Şimdi Ara

Clio 4 1.2 75 bg (Egzoz Emisyon Sorunu-Krank Sensörü)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar. 2013 model 104 bin km de ki clio 4 1.2 75 bg benzinli+lpg (Benzinde kullanıyorum) aracımın yıllık bakımı geldiği için 2 gün önce özel bir servise bakıma götürdüm. Ara ara sabahları motoru ilk çalıştırdığımda 20 sn kadar motor arıza ışığı yanıp sönüyordu bunun içinde cihaza bağlattık ve arızaları sildi servisteki usta.

    Bakımdan çıktıktan sonra aracımla 5 vites 105 km hızlarında yokuş aşağı inerken EGZOZ EMİSYON KONTROL ETTİRİN + MOTOR ARIZA IŞIĞI yandı. Aracın devirlenmesinde, gidişinde problem olmadığı için o an durmadım eve kadar gittim. Arabanın çekişinde hiçbir problem olmadı.

    Ertesi gün bakımı yapan ustaya gittim. Renault arıza cihazına bağladı aracı ve KRANK SENSÖRÜ hatası verdiğini söyledi. 1000 TL parça ve 200 tl işçilik ile değiştirdi. Arıza lambası hemen sönmedi. Söküp tekrar takti deneme sürüşüne çıktı vs geldi teslim etti aracı.

    Neyse ertesi bugün işe giderken aynı yolda ve aynı noktada (yokuş aşağı 100 km hızla giderken ) yine aynı arıza ışığını yaktı.

    Arabanın çekişinde yine problem yok normal devam ettim geldim eve.

    Aracımı satma düşüncem var bu arızayı gidermem gerekiyor. Başına böyle bir olay gelen çözüm yolu gösterirse çok memnun olurum..

    (Ankaradayım ve servis tavsiyesine açığım)








  • bu renaultlarda kronik sorun herhalde. bende 1 yıldır egzoz emisyon kontrol ettirin uyarısı ile sürüyorum arabayı.


    yaptırmadığım şey kalmadı. Egr valfi temizliği, turbo hortumu değişimi, turbo valfi değişimi, 1 tane enjektörü sıfır taktım diğerlerini temizlettim. Tüm filtreleri bakımda sıfır yeni takdırdım.


    Getirmediğim yetkili servis, Özel servis, 20 25 yıllık renault ustaları kalmadı.


    Araba hala egzoz emisyon kontrol ettirin uyarısı yakmaya devam ediyor.


    En son bir usta aküde problem var dedi, 2 3 amper düştüğünde saçma sapan hatalar yakar dedi. Ölçtürdü akü gerçekten bitmiş.


    Şimdi en son aküyü değiştim. 1 haftadır ışık yanmıyor. Bakalım yanacak mı ?


    Tribe sokuyor insanı motor arıza ışığı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.