Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (36. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27.467
Cevap
83
Favori
1.899.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çok şekil olmuş araç
    quote:

    Orjinalden alıntı: damonbounce

    buda başka bi süslenmiş symbol


     CLİO SYMBOL GRUBU




     CLİO SYMBOL GRUBU


     CLİO SYMBOL GRUBU


     CLİO SYMBOL GRUBU

  • quote:

    Orjinalden alıntı: CLİO SYMBOL

    Uzun zamandan sonra merhaba arkadaşlar İnşallah hepiniz iyisinizdir bu bayramda araba küçük bir kaza geçirdi babam kasaba yolunda 70 le giderken köpeğe vurmuş sonuç sadece sağ sis farı kırılmış tamponda ve diğer kısımlarda çizik dahi yok Maşaallah bizim arabaların ön kısmının plastik oluşu bence avantaj başka araba olsa 500 YTL masrafımız vardı şimdi 25 YTL SİS FARI+10YTL AMPUL=35 YTLye bu işten sıyrılacaz Allah tüm SYMBOLcüleri kazadan beladan korusun



    Geçmiş olsun arkadaşım. Ara sıra oluyor böyle kazalar. Allah beterinden saklasın.


  •  CLİO SYMBOL GRUBU
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CLİO SYMBOL

    Uzun zamandan sonra merhaba arkadaşlar İnşallah hepiniz iyisinizdir bu bayramda araba küçük bir kaza geçirdi babam kasaba yolunda 70 le giderken köpeğe vurmuş sonuç sadece sağ sis farı kırılmış tamponda ve diğer kısımlarda çizik dahi yok Maşaallah bizim arabaların ön kısmının plastik oluşu bence avantaj başka araba olsa 500 YTL masrafımız vardı şimdi 25 YTL SİS FARI+10YTL AMPUL=35 YTLye bu işten sıyrılacaz Allah tüm SYMBOLcüleri kazadan beladan korusun


    Büyük geçmiş olsun.
  • DİZEL RENO CLİO VE KANGOO KULLANANLARA ALTIN ÖĞÜTLER..

    HEP CLİO VE KANGOO GRUBU KULLANDIĞIM İÇİN BU SÜRE ZARFINDA EDİNDİĞİM TECRÜBELER VAR BUNLARI SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM SİZDE UYGULARSANIZ ARACINIZ VE MOTORUNUZ (150.000-250.000 KM. ARASI ) UZUN ÖMÜRLÜ OLUR..

    1- SABAHLARI ASLA KONTAĞI ÇEVİRDİĞİNİZDE LAMBALAR SÖNMEDEN ARABAYI NOMİNAL 1.5-2 DK RÖLANTİDE ÇALIŞTIRMADAN HAREKET ETMEYİN ( ENJEKTÖRLERE BÜYÜK ZARAR VERİYOR) BUGÜN SIFIR Bİ ENJEKTÖR TAKIMININ FİYATI REKORLARI DAHİL 2000 YTL CİVARIDIR

    2- YAKIT ALIRKEN MUTLAK 1.ŞEÇENEK OPET 2. ŞEÇENEK TOTAL OLSUN BU ARAÇLAR FRANSIZ MENŞELİDİR VE ÜRETİM ESNASINDA BU ŞİRKETLERİN YAKITLARINA GÖRE AYARLANMIŞTIR MUTLAK EURODİZEL KULLANIN VE YAKIT ALIRKEN SABAHIN ERKEN SAATLERİNİ TERCİH EDİN NEDEN DERSENİZ GECE YAKIT ALIMI FAZLA OLMADIĞINDA İSTANYONDAKİ TANKIN İÇİNDE POMPA SİRKÜLESİ FAZLA OLMAYACAĞI İÇİN YAKIT DİNLENİR VE TORTU DİREKT ALTA ÇÖKER SİZDE DİNLENMİŞ TERTEMİZ YAKIT ALIRSINIZ BÖYLECE HEM MAZOT FİLTRESİ VE POMPASI UZUN ÖMÜRLÜ VE SORUNSUZ GİDER..

    3- CLİO VE KANGO GURUBU ARAÇLARIN DEPOLARI SAC DEĞİL PLASTİK-POLYESTER KARIŞIMI BİR MALZEMEDEN YAPILMIŞTIR BU NEDENLE GÜNDÜZ-GECE DÖNGÜSÜNDE SICAKLIK VE İKLİM FRKI NEDENİYLE DEPO İÇİ TERLEME YAPAR BU DA MAZOTUN İÇİNE ÇOK HAFİF BİR SU KARIŞIMI OLUŞTURUR AMA ENDİŞELENMEYİN RENO BUNU DA DÜŞÜNMÜŞ.. YOLDA GİDERKEN NASSI ANLATSAM HANİ İMZA ATILMIŞ GİBİ Bİ İŞARET YANARSA ENDİŞELENMEYİN ARACIN KİTAPCINA BAKTIĞNIZDA O İŞARETİN MAZOTTA SU VAR YADA ELK. ARIZASI İÇİN YANSIĞINI YAZAR SİZİNKİSİ 1. ŞIKTIR EJNEKTÖR AĞZINDA SU ALGILADIĞINI İŞARET VERİR HEMEN MÜSAİT BİR YERDE KENARA ÇEKİN ARABAYI STOP EDİP YENİDEN KONTAĞI AÇIN IŞIKLAR SÖNENE KADAR BEKLEYİN IŞIĞIN SÖNDÜĞÜNÜ GÖRECEKSİNİZ.. ÇÜNKİ ENJEKTÖRT AĞZINDAKİ REZİSTANSLAR O SUYU KURUTUR..EĞER O IŞIK HALA YANIYORSA BU SEFER MUHTEMEL ELK. ARIZASIDIR..

    4- HAVA FİLTRESİNE ÇOK DİKKAT EDİN.. DİZEL BİR ARAÇTA HAVA FİLTRESİ MOTORUN HERŞEYİDİR FİLTRE TIKANIRSA ZATEN YAKIT SARFİYATININ YÜKSELMESİYLE BUNU ANLAYACAKSINIZ NORMALDE SON JENERASYON BİR CLİO-KANGOO MOTORUNUN SERVİS PERİYODU 10.000 KM DİR SİZ 5000 KM DE BİR MUTLAK 12 YTL VERİP FİLTREYİ DEĞİŞTİRTİN NEDEN DERSENİZ FİLTRE TIKANDIĞINDA BU SEFER MOTOR YAKIT VE TURBOYA YÜKLENİR UZUN SÜRE TURBOYA YÜKLENİRSE TURBO YU ELİNİZE ALIRSINIZ BUGÜN YAKLAŞIK Bİ TURBONUN FİYATI 2250-2500 YTL CİVARIDIR..

    5- MALUMUNUZ BEN DAHİL DİZELDEKİ TORK FARKI ADAMA BAŞKA Bİ HYECAN VERDİĞİNDEN VE RENO DİZEL HEP ÇOK AZ TÜKETTİĞİNDEN BEN EN AZINDAN KENDİ ADIMA KONUŞAYIM ÇOK HIZ YAPARIM VE BU DA MOTORUN HEP YÜKSEK DEVİRDE ÇALIŞTIĞI ANLAMINA GELİR BÖYLE BİR KULLANIMDAN SONRA ARABAYI PARK EDECEKSENİZ LÜTFEN PARK ETTİKTEN SONRA HEMEN MOTORU KAPATMAYIN MOTOR 2-3 DK. MUTLAK RÖLANTİDE ÇALIŞTIRIP TURBOYU DİNLENDİRİN BU ZAMAN ZARFINDA TURBO KENDİNİ YAĞLAYIP NORMAL HALE DÖNECEKTİR.

    6- YAVAŞLARKEN YADA ANİ FREN DURUMLARINDA SAKIN TEK OLARAK FRENLE DURMAYA YELTENMEYİN CLİO VE KANGO ARAÇLARI HAFİF OLDUKLARI VE ARKA BÖLGEDE AĞIRLIĞIN OLMAMASI SEBEBİYLE SAVRULMALARIN VE KAYMALARIN OLMASI OLDUKÇA DOĞALDIR, MANUEL FRENE SAHİP OLSALARDA ÇOK HASSAS OLDUKLARINDAN ANİ DURMA ÖN LASTİĞİN KIZAKLAMASI DURUMU İLE KARŞI KARŞIYA GELİRSİNİZ BUNUN YERİNE MUTLAK VİTESİ KÜÇÜLTÜN VE MOTORU KOMPRESÖRE BİNDİRİN ABS PERFORMANSINDAN DAHA İYİ BİR DURUŞ YAPTIĞINIZI GÖRECEKSİNİZ..

    7- SIFIR YADA İKİNCİ BİR EL CLİO-KANGO ARACI ALACAKSANIZ ALDIĞINIZDA İLK İŞİNİZ MUTLAK LASTİKÇİYE GİDİP LASTİKLERİ DEĞİŞTİRMEK OLSUN.. FABRİKASYON LASTİKLER FABRİKANIN MALİYET PLANLAMA BÜTÇESİNDE OLDUKÇA AĞAR BİR RAKAM ETTİĞİ İÇİN FABRİKA GENELDE KALİTESİ DÜŞÜK LASTİK TAKAR.. BU DA SİZİN YOL GÜVENLİĞİNİZİ RİSKE ATAR.. BENİM SİZE TAVSİYEM BÜTÇENİZE UYGUN OLMASI MAKSADIYLA ( ŞU ARALAR TAKIMI 350-380 YTL CİVARINDA ) BENİM EFSANE OLARAK NİTELENDİRDİĞİM (175 X 65 X R14) BRİGDESTONE B330 EVO'DUR BU LASTİKLERDEN BEN 1 TAKIM ESKİTTİM VE TAM 90.000 KM YOL GİTTİM VE İKİNCİ TAKIMI TAKTIM VE HALEN GİTMEKTEYİM BU LASTİKLERİN ÖZELLİĞİ DERİN TIRNAKLI OLMASI VE LASTİĞİN İÇİNDEKİ KAUÇUK MADDESİNİN DAHA YOUN OLMASI NEDENİYLE YAZ KIŞ LASTİĞİN YOLA TUTUNUMU MUHTEŞEM DİR CLİO-KANGO ARACINIZDA TAKIN NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLAYACAKSINIZ AYRICA ARACI ALIRKEN Kİ SÖKTÜĞÜNÜZ FABRİKASYON LASTİKLERİ SAKIN ATMAYIN ARACI SATARKEN ONLARI TAKAR VE ÖZELLİKLERİNE SIFIR LASTİK İMGESİNİ DE İŞARETLERSİNİZ:)))
  • BU ÜLKE ŞARTLARINDA BİR ARABADAN BEKLENEN NEDİR?

    1-BANA GÖRE BİR ADAMIN BU ÜLKE ŞARTLARINDAKİ YOLLARDA KULLANMAK ALDIĞI 35.000-40.000 YTL VERİP O ÇİL ÇİL ARABAYI YOLARDA HEBA ETMESİ BANA GÖRE BÜYÜK KERİZLİKTİR..

    2- HADİ ÇOK PARAN VAR GİTTİN KENDİNE ÇİL ÇİL 0 KM. 35.000-50.000 ARASI GİTTİN Bİ ARABA ALDIN?
    BU TRAFİK KARMAŞINDA DİĞER ARABALARIN ARASINDAN SANA YOL AÇMIYORLAR KADERİN NEYSE ONU YAŞIYORSUN YOLLARDA.

    TÜM BU FİKİRLER BİR TEK YÖNE ÇIKIYOR ARKADAŞLAR BU ÜLKEDE 4 TEKERE LÜTFEN AMA LÜTFEN ÇOK PARA BAĞLAMAYIN.. BANA GÖRE BİR ARABANIN KRİTERİ BENCE ŞUDUR..

    1- DİZEL OLACAK AZ YAKACAK
    2- KLİMA MUTLAK OLMALI
    3-SERVİS UCUZLUĞU VE ÖN TAKIM SAĞLAMLIĞI VE EN AZ 50.000-60.000 KM ROT BALANSA GİRMELİ BİR ARAÇ
    4-HAFİF AMA MOTORU ATAK OLMALI SIKIŞIK TRAFİKTE BİLE ADAMA BİSİKLET SÜRÜŞ VERİYOR OLMALI
    5-PARK ETMESİ OLDUKÇA KOLAY OLMALI PİRE MİSALİ HER YERE ARALARA VS. GİREBİLİP ÇOK RAHAT PARK ETMELİ..

    TÜM BU SEÇENEKLERİN HEPSİ BİR TEK MARKA VE SERİYİ İŞARET EDİYOR RENAULT CLİO SYMBOL ESKİ KASA SON MAKYAJLI HALİ..

    BU ARADA SİZLERLE BİR ANIMI PAYLAŞMAK İSTİYORUM..

    BİZLER İHT. İHR. İŞLERİ İLE UĞRAŞAN İNSANLARIZ BİR ARKADAŞIM RUSYAYA ARABA İLE GİTMEK İSTEDİ. DEDİ BİR ARABA ALİYİM.. O ZAMAN LAR EN SON CLİO SYMBOL ALİZE VARDI... GİT DEDİM Bİ TANE AL BUNDAN GİTTİK İZMİT KOTAŞTAN ARABAYI ALDIK ARKADAŞ RUSYAYA GİTTİ.. 2 AY SONRA GERİ DÖNDÜ HEMEN İLK İŞİMİZ SERVİSE GİTRMEK OLDU.. ARAÇ RUSYADAKİ HALİNİN FOTOLARINI GÖRDÜM..

    ARABA BU SEYAHAT ESNASINDA 16800 KM YOL GİTTİ

    ARABA SİBİRYA YAKINLARINDA BİR OTELİN PARKINDA TÜM GECE -22 C YE MARUZ KALMIŞ RUS ARABALARI KAPUTUN ALTINA ELK.Lİ BATTANİYE KOYARKEN CLİO DA HİÇ BİŞİ YOK SADECE SABAH KİLİTLER DEN DONDUĞUNDAN SADECE 5DK UĞRAŞTIRMIŞ İLK MARŞTA ARABA ÇALIŞMIŞ

    RUSYANIN MAZOTU İĞRENÇTİR VE O YÜZDEN UCUZDUR BUNA RAĞMEN ENJEKTÖRLERİ KONTROL ETTİRDİĞİMİZDE BİR GRAM BİLE TIKANIKLIK ÇIKMADI

    ÖN TAKIMA BAKTIRDIĞIMIZDA O KADAR REZALET YOLLARDAN GİTMESİNE KARŞIN ÖN TAKIMINDA GRAM NE BİR BOŞUK NEDE AYARLARINDA BİR KAYMA OLDUĞUNU GÖRDÜK.

    SONUÇ OLARAK BÖYLE BİR SEYAHATE BAŞKA MARKA BİR ARAÇLA ÇIKSAYDINIZ SANMIYORUM Kİ BU SONUÇLARLA KARŞILAŞASINIZ.. SONUÇ OLARAK RENAULT CLİO SYMBOL BU ÜLKENİN VE YOLLARI YAKITI BOZUK HER ÜLKE ŞARTININ ARABASIDIR..

    BU ARADA UFAK BİR NOT BİRDE ELİMDE 2004 MODEL KANGO VAR HALEN 156.000 KM OLDU VE ARABA O KADAR DÜZ YOLDA GİTMEYİP LİMAN YOLLARINDA DEYİMİ YERİNDEYSE TROPHY YAPTIĞI HALDE TIK DEMEDEN GİDİYOR...

    SAYGILAR EFENDİM...
  • @sychrius

    Bir sonraki sefer mesaj yazarken bütünüyle büyük harfler yerine küçük harfleri de tercih etsek.. Zira büyük harfler forum dilinde "Ünlem" işaretidir. İlave olarak gözleri de yoruyor. Yazdığınız değerli bilgiler için teşekkürler..
  • @damonbounce

    Modifiyeli araçlar Symbol'leri bir hayli değiştirmiş. Foruma getirdiği renk nedeniyle teşekkürler..

    @yahyademirci

    quote:


    Turbox kardeş aracı yeni aldım bir ay olmadı daha benden önceki sahibi araca hiç antifiriz koymamış radyatör suyu resmen çamur. bende suyu komple boşaltıp içine ilkin temiz su ve kireç sökücü koyucam bir hafta öyle bindikten sora onuda boşaltıp antifirizli su koyacam eski arabamdada sadece su kullanmıştı benden önceki sahibi motor üst bloğu resmen çürümeye başlamıştı.Sebep bu anlayacağın


    mesajınızı okudum. Sizden önceki sahibinin aracı bu kadar özensiz kullanması dikkat çekici. Mesajınızdan anladığım kadarıyla, soğutma devresinin elden geçmesi gerekiyor. Eğer daha önceden soğutma devresinin havasını alma tecrübeniz varsa, mesajınızda belirttiğiniz işlemi yapabilirsiniz. Kış yaklaşıyorken, aracınıza zaten antifriz ilavesi şart. Bu da vesileyle aradan çıkmış olur.
  • CLİO SYMBOL arkadaşım geçmiş olsun. en az masrafla kurtaracak olmana sevindim
  • Sayın Turbox ve Akmanhoca arkadaşlarım, sorunumla ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Şimdi bir kez daha düşünüp aceleci davranmayacağım, ama Sn. Turbox arkadaşımın son yaptığı yorum aynen düşüncelerimi yansıtıyor. Acele etmicem galiba ama yinede içim kalcak clioda. Bakalım işte. Aslında bir kıvılcım bekliorum, mesela R9 - R11'in altının değmediği yerlerde clionunda değmez denmesi bile beni acayip rahatlattı. Neyse saygılar sunuyorum hepinize....
  • EFSANE OLARAK NİTELENDİRDİĞİM (175 X 65 X R14) BRİGDESTONE B330 EVO'DUR

    "gerçekten bu kadar iyimi bu lastık markası"
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CLİO SYMBOL

    Uzun zamandan sonra merhaba arkadaşlar İnşallah hepiniz iyisinizdir bu bayramda araba küçük bir kaza geçirdi babam kasaba yolunda 70 le giderken köpeğe vurmuş sonuç sadece sağ sis farı kırılmış tamponda ve diğer kısımlarda çizik dahi yok Maşaallah bizim arabaların ön kısmının plastik oluşu bence avantaj başka araba olsa 500 YTL masrafımız vardı şimdi 25 YTL SİS FARI+10YTL AMPUL=35 YTLye bu işten sıyrılacaz Allah tüm SYMBOLcüleri kazadan beladan korusun



    Kardeş geçmiş olsun...Allah beterinden korusun...
  • @CLİO SYMBOL geçmiş olsun..demekki temkinli gitmekte fayda var.o kaza 70 yerine 100ile yapılsaydı...allah korumuş

    @sychrius verdiğin bilgiler için teşekkürler fikirlerine katılıyorum.ve fikirlerine ilaveten dizel motorlarda motor yağı ve yağ filtresini daha kısa zamanda değiştirilmesinden yanayım..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sessiz@Saglıkcı

    EFSANE OLARAK NİTELENDİRDİĞİM (175 X 65 X R14) BRİGDESTONE B330 EVO'DUR

    "gerçekten bu kadar iyimi bu lastık markası"


    (175 X 65 X R14) BRIGDESTONE B330 EVO evet dostum hemde muhteşemdir tırnakları çok derindir içindeki kauçuk yüzdesi fazla olduğundan 4 mevsim gönül rahatlığı ile kullanırsın bu lastiklerle taktığımdan bu yana lastiklerim zincir dahi görmedi ve karlı yollarda bile zincir takmadan çok zaman gittim ani frenlerdeki performansı çok iyidir bu lastik kızaklamıyor kızaklama yerine lastiğin üstündeki tırnakları nı kopartıyor o derece sağlam lastiktir..

    lastikçiye gittiğinizde ( abi onun yerine B250 verelim derlerse sakın aldanmayın mutlak B330 evo isteyin ) taktığınızda sürüşünüzde farkların bariz olduğunu anlayacaksınız..

    not: nominal değerlerde bir B330 EVO nun ömrü asgari 80.000 km dir..
  • BRIGDESTONE B330 EVO gerçekten de iyi bir lastik
  • bir kaç ay içerisinde bende lastikleri değiştireceğim..sizce en iyi seçim ne olur arkadaşlar ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sessiz@Saglıkcı

    bir kaç ay içerisinde bende lastikleri değiştireceğim..sizce en iyi seçim ne olur arkadaşlar ?


    1. Michelin Energy

    2. Continetal Eco Contact

    3. Good Year Duragrip

    4. Bridgestone EVO 330

    modellerinden birini seçebilirsiniz. Ben yazın değiştirdim. Daha önce Good Year GT-2 vardı, Good Year Duragrip ile değiştirdim. Good Year Duragrip'in
    ıslak-kuru yol performansından ve düşük gürültü seviyesinden çok memnunum. Tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar bir şey dikkatinizi çekti mi? "CLİO SYMBOL GRUBU" başlığını açan Hrdt_Carlone34 olmasına rağmen, genelde bu başlığa pek uğramıyor herhalde. Kendisinin de mesajlarını bekliyoruz.
  • Gerçekten Hrdt_Carlone34 bu arkadaş nerede ? clio yu sattıda buralara ugramazmı oldu

    Ben mevsım bır lastık dusunuyorum malum ege bolgesı fazla bır kış yaşamıyoruz yaşasak bıle çok ser geçmiyor..
    söyledıgınız markaları goz onunde bulunduracagım.. 4 tanesinin maliyeti ne olur acaba ?
  • Yine Sayfa Başı oldum
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.