 dereceymis gibi geliyor. Doktorların dediğine göre bunun sebebi vücut kaybıymış. Yani sevgili kardeşim ben soğukta rahat ediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The.ApoLLo -- 11 Ocak 2015; 8:55:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • EXcom_Zkko kullanıcısına yanıt
    Hocam aydınlattığınız için çok teşekkür ederim, diğer uygulamaların hatalı bilgi verdiğini öğretmiş oldunuz.

    Boşta sıcaklık;


     CM HYPER EVO212 BOŞTA soğutma değerlerin (canavar desem yeridir :))


    %100 yük altında;


     CM HYPER EVO212 BOŞTA soğutma değerlerin (canavar desem yeridir :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The.ApoLLo -- 11 Ocak 2015; 8:58:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RapscallioN

    Arkadaslar asagidaki aciklama sizleri tatmin edecektir umarim.

    http://help.argusmonitor.com/index.html?TemperaturemeasurementforAMDCPUs.html

    AMD islemcilerin neden mantiksiz gelen sicaklik degerleri gösterdigini gayet iyi anlatiyor

    Sağolun hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • The.ApoLLo kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bu durumda ne denir bilmiyorum ama Allah yardimciniz olsun. Sonucta evde baskalari da olduguna göre onlarin da ayni sekilde yasayabildigini düsünmek yanlis olur. Neyse uzun lafin kisasi islemciniz o sicaklik degerlerinde calismiyor ve bunun sebebini verdigim linkten de kolayca anlayabilirsiniz.

    Bu arada islemcinin ISI degeri degil SICAKLIK degeri ölctügünüz. Ben bu konudan demir aliyorum ve hepinize iyi pazarlar diliyorum
  • RapscallioN kullanıcısına yanıt
    Çok saolun, ne zorluk yaşadığımı bir ben birde benim yaşadığım zorluğun aynısını yaşayanlar bilir. Allah kimsenin başına kaza bela vermesin hocam.

    Bu işlemci ısı konusunda cahilliğime verin çünkü kullandığım uygulamaların sonuçlarına dayanarak sizlerle burda fikir alışverişi yaptım ki iyiki yapmışım bilgi sahibi oldum. Verdiğiniz linki inceledim ve haklısınız. Vakit ayırıp burda mesajlarıma cevap verdiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum.

    Siz ve ailenize saygı ve selamlar hocam, iyi pazarlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The.ApoLLo -- 11 Ocak 2015; 13:41:50 >
  • En iyisi anakartın kendi programı ve aida64 programı sıcaklıklara bakmak için bu arada sıcaklıklar çok iyi gerçekten benim işlemcim şu an sadece chrome açık durumda ve 28 derece
  • The.ApoLLo kullanıcısına yanıt
    Cahillik demeyelim hocam cünkü bizdeki sadece fazla ilgi alakadan ileri geliyor. Ben bu forumdan ilk haberdar oldugumda copy-paste falan nasil yapilir onu bile bilmiyordum ve 20-21 yasindaydim. Para yoktu, dogal olarak bilgisayarin yanindan gecemiyorduk.

    Karsilikli saygi ve hosgörü cercevesinde oldugu sürece amac zaten forumda sorunlari tartismak ve cözüm bulmaya calismak Donanim veya yazilimla ilgili soru falan olursa pm falanda gönderebilirsiniz. PM vasitasiyla elimden geldigimce yardimci olmaya calisiyorum
  • AMD işlemcilerde bu durum geçmişten beri var.Aslında bu bir sorun olarak nitelendirebilir tabii ki.

    Ben athlon x2 kullandığım zamanlar kışın odanın penceresini açtığım zaman işlemci boşta ve en düşük hızındayken -3 dereceleri görüyordum.Yanlış duymadınız işlemci -3 derecelerde görünüyordu.Ama yanlış hatırlamıyorsam biosta doğrusu görünüyordu.

    Yani bu durum geçmişten beri var ve program uyuşmazlığından başka bir şey değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sibiryada filan yaşamıyorsan evin içinin -2 olması imkansız.Ya kasten kapı cam her yeri açıp uzun süre bekletmen lazım ya da balkona filan koyman lazım kasayı.O sıcaklıklar hatalı yani

    Bu arada 80 küsür liraya xigmatek gaia varken 130 liraya 212 evo alınmaz.
  • Düşük oda sıcaklıklarında misal -1 -2 gibi bu değerler normal. Tabi ev içinde -1 derece dışarıyla aynı sıcaklık demek.

    Amd işlemcilerin sensörleri bazı durumlarda okuma hatası veriyor ne yazıkki.

    Şöyle bir durumda var geçen bir kişi iddaa ediyordu ama yazayım.

    Fanların çektiği havanın sıcaklığından bir işlemcinin daha düşük sıcaklıkta olması demek fiziğin tekrar yazılması anlamına gelir.

    3 türlü ortamdan daha serin bi işlemci mümkün.Biri peltier biri faz değişimli soğutucu vapochill ls gibi bir diğeride sıvı soğutmanın stabil hale gelmeden önceki hali.

    Sıvı soğutmada oda sıcaklığının altına inemez ama ilk konan sıvı çok soğuksa dengeye gelene kadar işlemci sıcaklığı oda sıcaklığının altında olur.
  • Arkadaslar yukarida konu ile ilgili bir link koydum. AMD islemcilerin sicakliklarinin ölcülmesinin INTEL gibi olmadigini acikliyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.